Přejít na obsah

O II 4x4 - ano ci nie


kokxo

Doporučené příspěvky

jj Wrrcečko... předokolka by to dala úplně v klidu... a když by to nešlo, tak by se třeba v polovině cesty otočila a pozadu už by to bla hračka! lol:smich:

Předpokládám, že tahle tvoje připomínka je narážkou na to co jsem zde psal. Pokud ti tohle připadá k smíchu, potom je tvoje potřeba vlastnit 4x4 naprosto oprávněná. Protože jízda na sněhu není jen o pohonu, ale taky o zkušenostech na něm jezdit. Což si někteří jedinci skutečně musí kompenzovat volbou pohonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že tahle tvoje připomínka je narážkou na to co jsem zde psal. Pokud ti tohle připadá k smíchu, potom je tvoje potřeba vlastnit 4x4 naprosto oprávněná. Protože jízda na sněhu není jen o pohonu, ale taky o zkušenostech na něm jezdit. Což si někteří jedinci skutečně musí kompenzovat volbou pohonu.

Jir-ko... nebuď vztahovačný!!! ;) ... přišlo mi to vtipný... a když Wrrcčko napsal, že by to předokolka dala, tak jsem si vzpomněl na to co jsi psal ty! ;)

ještě bych snad dodal, že s tebou souhlasím, že jízda NA sněhu není jenom o pohonu ... ale jizda VE sněhu, už ano! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem napisu jak vidim pohon 4x4 ja. Necetl jsem tohle tema uplne cely..jen asi posledni 2 stranky a musim rict ze skoro kazdy ma pravdu. Naprosto souhlasim s Rolbarem, prave nejvic zalezi kde majitel bydli, kam s tim bude jezdit atd. Takze nazory chapu vorlajze, lukeho a ostatni.

Je mi jasne ze vorlajz si koupil scouta predevsim proto, ze ma chalupu kdesi na severu Cech, kam asi nevede zadna silnice prvni tridy a v zime je tam dost snehu, takze tam 4x4 jasny volba. Soude podle jeho fotek kde se brodi snehem, tak auto opravdu vyuzije a auto splnuje co od nej ocekaval. (Mozna kdyby vedel kolik najezdi km, tak by i volil naftu ;) )

Na druhou stranu, jak pise Luke proc kupovat auto s 4x4 kdyz clovek jezdi vetsinou jen po mestech, dalnicich atd. tam si vystaci obycejna predokolka.

Ja jsem kupoval auto s prepokladem ze s nim nebudu jezdit nekde po poli nebo ze se s nim nebudu hrabat k horske chate. Takze ja jsem s predokolkou spokojeny a zatim jsem nemel zadny problem. Ale verim ze problemy by urcite nastaly nekde na Sumave, Krkonosich, protoze kdyz tam vidim ty neposolene klikate silnice tak je mi jasne ze ty co bydli v teto oblasti si 4x4 vychvalujou. Ja treba z jiznich cech jezdim lyzovat do Alp, takze muzu rovnou rict ze je to zase uplne neco jinyho nez Krkonose...v rakousku jsem zatim nikdy nepotkal silnice ktera by nebyla dostatecne osetrena, tam se o to staraj uplne jinak, to nejsou ty ceske silnice kde je vyjete ledove koryto.

Nesouhlasim s tim jak nekdo pise ze Octavia 4x4 (nebo Scout) je stabilnejsi v zatackach atd. Protoze kazde 4x4 ma zvysenou svetlou vysku coz dost omezuje rychlejsi prujezd zatackach diky polozeni teziste a navic to neni permanentni pohon takze tohle tvrzeni je myslim ne uplne pravdive. (tohle plati mozna v zime nebo za silneho deste, pripadne kdyz se auto dostane do smyku).

Neco jinyhe by bylo pokud by se jednalo o trvaly pohon Quattro z AUDI, 4 matic od Mercedsu nebo Xdrive od BMW. Tam za urcitych okolnosti je pohon 4x4 preci jenom znat. Z techto systemu to ma asi nejlip propracovane BMW, kdy dokaze podle trakcnich podminek poslat az 100%! na predni nebo zadni napravu, to nedokaze ani AUDI jen 25:75. Videt je to hezky na srovnani kdy by auta byla predni napravou na suche silnici a zadni stala na snehu tak BMW se rozjede rychleji protoze dokaze prenest na predni napravu vsechen vykon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dík žes to s tou stabilitou v zatáčkách napsal. když vezmu naší audi, tak to, že je stabilnější v zatáčkách bych poznal tak maximálně v momentě, kdy pojedu těžce na krev a to ještě s vyplým ESP, protože to by jinak dávno zasáhlo.

btw 4matic a xdrive je permanent? já žil v tom, že xdrive taky přiřazuje přední nápravu až když potřebuje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...