Shrek32 Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 Už asi po třetí se mi stalo že hned po startu bliká kontrolka teploty vody ,začalo to s nižšími teplotami jinak mi to nikdy nedělalo. Když znova nastartuji někdy i dvakrát je vše ok.Neporadí někdo proč se to děje? Dikes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 A díval ses na stav chladící kapaliny?(množství) nebo na čidlo v nádobce chladící kapaliny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shrek32 Vloženo 31. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 A díval ses na stav chladící kapaliny?(množství) nebo na čidlo v nádobce chladící kapaliny? Vodu jsem kontroloval jako první je jí dost a co s tím čidlem naco se mám podívat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 Očistit ty dva kontakty třeba kartačkem na zuby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 (editace) Mě to dělalo taky,máš už nejspíš špinavou nádobku chl. kapaliny a čidlo trochu zkresluje. Za studena to dělá proto,že voda ztratí svůj objem,po ohřátí a vypnutí a znovu nastartování motoru to máš ok,že? Takže dolej víc vody,klidně trošku nad max a máš po problému. Čidlo je uvnitř,to bys musel dát novou nádobku. Někdy pomáhá celou nádobku vyvařit v octový vodě,to bys čučel co z toho vyplave. Editováno: 31. Prosinec 2008, autor: juke.box Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shrek32 Vloženo 31. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 Mě to dělalo taky,máš už nejspíš špinavou nádobku chl. kapaliny a čidlo trochu zkresluje. Za studena to dělá proto,že voda ztratí svůj objem,po ohřátí a vypnutí a znovu nastartování motoru to máš ok,že? Takže dolej víc vody,klidně trošku nad max a máš po problému. Čidlo je uvnitř,to bys musel dát novou nádobku. Někdy pomáhá celou nádobku vyvařit v octový vodě,to bys čučel co z toho vyplave. Konečně něco čeho se mohu chytnout díky moc to určitě vyzkouším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 2. leden 2009 Sdílet Vloženo 2. leden 2009 tiez som dnes rano blikal na cerveno - vcelku zvlastny pocit naprvykrat Po kontrole a "restarte auta" to uz bolo OK. Skusim doliat, len mam dilemu, ze ci G12 (ked je teraz taka kosa), alebo destilovanu vodu? Naposledy mi doliali na jesennej prehliadke pre rokom a stvrt asi 2dcl destilky a kvapalina mala bod mrznutia -35 stupnov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 2. leden 2009 Sdílet Vloženo 2. leden 2009 tiez som dnes rano blikal na cerveno - vcelku zvlastny pocit naprvykrat Po kontrole a "restarte auta" to uz bolo OK. Skusim doliat, len mam dilemu, ze ci G12 (ked je teraz taka kosa), alebo destilovanu vodu? Naposledy mi doliali na jesennej prehliadke pre rokom a stvrt asi 2dcl destilky a kvapalina mala bod mrznutia -35 stupnov. Jestli to je tak,nebál bych se dolít obyč vodu,provozem se totiž odpařuje právě voda,G12 má vysokou hustotu a tak se neodpaří, v tomto důsledku se právě ještě mrazuvzdornost chl. kap zvyšuje,což není dobrý,když je nad -35°C a víš,kapalina přestává být ůčinná jako chladící médium-pro motor ne dobrý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dukar Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 Každé mrazivé ráno ,se mi rosvití kontrolka teploty chladicí kapaliny.Nemrzky je dost a naměřil jsem -27.Po chvilce co vypnu motor a nasledovně ho nastartuji kontrolka se už nerožne .Je možne že by to bylo vadne čidlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 měl jsem stejný problém u Golfu IV (OI měly tento problém taky častý), zkus "podrbat" čidlo v nádobce, vytvoří se na něm po čase nános-vrstvička a přestává pak vodit čímž vyvolává aktivaci kontrolky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 už se to tu řešilo, nejsi sám, i mě se to stává Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kalett81 Vloženo 13. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2014 zkusil jsem vaše rady a stále ten samý problém při studeném motoru kontrolka bliká kapaliny o trošku více nádobka čistá čidlo taky co stím prosím vás? :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kalett81 Vloženo 13. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2014 můžu se ještě zeptat o kolik může bejt přeplněna ta nádobka s chladící kapalinou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 13. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2014 Nebude to v manuálu? Ale logicky bych řekl že od rysky min po rysku max. Co je trošku nad max ti asi nikdo přesně neřekne ale osobně bych to nad max nelil, fungovat to má bez nějakýho přelejvání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kalett81 Vloženo 15. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2014 (editace) díky za odpověď ale bylo to tím přelitím je to cca 1cm nad horní rysku zhruba ke sváru nádoby. taky jsem byl přesvědčenej že se to nesmí přelejvat ale byl jsem ve 4 servisech a ve dvou mi řekly ať to zkusím že to OII mají že to je normální a pokud to bude dělat dál tak ať to vyndám stříkačkou,nebo něak odsaju easy :-) Editováno: 15. Prosinec 2014, autor: kalett81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 15. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2014 takze jako ti proste ubylo vody pod min a proto ti to hlasilo jo?ted si nad hranici max a uz ok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kalett81 Vloženo 13. leden 2015 Sdílet Vloženo 13. leden 2015 neubila pod minimum byla zároven na max hodnotu přelil jsem to cca o jeden cm a vše je ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.