Přejít na obsah

tankovani plne nadrze


havrosh

Doporučené příspěvky

Kluci a jak je to kdyz jedes na rezervu??? Sviti tankovaní--- a kdyz uz jsem temer suchy zacne nejak blikat nebo piskat?? jeste sem to nastesti nezazil, ale zajima me to! A taky se chci zeptat----na spolehlivost palubniho pocitace. resp---- natankuji 52litru( nikdy jsem vic nedal, neodvzdusnuji), vynuluji hodnoty celkove spotreby, spotreba je treba 6.6l/100km, tudis mam najet jejakych cca 780km. jenomze mam najeto 700 km a rucicka od paliva se ani nehne ani snaha se hnout! da se verit ze tech 80km jeste najedu? jsou tam nejake tolerance , odchylky???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl dneska podle PC dojezd 10 Km a natankoval plnou 42 l nafty (na dvakrát), vyndal jsem zadní sedačku a vytáhnul plovák (nádrž byla fakt plná) asi bude špatně ukazovat plovák. Až pípne rezerva vymontuju plovák a změřím kolik je nafty v nádrži.

Spotřeba podle PC 4,8 l/100 km, ale podle ujetých kilometrů a natankovaného paliva 5,8 l/100 km. Dá se s tím něco dělat???

Díky Robert

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...
Natankovat po prve vypnutie pistole. Potom koncom pistole stlacit odvzdusnovak co mas v nadrzi a dotankovat do plna az po hrdlo!!! ;):)

Takovej blbej dotaz: Kde ten odvzdušňovák je, abych ho mohl pistolí zmáčknou? Budíky mi ukazovaly půlku nádrže, tak jsem sjel ke stojanu a natankoval do plna, až k hrdlu. Ale jen 19 litrů!! (což by ukazovalo na nádrž 40 litrů :o ).Ještě k tomu mi ručička po tomhle natankování ani nedosahovala na plnou nádrž! :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar.Pánové dělejte jak chcete.Ten čudl tam je na to,aby se nafta dostala až na horu a vypla tankovací pistoli.Při následném zašroubování hrdla se čudl zmáčkne a nafta steče.Nádrž je uzavřena kvůli případnému převrácení.Je odvětrána přes nějaký filtr.Když se do něj dostane nafta tak se ucpe.Takže jestli chcete riskovat ucpání tohoto filtru při roztažení paliva,jízdou do kopce čí prudkém brzdění tak prosím.Toto nemám ze své hlavy,ale bylo mi to zděleno jedním mechanikem ze škody.Zdá se mi to vcelku logické.Nebo že by inženýři z VW udělali někde chybu dali tam nějaký čudl na víc a v návodu o něm neudělali ani čárku... Neni lepší jezdit na pumpu za 200 kč a je klid.Je krize :smich: :smich: :smich:

P.S. Netvrdím že se nafta roztáhne o 10 litrů.Osobní výtah je také dimenzován na 10 násobné přetížení. Že by bezpečnost...

Zdravím. Přesně totéž mi říkal známej ve Škoda servise. Prý často u nové Fábky lidi tankujou až po hrdlo, následně palivo nateče do odvzdušňovacího systému, udělá to škyt škyt a odtah. Soudě podle toho, že tu hodně lidí tankuje až po hrdlo a auta jim jezdí, asi to není tak častý jev. Chci tím jen říct, že nejsi sám, komu to říkali v servise. Tak a teď nás ukamenujou oba :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

dneska jsem poprve tankoval (plnou) do O1 combi (1.9TDI/66kw/2003) a podle PP a spotreby bych mel mit prazdno (dojezd 20km) a do nadrze jsem dostal jen 47l i kdyz by nadr mela byt 55l

Kontrolka ukazuje plnou, ale nemel bych tam dostat vic?

Muze to byt nejak zavzdusnene? Kdyz jsem prochazel forum, tak jsem nasel ze by na Fabii mel byt nejaky odvzdusnovaci ventil, je to i na Octavii?

diky m.

Ahoj,mám to samé auto co ty.Jel jsem už tak 15km pod dojezd 0km a natankoval jsem 54L.V hrdle je odvzdušňovací ventil,mušís tankovat přes něj(zmáčkneš ho hubicí pistole),pak tam dostaneš mnohem víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem tam nedavno nataknkoval nejak moc, neco prez 60L a to jsem si rek ze me asi poradne okradli, ze mi to tam snad ani nevleze kdyz jsem tam jeste neco malo mel. Kdyz jsem ale ujel 800km a dojezd mi ukazal jeste 500km , tak mi to bylo hned jasny ze jsem musel zavadit o ten odvzdusnovak. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...