Červenec 10, 201114 r Zdar chlapi, mám menší problém s tempomatem. Instaloval jsem si doma do O1 páčku tempomatu (nová origo s kolíbkou z jednoho e-shopu), ale funkce tempomatu mi stále nefunguje. Kabeláž mám zapojenou správně (kabeláž a zapojení PINů v konektorech jsem kontroloval multimetrem - OK), káblík bez PINu jsem dal na matici X75, aktivace přes VAG taky OK. Pročetl jsem i několik různých diskusí a kontroloval tempomat přes VAG. Ve sk. 006 pole 2 jsem kontroloval pedály - spojkový i brzdový spínač OK; pole 1 - za jízdy ukazuje aktuální rychlost OK; pole 3 - tady mi to reaguje na všechny tlačítka na páčce kromě předposlední "0", takže situace je taková: správné hodnoty - hodnoty u mě ON 000011 - 000001 jedná se prostě o totožný problém, jaký je popsaný zde: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=8024&sid=70efb86cdb3f7ffdd77031569d4c97a9 origo rádio jsem taky raději na chvíli odpojil, ale nepomohlo jinak diagnostika nehlásí žádnou chybu, vše OK Problém bude tedy nejspíš v páčce (ikdyž je fungl nová origo...). Ideální by bylo připojit ke konektoru na chvíli páčku jinou a zkusit, ale bohužel nemám možnost nikde půjčit... Ještě máme doma O1 s multifunkčním volantem, a tam je navíc pro tempomat tlačítko CANCEL. Zkusil jsem teda kontrolu přes VAG i tam a zjistil sem, že při zmáčknutí tohoto tlačítka, dojde ke změně na páte pozici z 1 na 0 -> takže jakoby u mě bylo tohle tlačítko stále seplé. Kdesi jsem se dočetl, že i u klasické kolíbkové páčky je funkce CANCEL (stačí natlačit posuvník na polohu OFF, ale ne přímo do této polohy). Takže tam bude asi zrada v mém případě. Než ale pošlu páčku na reklamaci, chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví, které PINy v konektoru na páčce se mají spínat/rozepínat při stlačení jednotlivých tlačítek na páčce, abych to mohl ještě zkontrolovat a ověřit nefunkčnost páčky. Páčku bych nejraději doma rozdělal a spravil, ale když je možnost ji reklamovat, tak to asi pořeším takhle. Díky ze případné rady a připomínky.
Červenec 10, 201114 r Ano, CANCEL u kolíbkové páčky funguje jak píšeš. Takže jestli tobě ne, tak je problém v páčce.
Červenec 13, 201114 r Děkuju za info, na e-shopu je tato páčka uváděná jako originální díl, ale pravda může být samozřejmě jiná... dal sem za ni 610Kč, e-shop jmenovat raději nebudu. Jelikož mi přišlo více věcí v jednom balíku, byla tam páčka jen volně pohozená bez krabičky. Jinak co se týká kvality zpracování, zdá se mi páčka OK. Pošlu ji teda na reklamaci a uvidí se.
Červenec 31, 201114 r Zdravím pánové.Jsem tu o5 a zase s problémem.Koupil jsem si tempomat vč kabeláže,podle návodu nainstaloval ale tempomat stále nic.Napájení - červený jsem připojil na pojistku č 5,ostatní do svorkovnice pod stěrači.Ve VAGu když se podívám na 01-motor skupina 006cruse system jem vyčetl toto: OFF 000000 TEm ON 000001 RES 001001 SET 000101 BRZDA 010001 SPOJKA 100001 Cruise system jde do 1 jaknile zapnu přepínač tempomatu do ON Ve VAGu mám jako komponent G000SG 3359 Prosím o radu kde co a jak dále tak aby tempomat chodil.Díky.
Červenec 31, 201114 r do packy vede + do 2 dratu, vypada to, ze nemas jedno zapojene, nebo nezapojeny 1 drat do konektoru pod steraci v poloze OFF ma byt 0000 v poloze ON - 0011 RES - 1011 SET - 0111 xx1x je indikace vypnuti tempomatu prepinacem, ale jen do polohy nez se zacvakne v poloze OFF v tvem pripade si RJ mysli, ze porat drzis prepinac na pacce tesne pres zacvaknutim do OFF pozice
Červenec 31, 201114 r Ahoj, mel jsem uplne stejny problem jako ty (viz. me prispevky vyse). Myslel jsem si uz, ze je problem v pacce, ale mylil jsem se. Nakonec jsem dosel k tomu, ze jsem mel v konektoru na svorkovnici spatne zapojeny jeden pin (misto do pin9 jsem to mel jeden drat zapojeny do pin10 - tudiz u tempomatu nefungovala funkce CANCEL, respektive byla stale sepla, jak popisuje Zdesim). Takze predpokladam, ze to u tebe bude neco podobneho.
Červenec 31, 201114 r jj,je to tak.Rozebral jsem ještě jednou tu svorkovnici a bílý vodič byl opravdu na pinu 10 místo 9.Blbě se to pod volantem počítá.Přepinoval jsem a vš OK. Díky za rady.
Červenec 5, 201213 r Zdravym pánové mám problem,tempomat mam v autě už 2 roky nemám ponětí jestli je dodělanej nebo jestli je origo je na octávii 1.9Tdi 66kw Alh ,ale k problému tempomat mi z ničeho nic přestal fungovat,když ho odkoduju a nakoduju z nova v řj jednotce tak začne fungovat ale jak přecvaknu páčku na off,a pak ho chci znova zapnout tak se už nezapne pomuže jen znova odkodovat a nakodovat,,nemáte někdo prosímvás ponětí čím to může byt v uterý v noci jedu do it tak mně to docela štve.., jinak řj motoru bez závad,budíky bez závad ,klima bez závad, a ještě to musim znovu překontrolovat ale připadá mi že jedno čídlo abs je špatný ukazují: 5km/h 255km/h 3km/hod 7km/hod je možný že to má na něj vliv??
Červenec 5, 201213 r Budeš mít asi špatnou páčku. Podívej se VAGem do měřených hodnot skupina 006 Jak to tady popisují púár příspěvků výše
Červenec 7, 201213 r zdravim mam problem s tempomatem prestal fungovat a na vagu mi to pise chybu 16885 - Signal rychlosti vozidla Nesmyslny signal P0501 - 35-00 - - tempomat je dodelavanej 1.9 Tdi 81kw 2001 prosim o radu EDIT: Vsechno jsem vyzkousel vse ok chyba vyskoci vzdy kdyz zapnu tempomat Upraveno Červenec 9, 201213 r od Wojnar Edituj příspěvky!!
Červenec 8, 201213 r Wojnar+Pepa007 :: tak tady něco nehraje když stojim tak kanal 066 není přistupný...
Červenec 8, 201213 r zkus 006 pro JSsoft EDIT: pro Pepa007 chyba 16885 ve visu to pise snimac G22 vadny, cist merene hodnoty skupina 005 (pristrojove desky) tak tam nic nemam a ukazuje to ve skupine 001 Zkousel jsem i ABS merene hodnoty 002 tak to tam ukazuje 255km\h a kdyz se rozjedu tak 2km\h a v merenich hodnotach 001 to ukazuje normalne rychlost nema to nejakou spojitost ? Tak podle dilenske prirucky je vsechno poradku tak poradi nekdo ? Nemohla by to byt taky spatna packa ? Upraveno Červenec 18, 201213 r od cubi Edituj příspěvky!!
Červenec 17, 201213 r Tak jste mněli pánové pravdu je to asi tou páčkou,protože se k tomu přidalo i blbnutí smněrovek cestou z5 z italie ,vrátim smněrovku z 5 a ještě chvili občas třeba je slišet přerušovatč blinkru..,nevíte někdo prodává nové páčky za dobrou cenu?
Červenec 21, 201213 r ahojte. Prosím vás bol by niekto ochotný mi domontovať tempomat v bratislave alebo blízkom okolí? páčku a kábl. zväzok mám kúpený. Ďakujem, tomáš
Prosinec 5, 201212 r Zdravím pánové, Tak jsem trochu četl o tempomatu a jelikož 1,6/74kw mají lánko nikoli elektrický plyn tak u toho nejde dodělat tempomat (nebo spíš jde ale je to hodně drahé) a zajímalo by mě zda by šla použít tahle škrtící klapka místo te co mám http://www.skoda-dily-skladem.cz/katalog/6-octavia/klapka-skrtici-1-6-74kw-tempomat-octavia-06a133066/ a pak už by se dokoupil pouze klasický tempomat (páčka s kabeláží)??? je to tak? Díky za rady kolikrát bych ten tempomat opravdu ocenil
Prosinec 5, 201212 r A to jako vyjde levněji? Podle kódu motoru ti to sedí? Upraveno Prosinec 5, 201212 r od VAG BoBo
Prosinec 5, 201212 r A tvoje ŘJ ti podporuje tempomat? Já šel cestou uni tempomatu a super. http://forum.skodahome.cz/topic/38567-kaje-a-jeho-stribrnak/page__view__findpost__p__926361
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.