vitezslav2 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Zdravím všechny.Potřebuju poradit.Začaly se mi oběvovat v nádržce chladící kapaliny nečistoty. Foto zde: http://uloz.to/2450162/imag0005.jpg Zkoušel jsem několikrát proplachovat chladící soustavu,i za použití přípravku na proplach,ale je to tam znovu. PS:Nevím jak sem dát fotku přímo. Díky za radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikino1 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Asi ti povolilo tesnenie pod hlavou ale hladaj lebo je tu o tom kopec tém aby si nedostal od moderátora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitezslav2 Posted September 9, 2009 Author Share Posted September 9, 2009 Já jsem po výměně těsnění pod hlavou,ale to co mne zajímá tu nikde nemůžu najít. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivas Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 vcera ked som bol v servise, rozpraval som sa z mechanikom o problemoch v podstate aj toho motora co mas ty, hovoril ze sa sem tam stane ze aj tie kruzky alebo co to je (uz si nepametam jak to presne nazval), proste tie kruzky vcom behaju piesty, ze sa sem tam stane ze sa pohnu ci co a potom stade nejak prenika olej do chlad. kapaliny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitezslav2 Posted September 9, 2009 Author Share Posted September 9, 2009 Kroužky jsou na pístu a to celé běhá ver válci.Mám najeto teprve 61 tis. Že by se občas hnuly? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivas Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 (edited) on nemyslel kruzky na pieste, ja som to mozna trochu spatne napisal, mozno som ho zle pochopil, ale ak sa nemylim tak v bloku motora, vpodstate vo valci je nejak nalisovana nejaka "trubka" a v podstate vnej beha piest, ja si ani za boha nemozem spomenut jak to nazval tak to teras pisem jak blb, dufam ze sa pochopime :-) Edited September 10, 2009 by Ivas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivas Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 toto asi myslel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikino1 Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 On myslel tesnenie pod vložkou.Je to taky medenný krúžok má to cca 0,1mm sú tri hrúbky.Oddeluje chl.okruh od olejovej vane medzi blokom a válcom. Stalo sa mi to teraz menil som tesnenie pod hlavou a mal som dosť problémy so šrobamy /zalomené/.Nechtiac som zaštartoval a nezaistené vložky mi pridvihlo.Zatlačol som ich naspäť a motor zložil no objavila sa mi znova olejová emulzia vo vode a na víčku motora pena.Po výmene tých medenných tesnení všetko OK.Ale je to riadna makačka piesty s ojnicami von z motora! Viťo pozri si to víčko na kryte ventilov ak tam máš penu tak vieš čo ťa čaká.No možno ked si menil to tesnenie pod hlavou tak si poriadne nevyčistil chladiaci okruh tak ti to vyhadzuje starú nečistotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitezslav2 Posted September 10, 2009 Author Share Posted September 10, 2009 (edited) Mastnota ve vodě vůbec není.Víčko je uplně bez emulze.Snad to bude jen nějaký zbytek pevných nečistot.Budu holt ještě proplachovat. Ivas:prosim tě jak jsi tam dal tu fotku?Já na to nemužu přijít. Edited September 10, 2009 by vitezslav2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivas Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 (edited) ked pises odpoved tak dole pod oknom de pises text su prilohy ... v pravo das prehlavat a uz len vyberies co chces a das NAHRANI Edited September 10, 2009 by Ivas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitezslav2 Posted September 10, 2009 Author Share Posted September 10, 2009 (edited) Tak jsem vypustil (ohřátou) chl.kapalinu a je uplně čistá bez mastnoty.Humus byl jen v nádržce.Dalo mi to práci,než jsem ji vyčistil. Edited September 10, 2009 by vitezslav2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts