Jump to content

Nečistoty v nádržce chl.kapaliny

vitezslav2
 Share

Recommended Posts

vcera ked som bol v servise, rozpraval som sa z mechanikom o problemoch v podstate aj toho motora co mas ty, hovoril ze sa sem tam stane ze aj tie kruzky alebo co to je (uz si nepametam jak to presne nazval), proste tie kruzky vcom behaju piesty, ze sa sem tam stane ze sa pohnu ci co a potom stade nejak prenika olej do chlad. kapaliny

on nemyslel kruzky na pieste, ja som to mozna trochu spatne napisal, mozno som ho zle pochopil, ale ak sa nemylim tak v bloku motora, vpodstate vo valci je nejak nalisovana nejaka "trubka" a v podstate vnej beha piest,

ja si ani za boha nemozem spomenut jak to nazval tak to teras pisem jak blb, dufam ze sa pochopime :-)

Edited by Ivas

On myslel tesnenie pod vložkou.Je to taky medenný krúžok má to cca 0,1mm sú tri hrúbky.Oddeluje chl.okruh od olejovej vane medzi blokom a válcom.

Stalo sa mi to teraz menil som tesnenie pod hlavou a mal som dosť problémy so šrobamy /zalomené/.Nechtiac som zaštartoval a nezaistené vložky mi pridvihlo.Zatlačol som ich naspäť a motor zložil no objavila sa mi znova olejová emulzia vo vode a na víčku motora pena.Po výmene tých medenných tesnení všetko OK.Ale je to riadna makačka piesty s ojnicami von z motora! :plol Viťo pozri si to víčko na kryte ventilov ak tam máš penu tak vieš čo ťa čaká.No možno ked si menil to tesnenie pod hlavou tak si poriadne nevyčistil chladiaci okruh tak ti to vyhadzuje starú nečistotu.