Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Ahoj,

takže, pročetl jsem si toto téma. Řešíte tady i coming/leaving home... mno. Já bych tohle chtěl nechat dokódovat. Mám výbavu style, xenon, senzor nad zpětným zrcátkem, ovšem přepípač dvětel nemá polohu auto. V maxidotu jsem nic nenašel, jen nastavení světel pro cestování např. v Anglii. Nebo jsem prostě slepý a Light Assit v maxidotu nevídím?

Kódování ve Škodovce asi nebude problém, že... ? Ikdyž nemám přepínač auto... prostě senzor nad zrcátkem by mohl poznat, jestli je tma nebo den :-)

Vloženo

Zkusil bych tu aplikaci Carista a bt adapter, ja tam vidim (Yeti MR2017) tuto moznost nastaveni:
Coming-home lights - Coming-home světla (rozsvícení světel po otevření dveří řidiče)
Leaving-home lights (req. auto headlights) - Leaving-home světla (požadované automatické přední světlomety) (rozsvícení světel po odemknutí vozidla dálkovým ovládáním)
Coming-home lights mode - Režim Coming-home světel
Coming/leaving-home lights use... - Coming/leaving-home světla použití ...
Coming-home lights timer starts... - Coming-home světla start časovače ...

Vloženo
před 13 hodinami, osobne napsal:

Zkusil bych tu aplikaci Carista a bt adapter, ja tam vidim (Yeti MR2017) tuto moznost nastaveni:
Coming-home lights - Coming-home světla (rozsvícení světel po otevření dveří řidiče)
Leaving-home lights (req. auto headlights) - Leaving-home světla (požadované automatické přední světlomety) (rozsvícení světel po odemknutí vozidla dálkovým ovládáním)
Coming-home lights mode - Režim Coming-home světel
Coming/leaving-home lights use... - Coming/leaving-home světla použití ...
Coming-home lights timer starts... - Coming-home světla start časovače ...

Zkusim, mrkni ještě prosim, jestli je tam MR2013. Dekuji. 

Jedna se o tento BT adapter? https://www.alza.cz/hobby/mobilly-obd-ii-bt-d4624328.htm

Vloženo
před 7 hodinami, osobne napsal:

To ja nepoznam, myslel jsem to tak, ze ja s Yeti MR2017 vidim v te aplikaci tamto.

BT adapter by mel byt hlavne verze 1.5 a ne 2.1, je to riziko, a je tu o tom tema.

https://forum.skodahome.cz/index.php?/topic/138926-Nakup-vhodneho--bezdrotoveho-OBD-adaptera-pre-kodovanie-a-diagnostiku-Skoda/VW/Seat/Audi-na-smartfonoch

OK, díky, jdu poprvé nakoupit na aliexpres... :-))

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)
V 13. 7. 2017 na 20:49, Lu82 napsal:

Co presne v jednotce c.9 nakodovat aby slo automaticke sviceni, coming home a leaving home ? Prepinac svetel jsem sehnal a s diagnostikou umim ale nevim hodnoty kodovani ktere to aktivuji

Připojuji se k prosbě o návod na kódování. Vypínač jsem koupil, zrcátko mám s automatickým stmíváním, tedy čidla by tam měla být. Když zapojím vypínač s polohou auto, tak v té poloze auto svítí tlumená světla bez ohledu na denní či noční dobu. V maxidotu mám aktivovánu možnost zapnutí comming a leaving, která ale nefunguje.... Do Strakonic mám daleko, jinak bych tam zajel :-(.... Nebo, dokáže to někdo na Jižní Moravě?

PS: již jsem vyřešil.... Jen.dotaz na ty, kteří mají automatická světla z výroby. Lze nějak přes menu v maxidotu nastavovat  citlivost snímače světla pro přepínání světel?  Např. Fabie III má tuto možnost přes rádio.  Mám za to, že mi přepíná z denního svícení na tlumená světla příliš brzy. V diagnostice jsem našel nastavení, ale mám to na normál a tam jde nastavit jen zvýšená citlivost, já bych chtěl snížit....

Editováno: , autor: Stormy
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím všechny, mám úplně stejnou prosbu ohledně nastavení automatického svícení. Vypínač jsem již koupil, zrcátko se stmíváním mám. Potřeboval bych pomoct s nakódováním. Chtěl jsem poprosit Ferdu25 ze Strakonic, ale na mé prosby nereaguje. Předem moc díky všem za pomoc

Vloženo
V 16. 6. 2020 na 13:45, mirkaroomster napsal:

Zdravím všechny, mám úplně stejnou prosbu ohledně nastavení automatického svícení. Vypínač jsem již koupil, zrcátko se stmíváním mám. Potřeboval bych pomoct s nakódováním. Chtěl jsem poprosit Ferdu25 ze Strakonic, ale na mé prosby nereaguje. Předem moc díky všem za pomoc

Prosím, pomůže mi někdo? Předem moc díky ...

Vloženo
před 5 hodinami, Sudetak napsal:

Někde tady na fóru jsem zahlédl seznam všech členů kteří se věnují kódování,

je tam i lokalita kde se pohybují.

Díky, zatím jsem nenašel. Ale přeci jenom bych raději Ferdu, kterého všichni chválí do nebes.

Bohužel vůbec nereaguje - už jsem mu psal za poslední měsíc několikrát :-((

Vloženo
V 23. 6. 2020 na 17:03, mirkaroomster napsal:

Díky, zatím jsem nenašel. Ale přeci jenom bych raději Ferdu, kterého všichni chválí do nebes.

Bohužel vůbec nereaguje - už jsem mu psal za poslední měsíc několikrát :-((

Stále nikdo ochoten mi pomoct? :-(

• o 2 týdny později...
Vloženo

Já jsem jen vyměnil spínač světel a nic jsem kodovat nemusel. Všechno fungovalo hned. Automatické rozvíceni při setmění i při delším cyklováni stěraču se světla rozsvítí. Sice ti to asi moc nepomohlo, ale odzkoušel jsi to dobře?

Vloženo

Píšeš, že máš zrcátko se stmívaním, ale máš i venkovní senzor světla a senzor deště? Nevím, jestli stačí jen to zrcátko. Ale možna se pletu, po pravdě jsem nikdy nezkoumal zatmavovací zrcátko a jestli má v sobě nějaký senzor, nebo je to kombinace dvou senzorů.

Vloženo (editace)

Tak jsem to dělal já (viz můj příspěvek ve vlákně kódování) kódoval jsem pomocí HEX+CAN kabelu a VCDS, Comming a leaving home by asi šlo i v Caristě....

Automatická světla

Vyměnit vypínač světel za vypínač s polohou Auto č. dílu 5L0941431E – důležité je označení E na konci. Také musíte mít vnitřní zpětné zrcátko samozatmavovací s čidlem deště a světla.

pak: Jednotka 09-Centrální elektrika/Kódování 07/Kalkulačka pro dlouhé kódování/ Byte 17, Bit 4 – Assintance řízení světlo (ADL) aktivní.

Zkontrolovat Byte 21, Bit 5 – snímač deště a světla (RLS) aktivní.

Coming/Leaving Home/

jednotka 09-Centální elektrika/Kódování 07/Kalkulačka pro dlouhé kódování/ Byte 17, povolit Bit 5 a 6, v případě, že to má fungovat přes mlhovky, tak bit 3. - funguje normálně s vypínačem světel na AUTO v závislosti na tom jestli je tma nebo světlo...V menu na maxidotu si můžu funkci vypnout.

Editováno: , autor: Stormy
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravim ,vlastnim Yetinu s klasickymi svetly bez senzoru automatickeho rozsvicovani.Na wishi jsem objevil ovladac svetel s senzorem ktery by mel nahradit toto automaticke rozvicovani.Bohuzel je tento spinac urcen pouze pro Skoda Octavia 2. Nevite nekdo zda ovladac z Octavie je stejny s ovladacem z Yetiny?podle oem je jine.jde o to zda tam bude pasovat a zda bude stejne zapojeni konektoru.

spinac.jpg

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...