Tankovat 98čku do 1.4 MPI ?? - Motor 1.4 MPI - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Tankovat 98čku do 1.4 MPI ??

Wertheim

Doporučené příspěvky

Jasně, že to jde. Já vyjímečně natankoval i V-Power 98 do starého Favorita :D Fakt je, že byl potom živější a motor nebyl tak hlučný, ale jezdit na to stabilně myslím nemá smysl ;)

Jinak mi říkali kočenky od Shellu, že takovéto "letecké" palivo leckdy natankují i Škodovkáři do Š 120 apod., většinou tehdy, když to prodávají a chtějí, aby auti udělalo dobrý dojem na kupce. Ach jak je ten motor krásně svižný a tichý.... to je ale super zachovalá škodověnka... :p:smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MrFormat napsal:
Jasně, že to jde. Já vyjímečně natankoval i V-Power 98 do starého Favorita :D Fakt je, že byl potom živější a motor nebyl tak hlučný, ale jezdit na to stabilně myslím nemá smysl ;)

Jinak mi říkali kočenky od Shellu, že takovéto "letecké" palivo leckdy natankují i Škodovkáři do Š 120 apod., většinou tehdy, když to prodávají a chtějí, aby auti udělalo dobrý dojem na kupce. Ach jak je ten motor krásně svižný a tichý.... to je ale super zachovalá škodověnka... :p:smich:

:D:D-_-

Odkaz ke komentáři

Podľa mňa totálna blbosť tankovať do 1,4 MPI N98. Ten motor nie je nataké palivo stavaný a nedokáže využiť to palivo. Len z hecu som testoval na brzde palivo s OČ cca 101 a na kW rovnaký výsledok.

Testoval som kedysi (dlhodobo) aj ten V-power a žiadna zmena ako na chode motora (po tzv. vyčistení) a ani spotreba neklesla.

Odkaz ke komentáři

Všichni tady řešíte proč, ale nikdo nenapíšete jestli lze:-)

Lze, vyšší oktanové číslo samozřejmně, výkon Ti to sice nepřidá, ale zlepší se chování motoru v tzv. přechodových stavech-motor Ti nebude škubat ap. a to právě díky vyššímu oktanovému číslu, neb to zjednodušeně znamená míru odolnosti vůči detonacím, tedy čím vyšší, tím vyšší odolnost.

Odkaz ke komentáři

MrFormat napsal:

;) no votom mi povidej to mi takle jednou natankovala segra do š105 v-power a když sem si to vpoklidu bublal z kopečka na dvojku tak mi to uvalo vejfuk :smich::smich:

Odkaz ke komentáři

Souhlasil bych s Diamantem, jestli to auto nema psane moznost 98-cky, tak je to pouze placebo. Pravda je to kvalitnejsi benal ale to je vse, motor, ktery neni na nej staveny ho "nevyuzije", tzn. ani zadny vykonovy narust. A podle me to plati i pro auta s 98, pouze placebo ale dobre pro motor.

Btw, 2Weirtheim, koukam, ze jdes za vykonem vsemi cestami... :)

Odkaz ke komentáři

N98 je samozrejme odolnejší proti samovznieteniu, ku ktorému obvykle dochádza z dvôvodu vyššieho tlaku vo valci alebo vysokej teplote v spaľovacom priestore. Ale okrem iného má aj nižší obsah síry a o chlp vyššiu rýchlosť horenia. Takže je možné, že chod motora je kľudnejší. Ja mám napríklad motor určený na N95, výrobca v návode odporúča N98. A skutočne to s N98 jazdí pokojnejšie, podľa výpočtov aj s nižšou spotrebou a dokonca je citeľnejší aj zásah obmedzovača pri rýchlosti 208 km/h (GPS). Ale mne N98 výrobca odporúča, čo u motorov 1,2 HTP, 1,4 MPI a pod neplatí.

Odkaz ke komentáři

Kdysi jsem měl Škodu 120 a podobné problémy. Po ujetí cca 10 - 15 km zdechl motor a nenastartoval až po nějaké době čekání. Kolem této legrace pobíhalo dost dlouho mnoho odborníků až jednoho přemýšlivce napadlo jít po hadičce přivádějící vzduch do nádrže. Hadička byla v jadnom místě zaškrcena a po nějaké době chodu motoru se vytvořil v nádrži podtlak, který nepřemohl sací výkon paliv. čerpadla. Palivovou soustavu Fabie neznám, ale co když třeba ...

Odkaz ke komentáři

S tím benzínem to nebude ono.Nádrž je ovzdušněna na více místech a palivový filtr nejde jen tak ucpat.Viděl bych to spíše na vadný Hallův snímač, který snímá otáčky setrvačníku a dává info do ŘJ.Tato závada se objevuje u Favoritů(se vstřikem), Felicií a i u jiných značek.Setkal jsem se s tím i u Fordu.

Je to ale jen moje doměnka.Chce to vyzkoušet a jít tzv. vylučovací metodou.

Odkaz ke komentáři

• o 5 týdny později...
Host Guest_guest

Takže oktanové číslo udává odolnost paliva proti detonačnímu spalování. Obecně platí že čím vyšší kompresní poměr,tím je potřeba paliva o vyšším oktanovém čísle. Tyto motory byly zkonstruovány pro okt č 95 a vyšší,tj že 95 vyhovuje,98 taky,ale je to zbytečnost. Smysl bych viděl poze u někoho kdo má sníženou hlavu,nebo s Fábkou jezdí nějakou rally nebo snad žije na Sahaře. Jízda s benzínem o vyšším oktanovém čísle proti 95 nepřidá žádný ani minimální výkon,jen má vyšší teplotní hodnotu,při které dojde k samovznícení,které je nežádoucí a nebezpečné pro klikové ůstrojí.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...