Publikováno Duben 15, 201015 r Sem vkládejte u koho, za kolik a kde zte si nechali zvednout výkon motoru
Únor 20, 201411 r Je tu někdo, kdo už si nechal upravit výkon motoru? Na http://www.profi-chiptuning.cz je zajimavá nabídka slibující +15kW, +45Nm, -10% menší spotřeba Upraveno Únor 20, 201411 r od Artigas
Únor 20, 201411 r Artigas, já těmto upravám výkonu motoru ani trochu nefandím. Jen se divím těm, co za to dávají tolik korun a motoru to spíš, dle mého názoru, moc neprospěje. Budu rád, když mě někdo přesvědčí, že nemám pravdu. Zdravím a všem Yetistům vše nejlepší !!!
Leden 2, 20169 r mám úpravu na 122 KW a neměnil bych,nevidím důvod proč to neudělat ,motor to vydrží,je stavěný na úpravu RS viz. fabia. cena 8000,-
Leden 4, 20169 r Zravím v novém roce 2016 ! Stále mne dosud nikdo nepřesvědčil, abych si nechal na motoru takovou hloupost udělat. Omluvám se Těm, co to za hloupost nepovažují !!!!!
Leden 5, 20169 r No já mám spíš otázku zda to zvýšení výkonu opravduz pomůže a je alespoň trochu znát ? Ale nechal bych si to asi nechat dělat u CIMBU nebo u xtuning
Leden 5, 20169 r Mam origo YETI 4x4 103 kw/140 koni a 350 kroutek...chip u motopowera na 190 koni a kroutek 420 najeto 60 tisic po chipu a super....auto se s predeslim vykonem neda vubec srovnat a ted je jizda pozitkem Upraveno Leden 5, 20169 r od davidek.c
Leden 6, 20169 r Choceňák – stále mě nic na 100% nepřesvědčilo jít do chiptuningu Yetiho, netvrdím ale, že o tom občas neuvažuji. Výkon motoru 1.4TSI mě v 99% stačí, ale občas se mi stane, že nějakého koníka navíc bych přivítal. Strogas – 122kW!!! Nic proti gustu, ale není tohle už trošku moc? Nejčastější nabídky na úpravu motoru 1.4TSI jsou někde kolem 105kW.
Leden 6, 20169 r Motor jako takový (či spíše jeho "střeva") by to nejspíš měl ustát, vždyť je prakticky stejný, jako u FII RS, kde má 132 kW. Tam ovšem již bývají nějaké problémy jako propálené písty atd. Mě spíš zajímalo, jak se zvýšený točivý moment bude dlouhodobě tvářit spojka a převodovka, které je na 200 Nm. Alespoň to tvrdí výrobce. Mam origo YETI 4x4 103 kw/140 koni a 350 kroutek...chip u motopowera na 190 koni a kroutek 420 najeto 60 tisic po chipu a super....auto se s predeslim vykonem neda vubec srovnat a ted je jizda pozitkem To je ovšem TDI.
Únor 10, 20169 r Motor 1,4 slušné firmy neupraví. Tento motor není vhodný na zvýšení výkonu. A stejně brzy zavedou zákon, který to bude zakazovat kvůli emisím :-)
Únor 10, 20169 r Chiptuning pokud není homologovaný (což v Česku většinou není) je nelegální dávno. Jen teď se ty auta budou povinně evidovat a majitel podepíše papír, že si je vědom, že auto nesmí na silnici. Jistý většině velmi známý zvyšovatel výkonu se už nechal slyšet, že on žádný chiptuning nedělá a ani nedělal a že se věnuje pouze "opravám řídících jednotek".
Únor 10, 20169 r koho tim velmi znamym myslis? myslim ze se z toho dela vetsi humbuk nez je,vetsina servisu tomu stejne nerozumi-myslim znackove
Únor 10, 20169 r To nevím proč, co jsem koukal na takové firmy co se zdály věrohodnější a mají např. certifikát tak měly napsáno nedoporučují a nabízely jen 1,8 , nebo TDI. "Tento motor z důvodu konstrukčních nedostatků neupravujeme" To mělo napsáno více firem. A že by to napsal někdo jen tak a přicházel o kšeft? Proč, když jde udělat vyšší výkon a menší spotřeba to tedy nedělá hned výrobce? Upraveno Únor 10, 20169 r od marek2
Únor 11, 20169 r V com su motory 1,4 TSI 110k a 150k rozdielne? Jedna sa o tie iste motory (konstrukcne) alebo maju len softwareove upravy.?
Únor 11, 20169 r To nevím proč, co jsem koukal na takové firmy co se zdály věrohodnější a mají např. certifikát tak měly napsáno nedoporučují a nabízely jen 1,8 , nebo TDI. "Tento motor z důvodu konstrukčních nedostatků neupravujeme" To mělo napsáno více firem. A že by to napsal někdo jen tak a přicházel o kšeft? Proč, když jde udělat vyšší výkon a menší spotřeba to tedy nedělá hned výrobce? No to je tedy argument... No já jen, že stejné motory se vyráběly v různých výkonových variantách až do maximálního výkonu 132 kW. Navíc tam byl jen kompresor. Mechanika je u všech prakticky stejná.
Únor 11, 20169 r Pawouk - mám k tobě prosbu - co je jiné v jednotlivých variantách 90/92/103/110/132kW, tedy až na ten kompresor u varianty 132kW? ( doufám, že jsem ty výkonové variace moc nepomotal ) Blíží se moje narozeniny a já stále nevím, jaký dárek si nadělím. Moc mě svrbí prsty, lehce mě mrazí v zádech, bolí mě chodidla, mám průjem… to vše nasvědčuje tomu, že mě zase chytá touha po něčem šíleném a jelikož je mi moc let na to, aby v tom byla ženská, tak už zbývá jen auto… Jen bych nerad Tulákovi zvýšením výkonu ublížil.
Únor 11, 20169 r 90 kW (CAXA) a 92 (CAXC) kW jsou identické, 132 kW (CAVE, CTHE) má jiné turbo a jiné koncové indexy u čísel dílů pro blok motoru, hlavu a písty. Všechny tyto výkonové varianty mají stejný klikový hřídel a rozvody.
Únor 11, 20169 r Ahoj Artigas ! Právě proto, že už nejsme nejmladší , tak bych Tulákovi ani náznakem se nesnažil ubližovat.
Únor 12, 20169 r Pawouk, slyšel jsem něco o tom, že některé motory mají už od výrobce daleko větší výkon než je tabulkový. Jenže pokud by můj Tulák nyní měl 100kW, tak jeden úpravce, nabízející 96kW a 230Nm, by hodinu mohl dělat, že něco dělá, pak dát auto na válce a říci: máte tam 100kW a natáhnout ruku pro peníze……. Pak se ovšem nedivím, že většina nabízí měření výkonu až po úpravě. Upraveno Únor 12, 20169 r od Artigas
Únor 12, 20169 r U dobrého úpravce se měří před a potom i po,aby bylo jasno okolik to šlo nahoru.Bez měřeni před a po už nemá smysl vůbec uvažovat o nějaké úpravě když to někdo nenabízí....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.