virtual Vloženo 27. Duben 2010 Sdílet Vloženo 27. Duben 2010 Mám Eleganci 12/2009 se stmíváním vnitřního a levého vnějšího zrcátka. Jde (příp. jak složitě) dodělat aut. stmívání na pravé zrcátko? Mám pocit, že i po FL se pravé zatmavovací krátce vyrábělo... P.S. Omlouvám se, jestli se to už řešilo - nenašel jsem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 27. Duben 2010 Sdílet Vloženo 27. Duben 2010 pokud dobre vim tak vnejsi stmivaci zrcatka se montujou v paru... to znamena ze kdyz mas leve samostmivaci pak mas i prave samostmivaci... jestli ti ovsem to prave nestmiva tak je treba zajet do autorizaku at ti to zkontrolujou, muze to byt nekde preruseny pripadne vadny sklicko (ta vrstva na nem)... jinak da se to zjistit podle kabelaze - tolik kabliku co jde do zrcatka levych dveri musi jit i do zrcatka pravych dveri Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 27. Duben 2010 Sdílet Vloženo 27. Duben 2010 To je nesprávna odpoveď. Počnúc MR2010 (t.j. od 25.5.2009) sa už pravé zrkadlo nedáva zatmavovacie. Takže jediná možnosť je ho doplniť. Samotné doplnenie rozhodne nie je zložité, stačí priviesť zo zrkadla dvojicu vodičov do RJ v dverách a potom nakódovať RJ dverí. Ale .... ale je potrebné vymeniť samotné sklo a to nie je lacné. Obačajné sklo stojí cca 35€ ale zatmievacie cca 210€ (8T0 857 536 G). Výmena skla je tiež jednoduchá, akurát treba nejako vyriešiť konektor, na ktorý sa napája káblik zatmavovania zo skla. Protikus je totiž súčasťou zrkadla. Ten tam ale v tomto prípade nebude. Vrakovisko asi nepomôže, takže jedine vymyslieť náhradu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 28. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2010 paldous: Jak píše diamant, ještě na jaře v konfigurátoru byla zrcátka GPW3PW3, na podzim už jen PW3 a v popisku stmívání u řidiče - je to vidět i od pohledu, levé má takový rámeček. Přiznám se, že jsem to při objednávání přehlédnul, každopádně tu změnu považuju za blbost, protože to zrcátko prostě oslňuje... Diamant: Dík za vyčerpávající info! Já jsem stejně lempl bez výbavy a znalostí, takže to bude muset udělat někdo jinej. Jestli dobře rozumím, stačí odstrojit pouze dveře, ŘJ a spojení se zbytkem auta je už stejné. Kóduje se asi přes WAG, má nějakej vliv, že jsou zrcátka el. sklápěcí? Ten kód (8T0 857 536 G) je už to pravé zatmavovací sklo? Poptám se kamaráda co by tomu měl rozumět a případně ještě přidám dotazy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 28. Duben 2010 Sdílet Vloženo 28. Duben 2010 Stačí odstrojiť dvernú výplň dverí spolujazdca a vybrať pôvodné sklo zrkadla. Potom doplniť kabeláž zo zrkadla k RJ dverí, nakódovať poskladať a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 30. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2010 Mě teď napadá, že SII má stejný zrcátka, né? Dokonce mám stejnou barvu, co se dává na Supa ...a ten má to ztmívání psaný pro obě vnější. Fakt nechápu, proč to u OII odrbali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 30. Duben 2010 Sdílet Vloženo 30. Duben 2010 Zrkadlo (myslím celú tú nosnú časť okrem skla) má SII mierne odlišnú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 1. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Nosnou částí myslíš tu lakovanou nebo černou, doléhající na dveře? Já to nikdy nezkoumal a zrcátka mi připadly stejný (ta část uchycení na dveře samozřejmě bude asi určitě jiná). Každopádně bude jednodušší koupit to sklo, jak jsi psal dřív... Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Ano, jak pise Diamant, je to tak, i kdyz zcela nelogicke, nesmyslne a debilni rozhodnuti nejakeho ko... nekde v marketingu Skodovky... Je to o to vice nepochopitelne, ze se to neda doobjednat ani jako zvlastni vybava (kdyz uz to neni v napr. v zakladu LK verze) ! Ja osobne jsem s tim mel problem, nebot auto (MR2010, LK vybava) objednano nekdy v 4/5 2009 (samozrejme MR2010), v cenove nabidce bylo jasne uvedeno "vsechna zpetna zrcatka s automat. ztmavenim". Az nekdy na skonku leta jsem si v noc vsiml, ze prave v noci neztmavuje, jedu hned do servisu, tam s hruzou zjistili, ze do zrcatka neni veden ani kabel. svazek pro tuto funkci. Zacali to resit s automobilkou, tam vytahli to, o cem pise Diamant (nikde tehdy nepublikovano predem, ani v autosalonech to nevedeli !), ale branil jsem, a nakonec to salon dodelal, asi na sve vlastni naklady. Takze to jde, objednavali na to komplet sadu. Mimochodem, muj problem melo vice novych majitelu v te dobe, vsichni se pokud vim uspesne branili s dodatecnou doinstalaci na naklady automobilky ci autosalonu... Uz jsem tu o tom nekde psal (nebo na konkurenci). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty8 Vloženo 2. Květen 2010 Sdílet Vloženo 2. Květen 2010 (editace) Zrcatka jsou stejna jako na superbu, ktery ma zatmivani obou, takze sehnat se daji. Zrejme by stacilo vymenit sklo. Kabelaz se ale netaha jen do RJ dveri, zatmivani je rizeno senzorem ve vnitrnim zpetnem zrcatku. Odtud jsou vedeny 2 vodice do RJ levych a pravych dveri a odtud do zrcatka, koukal jsem do schematu. Znamena to tedy protahnout dva draty z centralniho svazku do pravych dveri. Zadne kodovani snad neni potreba, signal nejde po CAN. Editováno: 2. Květen 2010, autor: Marty8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 2. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 2. Květen 2010 omicron: To máš štěstí, já si dělal konfiguraci pár měsíců dopředu (popisek: vnější zrcátka se stmíváním - ještě se tam psalo "když máte aut. vnitřní, nenechte se oslňovat ani vnějšími zrcátky"), ale v objednávce je už "s aut. stmíváním na straně řidiče", výroba 12/2009. V návodu se stále mluví o obou stmívacích zrcátkách. Musel to vymyslet opravdu bl*ec! Marty8: Takže myslíš/víš, že ta ŘJ ve dveřích není propojená? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty8 Vloženo 3. Květen 2010 Sdílet Vloženo 3. Květen 2010 (editace) Podle schematu to pres tu ridici jednotku ve dverich jde, ale na 100% to neni rizene po CAN. Na to jsou tam ty dva vodice od vnitrniho zrcatka. Jestli mas zajem o schema, posli SZ. Pres tu RJ to podle me jde spis kvuli snadnemu rozpojeni svazku. Editováno: 3. Květen 2010, autor: Marty8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 4. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2010 omicron: Píšeš: "Takze to jde, objednavali na to komplet sadu", nevíš bližší info o té sadě? Než to budu řešit svépomocí, zeptal bych se taky v salónu... Marty8: Dík, napíšu Ti... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 4. Květen 2010 Sdílet Vloženo 4. Květen 2010 omicron: Píšeš: "Takze to jde, objednavali na to komplet sadu", nevíš bližší info o té sadě? Než to budu řešit svépomocí, zeptal bych se taky v salónu... Marty8: Dík, napíšu Ti... Co vim, tak objednavali kompletni kabelovy svazek k pravemu zrcatku se stmiv. funkci, cele NOVE zrcatko s touto funkcí + finální metalicky černý lak. Tzn. ze se nezabyvali nejakym dodelavanim, ale kompletni vymenou. Samozřejmě jsem nic neplatil, pro vlastni reseni (financne) tudy asi ale cesta nepovede... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 16. Květen 2010 Sdílet Vloženo 16. Květen 2010 Schémy som síce neštudoval, ale VŠETKY vodiče od zrkadla vedú do RJ príslušných dverí. A príde mi značne zbytočne ťahať nejaké káble ešte aj z oboch dverí niekam, keď sa to dá riešiť po CAN a aj svetelný senzor posiela dáta po CAN (resp. LIN). Navyše sa zatmavovanie kóduje, takže to určite nebude ťahané samostatne do RJ dverí a potom z RJ do zrkadla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 1. Září 2013 Sdílet Vloženo 1. Září 2013 Zabyval se tim dodelanim praveho zrcatka nekdo jeste? Neskutecne me to irituje a opravdu rad bych to dodelal. Kupovat a lakovat cele zrcatko se mi tedy ale moc nechce. Co presne brani tomu koupit jen sklo a dovest k nemu draty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 1. Září 2013 Sdílet Vloženo 1. Září 2013 Diamant: zrcátko ej čistě silová záležitos, na can není napojené, vše jde analogově, dva dráty až do venkovních zrcátek. mike_k: stačí koupit sklo a dodělat kabeláž, občas se to takto dodělává Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OctavianusII Vloženo 12. leden 2014 Sdílet Vloženo 12. leden 2014 Zdravim chcel by som zistit ci taketo zatmavovacie zrkadlo bud prave, lave alebo oboje sa vyrabali aj na octaviu II predface? konkr. 2006, 2007 ? Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 12. leden 2014 Sdílet Vloženo 12. leden 2014 delali se stmivaci na predface - obe, ale vetsinou to zadna OII nema, staci stmivane vnitrni a pak to neni problem dodelat. stmivane poznas, ze ma obvykle gumu podel obvodu skla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OctavianusII Vloženo 14. leden 2014 Sdílet Vloženo 14. leden 2014 no zatmavovacie vnutorne mam len tie zrkadla neviem nikde zohnat a ako by som to dorobil ? dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrchnak Vloženo 25. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2015 Ahojte, Chcel by som vymenit skla v spatnych zrkadlach za stmievacie. Vnutorne so stmievanim mam, chcel by som vsak aj oba vonkajsie. Mam Octaviu II 2013 po FL, je mi jasne ze na spolujazdcovej strane priprava nebude, ale podla vsetkeho na vodicovej strane by byt mohla. Nevedel by mi niekto poradit kam pripojit stmievanie zrkadla do riadiacej jednotky dveri vodica? Alebo je nutne "napichunut" sa niekde na kable priamo z vnutorneho stmievacieho zrkadla a len to natiahnut do oboch dveri? Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 25. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2015 Podle ELSA to ma byt zapojene pres RJ dveri... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John1976 Vloženo 26. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2015 Tady mas schema: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrchnak Vloženo 26. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2015 Dakujem velmi pekne, skusim to premerat a zapojiť podľa tych schem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.