Přejít na obsah

olej v převodovce


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás. chci se zeptat jestli a jakým způsobem se má kontrolovat olej v převodovce, jak se pozná, že je něco špatně popř jaký je interval výměny? nikdy jsem olej v převodovce ani nekontroloval ani neměnil ale po přečtení pár témat tady na fóru sem si řekl že by asi nebylo od věci to zkontrolovat. mam F1 1,4 TDI PD m.r.2007 najeto 110tis km díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě ho tam nech do 150tis.Kontrola je na boku(zepředu,když se postavíš proti autu) převodovky.Myslím 17imbus,když ho vyšroubuješ musí vykapávat olej,pak je tam správná hladina.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, chci se zeptat, jestli můžu dát tohle http://www.autobat.c...fx-p-32995.html do převodovky FI MR00 1,9 Tdi 74kW. Momentálně mám najeto 163tkm a řazení mi jde dost ztuha, tak by to mohlo pomoct. Auto je navíc docela dost starý... Ve škodovce mi řekli, že olej do převodovky stojí 800/l. Ještě bych měl dotaz na ty co to měnili... bavil jsem se s kamarádem a on kdysi měnil na P306 a potom nešlo řadit, tak nalil zpět starý olej a vše chodilo jako dřív. Má někdo podobnou zkušenost? Díky předem za info...:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

origo olej pro Fabiu přímo ze Škodovky (já kupuji v Seatu, protože ve Škodovce jsou u nás kokoti) stojí cca 200kč/litr. označení G 060 726 A2

cena dobrá a je to ten, co tam patří. dávat 500kč/litr za castrol taf-x je zbytečný. někdo tvrdí, že i ten origo olej je castrol.

800kč/litr ve Škodovce odpovídá spíš oleji do 6ti kvaltu.

osobně jsem pro výměnu v určitých kilometrech. ještě jsem neviděl věc, která vydrží věčně. a navíc celoživotní náplň u auta je zavádějící, protože na jak dlouho se počítá životnost auta? 5let?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...