Tangerín Vloženo 20. Červen 2010 Vloženo 20. Červen 2010 To mi ani neříkej, že stačil přepinovat drát Mlhovky jsem měl, i když je pustím max. 20x do roka, nebylo co řešit a šly pryč. Navíc v andělech mám HIDku, takže i když jsem rozsvítil mlhovky, xenony je přesvítili... Citovat
acek Vloženo 20. Červen 2010 Vloženo 20. Červen 2010 No jde o to jakou souvislost to má s těma světlama? tady poradí jen ten co tomu hoví.Zapojovat to jinak je sázka do loterie bud to bude fungovat nebo se z toho zakouří. Dej to nějakýmu šikulovi od elektroniky,je tu naděje opravy za pár korun. Citovat
Tangerín Vloženo 20. Červen 2010 Vloženo 20. Červen 2010 Jo jinak nápad LED z FIIRS je taky výbornej. Když jsem FIIRS poprvé viděl na netu, říkal jsem si, že jsou z toho auta použitelný kola, LED svícení a sedačky. Jen u LED jsem nikde tenkrát nedohledal rozměr :-( ale vidím, že pasujou A sedačky z FIIRS jsem si ozkoušel onekdá a super, jen co se nějaký budou objevovat na prodej, hned beru Citovat
Luďa Vloženo 20. Červen 2010 Vloženo 20. Červen 2010 No jde o to jakou souvislost to má s těma světlama? tady poradí jen ten co tomu hoví.Zapojovat to jinak je sázka do loterie bud to bude fungovat nebo se z toho zakouří. Dej to nějakýmu šikulovi od elektroniky,je tu naděje opravy za pár korun. Jde o to, že píšou moduly s elektronickým řízením proudu, bez nich by to mělo taky jít, bo první světla to neměli, ale bude to asi blikat například při volnoběhu ze servem. Vyzkouším a uvidím. Citovat
Drewie Vloženo 21. Červen 2010 Vloženo 21. Červen 2010 Tangerine, Tangerine, měl jsi víc číst ty příspěvky tady; i Woody Ti radil, že ty kabliky k potkávačkám nemusíš zapojovat, pokud máš + od spínače světel. Já jsem to ve svém příspěvku taky zmiňoval. Zas se Ti ty světla vypínají 2x Že ty musíš mít vždy něco extra? A k těm mlhovkám: Teoreticky by Ti stačilo přepinovat ty mlhovky ve spínači světel, ale mlhovky (jak už jejich název napovídá) nemají homologaci pro denní svícení. A některejm chráničům a pomáhačům by to mohlo vadit. Zas v jednom vtipu se říká, že mlhová světla se jmenují mlhová proto, aby se nimi svítilo furt... Citovat
profor Vloženo 21. Červen 2010 Vloženo 21. Červen 2010 Je to z FRSII Woody: jebácka farbaaaa. tie LED sú super Kluci nevíte co znamená tohle : speciální LED moduly s elektronickým řízením proudu Na co sou a jestli tam musí bejt. Mám tyhle světla a na 99% mi ty moduly umřeli. V pěkný, jen by chtělo zachovat i mlhovky. Tie krabičky sú tzv drivery, ktoré kŕmia LEDky konštantným prúdom a nie napätím, tak napríklad ak tam máš 1W ledky a je ich tam 5 kusov, každá má odber 350mA tak tam ten modul pustí 1750mA a napätie tam je cca 3.5V!!!! Mlhovky jsem měl a za 1,5 roku použité asi 2x, Jaké ty světla máš? Zapojení 1, světla se zapnou po nastartování, je tam modul, který to rozpozná podle frekvence, nebo něco takového, jesti jsi nastaroval, nebo ne. Zapojiní 2, je kalsika. Jeden drát na parkovačky a druhý spínací + . Jestli máš ty moduly mimo světla, tak je vyhoď a napoj to vše na přímo na spínač světel /TFL/ Ty moduly by měli být jen kvuli zapínání, dej to natvrdo . Jestli to máš v záruce, tak to reklamuj, jestli né tak je to jedno vyzkoušej a uvidíš tie moduly tam MUSIA byť! To mi ani neříkej, že stačil přepinovat drát Mlhovky jsem měl, i když je pustím max. 20x do roka, nebylo co řešit a šly pryč. Navíc v andělech mám HIDku, takže i když jsem rozsvítil mlhovky, xenony je přesvítili... Hehe Stačilo ten kábel veru použiť Citovat
Woody Vloženo 22. Červen 2010 Vloženo 22. Červen 2010 A k těm mlhovkám: Teoreticky by Ti stačilo přepinovat ty mlhovky ve spínači světel, ale mlhovky (jak už jejich název napovídá) nemají homologaci pro denní svícení. A některejm chráničům a pomáhačům by to mohlo vadit. Zas v jednom vtipu se říká, že mlhová světla se jmenují mlhová proto, aby se nimi svítilo furt... Já neříkal použít mlhovky, ale pouze kabeláž Woody: jebácka farbaaaa. tie LED sú super Jebácka farba ? To znamená dobrá, nebo hujova Citovat
Drewie Vloženo 22. Červen 2010 Vloženo 22. Červen 2010 Já neříkal použít mlhovky, ale pouze kabeláž Tak to je jiná, to pak jo Citovat
Drewie Vloženo 22. Červen 2010 Vloženo 22. Červen 2010 Woody, Profor, nechci Vám do toho kecat, ale myslím že Tangerín má dost dobrou barvu Je totiž taky stejná jako ta moje Citovat
Luďa Vloženo 23. Červen 2010 Vloženo 23. Červen 2010 Tie krabičky sú tzv drivery, ktoré kŕmia LEDky konštantným prúdom a nie napätím, tak napríklad ak tam máš 1W ledky a je ich tam 5 kusov, každá má odber 350mA tak tam ten modul pustí 1750mA a napätie tam je cca 3.5V!!!! tie moduly tam MUSIA byť! ale teď je otázka jak a čím je nahradit. Citovat
profor Vloženo 23. Červen 2010 Vloženo 23. Červen 2010 treba pomerať jeden funkčný a na základe toho kúpiť náhradný. Je toho moc:) Napríklad SOS myslím že tento z SOS bude o dosť kvalitnejší ako tie čo tam máte. Citovat
alesxx Vloženo 3. Červenec 2010 Vloženo 3. Červenec 2010 (editace) Vazeni, tak sem namontoval taky svetla na denni sviceni na F1 face combi, fotky nejaky udelam. Jsou to tyto. Funguji skvele. Kdo by je chtel pripadne montovat, napisu a nafotim, jak sem to vyresil ja. Jednoduse, hodinka prace. Jen tak premyslim, co sem tady i cetl, jak to zabezpecit proti ukradeni. Mam je prisroubovany k mrizce, ale mrizka jde lehce skubnutim i se svetlama ukrast. Jestli mrizku napevno prilepit k narazniku epoxidem, nebo jak. Pak by ale zase byl problem to vyndat , kdyz budu menit zarovku v mlhovce... tak nevim. Na magnet to delat nechci, pac to nebudu porad vyndavat a nasazovat. Jo a dalsi vec, co by mne zajimala je, jestli nekoho z vas uz s temito svetly, nebo podobnymi stavela policie a co oni na to. Neco jsem uz precetl, ze musi splnit urcite parametry, umisteni, vzdalenosti apod., ale nikde jsem se nedocetl, jak je to s homologaci. Prodejce sice pise, ze svetla jsou homologovana dle EHK/OSN č. 48 pod číslem E11 - 00 0012, na svetlech je vyrazeno E4, ale nikde jsem se nedocetl, co ta E4 znamena. Zkratka nejlepsi by bylo nekde neco vytisknout a vozit sebou pro pripad nejakych dohadu. Vytisknou prislusnou homologaci. Mozna by prodejce poskytl? Homologovana muzou byt, ale treba v jinych zemich, nebo naopak v jinych zemich ne. Takze nevim, co to E4 znamena. V srpnu jedu do Spanelska, takze Nemecko, Francie, nevim, jak tam s E4 homologaci uspeju. A vubec tady u nas, jestli E4 je u nas platny. Uz nekdo neco u policie, nebo na STK resil? Diky. Editováno: 3. Červenec 2010, autor: alesxx 1 Citovat
headquest Vloženo 3. Červenec 2010 Vloženo 3. Červenec 2010 Jestli je to homologovany v holandsku, nemecku nebo jine zemi EU je fuk. Plati to i u nas. Citovat
Luďa Vloženo 3. Červenec 2010 Vloženo 3. Červenec 2010 treba pomerať jeden funkčný a na základe toho kúpiť náhradný. Je toho moc:) Napríklad SOS myslím že tento z SOS bude o dosť kvalitnejší ako tie čo tam máte. A co se stane, když tam dám ten silnější a nebude tak silnej potřeba? Citovat
mikl Vloženo 4. Červenec 2010 Vloženo 4. Červenec 2010 Vazeni, tak sem namontoval taky svetla na denni sviceni na F1 face combi, fotky nejaky udelam. Jsou to tyto. Funguji skvele. Kdo by je chtel pripadne montovat, napisu a nafotim, jak sem to vyresil ja. Jednoduse, hodinka prace. Jen tak premyslim, co sem tady i cetl, jak to zabezpecit proti ukradeni. Mam je prisroubovany k mrizce, ale mrizka jde lehce skubnutim i se svetlama ukrast. Jestli mrizku napevno prilepit k narazniku epoxidem, nebo jak. Pak by ale zase byl problem to vyndat , kdyz budu menit zarovku v mlhovce... tak nevim. Na magnet to delat nechci, pac to nebudu porad vyndavat a nasazovat. Jo a dalsi vec, co by mne zajimala je, jestli nekoho z vas uz s temito svetly, nebo podobnymi stavela policie a co oni na to. Neco jsem uz precetl, ze musi splnit urcite parametry, umisteni, vzdalenosti apod., ale nikde jsem se nedocetl, jak je to s homologaci. Prodejce sice pise, ze svetla jsou homologovana dle EHK/OSN č. 48 pod číslem E11 - 00 0012, na svetlech je vyrazeno E4, ale nikde jsem se nedocetl, co ta E4 znamena. Zkratka nejlepsi by bylo nekde neco vytisknout a vozit sebou pro pripad nejakych dohadu. Vytisknou prislusnou homologaci. Mozna by prodejce poskytl? Homologovana muzou byt, ale treba v jinych zemich, nebo naopak v jinych zemich ne. Takze nevim, co to E4 znamena. V srpnu jedu do Spanelska, takze Nemecko, Francie, nevim, jak tam s E4 homologaci uspeju. A vubec tady u nas, jestli E4 je u nas platny. Uz nekdo neco u policie, nebo na STK resil? Diky. Číslo za E označuje zemi,kde byla konstrukční část homologována podle platných předpisů unie(„Dohoda o přijetí jednotných technických pravidel pro kolová vozidla,zařízení a části, které se mohou montovat nebo užívat na kolových vozidlech, a o podmínkách pro vzájemné uznávání schválení typu udělených na základě těchto pravidel, nebo k ní přistupovat.“).Nemusí se jednat o členský stát unie. Tebou zmiňovaný předpis EHK/OSN č.48 je závazný pro všechny státy unie,homologace tedy platí v celé unii. Citovat
roker3 Vloženo 7. Červenec 2010 Vloženo 7. Červenec 2010 (editace) Zdravím pánové, dík vašim nápadům a radám už jsem konečně též pořešil denní svícení a přestanu pálit žárovky... Editováno: 23. Červenec 2010, autor: roker3 Citovat
mikl Vloženo 8. Červenec 2010 Vloženo 8. Červenec 2010 (editace) No nic ve zlým,ale myslím,že zrovna tohle má k denním světlům dost daleko. Činná plocha myslím na první pohled nemá 20cm2. Ještě doplním svůj předchozí příspěvek.Každý e-shop donekonečna opisuje jeden od druhého schválení světel podle předpisu EHK/OSN č.48 ,což je samozřejmě blbost.Uvedený předpis č. 48 totiž stanoví jak a za jakých podmínek a kam lze denní světla na vozidlo umístit. Samotná homologace světel musí být provedena podle předpisu EHK/OSN č.87 Mimo jiné je zde uvedena podmínka,že denní světlo musí mít činnou plochu 20 cm2. Editováno: 8. Červenec 2010, autor: mikl Citovat
alesxx Vloženo 8. Červenec 2010 Vloženo 8. Červenec 2010 (editace) Urcite maj 20cm2. Myslim, ze jsou to ty samy, ktery jsem ja montoval tyhle a v popisu je velikost 160x25mm, coz je 40cm2. Editováno: 8. Červenec 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat
mikl Vloženo 8. Červenec 2010 Vloženo 8. Červenec 2010 Ty co jsi uvedl v odkazu to nejsou zcela určitě,podívej se na počet diod.Na fotce jich je 8 ve světle.Ty tvoje samozřejmě splňují výše napsané. Jo a montážní rozměr není činná plocha. Citovat
Jar_da Vloženo 8. Červenec 2010 Vloženo 8. Červenec 2010 instalováno před třemi roky, vše o.k. Citovat
headquest Vloženo 8. Červenec 2010 Vloženo 8. Červenec 2010 No nic ve zlým,ale myslím,že zrovna tohle má k denním světlům dost daleko. Činná plocha myslím na první pohled nemá 20cm2. Ještě doplním svůj předchozí příspěvek.Každý e-shop donekonečna opisuje jeden od druhého schválení světel podle předpisu EHK/OSN č.48 ,což je samozřejmě blbost.Uvedený předpis č. 48 totiž stanoví jak a za jakých podmínek a kam lze denní světla na vozidlo umístit. Samotná homologace světel musí být provedena podle předpisu EHK/OSN č.87 Mimo jiné je zde uvedena podmínka,že denní světlo musí mít činnou plochu 20 cm2. Dej sem citaci, nevim o tom, ze by tam neco takovyho bylo Citovat
mikl Vloženo 8. Červenec 2010 Vloženo 8. Červenec 2010 Citaci ti dám asi těžko Pokud stojíš o přečtení,zaplať si přístup,o neplacených předpisech EHK/OSN nevím. http://predpisy.tuv-sud.cz/bin/ehk/soupis_ehk.htm#87 Nic to ovšem nemění na tom,že právě předpis č.87 stanoví,jaké parametry má denní světlomet mít. To že píšeš,že o tom nic nevíš není opravdu důležité,že denní světlomet nebo jakákoliv jiná homologované součást má předepsané parametry dokládá označení "E". Ty znáš všechny technické podmínky homologovaných součástí?Já tedy ne.Předpis o denních světlech se mi dostal do ruky náhodou,proto to vím. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.