Přejít na obsah

ESP Fabia 2010


chillike

Doporučené příspěvky

chlapi....mam esp v aute ..aspon by som mal mat....ked podrzim to tlacitko kde mam take auticko v smyku ....sak viete ktoru tak mi na display napise nie ESP vyp ale ASR vyp....nemalo by pisat esp vyp??...kua neodrbali ma ??..bo ked hej hned zajtra nabehnem do skodovky....diky za postrehy....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zobrazuje to, co tobě, že je ASR vypnuto. Přečti si stranu č.135 manuálu. Tam se píše, že ESP nelze vypnout. ;) No a jestli si nejsi jist, že tam ESP máš, tak to zkus někde na parkovišti hodně ostře zatočit a uvidíš, jak ti bude blikat kontrolka. ;)

To galeo: proč ti vadí, že nejde vypnout ESP? To s tím autem jezdíš rally na silnici? Já to v autě mám, ne že bych to musel nutně mít, ale bylo to tam, a činnost ESP jsem zaregistroval skutečně až v zimě na sněhu. Jinak mi to ještě do jízdy nezasáhlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sa mi zdá, že auta do roku 2010 mali ESP vypínatelné. Ja mám 2008 a ide mi ESP aj ASR vypnúť. Po roku 2010 nejde vypnúť ESP nariadenie EU ale vypína sa len ASR ak ho auto má. Nie je to žiadná vada. Je to v poriadku. A musím povedať, že tiež už mi ESP dosť pomohlo. Som spokojný, že ho mám. Mňa podržalo aj v lete na diaľnici za dažďa, na ktorej bolo dosť vody v niektorých úsekoch a tam to ESP celkom dobre zareagovalo a hned som spomalil a spozornel. Tým nechcem povedať, že som nebol aj predtým ostražitý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Ja mám FII RS a mne už ESP pribalili bez príplatku :) Ale za ESP som si prvý krát priplácal už vo Fabii I v roku 2001 a musím povedať, že je to skutočne dobrý pomocník. A hoci tam ešte vypínať išiel, tak som to použil fakt len niekoľko krát a aj to len niekde na parkovisku, aby som si zablbol alebo aby som si vyskúčal, aké to je s ESP a bez neho. Takže teraz mi to nevypínateľné ESP skutočne nevadí.

Inak po testovaní na parkovisku som mal prvý krát z ESP zmiešané pocity, ale ESP sa naplno prejaví až keď ide človek po ceste (t.j. podstatne rýchlejšie ako na parkovisku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Vypínač ASR často omylem mačkám místo vypínače vyhřívání zadního skla, ale nikde navíc nic nesvítí ani nepíše (ESP i ASR funguje, to jsem v zimě smykem na parkovišti i rozjezdem do kopce vyzkoušel) - kde to má být prosím zobrazeno (MR2011 MaxiDot).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, už jsem na to přišel - ten vypínač se musí chvíli přidržet, pak svítí kontrolka v otáčkoměru + je nápis na MaxiDotu. Jinak v zimě na sněhu (moc ho letos u nás nebylo) při jízdě do kopce kontrolka problikávala, ale smyk jsem nenavodil - chtěl jsem zjistit, jak reaguje ESP, prý to nějak trhá autem - ale, jak říkám moc sněhu nebylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šikula. :kol-47: Me ta kontrolka blika casto i na suchu. :kol-41: Stalo se mi v zime s OIICFL, ze jsem naopak ASR musel vypnut, protoze bych se jinak nevyhrabal. V navodu k autu by melo byt docela presne popsana funkce ESP. Nekdy se stane, ze kdyz najedes na diru zadnim kolem, tak ESP zareaguje a "cukne ti to pod zadkem". nic moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...