Přejít na obsah

Retez


Dolky

Doporučené příspěvky

Tak do 150tis bych si sním hlavu nedělal,1.4MPI je v tomto nesmrtelná,v těch 100-150tis bych ho vyměnil,přece jenom bude už nějakou vuli mit a všichni kdo se s tímto motorem setkaly mi daj za pravdu,že se motor ztiší a trochu zklidní,při ceně 500kč(možná ani ne)za rozvody bych je měnil klidně po 100tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono asi jak kdy. Já třeba ještě na felicii jsem měl najeto 160 tis a původní řetěz a auto bylo ševel květin, dokonce i v servisu to říkali, že paráda, že prý kolikrát tam je auto, který má 80 tis a rachtá šíleně. Rozvodová sada nestojí svět, takže až se ti bude zdát, že rachotí, tak ho vyměn. Měnil jsem ho na formanovi a rozdíl po výměně opravdu velký, auto se pěkně ztišilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Hoj já ho měnil asi někdy okolo těch 120 - 130tis. ale že by to dělalo nějaký kravál jsem si nevšiml. sada stála nějakých 350kč + těsnění pod prsa. No a já ještě bohužel musel měnit ještě vodní pumpu byla v háji. jinak auto se trochu sklidnilo ale není to moc poznat, jinak toto se už zde někde řeší - lo tak nevím proč nepoužíváš hledat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahoj, cena je v poradku, ja jsem to mel za podobnou cenu, plus prace nejakou tu stovku....co jsem pochopil, tak na MPI to zvladne v podstate kazdy prumerny mechanik, ale to at ti radeji poradi jini. Ale musim rict, ze po vymene je zahraty motor opravdu na volnobeh o hodne tissi, v podstate je vyfuk, ktery mam taky novy hlucnejsi nez motor, takze super. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to chciii ja uz chci rozvody :D co mam obednat piste piste me to chrasti jak chrastitko .. kamos rikal ze to je jako favorit .. najeto poctivych 142 400 km ale predchozi majitel byl stary deda a mlady kluk ktery to zase nesetril..Je to 1.4MPI .. ozubena kolecka 2x a retez obednam a co dal? Diky

A nejakeho automechanika? nejlepe blizko frydku-mistku ale i ostrava neni k zahozeni diky

A po jake dobe zacne ten z druhovyroby zase chrastet? Nekde ctu po 60 000 jinde uz po 10 000 az 15 000 .. to se mi nevyplati a necham ho chrastit asi ale je to jako chrastitko :( ikdyz kdyz je to v otackach tak si toho ani nevsimnu ale na volnobeh venku hluk sileny zevnitr skoro nic neni slyset :)

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řetěz a kola stojí tak málo, že asi nemá moc smysl shánět neoriginální.

Kolik vydrží záleží na způsobu jízdy.

Pokud někdo motor hodně točí, bude potřebovat výměnu podstatně dřív.

Já ho točím, tak jsem ho měnil vždycky po 30 až 40 tisících kilometrů.

A po 70 tisících hydra.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja motor taky moc netocim .. nejvyssi tocivy moment no jedine po dalnici trochu toci vice okolo 3600 ot. .. ale predchozi majitel motor tocil krome 1. rychlostniho stupne na 4000 ot. a retez chrasti jako chrastitko :) ale neresim to .. jezdi to vpohode chrasti jen na volnobeh takze vpohode :) nekdo zase rika ze ten neorigo vydrzi sotva 15 000 km .. a nakonec se musim drzet pravidla nerypat do neceho co funguje nebo se to znici :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.. a nakonec se musim drzet pravidla nerypat do neceho co funguje nebo se to znici :)

Při dodržení téhle zásady bys nemohl ani měnit olej, svíčky atd...

Ono je to trochu zvláštní, ale s vytahaným řetízkem to auto jede o malý chloupek líp, než s novým.

Změřil jsem si, že vytahaný řetízek zpozdí vačku oproti klice tak o 1,5 stupně (tj. o 3 stupně na rozvodu)

a vzhledem k tomu, že sériová 44 kW vačka je nabroušená trochu moc dopředu oproti klice, tak to motoru vlastně pomůže...

Rozhodně to ale neznamená, že bys to neměl měnit - naopak.

On přetržený rozvodový řetěz způsobí daleko vyšší náklady na opravu než výměna kol se řetězem.

A pokud bys chtěl mít časování rozvodu přesně, bylo by lepší si upravit klínek a přestavit si časování na něm.

Editováno: , autor: Tonda-B
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moment ono jde aby se pretrhl retez? :) Ja slysel ze je nesmrtelny a 300 000 vydrzi .. a vadi to rozhazeni casovani rozvodu necemu? .. zkazi ze tim neco? Znici? Ja mam akorad lehce nepravidelny volnobeh jinak je to vpohode auto lita jako za mlada :) ani me neprijde ze ma tolik km spis bych mu minimalne 40 tisic ubral .. svicky,olej a filtry to beru jako spotrebni material :) ale ne soucastky na motoru obzvlast takove ktere maji 200 000 vydrzet bez problemu a ja mam teprve 142 000 .. rikam si ze jeste 30 000 vydrzi .. az budu pracovat tak to necham vymenit a nebo az se trochu financne vzpamatuju z tech investic :)

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moment ono jde aby se pretrhl retez? :) Ja slysel ze je nesmrtelny a 300 000 vydrzi

.. a vadi to rozhazeni casovani rozvodu necemu? ..

Všechno je možné.

Ale když ti tam, kde jsi to slyšel, podepíšou, že je nesmrtelný a 300 tis. vydrží, tak ho neměň.

To bys byl přece hlupák, ne?

Nejde o rozházení, ale o posun - vlastně po kružnici - a výkonu motoru spíš prospěje než ublíží.

Vždyť jsem to popsal, co jsem naměřil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak snad 30 000 jeste vydrzi .. nebo aspon 5 000 :) ted musim vymenit remen na dobijeni at se nepretrhne uz je dost popraskany :( asi je puvodni nebo nevydrzi tolik? ja typuju tak 150 000 .. Co jsem pochopil z toho co jsi psal o tom vytahanem retezu tak to prospeje motoru a vykonu .. takze to nechat tak jeste chvili muzu :) no ono to jde slyset spise zvenci nebo ja nevim ejstli to jde slyset ja nejsem zvykly na ten zvuk takze asi tak .. po par dnech po koupi se mi to zdalo hrozne rachtajici ale ted uz tak ne a vevnitr to nejde skoro vubec slyset kdyz pustim radio potichu tak uz vubec nejde slyset takze si rikam jeste je to dobre .. a zvenci to jde slyset trochu ale jen na volnobeh v otackach to neslysim a spotreba taky normalni dnes 40 km kopce i rychlost okolo 100 km a spotreba rovnych 5 litru a zpet 45 km 5.4 litru .. rikam si ze je to dobry a ten volnobeh lita okolo 20ot. .. skoro neznatelny na rucicce otacek ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je zajímavá otázka.

Nedoslýchaví to mají pochopitelně těžké i tomhle.

Pak už mě napadá jedině zkontrolovat počet ujetých kilometrů a pokud to má smysl - od poslední výměny jsi najel hodně kilometrů - zkontrolovat řetěz vizuálně.

Nebo požádat někoho s dobrým sluchem o pomoc.

Editováno: , autor: Tonda-B
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...