Přejít na obsah

Oprava odřene karoserie


chosenek

Doporučené příspěvky

Ahoj!

Předem pišu, že o opravách nevím spíše nic, každopadně bych potřeboval pomoc od Vás zkušenějších.

Podařila se mi objet karoserie na dveřích + zadní část u kola.. do délky to má okolo 10 cm bohužel nešikovně zrovna na dvou dílech.

V určitých částech to jde bohužel až na plech a je to i trochu promáčkle. Ale nic hrozného!

Jde mi o to hlavně to dostat do takévho stavu aby mi to nezačlo rezivět nebo se mi to nekazilo jiným zpusobem. To že to bude promáčkle (je to jen trcohu) a vidět že tam něco bylo, to mi nevadí hlavně to mít ochraněne proti korozi.

Co je tedy potřeba udělat?

Slyšel jsem o nějakých pastách které by případně tohle vyřešily za mě samy jenom na nanešením a zboušením?

Prosím o jakékoliv rady, případně mužu dodat obrázky abyste viděli o čem přesně mluvím.

Děkuji, Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar chosenek!

Ak ti môžem poradiť choď do origo servisu,ja som ešte na Fabii I prerazil prah heverom (spadlo mi auto z heveru).Oprava ma stála 2000 kč t.j.vytiahnutie prahu +tmelenie a striekanie nebolo to ani poznať.

Editováno: , autor: Betko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud je to až na plech nepomůže nic jínýho, než to stříknout....jestli je to viditelný místo nedělal bych to doma a svěřil to lakýrníkovi (poradí si a dle možností udělá třebas jen rozstřik) ...dneska běžná cena za díl cca 1500 - 2500,-

PS: do origo servisu bych to nedával, pokud člověk jedná přímo s lakýrníkem je to bez marže pro servis a vesmě cena dohodou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co jsem se ptal tak by mě to vyšlo 2500kč/díl... jak jsem psal bohužel jsem to škrabnul přes dva díly a 5000kč do toho vrážet nechci.

Auto je sice jak nové ale když to pujde vidět tak mi to nevadí...

Vybrousil bych si to sám zatmelil taky i natřít bych to snad zvládl.. jen potřebuju radu jaký tmel, jak moc to vybrousit (až na plech všude kde je to vidět podřeně? ). Jak to tmelit správně a kde seženu přesně moji barvu auta? - sám ten odstín těžko trefím, v barvách a lakách by mi poradili?

Zítra přidám fotky..

Za odpovědi díky!

Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

až sem hodíš foto, tak budeme chytřejší....každopádně 2.500,- za díl je fakt dost, bych zkusil jinou lakovnu :help:

jinak barvu ti namýchaj přesně jak sám píšeš - v obchodě s barvy laky (dáš jim kód své barvy, ten najdeš třeba na štítku na podlaze v kufru vedle rezervy)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky je odstín napsanej na velkým techničáku (např. moje 9201) běžně k dostání v prodejně autodoplňků, kde prodávají i spreje.... (a jen tak pro zajímavost, já štítek s číslem našel aj na karosérii, když jsem oddělával ten podběh u IC :D , ale to už s tím nemá nic společnýho, to pochopí asi jen KIBI)

Taky jsem pro lakovnu!!

Jinak píšeš, že si to spravíš sám, já se to kdysi pokoušel na předchozím autu, Fiat Punto, nacouval jsem do zdi, kde trčel kus trubky, tak jsem poškozené místo obrousil, pak tmel, opět vybrousit a barev. lak + nakonec trošku přešplíchnout bezbarvým lakem.

Říkám na rovinu, že už bych to víckrát neudělal, ten dvousložkovej tmel jsem asi namíchal moc tvrdej, nevěnoval jsem moc pozornost poměru, jakým se má dosáhnout různé pružnosti, po zimě to začalo praskat a rez se tam objevovala. Teď to raději dám do odborných rukou, zkusil bych hledat a zeptat se jinde.

Občas se najde šikovnej lakoš, kterej to udělá do zástřiku a třeba jako bokovku, pořád to bude asi vypadat líp, jak nepovedenej domácí úkol.

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tady jsou ty fotky.

Co teda myslíte? Podle mě to vážně není tak hrozné a šlo by to vícemeně udělat ručně, o to jestli to bude vidět nebo ne mi nejde...

Jarys, přesně tohle bych chtěl zkusit udělat a právě bych potřeboval rady, třeba i jak na ten tmel co se ti nepovedl :)

Jestli by jsi byl tak hodný a popsal mi trochu jak si to přesně dělal. Obrousit cele ty mista od kraje ke kraji? Poté ten tmel - musí to byt nějaký specielní? A už jsi chytřejší jak na něj? :) Poté zabrousit aby to bylo rovné, že? Pak barvu a nakonec lak?

Dík Petr

DSC00124.jpg

DSC00125.jpg

DSC00126.jpg

DSC00127.jpg

DSC00128.jpg

Editováno: , autor: chosenek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak říká Jarys, najdi nějakého šikovného lakýrníka, ten to spravý, že to nepoznáš. To já dopadl s autem hůř, špatně zabržděný a následek bylo rozbyté levé světlo, odřený blatník, a poničená haupna. Hapnu vyměnily za starší, blatník vyklepnut a vše přestříkano, jak nové. Akorát se světlem jsem dobře nepochodil, nedával jsem origo a je to znát. A cena, komplet za vše 14 tis. kč

Editováno: , autor: milanbicak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pěkně je to odřený .. :( ale tohle místo (dozástřiku jak dělaný) :) zkusil bych se fakt prvně poptat jinde ;) ....

Ale vypadá to, že si to chceš mermumoci opravit sám a nedáš si říct !!! (to mi připomíná sebe :D a cháputo, taky se mi nechtělo za tohle utrácet, ale po těch zkušenostech)

Jinak když už tedy chceš poradit.. ono to nebude asi tak rozsáhlý, dělal jsem to amatérsky, takže na nějaký postupy jsem nehleděl, takže co asi budeš potřebovat:

- smyrkovej papír (hrubší a jemnej) pokud máš vrtačku s brusným kotoučem, dost ti to ulehčí práci, vybrousit krásně tmel, nebyla žádná sranda.(pro mě)

- karosářský tmel, (ani nevím co jsem to použil) nechal bych si poradit v prodejně tmelů, sprejů a autodoplňků.

- pak bych tam dal nějakou základovou barvu

- barevný lak dle tvého čísla

- bezbarvý lak

post-9600-088272200 1286402584_thumb.jpg

1.) vybrousit (očistit prach po broušení) 2.) vytmelit 3.) znovu vybrousit (odstranit prach po broušení) 4.) nějakou základovku (po zaschnutí trochu přeleštit - pro odstranění zbylých nečistot) 5.) barevný lak dle tvé barvy, jen jemné vrstvy a raději víckrát a do kraju rozstřikávat, aby to sláblo (přeleštit) 6.) jemnou vrstvu bezbarvýho laku...

Ten kdo to dělá profi, se bude asi tomuhle návodu smát.. :D ale na domácí opravu, si myslím, teda jakš takš.. :)

Taky bych se vsadil, že když budeš pořádně hledat v tématech, určitě se to tu už několikrát řešilo

každopádně názor většiny znáš (lakovna) ;)

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přes víkend na to vlítnu a pak sem hodím vysledek. .. jestli to teda nepokazím moc ;)

Ještě dotaz.. píšete tu že by mě to stálo 2000kč oprava.... to je možná pravda ale to je cena za jeden díl ne? A ja sem škrabl bohužel dva no.. šetřím teď na něco jiného takže teď si moc utracet nemužu dovolit :)

Kdyby měl ještě někdo nějaké doplnující iinformace k opravě, budu rád když doplní.

Každopadáně díky všem za odpovědi, hlavně tobě Jarys že sis udělat čas to takhle sepsat!

Ahoj Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj! Tak to trvalo trochu dele jelikož jsem na to neměl tolik času, ale zde dávám slibované foto. Nutno dodat že to ještě není dodělané, ale do konce tydne by mělo.

Půvnodně:

1.jpg

První tmel:

2.jpg

Druhý tmel:

3.jpg

Hrubé broušení:

4.jpg

Jemné broušení:

5.jpg

První stříkání plničem:

6.jpg

Zítra znovu broušení šmirglem 600 pod vodou plus další nastřik plniče, a pokud bude potřeba tak pak ještě jedna vrstva plniče. V patek to nastikam a dám zde konečný výsledek.

Ahoj Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak jsem po delší době zavítal opět na toto forum, tak jen doplním do mého strého tématu, že výsledek byl takový, že jsem den před nástřikem barvy neubrzdil u supermarketu a šlo to do servisu tak jako tak :D shodou okolností sem to odřel na skoro stejném místě a tak mi to vzali při jednom :-))Ahoj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...