dubman Vloženo 26. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2007 V elektrice jsem to právě hledal ale asi hledám špatné heslo, protože mi to nenašlo uspokojivou odpověď . N nic zkusím to nějak zapojit i takhle a maximálně to nebude fungovat :-D Zatím dík za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 28. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2007 (editace) najskor si nameraj ten kabel.... ved ked vecer otvoris schranku od spolujazdca tak kym nezapnes svetla budes mat tmu? to nema vela logiky. schranka musi svietit stale ako aj kufor. Editováno: 28. Říjen 2007, autor: cartmanko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laky.M Vloženo 26. Únor 2008 Sdílet Vloženo 26. Únor 2008 Tak už jsem taky majitelem osvětlené odkládací přihrádky a zvýšilo mi to výkon minimálně o 3 koně Díky za parádní návod, byla to otázka hodinky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misom Vloženo 9. Duben 2008 Sdílet Vloženo 9. Duben 2008 (editace) jeeeeeeeeeezis to sem jednou delal. je to vo drzkua je to uplne naopak. vim ze sem to skladal porad opacne. porad sem to perko daval naopak. nemnel sem to nafoceny ale dnes to mohu nafotit a pak to sem zavesim.che to pevne nervy. Kua tak vcera sa mi to taktiez rozpadlo ked som menil ziarovku a maturoval som nad tym asi 2 hodiny a uz som nemal nervy. Takze foto velmi pomoze dik ale trosku by som to poopravil. tak ako pise cartmanko ta zapadka pruziny musi byt z opacnej strany pliesku. postup> navlecie sa pruzina a zaprie sa o bod 3. potom druhy koniec pruziny 1.napnem proti otacaniu hodinovych ruciciek do bodu 2. a cele som to opatrne spojil s prednym tieniacim plastom. Ale musim povedat ze to je odrzku prist na to. Fakt velmi jednoducha suciastka. Editováno: 10. Duben 2008, autor: misom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Letec M Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Dekuji vsem prispevkarum za vyborny typ na dokonale osvetleni prihradky spolujezdce. To origo je opravdu jen simbolicke. Vrham se na predelavku dle zdejsich navodu. Vypada to opravdu jednoduche a ucelne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 21. Červen 2009 Sdílet Vloženo 21. Červen 2009 Tak jsem měl o víkendu opět venku schránku a nedalo mi to ještě trochu vylepšit, tak přikládám výsledek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Riper Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 A já furt co mi chybí keč štěstí moc dík za inspiraci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.4Mpi black Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 Čau chci se zeptat když budu vyndavat schranku nemusím mít strach z airbagu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 ne, drží to na 5 šroubech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 21. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2009 V jednoduchosti je krasa - 4 LED a staci to... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slovakfan Vloženo 21. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2009 zdravim, neviete mi niekto poradit, ked pocitate odpory pre led, pocitate s tým, že v aute je presne 12V? Robil som teraz nejake osvetlenie a v elektre mi povedali, ze mam 3,6 V, 20mA, 15cd 5mm ledky a ked dam 4 do serie nemusim mat žiaden odpor. Len sa mi zda, ze to moze svietit aj silnejsie... Nebude to svietit viac, ked dam iba tri a zvysok doplnim odporom? Na to vsak potrebujem info, s kolkými voltami mam pocitat... este by som chcel vediet, ako odhadnem hrubku kabla pre ledky? da sa to nejako vypocitat? Ja davam všade 0,5 mm2 alebo 1 mm2 a zda sa mi to zbytočne vela... dakujem za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 21. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2009 při nastartování je víc než 12V - uvádí se až 14,5V... na to je potřeba dimenzovat LEDky. Když chceš aby víc svítily, prostě kup více svítivé nebo jich dej víc kusů. Zvyšovat svítivost napětím (proudem) nad jmenovité hodnoty je na úkor životnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slovakfan Vloženo 21. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2009 při nastartování je víc než 12V - uvádí se až 14,5V... na to je potřeba dimenzovat LEDky.Když chceš aby víc svítily, prostě kup více svítivé nebo jich dej víc kusů. Zvyšovat svítivost napětím (proudem) nad jmenovité hodnoty je na úkor životnosti diky, a ako trafit hrubku kablov nahodou neporadis? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 22. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2009 Do celkoveho prikonu 5W bohate staci 0,5mm2, na 4 LED (na jedno svetielko) som daval 0,35mm2. Inak na 4 LED biele do serie som daval odpor 1k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slovakfan Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 troska matematiky... mam 3,6 V ledky 25 mA, Zapajam do serie po 4 so spoločným odporom počitam: 14,4 V - ( 3,6 V x 4 ) = 14,4 V - 14,4 V = 0 : 0,025A je furt nula Ohm Cize musim tam dat nejaky odpor aj ked mi to vychádza nula? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 Nie je dobré takto zapojiť tie LED (v prípade nestabilizovaného napätia), pri malej zmene napätia sa rapídne mení prúd, ktorý nimi tečie. Pri nižšom napätí nemusia svietiť, pri vyššom sú značne preťažované. Odporúčam vyskúšať na nejakom stabilizovanom zdroji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 Takto to mam vyskusane, je to uz len otazka, ci ten odpor bude mat hodnotu 500 ohm, alebo 1k, alebo 1k500 alebo nieco medzi tym... V kazdom pripade nezapojuj bez predradneho odporu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slovakfan Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 ok, dam tam nejaky maly odpor... 100 ohm postaci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 Ja to robim pokusne potenciometrom - zacnem trebars od 100 ohm a pridavam, kym nezacina slabnut svit. Hodnotu trochu pred tym poklesom zmeram a taky dam odpor (zhruba). Ak potak nemas, skus davat odpory a sleduj, ako sa znizuje svietivost. 100 ohm by sice mohlo stacit, ale cim vyssia hodnota tam bude (bez velkej straty svietivosti), tym menej sa budu ledky zatazovat. Pozdravujem svoje rodne mesto! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slovakfan Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 Ja to robim pokusne potenciometrom - zacnem trebars od 100 ohm a pridavam, kym nezacina slabnut svit. Hodnotu trochu pred tym poklesom zmeram a taky dam odpor (zhruba). Ak potak nemas, skus davat odpory a sleduj, ako sa znizuje svietivost. 100 ohm by sice mohlo stacit, ale cim vyssia hodnota tam bude (bez velkej straty svietivosti), tym menej sa budu ledky zatazovat.Pozdravujem svoje rodne mesto! :-) OK dakujem, skusim zapojit podla vas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 Já teda osobně nedávám sérii po čtyřech, ale jen po třech LED + 180 ohm odpor (bavíme se o bílých se jmenovitým napětím 3,5 V) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vítězslav Rauch Vloženo 23. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2009 Jaká je velikost sulfitky v tomhle světýlku? 31 nebo 36 mm ? Díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 ta mensi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates1.2 Vloženo 7. Únor 2010 Sdílet Vloženo 7. Únor 2010 Zdravím všechny, jak mám prosím zapojit svorkovnici orig. světýlka ve schránce? Jde mi o to, jestli rozpínat + nebo - Tady je to popsaný, co mám na mysli, jestli má být + vlevo, nebo vpravo, prostě co je lepší. sv_tlo.doc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
base Vloženo 8. Září 2010 Sdílet Vloženo 8. Září 2010 Dobrý den,chtěl bych si udělat podsvícení schránky u spolujezdce,bohužel v mé žádné světlo,ani mikrospínač co to světlo rožne. Nevíte kde bych originál mikrospínač sehnal (objednací číslo), ledky už zvládnu. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.