jipol57 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Mají to jen před FL. Tuším před rokem 2010. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Dík nevíte teda někdo kde hledat závadu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Máš zapnutý vypínač denních světel pod volantem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Mám tam proud jde. Normálně to svítilo dal jsem ledky a nic dal jsem klasické žárovky a pořád nic . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Pro upřesnění. Denní světla, co jsou vedle mlhovek. Tak od toho spínače, co je vedle pojistek, už to vede jen přes pojistku 17, k žárovkám. V to nemůže být žádný fígl. Tak vadná jen pojistka a nebo ten spínač (pomineme-li přerušené vodiče). Ještě pokud nemáš START/STOP. Tam je to zase jinak. Možná jsi to zkratnul, když si tam dával ty ledky, tak se jen spálila pojistka. Měla by být 7,5A. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 (editace) Monte Carlo bez start stopu. Světla vedle mlkovek. Když zapnu klíček jde proud do vypínače vedle pojistek dám parkovačky proud nejde. Takže pojistka bude ok. Dle návodu pojistka pozice 35 5A Editováno: 13. Květen 2020, autor: Spajky007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Pojistka 35 je asi od obrysovek. Pojistka denních světel je za tím spínačem (vedle pojistek) a je to pojistka 17. A od ní to vede na žárovky DS. Při zapnutém klíčku a vypnutých svetlech, musí být napětí před tím vypínačem DS, za vypínačem DS, a dál na pojistce 17 (7,5A). Dál už to vede jen na žárovky DS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 (editace) Opraveno pojistka 35 je denní u Start stopu. 17 ko ledky špatná patice jsem si toho vůbec nevšiml. Už to svítí na klasiku zítra jdu reklamovat super dík za radu. PS: dávám tam Osram Led P21W ba15s je to špatně ? Editováno: 14. Květen 2020, autor: Spajky007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 14. Květen 2020 Sdílet Vloženo 14. Květen 2020 Špatně to být nemusí. DS nemá žádnou diagnostiku svícení, jako tomu je u blinkrů, nebo obrysovek, které by při malém proudu hlásily poruchu. A nějak to píšeš zmateně. Byla spálená pojistka 17, z důvodu špatné patice? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 14. Květen 2020 Sdílet Vloženo 14. Květen 2020 (editace) Patice je nakonec dobrá. Musím přepinovat konektory obráceně + a - ,ale čínský ledky normálně svítili. Osram ne. Pojistka 17 byla přepálená. Editováno: 14. Květen 2020, autor: Spajky007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 14. Květen 2020 Sdílet Vloženo 14. Květen 2020 Zkus zmenit polarizace u zarovky (menit vodice) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hasimali Vloženo 9. Červen 2020 Sdílet Vloženo 9. Červen 2020 V 11. 5. 2020 na 8:45, jipol57 napsal: Píšeš, že nejsi zvyklý "fušovat". Ale kdyby jsi nahradil nekvalitní bezolovnatý cín kvalitnějším, bys to zfušované opravil. Takhle jsi to nahradil jen dalším zfušovaným, který časem zase udělá to samé. Jistě by to šlo, ale čert ví, co by to časem udělalo. Jsou tam SMD součástky, bylo by potřeba odsát cín ze všech spojů, nic nepoškodit, možná by při ručním pájení vznikly vlasové trhlinky atd. Jinak ještě dvě poznámky: 1) Technicky se nejednalo o studené spoje, ty vznikají při nedostatečném prohřátí nebo pokud je vývod špatně očištěn, takže k němu cín dostatečně nepřilne (nebo může být vývod z materiálu, který se bez náležitého chemického přípravku špatně pájí). V daném případě poměrně těžké relátko díky vibracím časem uvolnilo (vyklepalo) vývod v měkkém cínu. 2) Předpokládám, že se prvním krokem oprav je odpojení akumulátoru! Zejména při vracení relátka zpět není problém blbě se trefit do patice - je tam málo místa a ne každý má ruku a grif gynekologa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan201 Vloženo 9. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2022 Čaute mám fabiu 2 1.4 63kw Blbne automatické rozsvietenie dakedy ho nezapne dakedy zapne a keď ho niekedy zapne tak len parkovačky Chcem sa spýtať ako to je riešené asi relatko predpokladám resp. Čo mám skontrolovať dik Milan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Ahoj. Relatko stači. Můžeš kontrolovat spinač denni sviceni, jestli máš tuto věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Bude to studený spoj v relé 484 pod spínačem světel. Je třeba znovu propájet piny od konektoru relátka v plošném spoji. Jak se k němu dostat a co udělat najdeš v tomto vlákně, příspěvky z 16.7.2015, 2.11.2015 a 6.1.2018. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alfikus Vloženo 11. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2023 Včera jsem opravil relé 484, osvědčil se mi přístup od sloupku řízení po sundání volantu a plastů. Byly popraskané kontakty na desce plošných spojů - nenazýval bych to studeným spojem, ač chování je podobné... Na co chci v tomto vláknu upozornit je, že prasklinky nebyly vidět pouhým okem, až pod lupou 10x! Opravám zdar. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.