Přejít na obsah

Sněhové řetězy


hudra

Doporučené příspěvky

nic ve zlém, ale člověk jako ty je naprosto ideální zákazník, repektive kavka k oškubání. Jen tak na okraj průměr kola s pneu 235/60*14 je jen o 22 mm menší než u 225/45*18. Vzhledem k tomu, že první pneu je o 10 mm širší, tak bych řekl, že to padne jako prdel na hrnec. O žádný mega univerzál se tedy nejedná, ostatně máš tam napsanou velikost 100, stejný systém značení používají prakticky všichni výrobci. Kdyby se ty řetězi prodávaly za 2500,- jako speciál k danému autu, tak by to jistě bylo OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@dell ty jsi taky chytrej jako rádio vid ?

Není schválené? .. právě že v TP žádná zmínka není takže to není že by to bylo neschválené.

Druhá věc - ano řetězy jsou od 14" do 18" ale koukal jsi na ty rozměry ? Asi ne chytrolíne, protože by si zjistil, že z běžných rozměrů tam jsou použitelné asi 1x 16" 1x17" a 2x18" ... zbytek jsou atypické nebo běžně nedostupné rozměry nehledě na to, že profil výšky 80 u 14" pneu mluví za vše ... ale zřejmě jen plácáš a nerozumíš tomu, naprosto ... takže to není univerzál, ale velikost 100 jak píše @Wittmann a na klasikcé 15" ti pasují třeba velikost 70, na běžné 16" velikost 80, atd...

2000kg je v pohodě, málokdy používáš řetězy když je auto uplně plně obsazené lidmi a věcmi ... takže úlet a špatně jsi tady akorát ty.

 

Takovýhle rady co tu poskytuješ jsou k ničemu...takovýhle chytráků jsou plný fóra ...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je pravda, tím že na zimu dávam kola co mám v TP zapsaná (za mě jen 205/55 R16 a nebo 205/50 R17 a na to používám příslušné sněhové řetězy, které určitě u škodovky origo nestály víc než dvojku, tak jsem ovce...

 

je fajn všechno vojebávat a hledat neprobádané, protože určitě to jistě nikdo nevymyslel, když je to tak super :) 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@dell  jí mám v TP i 18" a o tom, že bych je nemohl mít na zimu tam nic není, takže nic proti ničemu -  a k tomu jsem si koupil řetězy, které na to pasují. Bohužel škodovka dodává jen pro 16" a 17" ...

 

Ano hledat neprobádané - řetězy za 500 udělají úplně stejnou službu jako ty tvoje za 1500 ze škodovky ... úplně ... použiješ je tak 1-2x za zimu, když nějaká je, což zrovna letos ano.

 

Ad odpověď dva -> superb má největší technicky přípustnou hmotnost 2197kg, váha samotného vozu 1600kg. Když jedu na hory ve 3 lidech + nějaký věci sebou rozhodně to 400kg nepřesáhne a i kdyby, přece ty řetězy nejsou navrhnuty, že při váze 2010kg automatiky vlivem přetížení prasknou. U starých řetězů nic napsaného nebylo, bylyl to taky tyhle za 500 a měl jsem je na všech autech včetně passata, tourana, atd., které taky měly nejvyšší technicky přípustnou hmotnost přes 2000kg.

 

Ale vezmu to jinak - auto jsem koupil na 18" se zimní pneu a řeci kvůli tomu aby mi tam padly originál řetězy nebudu měnit celou sadu za 17" ? ... to by přeci naprosto ztrácelo logiku ...

 

Ale nic, zatím tu jsou lidi, kterým moje zjištění pomohlo ... na rozdíl od někoho, kdo si bez předpisu a normy a údajů všude možně nedojde ani na záchod :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale já ti psal už předtím, ať slouží, nic proti tomu......když máš v TP zapsany R18 M+S, tak ok....z nějakýho důvodu je škodovka nedělá, asi se bojej, že to muže udělat nějakou neplechu,  jinak nevidim důvod, proč by nenabízeli řetězy na R18. Stejně tak spoustu věcí v přislušenství jen přeprodávaj od renomavných výrobců pod svou značkou..

 

Když někde něco urazim s řetězema od nich, pujdu jim to omlatit o hlavu :D to je ta výhoda....

 

pro ostatní, je opravdu tvé zjištění pozitivní, i na R18 se daj sehnat řetězy a pasujou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...