Podvozek
Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...
233 témat v tomto fóru
-
Byl jsem s FII v pneuservisu na převážení letáků s tím že chci prohodit předek/zadek kvůki sjetí, a až doma jsem zjistil že udělali prohození do kříže, pneumatiky jsou nesměrové Continental PremiumContact 2 z výroby. Je to OK ?
-
- 17 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím. Moc jsem se o to nikdy nezajímal ale dnes jsem přezouval zimní na letní Bridgestone ER300 a docela jsem si nevěděl rady kam má který disk s pláštěm přijít. Vím, že Bridgestone ER300 má asymetrický dezén ale když jsem jsi je dával k sobě, tak mi připadalo, že ty pláště jsou " jako " jen na jednu stranu vozu. Buď jen na pravou nebo jen na levou. Buď jsem úplně blbej a nebo nevím... Směr rotace jsem hledal snad půl hodiny a nic... Když nad tím tak přemýšlím, tak je asi jedno jak tam budou ale přijde mi to divný. Na pravý straně auta mi teď směřují drážky na pneu šikmo od vozu do zadu a na levý šikmo od vozu do předu... Prostě úplně naopak... To tak má opravdu být? N…
-
-
- 20 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, na svou fabii II FL 77 kW jsem koupil přds aukro použitá kola cms CMS 7,5jx17H2 ET 38 5*100, na pneu hankook K110 Ventus V12 EVO 215/45/17 ale nechci na nich jezdit načerno a rád bych si je nechal zapsat do TP, našel jsem stránku http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Zapis_rafku_a_pneumatik/Postup_zapisu_rafku_a_pneumatik_do_technickeho_prukazu_vozidla.htm kde je vše dobře popsáno, jsou zde i vzory typových listů a možnosti jak kola zapsat. mě se asi týká možnost C, zápis individuelně dovezených kol jiných rozměrů. píše se tam že potřebuju: 1)Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkuše…
-
- 30 odpovědí
- 15,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni. Mám problém s FII Sport 51kW. Při přejezdu hrbolů se mi ozývají rány někde ze předu, z té strany kde je hrbol. Pokud je přes celou šíři cesty, tak z obou stran. Byl jsem v servise, auto zvedli a tloukli do všeho, ale nezjistili nic. Najeto mám 3700km. Dělá to od 0km. Poradí mi někdo? Předtím jsem měl F Clasic 40kW a bez problémů 70tis.km. Taky mi drnčí ventilátor na dlažebních kostkách. Zajímavé je že jen když ho mám zapnutý na 1. když ho vypnu, tak to zmizí. Už jsem vyhodil ten polystyrén a přes klapu vnitřní ventilace jde chytit vent.prsty. Uvidím co v servisu vymyslí. Toto mi kazí jinak veskrze spokojené dojmy. Hlavně ty rány, TO JE DĚS. Díky za každý ty…
-
- 79 odpovědí
- 29tis zobrazení
-
-
Zdravim.Mel jsem problem s cidlem abs a asr na zadnim pravem kole.Jakmile jsem si lehnul pod auto,tak jsem nasel preskubnuty drat od cidla.ten jsem dal dohromady a kontrolky mi porad sviti i pres to ze jsem byl chybu smazat pres diagnostiku.Borec co mi ji mazal rikal ze mozna bude jeste problem s modulem abs.to je to cidlo? mel bych ho sehnat nove?
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, v poslednom čase som si všimol na svojej Fabii, vždy po naštartovaní a len na prvom rozjazde pri 17 km/h tam dva-krat niečo trosku cvakne, po zastaveni a znova rozjazd nič, a spraví to len vždy prvý krát po naštartovaní a v prvom rozjazde. Fabia má aj ESP tak neviem či to má vplyv. To cvaknutie nie je počuť vonku iba vo vnútri vozidla, a zvuk ide z dvoch strán ako keby od predných kolies. Nestretol sa niekto s takýmto cvakaním ......... Ďakujem za každú odpoveď.
-
-
- 11 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Jen zvedavost dostanu 16 palcova lita kola z roomstera na yeti? nebo který kola koupit aby pasovali na obě auta a roomster se netrápil? Možná hloupý dotaz. díky
-
- 11 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat na Vaše názory. Rozhodujeme se o koupi 2. vozu škoda Fabia II. Jenomže jsem slyšel, že po ujetí cca 30 000 Km je podvozek tak nekvalitní, že je zralí na renovaci. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti nebo problémy? Já mám Fabii 2008 a má najeto 34 000 Km a zatím až na nějaké malé klepkání v PP kole mi na pohled přijde podvozek jako novej. Budu rád za každý Váš názor.
-
- 14 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
stava sami ze ked prejdem nejaku nerovnost alebo hrbol v malej rychlosti, napr. spomalovac na ceste a a po prejazde auto zhupne dole tak mi to vydava take divne zvuky, gumene skripanie, co to moze byt? mam nabehane 30 tis km
-
-
- 39 odpovědí
- 16,2tis zobrazení
-
-
Zdravim kluci... Mám otázečku...Máte někdo z Vás zkušenost s těmito koly???
-
- 14 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, neviete či sa dajú niekde objednať, alebo kúpiť disky na Roomster Scout Arktos 16´, lebo na škodováckej stránke som ich v ponuke nikde nenašla a už ani na nete neviem kde mám hladať. Ďakujem za pomoc.
-
-
- 27 odpovědí
- 13,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, už jsem tu o tomto paketu přečetl mnoho temat ale většina se týkala octavií a tam je tento paket řešen trochu jinak, zvláště u 4x4. Příští týden jsi jdu pro novou fabii combi TSI 77kW zelená rallye. Od prodejce tam mám letní kola 15ky ale chci pořizovat 16ky a zároven jsem chtěl auto snížit a tak jsem na internetu sehnal sportovní pružiny Eibach za dobré peníze a koupil je s vědomím že auto snížím cca o 30 a 30. Nyní jsem ale zjistil že můj otec s kterým jsme auto objednávali tam přidal paket pro špatné cesty. Ted akorát nevím o kolik a jestli vůbec se fabie zvýší, vím že bude kryt pod motorem plechový, měli by být jiné tlumiče a i jine pružiny. Chci se zeptat…
-
- 11 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Nevím jestli je to přímo závada ,ale při brždění Rumíkovi skřípou brzdy.Nevíte někdo čím to je a jak to odstranit?Měl bych s tím zajet do servisu?Rumíka mám druhý měsíc.Díky
-
- 30 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, neporadil by mi někdo zda by bylo vhodné dát na auto sníženej podvozek od Einbachu snížení cca 30 mm a mít originální kolesa R15 Antares? dík moc
-
- 15 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím poraďte mi když jedu tak někdy slyším od zadních kol jakoby takové hučení stále stejné intenzity ale je to asi na jenom nějakých silnicích. Myslíte že to můžou dělat zimní pneumatiky? Koupil jsem nově matador MP52 nebo je něco s ložiskama ale to je na zadních kolech asi nepravděpodobný co? Mám Fabii II.
-
- 15 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Ahoj všem. Nevíte, jestli se d sehnat rozpěrná tyč mezi přední tlumiče na rooma?
-
- 19 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Máte někdo Neplnohodnotné ocelové rezervní kolo ve Fabii nebo Růmu?? Zajímal by mě rozměr pneumatiky a velikost ráfku. Popřípadě jestli by to někdo nechtěl vyměnit za plnohodnotné kolo.
-
- 20 odpovědí
- 13,7tis zobrazení
-
-
Nový kola, koukněte... http://shop.autosport-kucera.cz/products/kolo-z-lehke-slitiny-gigaro-v-barve-cerne/ http://shop.autosport-kucera.cz/products/kolo-z-lehke-slitiny-gigaro-v-barve-bile/
-
- 27 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Tak se mi přihodila taková nemilá věc. Utahoval jsem šroub na kole (ne zas nějak velkou silou) a šroub se protočil. Teď nejde ani utáhnout, ani vyšroubit ven. Je to stržený šroub nebo závit uvnitř náboje? Nevíte někdo, jak bych to mohl teď vytáhnout? Děkuji.
-
- 20 odpovědí
- 26,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takový problém. Je to asi 3 dny co jsem si všimnul, že když má kola v levém nebo pravém rejdu(tak do třištvrtě nemusí být úplně na doraz,jakoby se otáčím) tak na kostkách se mi ozývá takové klepání duté. Vychází to jakoby od LP kola nebo za budíkama od řízení. Stačí třeba hodně říznout zatáčku v který je nějakej hrbol.Nesetkali jstese stím? Byl jsem v servise, tam zkontrolovali podvozek a vše je prý v pořádku, problém byl když jsem to je s technikem projet tak to nic nedělalo,jestli to bylo tím, že bylo auto víc naložený, nevím. stačí se třeba na kostkách otáčet a trochu kmitat volantem. Je to jakoby stabilizační tyčka nebo jakoby tam přeskakovali nějaký zub(což…
-
Zdravím všechny, zajímají mě vaše názory, zda si necháváte po zimě čistit podvozek nebo ne a jaké s tím máte zkušenosti mě bylo v servisu řečeno, že je podvozek ošetřen tak, že to není třeba dělat a že bych zbytečně vyhazoval peníze...
-
- 14 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, dneska jsem kontroloval tlak v pneumatikách a zjistil jsem, že vzadu mám mít pro plně zatížené vozidlo tlak 290 kPa, zatímco manometr ukázal pouze 220 kPa. Tak jsem zajel na benzinku, abych to dofoukl. Když jsem nasadil hadici od kompresoru na ventilek, nějak to blbě těsnilo a z ventilku unikal vzduch. Byl jsem tam s malou dcerou, která mi zrovna v té chvíli utekla. Okamžitě jsem se za ní rozběhl, abych ji našel. Když jsem se vrátil, zjistil jsem, že z pneumatiky uniklo docela dost vzduchu. Změřil jsem tlak manometrem a ten mi ukázal něco přes 100 kPa, takže unikla téměř polovina vzduchu. Okamžitě jsem to dofoukal na předepsaný tlak. Chci se zeptat jestli ten p…
-
- 22 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Přijde mi jako by "píska" posilovač řízení, je to takové slabé kvílení při ostřejších zatáčkách v malé rychlosti, nevíte co by to mohlo být??
-
- 13 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Idem davat na moju FII plyn a mam rezervu 16", myslim ze sa mi na lezato ani do kufra nezmesti, tak som rozmyslal kupit uzku dojazdovku, existuje take nieco na FII?? v skodovke mi tvrdia ze nie...
-
- 13 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, chcem sa spýtať či je na f-II predná náprava z f-I? Ide mi o typickú poruchu tyčiek stabilizátoru.
-
- 111 odpovědí
- 21,1tis zobrazení
- 1 sledující
-