Přejít na obsah

Dotaz na kvalitu podvozku u FABIE II


Host Makyn20

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych se zeptat na Vaše názory. Rozhodujeme se o koupi 2. vozu škoda Fabia II. Jenomže jsem slyšel, že po ujetí cca 30 000 Km je podvozek tak nekvalitní, že je zralí na renovaci. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti nebo problémy? Já mám Fabii 2008 a má najeto 34 000 Km a zatím až na nějaké malé klepkání v PP kole mi na pohled přijde podvozek jako novej. Budu rád za každý Váš názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podvozek na FII je téměř totožný s tím na FI a rozhodně vydrží více než 30tkm, toho se opravdu neboj ;) vše závisí na tom kde jezdíš, jasný, že ten kdo jezdí dálnice na stejném podvozku najede mnohem více než ten kdo jezdí okresky, nebo horší cesty, je to dáno tím, že podvozek nedostává tolik zabrat.....pokud bereš podvozek, jako tlumiče a péra, tak co vím, většinou tlumiče jsou KO kolem 100-180tkm.....pokud myslíš čepy, silentbloky, ramena atd, tak to zase závisí na více faktorech....čep i silentblok může vydržet 100tkm, ale taky během chvilky odejít....všeobecně diesely ve Fabkách mají přední nápravu více zatíženou a tím pádem i komponenty dříve odcházejí - především zadní silentblloky ramen, gumy a tyčky stabilizátoru...ale to je opět po ujetí celkem solidní porce km ;)

vážně se toho neboj ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4petrume:

nn o tom ani nevím, spíš jsem chtěl slyšet vaše názory na podvozek FII, ono spíš jde i o ty moje zkušenosti s autorizovanýma servisama škoda: "já nic neslyším vše je OK, to je normální jev" :)

4ben06:

nedělám si pr*. spíš mě zajímali názory těch co s Fabii II mají najeto už více km. A závad na tomto foru se řeší hafo ale to je samozřejmě tím, jaký počet škodověk jezdí po republice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám zatím málo-17tkm,ale kámoš myslím,že měl mín a měl vytlučený kosti stabilizátoru a měnili mu je na záruku,ale to je tři roky nazpět ato jsem se taky divil.Podvozkem se nestrachuj,co je jednoduchý se nepokazí a když tak,tak to tolik nestojí,hlavní je,že se v tom pohodlně vezeš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně nikam neodešly. Jsou tam pořád a těšíjou se na na 55. tisíc kilometrů.

Mimochodem, přední náprava je shodná s FI pouze pro starší ročníky, to je tzv. PQ24. Nevim přesně z hlavy kdy, ale později se přešlo na PQ25 kurz. Já mám auto vyrobené 30.6.2008 a už mám novou nápravu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktuálne máme nabehaných niečo málo nad 103k km. Predok je už PQ25. Už pri cca 70k sa objavilo klepanie asi od kostí, samozrejme relamoval som to a výsledok bol, že nič nezistili a všetko je v poriadku. Klasika. Teraz pôjdem na 105k a budem trvať na výmene. Inak jazdné vlastnosti sú stále výborné. Akurát sa obávam o tlmiče, ktoré po zime už asi nebudú v najlepšie kondícii. Zdá sa mi že keď je auto plne obsadené, tak zadok si poskakáva ešte po prejdení nerovností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale to si už neměl v záruce né, když si měl najeto 70 000 km? JJ těd mi to došlo ty máš záruku na120tis j mm na 60tis

Editováno: , autor: Makyn20
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zadek nevim, ale tam neni skoro nic co by se mohlo posrat. Predek je stejny jak u R. (krom jinyho profilu tycek stabilizatoru, ktery stejne odejdou kolem 30 000Km) Ja davam auto poradne zabrat, ted mam 50 000 km a krom tech stabilizatoru a brzdovych desticek zadny problem. :palec2:

Já mám 98 000km, teď půjdu na výměnu oleje, tak jsem v pondělí zajel do servisu, aby auto zvedli a zjistili, jestli nebude třeba něco udělat i na podvozku, aby se to udělalo najednou s tím olejem. Podvozek i po skoro sto tisících OK, stabilizátory, silenbloky v ramenou, všechno v pořádku, ještě jsem nic z toho neměnil :palec2: Jenom destičky už jsou dost sjeté, tak je nechám prvně vyměnit.

Editováno: , autor: HTP 12V
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...