Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.4 MPI

1. Zahájeno uživatelem skypeja,

Zdravím, jsem čerstvým majitelem Fabie 1.4 MPi 16V, původní majitel se o motor nijak extra nestaral a chtěl bych ho umejt, přecejen přes nános prachu už těžko rozeznám co je blok a co expanzka na chalzení . U 120ky jsem ho normálně vzal arvou a tlakovou vodou. Můžu tohle normálně aplikovat i tady a co všechno musím schovat před vodou a jak moc důklaďně těsnit? Nerad bych jí měsíc po koupi odepsal. Jo a ještě nevíte jak se sundá ten plastovej kryt co je na bloku, že bych to umyl i pod ním, je tam šroubovanej nebo nějak nacvaknutej(auto teď stojí 50km od bydliště)? Díky za každou radu

• 5 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem holi,

Dobrý večer, chtěl jsem se Vás zeptat zda by jste mi neporadili. Mám škodu Fabii 1,4 MPI rok 2000 najeto 78tis. Převodovka při nastartování a volnoběhu chrastil a po sešlápnutí spojky přestala.Bylo to slyšet i při jízdě a tak ve 2500 otáčkác,prostě zvuk co tam nepatři. Dal jsem tedy auto do servisu kde mi vyměnili ložisko vypínací i s vedeím a další dvě na hřídeli. No za studena je to v pohodě,ale po ohřátí je to zase stejný jako před tím. Tak by mě zajímalo k čemu to bylo (cena 5500) a hlavně co by to ještě molo dělat.Děkuji za všechny odpvědi.

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem jomi9,

Dobry den vymenil som nadobku chladiacej kvapaliny kvoli snimacu ale spravilo to zase po 4 dnoch ze hlasi malo kvapaliny, ale len rano. Treba tam este nieco prekodovat cez diagnostiku alebo nieco lebo v predajni mi odporucil znamy nieco ze treba nastavit cez diagnostiku nejaka zmena odporovych hodnot alebo staci len odpojit baterku na nejaku dobu. Za skoru odpoved vopred dakujem.

• 7 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem olgojchorchoj,

zdravim vas potřeboval bych poradit s výmenou olejového čerpadla. Jak na nej? Poradite dekuju

• 3 odpovědi
    • 14,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Amacarsch,

Rád bych znal váš názor... Mám Fabii kombi 1.4 MPi 50kW (2001), téměř 100tkm V pátek jsem jel z Prahy do Brna. 4 lidi, plný auto. Jedu a víc jak 120-125 to nejelo (do kopce, z kopce, po rovině) - stabilní, leč při této rychlosti mi přišlo, že se od motoru ozývá jakoby cinkavý/zvonivý přizvuk. (Trochu mě to zarazilo, tak jsem jel na lehčí nohu, ale stále jsem zkoušel to vytáhnout i na víc) Po cca 80km jízdy jakoby mávnutím kouzelného proutku se auto rozjelo i víc a nedělalo problémy jet 140-160 (opět dokopce, z kopce, po rovině) - prostě jakoby to jelo mnohem svižněji. Cestou zpět to již jelo dobře (140-160 i 170) při stejném zatížení. "Zvuk" sice se při 120 ozvýal…

• 1 odpověď
    • 2,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Peteri,

zdravim , chcem sa opytat aky alternator ide do fabie kombi 1,4 mpi 2002...myslim cislo a moze byt aj 90 amperovy ?

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem devotee,

zdravim pani (mozno aj damy) mam benzinovu Fabiu 1.4 MPI, 44 kw, rocnik 2002, pred mesiacom kupena, 85 000 km najazdenych a chcem sa spytat, ci je to v poriadku, ked mi z vyfuku pri nastartovanom motore prska nejaka tekutina. deje sa to neustale, ci je motor studeny alebo teply. neviem, ci sa to tu uz rozoberalo, nepodarilo sa mi tu na to najst odpoved. dik moc za pomoc

• 4 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Jarek Westůj,

Dobrý den potřeboval bych poradit. mám fabii 1,4, 44kW, r.v. 2001, natočeno 182tis. měnil jsem baterku protože mě odešla a nová baterka po 500km jsem dojel. zprvu se to chovalo takto: nízké osvětlení budíku potom začal svítit airbag, následně přestal jíd posilovač, zastavil jsem zhasl nastartoval menší problémy a jel sem dál chvilku bez problémů jen bez posilovače po cca 5km přestali fungovat stěrače, výstražné a nakonec začal blikat i EPC a přestal běžet motor, odtáhl jsem ráno dána novou baterku a vše fungovalo jak má... změřeno že to dobíjí, vůbec nevím čím to může být a nerad bych jezdil spíš na baterku než na benzín, jestli stím máte podobné zkušenosti dejte vědět dě…

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Marabene,

Zdravím pánové, mám Fabia 1.4.Mpi r.v. 2003 LPG ale o ten se my teď nejedná, najeto cca 150000 km. Při jízdě na benzín, respektive při rozjíždění se motor dusí, defakto se dusí při každém zařazeném rychlostním stupni. Teprve po cca 10-15-ti sekundách motor jede normálně. Předem děkuji za každou radu

• 2 odpovědi
    • 4,1tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem NoiseR,

Ahoj, dneska jsem otevrel u mlady fabie kapotu, ze ji vymenim prasklou zarovku a co jsem videl, me hodne prekvapilo. Vsude olej a vicko z vika motoru pryc. Viz fota. Netusite nekdo, jak se neco takovyho muze stat, pripadne pak co vsechno musim vymenit, aby bylo vse zase OK? Staci jen dat novy vicko? Nevidim nikde zadnej zavit... Auto jezdi 98% cest po meste, kratky trasy. Diky moc za napady a rady.

• 27 odpovědí
    • 29,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem kalett81,

zdravím prosim vás o pomoc Mám fabku 1.4.MPI rv 2000 44KW a začíná se mi dusit začalo to když jsem jel do táhlího kopce nebo z něj tak se zadusila a nechtěla se chytnout dokud jsem nanašlapal.a ted to začína dělat i po městě.a vap com mi píše naměřena nesmyslná hodnota a příliš bohatá směs.vyiměnil jsem už labdu palivovej filtr vyčistil klapku vzduchu a nic.ta klapka vzduchu je mírně pootevřená a nevím jestli to je správně.pomožte prosím díky

• 7 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem boubela,

nezkoušel už někdo laděné svody na motor se dvěma lamba sondami?? jde to vůbec??

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Kubajz444,

Zdravím,chtěl bych se optat jestli je vhodné lít do Fábie 1.4Mpi olej Mogul 15w40?Jezdím převážně krátké trasy,asi 5 km,což samo o sobě asi nebude pro motor nejlepší.

14. Zahájeno uživatelem r.tondra,

dobry vecer,prosim o radu , jestli mi nekdo pomuze vyresit tuto zavadu,jestli nekdo nemate zkusenosti s motorem 1.4 MPi 50 kw ,AQW po nastartovani je motor potichu , ale jakmile se zahreje na 1/4 zacne motor piskat v rozmezi otacek 1000 - 2000 ot/min jako nejake lozisko,ale piska , ikdyz sundam drazkovy remen , takze neco v motoru , po zahrati na provozni teplotu prestane,v lete to trva kratsi dobu,najel jsem uz skoro 10 000 km a stale problem pretrvava , piskani je slyset z leve strany motoru , bohuzel i po vymene rozvodu , myslite ze by mohlo jit o olejove cerpadlo ?dekuji vsem , kdo mi poradi NO TAK LIDI , NERIKEJTE,ZE SI NEKDO NEVITE RADY ?

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem tooth,

Mam fabiu 1.4mpi 44kw r2002 najazdenych 90tkm. Nedavno zacal mat motor taky divny zvuk bolo to take nejake chrapcanie. Znameho znamy urcil ze je to rozvodova retaz tak sme ju dnes menili. Isla dole olejova vana a kryt rozvodov, retaz sa vymenila, vsetko naspat, zhodilo sa viko ventilov a nastovali sa ventily. Nastavit to bol ale problem a po viac nez polhodine sa zistilo ze preco, lebo si to na fabii uz nastavuje automaticky tlak oleja, co pan nevedel, asi to bola jeho prva fabia Tak sa to vsetko nahodilo, vymenil sa olejovy filter a isiel novy olej Shell Helix Plus 5w40 Hned ako sa nastartovalo, mal som pocit ze motor vydava zvuk aky som predtym v mojom motore nepocu…

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 11,5tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem mexican2703,

Mam taky problem na 1,4mpi ze nejde motor ako by mal uplny lenochod....isiel som na takej istej susedovej ta ide stokrat lepsie ako ta moja a mame take iste motory....dakujem

• 3 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem KAMIKADZE,

Pánové nevíte někdo jaké barevné označení mají vačkové hřídele pro Fabii 1,4MPi. Jedná se mi o verzi 44kW a 50kW. Ani ve značkovém servisu Škoda mi nebyli schopni odpovědět. Sehnal jsem vačku,která má modrý proužek a nevím jestli je to na 44 nebo 50kW. Je možné přehrát softver řídicí jednotky ze 44 na 50kW a kdo by to byl schopen udělat?

• 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Matej Jancovic,

Chalani mám problém s fabčou r.v.2OOO, najazdené 82 tis. teda viac problémov.. na volnobeh mi kolíšu otáčky ale dočítal som sa, že to može byť problém škrtiacej klapy..dám to pozrieť ďalej mi niekedy po zošliapnutí plynu motor akokeby zadúšalo, stráca na moment výkon..neviem či by som nemal meniť palivový filter.. a posledný problém je s centrálom..neviem či mi odišiel alebo či je niečo v elektrike ale namiesto zamknutia na dve doby (po pootočení klúča by mala dvakrát akokeby cuknúť) a rozblikania svetielka na dverách sa mi auto zamkne len raz a svetlo nič.. za odpovede vopred ďakujem.

• 16 odpovědí
    • 12,7tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem marfig,

Zdravim, uz se mi po druhe stalo (pokazde kdyz stojim v kolone nebo popojizdim) ze na volnobeh se v motoru zacalo neco "kvilet" nevim jak ten zvuk popsat, nebylo to uplne moc hlasite. Auto se chovalo normalne, klidny volnobeh. Po chvilce to samo prestalo. Ten zvuk byl tak lehce podobny jak kdyby klouzala guma po necem, nebo tak nejak... Bohuzel, vzhledem k tomu, ze to bylo uprostred strudlu aut, nemohl jsem otevrit kapotu a zjistit co to. Auti: 1.4 44kW kratka Fabia Netusite co by to mohlo byt?... Napadlo me (ale fakt jenom napad) ze by to mohl byt ventilator chlazeni, sice je tedka venku kosa, ale cukal jsem se pres pul hodiny, tak se to mohlo zahrat... Diky Martin…

• 4 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem vladokiller,

ahojte vsetci potreboval by som poradit vzdy ked je studeny motor nechce mi nastartovat na 1 * ale az na 2 krat ked som to dal napojit na diagnostiku vypisalo mi to chuda palivova zmes problem je v tom ze tak mi startuje iba ak je motor studeny staci ze je trochu tepli a startuje bez problemov a taktiez ked je studeny motor tak to skube z motorom a niekedy skakaju otacky bol som s tym uz u dvoch servisnych technikov a nic premerali tlak vstrekovania paliva cez cerpadlo vymena svieckok kontrola dobijania vsetko ok ale robi to furt mam fabia 1,4 mpi 44kw 2001 benzin ma nabehane 70 000 km prosim poradte co to moze byt diki

• 10 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Neo-M,

mam taky problem, vacsinou sa mi teraz stava ze ked startujem startuje auto hrozne tazko ale naskoci,ALE pokial nedrzim plyn tak skape,a ked sa pohnem tak skape tiez,musim zase nastartovat a uz to ide, niekedy to ide az na 3-4 pokus ked sa pohnem, pokial startujem na mieste a nedrzim plyn na otackach aspon 1100 tak zdochne, predvcerom sa stalo ze som musel prudsie brzdit zacalo to so mnou uplne mierne drcat a nakoniec mi zdochol priamo na ceste. Vacsinou to nerobi ked je teply motor, ale nemozem povedat ze to robi vzdy ked je chladny lebo niekedy to nastartuje normalne, fakt je to divne, bol som na diagnostike ale vobec nic nezistily (ani auto nekontrolovali len cez pc), …

• 8 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem mariank,

mizne my chladiaca kvapalina. po odkruteni viecka na dolievanie oleja je na viecku zlty povlak. je to priznak prasknuteho tesnenia pod hlavou? diky za reakcie. fabia 2002, 1,4, 50kW

• 12 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Feroaaa,

Ked pridam na mojej fabii pri nizsich otackach tak pocut od motora taky chrastivy zvuk , pri vyssich otackach to uz nerobi. Taky podobny zvuk som pocul ked mal kamos zle tesnenie na vyfuku. na motore. Moze to by ono?

• 2 odpovědi
    • 1,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Torro,

Zdravim všechny. Mám Fabii 1.4 MPI 50KW a ze dne na den se mi hrozně zvedla spotřeba. Zatim to beru podle palubního počítače a uvidim jak to bude podle dojezdu na plnou nádrž ale stejnak se mi to zdá divní a zřejmě mi něco odešlo že ? Nevíte co to může způsobovat? Jinak ještě dodám že auto jede pořád stejně, necuká, motor nezhasíná atd. Jinak tou hroznou spotřebou mám na mysli to že při cestě kterou sem jel normálně za 8 litrů tak teď jí jedu za 11 :-D

• 21 odpovědí
    • 4,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem palilinkob,

Da sa vymenit motor AME 50kw za AQW 50kw a ake su tam zmeny??

• 8 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.