Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Ahoj, prosím o radu. Moje F1 naprosto bezproblémově jezdila až do minulého týdne, když se stalo to, že po nastartování motor zhasl a konec...nebo ne? Auto má najeto 271 000km, věřte nebo ne nevím, co je to spotřeba oleje. Od začátku jsem s ní jezdil jenom já. Servisovaná pouze v autorizovaných servisech. Následoval odtah do autorizovaného servisu #1, kde byl diagnostikován vadný startér, motor prý běží. Trochu se mi ulevilo, startér jsem dodal svůj a čekal na telefon. Pak mi bylo ze servisu řečeno, že startérem to není a že je třeba dále zjišťovat závadu = my budeme zjišťovat a vy budete platit. Za diagnostiku startérem to není jsem zaplatil lehce přes 1000Kč a auto odtáh…
-
- 11 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
-
Mám dotaz ohledně vstřiků, mám v háji vstřik na svém SDI najeto 290 000km a chci se zeptat jak se projeví vstřikovače z TDI 74kw v motoru SDI ? bude to kouřit ... ? a ještě se chci zeptat jestli je pak potřeba nějakého nastavení vstřiků ... ?
-
- 3 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Dobry den,koupil jsem si 1.9sdi a razem se me zacal loudit zvuk cvachtani u motoru. Znamej rikal ze je to kladka u rozvodu. Vi nekdo o tom vic?Co s tim? Da se s tim kratkodobe jezdit. Rozvody delany cca 10000 nazpet. Mam najeti 115000km .Diky za odpoved
-
-
- 23 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj. Hledal jsem co to šlo, ale žádný podobný problém jsem nenašel. Fabka 1.9T se při startování začala chovat jakobych u toho startování držel plyn. Hned se vytočí tak na 3000 otáček a spadne to na neutral a pak jede v pohodě žádná změna na výkonu ani spotřebě. Startuju se spojkou a vždy čekám na zhasnutí kontrolek. Navíc občas nevypíná kontrolka žhavení dokud se nenastartuje. Nedělá to vždy asi tak každý třetí start. Chybu to neukazuje. Pokud se to tu někde řeší a já to minul tak mi to bud smažte a dejte vědět nebo mi to tam přesuňte. Dík Desmond
-
- 6 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, dneska kdyz jsem prijel pred garaz slysel jsem jak se mi z auta line divny zvuk. Je to takovy huceni jako kdyz byste meli pusteny nejaky vetrak. Kdyz jsem otevrel kapotu je to slyset jakoby vic z prave strany vzadu (mysleno teda na strane u ridice). Rano to jeste nedelalo. Pak auto stalo cely den venku ani kdyz jsem ted vyjel tak nic, ale doma uz pekne huuuuuuuuuuuuuuuu. Vim, ze je tezke takhle radit, kdyz to nemuzete poslechnout. Kdyz motor vypnu a znova nastartuju tak je tak 2 vteriny ticho a pak uz to zase zacne. Jo a na vyslapnuti spojky to nereaguje. Co myslite? Lozisko na setrvaku? Prevodovka? Fakt jsem bezradny a netusim. Diky
-
- 8 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, moc prosím o technickou pomoc. Řeším problém na Fabii SDI. Auto výborně startuje, kontrolka žhavení neproblikává, na palubce nic varovného nesvítí. Po startu auto opravdu velmi silně kouří v celém rozsahu otáček, čím výš, tím víc (řekl bych že mnohem hůř něž stará vyběhaná AVIA). Volnoběh je nepravidelný, neustále kolísá asi mezi 400 až volnoběh, po chvíli chcípne (to je možná mrazem, před tím to nedělalo. Auto je absolutně bez výkonu. Pod olejovým výčkem jsou silně cítit spaliny. VAG píše chybu 19557 - Motor klapky v sacím potrubí 17660 - Ventil počátku vstřiku - sporadicky Máte s tím prosím někdo zkušenost? Vím, že už něco podobného s…
-
- 10 odpovědí
- 18,2tis zobrazení
-
-
Takze mam taky problemik, kupil som Fabiu (rv2001) 1,9tdi (74kw). auto dlho stalo a ja som na nom zatial najazdil 100km. a ide o to ze auto ide strasne lenivo. na nizkych otackach do 1800 ot ide svizne ale vyssie uz rapidne straca dych a cim viac stlacim pedal tym slabsie auto pridava. priam az zacne spomalovat. Diagnostika nehlasi ziadny problem. ale co som sledoval mnozstvo nasavaneho vzduchu tak najprv tlaci nejakych 350mg... a potom to este klesa ked pridam.. Ale ked odpojim vahu vzduchu tak riadiaca nastavy fixnich 520mg (cca) a auto taha uz v celom rozsahu otacok... (pri vyssich otackach by malo davat zas viac nez tych 520.??? ci??) Takze stoho vypliva ze je KO…
-
- 12 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Vcera som menil olej na mojej Fabii 1,9 Tdi 74kw + chip r.v.2006 kod motora AXR a ked som ho nastartoval a motal sa okolo motora a kontroloval som ci som vsetko nasroboval a zavrel tak som zapocul ze mi od rozvodou konkretne od remenice vackoveho hriadela vychadza pravidelny hnusny zvuk ako ked dre kov na kov..Niekde som sa docital ze to moze byt sposobene silno napnutym rozvodovym remenom ale som ztoho nervozny a neviem co konkretne tomu moze byt nakolko olej menim pravidelne kazdych 10 000km ale 3000km som daval robit rozvody a bol som aj pritom ked mi ich robil a viem ze napinak prepinal o nejake drobne ze to sa tak robi ze postupne sa povoli..Neviem ja sa do toho nevy…
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
ahoj panove. ted jak je venku kolem -5°C tak kdyz nekam jedu tak se motor ohreje normalne. po cca 10km je rucicka na plne teplote (pokud se jede pod zatezi) pokud jedu lehkou nohu tak se ma motor problem ohrat na plno i na cca 18km. ale problem je i v tom ze kdyz jedu dál a pak nekde zastavim. neco odnesu (motor cca 2minuty vypnutej) a prijdu a nastartuju tak motor neni na 90°C ale tak na 65°C. coz neni mozne aby to udelalo po 2minutach. cidlo a termostat na jare nove. jinak cca pred 1tis km se zaslepil EGR ale problem pretrvaval i pred tim. jak se daj odzkouset svicky na predehrivani motoru ?? jedna se o 1.9 TDI 74kw
-
- 12 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj dlouho uz sem neresil zase zahadu jak blazen..potrebuju poradit mám problem se spojkou..prevodovkou nevim... stava se mi to jen u ohrateho auta .... kdyz dojizdim ke krozivatce s jednickou nebo neutralem je to jedno... tam mi tam po zastaveni nejde dat rychlost nebo naopak nejde mi vyndat jednicka ,auto ma tendenci se jakoby rozjizdet a spojka je v zaberu ... kdyz rychlost nasilim vyrvu ... a pokusim se tam dat zpatky jednicku tak uz tak jde krasne ...nemusim ani preslapnout nebo neco takoveho (takze to nema co delat s naspalanim spojky nebo jejim spatnem odvzdusneni) ... vubec netuism cim by to mohlo byt zacalo to delat po vymene (komplet sachs) spojkove sady. Mel…
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím Vás a potřeboval bych poradit, jestli s tím má někdo zkušenost. Poslední dobou se mi stává při jízdě, že se mi rozsvítí kontrolka chladící kapaliny, tak otevřu kapotu a v expanzce je kapalina hluboko pod minimem. Po otevření víčka však kapalina vystoupá zpět do svého maxima. Nevíte co by tohle extremní kolísání, že se mi až rozsvítí kontrolka mohlo způsobovat? Expanza a víčko je nové, víčko i kapalina čisté. Jediné co, tak že jsem doléval cca 2 dcl modré chladící místo té růžové, protože se mi nechtělo kvůli té troše kupovat novou. Díky za rady :-) PS: Jinak motor je 1.9 TDI AXR
-
- 8 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
ahoj hledam nejakou dobrou dusi ktera by mi rekla svoje postrehy s touhle kombinaci. v nejlepsim pripade nekoho kdo to takhle v aute ma nejlepe s jihoceskyho kraje nebo okoli brna a ukazal mi jak to jede.
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, před nějakou dobou mi moje Fábie 1.9 Tdi 74kw převážně za studeného motoru při rozjíždění začala někdy z houby palubky klepat. Dělá to při pomalejším rozjezdu a postupem času, jak se motor ohřívá klepání ustává. Když jsem koukal na podobný problém u oktávek tak psali, že by to mohlo být uchycení motoru, či silentbloky v ramenech, ale na ty jsem koukal a vypadí být v pohodě. Pro lepší predstavu jsem ten zvuk ještě natočil : http://www.youtube.com/watch?v=6448RuRQphs Díky za případné rady.
-
- 6 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
ahoj zajimalo by me jake turbo a ic by byli vhodne pro 1.4 tdi aby v tom bylo bezpecnych tak 120 koni?
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, na mé nové FRS (najeto 150 000 km) mi odešlo turbo. Bylo to z ničeho nic, nepředcházelo tomu žádné pískání, žraní oleje... Při cca 2000 ot./min. na 2rs se rozlítla vrtulka na sání. Následovala oprava, turbo vyměněno za jiné co mělo najeto 80 000 km, kompletně pročištěno sání, cooler atd... Vyměněn olej, veškerá těsnění a všechny filtry. Po instalaci bylo 10 km vše ok, auto nebylo ani v plným zatížení a pak začlo turbo z ničeho nic hrozně pištět, při přidání otáček nad 1500 ot. min - čím více otáček, tím húř. Sání i vedení tlakovýho vzduchu za turbem těsní a tlak oleje je ok, z turbo odchází i olej zpět do vany, obě vrtulky (jak sání tak výfuk) jsou taky ok, stej…
-
- 6 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
kto to skusal v SDI cku?
-
- 6 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
je to ako zle nastelovany rozdelovac na benzine. ak by ste vedeli cim to je poradte dakujem. cosi som pocul ze by to mal ovladat niaky podtlak tak neviem ,anikde a odkial. dakujem
-
- 14 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
cavte mam taky to problem ked je auto studene a nastartujem cosi hrosnne drnci 10 as 30 skekund, mal som podozrenie na hydrosteli , ale ak sa zacnem s autom hybat zas drnci , ale pri otackach to nerobi a ak sa zohrieva menej a menej, a vzdy to potom zadrnci len pri zoslapnutej spojke us som zufali , moze to aj spojka jeden mechanik ze nie , poradte dakujem
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zajímal se někdo s tím u SDI, co potom, když dojde nafta. Např. u MB se nesmí startovat, jinak by se zadřelo naft. čerpadlo. A nevíte jak je to tady? Nikde jsem se to nedočetl. Jinak sdi má jen čerpadlo u motoru, v nádrži ne. Jedná se mi o to, aby se to nezavzdušnilo
-
- 12 odpovědí
- 17,9tis zobrazení
-
-
Našetřil jsem cca 170tis. a dostal jsem nabídku na zachovalou Fabii 1,4 TDI 59 kw s nízkým počtem najetých km. Všichni mě ale od koupě odrazují kvůli hlučnosti motoru a nevýraznému výkonu. Šli byste s mýma penězma do této Fabie nebo mám vzít raději Octavii 1,9 TDI 66 kw např. o rok starší s vyšším počtem najetých km v hatchb.?
-
-
- 48 odpovědí
- 35,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, koukám na tuto Fábii a zarazilo mě co tam píše o výkonu. Majiteli jsem volal a řekl mi, že je tam jiná řídící jednotka a že auto bylo původně na export. Nikde jsem se o tomhle nedočetl a ani neslyšel, proto se ptám, moc tomu nevěřím. Samozřejmě všude je prej psáno 96kw a žádnej papír neni, takže jedinne odbrzdit například. Tak se chci zeptat jestli ste o něčem takovém slyšeli, poprípadě jak to zjistit, ověřit. Diagnostika? Čísla na ŘJ?? Děkuji moc Odkaz na auto http://auto.bazos.cz/inzerat/18269479/Skoda-Fabia-RS-19-TDI-96-kw-TOP-stav.php
-
- 9 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
zdravim chcel by som sa vas spytat, ked sa mi auto zohreje na prevackovu teplotu tak z motora je vidiet jemne dymenie,auto sa neprehrieva vsetko je normal,dym niak nezapacha a je tasko lokalizovat odkial to moze ist,motor za studena nedymi,,,, je to normalne alebo co to moze byt za priznak?dakujem
-
- 19 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravím lidi, před zhruba 2 měsíci jsem si pořídil FRS r.v. 2004. U nás v rodině nikdy nebyl koncernovej motor TDi a proto jsem teď trošku v rozpacích. Můj brouk v hlavě: když jedu s RS, tak nepocitim žádnej problém, přijde mi, že tahá výborně a v celém spektru otáček, tak jak by měla, jenže mi píská turbo a to už od zhruba 1200ot. ale he to jen pískání, žádný hučení, nebo tak. Slyším to jen se stazenymi okýnky, jinak to dovnitř není slyšet. Přijde mi ale, že naplno turbo zabírá poměrně pozdě-zhruba v 2400ot(je tam citelný kopanec, pokud jedu třeba na půl plynu). Nějak jsem to neřešil, ale teď mě svezl známí v jeho Octe, ve které ma výkonově stejný motor, jako ve FRS a je…
-
- 17 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Hodlal jsem vyměnit na AMF , tedy 1,4 tdi 55kw s klimatizací vyměnit drážkový řemen. Koupil jsem tedy řemen Contitech 045903137D označený dále jako 6PK955 rozměr 21,18x996mm. Značení, vše odpovídá Etce, i nabídkám různých prodejců. V autě mám ale řemen s označením *PK966, který je delší! Obávám se, abych novým řemenem nepřehnal napnutí a namáhání všeho souvisejícího. Který řemen je správný, může mi nějaký majitel AMF s klimou poradit? Předem díky!
-
- 9 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, chci se zeptat na jednu věc. při řazení na vyšší rychlost mi vyletí otáčky a auto nemá skoro žádný tah, stejně tak pokud chci výrazně zrychlit, otáčky vyletí ale motor netahne ani při 3-4 tis. až za chvili zabere ale moc se mu nechce. mam podezření že je spojka v hají, tak se chci zeptat jak zjistím že je k.o. a taky mi příjde divné že to začalo zničeho nic.nemuže to být třeba nejaké čidlo nebo něco takového. díky za rady
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-