Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Ahoj, mam takovej problem Fabia 1.9tdi zajízdy chcípne a pak nejde nastartovat. Ale pak třeba za hodinu chytne normálně. Na VAGu žádná závada neni. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Díky
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
-
Mohu,prosím,požádat někoho znalého o popsání rozdílu mezi těmito motory.Jediný rozdíl který jsem našel je plnění emisní normy. Děkuji.
-
- 9 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
-
-
Už asi druhou nebo třeti vyměnu oleje se mi stava takova divna věc s těsněním pod tim vičkem olejoveho filtru. Při vyměně oleje dam nové těsnění a normalně víčko zašroubuji a dotahnu. Vše vypada OK. Po cca 3-5tis km to těsnění na jedne straně vička z pod něho vyjede. Vyjede cca 5mm což zpusobi že tamtudy začne cakat olej. Když vičko povolim tak to těsnění je vcelku ale jakoby vytahane a už je problem ho solidně dotahnout, protože už při dotahovani těsnění začne z pod vička vylizat. Nesetkal se už s timto někdo? Je třeba vyměnit víčko? Nějaký jiný fígl? díky za rady
-
- 11 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Hoj všem, chci se zeptat jestli někdo realizoval instalaci rozpěrné tyče do motoru a to do motoru FRS? A pokud ano a úspěšně měl by návod jak na to, popřípadě jakou tyč koupil a kde díky
-
- 14 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Mám F1 1.9 TDI, má tu někdo zkušenosti s bavlněným (sportovním) vzduchovým filtrem K§N? vyčetl jsem, že někomu to vyhovuje a někomu odchází váha vzduchu!? Co je na tom pravdy? Četl jsem mnoho recenzí na bavlěné filtry a celkem ho chválí, jen by mě zajímala realita než teorie...nejde mi o žadný sportovní zvuk, který to děla stejně jen benzínových motorech, ale vlastnosti...Díky za info
-
- 12 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Ahoj minule leto se menilo turbo na fabii rs za nove, pri vcerejsi vymene silentbloku ramen se zjistilo ze turbo opet nekde tece.....celej plastovej kryt motoru byl na pravo od oleje a turbo snad cele taky. Nevite co s tim? Je mozne ze by bylo zase v haji? diky za postrehy......
-
- 5 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny a prosím o radu. Koupil jsem manželce Fabii SDi a nezdají se mi volnoběžné otáčky, které jsou asi 1100 ot., při jízdě v nižších otáčkách motor mírně poškubává. Spotřeba je také poměrně vysoká. Starty jsou dobré. Dá se podle těchto příznaků identifikovat závada a dokážu ji sám, jako laik odstranit? Přeji pěkné svátky a děkuji za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdarec, mám problémy se startováním , když sednu do studeného auta a otocím klíčkem tak trvá déle než motor chytne když chytne tak docela auto kouří ale jen po tom startu a v aute je citit nafta , když s autem jedu tak jede ulne padádně jak má. cím by to mohlo bejt?
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Jsou to dva dny co mi dělali rozvody a včera jsem si všimnul jak něco při nastartovaném motoru drhne. Dalo by se to přirovnat ,když máte osmišku na zadním kole a to drhne o vidlici.Dost mě to štve. Zvuk jde od rozvodů, či klíňáku, těžko říci. Nesetkal se s tím někdo? Rozvody SKF pumpa AIRTEX dále nový termostat, kompletně všechny filtry. zítra zajedu tam, kde to dělali, ale raději se ptám. děkuji
-
- 16 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Hoši potřebuju radu mam fabku 1.9TDI chip něco kolem 100kw, ale chtěl bych z toho vymáčkout další, přemyšlel jsem o silnějším turbu, a víc mě nenapadá tak bych chtěl od vás rady jaky turbo a co by jste ještě tak dodělali dík moc
-
- 5 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
-
Mám prosbu jak odstranit závadu při startování v zimě.Ráno při otočení klíče se nerozvítí kontrolka čerpadla a žhavení a neslyším čerpadlo.Kolikrát točím klíčem i 100x.Děkuji za informace.
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, přemýšlím že svému 130ti členému stádu pod kpotou přidam laděnější zvuk. mužete doporučit nějaký laděný vyfuk z kterým mate zkušenosti, mě se líbí tenhle http://tuning-individual.cz/eshop/-p-24995.html . taky by mě zajímaly rozměry koncernového vyfuku který ted mam na autě. např zadního přívodu atd. auto fabia rs 1.9 tdi (12/2003) díky za rady a názory
-
- 8 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Kolik je potřeba na baterce mít startovací proud? Baterku chci 74Ah, a zaleží taky na tom proudu? Stačí 600 A? mam fabii 19,Tdi 74kw, díkyy
-
- 1 odpověď
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj. Právě jsem si pročítal toto forum a nic jsem nenašel co by mi pomohlo. Mám na mojí fabii 1.4 TDI 55kw plus chip takový problém. Poslední dobou se mi stává,že jedu a z ničeho nic se mi rozsvítí kontrolka abs, červený vykřičník, a asr. Musím vypnout motor a znovu nastartovat. Když jsem to dal napíchnout, tak mi řekli,že navážou spojení s řídící jednotkou getway a řídící jednotkou přístrojové desky a nic jim to nenahlásí a když se spojí znova tak jim to píše chybu . Vyskytla se tam chyba řídící jednotka abs,ale kontrolka nesvítí a abs funguje,tak jak má. Tak nevim co s tím je. Druhý problém. Začela mi svítit kontrolka množství oleje, dolil jsem nad max drobet a zas…
-
- 4 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
zdarvím, chtěl bych poprosit o radu čím může být že se začal ztrácet olej cca 2 l/5000 km . projevilo se to nejvic po dennim ujeti 700 km nevim jestli melo vliv ? chtel jsem znat tady vas nazor. Auto jede normalne bez nejake ztraty vykonu dekuju za kazdou radu ci zkusenost motor je 55 kW AMF r.v. 2005 najeto cca 200 tis. km
-
- 16 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
ahoj, neví někdo jaký sou rozdíly v těhle dvou motorech? základ mi přijde stejnej... díky
-
- 27 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-
-
ŠKODA Fabia 1.9 TDi r.v. 2001 4. rychlostní stupeň je posunut vpravo. Někde mezi 4. a 6. RS. Jdou ty táhla nějak nastavit? Jak? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Tady je log: LOG-01-003-010-011.CSV Chtěl bych vědět jestli je váha špatna a jestli ji mám vyměnit.
-
- 7 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Asi 14 dní auto při akceleraci někdy jede najednou míň.Je to jako bych lehce šlápnul na brzdu.Jezdím každý den cca 60km do práce,z toho 40km přes město.Starty perfektní, spotřeba 5,6.Stane se to jednou,dvakrát za den.Mohlo by to souviset s výměnou naftového fitru,od té doby se to projevuje,nebo je to náhoda?Poraďte někdo,dík.
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Žádám místní celebrity o radu. U Fabie 1.9 TDI PD mi po cca 250000 km začal klesat kroutící moment a tím i zrychlení. Problém nastal zcela nenápadně a pozvolna vymizel původní "turboefekt", kdy mne motor při otáčkách kolem dvou tisíc řádně usadil do sedačky. V současné době má auto najeto přes 300000 a maximum kroutícího momentu dále zvolna klesá a průměrná spotřeba se zvyšuje, přesto že jízdní styl je zachován. Do 150000 jsem jezdil za 4,2l/100km, nyní se spotřeba pohybuje kolem 5,6l/100km. Všechny součásti motoru včetně turba jsou zatím původní, jsem první a jediný majitel a řidič a údaj o najetých kilometrech je tedy zaručeně správný. Původně jsem měl podezření na nízk…
-
-
- 44 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, poslední dobou pociťuji v určitém rozsahu otáček vibrace, které se přenášejí do sedačky. Je to celkem nepříjemná věc. Na jaře jsem měnil silenblok u převodovky....Mohlo by to být reakční vzpěrou motoru? (mám najeto 150tis. km) Dík za radu
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Fabii 1.9 TDI (DI je červeně)- najeto 150tis.Km. Všiml jsem si že mám motorový olej pod rysku, a tak jsem ho doplnil asi dvěma deci oleje Shell Helix Diesel Ultra 5w-30 (VW 505.00). Ten co tam byl byl Shell VA 5w-30, ale s normou (VW 505.01). Pak jsem na netu našel, že pokud je to PD motor (což nevím jestli mám) tak se 505.00 nemá dávat. Oba oleje jsou plně syntetické a toho 505.00 jsem tam dal fakt tak max 0.2 litru a mám to mezi ryskami. S autem se jezdí málo tak 300 km /měsíc. Mám vážný problém? Nebo to nemám řešit? Děkuji za schovívavou odpověď...
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, objevil jse my další problém a než se opět rozjedu do servisu zkusím se raději nejdříve zeptat vás znalejších. Při jízdě se ozývá zvuk "(ťuk ťuk ťuk-během2vteřin) mezezera cca2vteřiny ticho a opět ťuk ťuk ťuk mezezera cca2vteřiny ..."Co jsem vysledoval ozýváse to podle mě od napínací kladky drážkového řemenu, řemen jsem před chvilkou měl sundaný a zkoušel jsem volnoběžku altíku jak jsem se zde na foru dočetl a vypadá dobře a napínací kladka taktéž je ale původní rok 04 nemá nic žádný vykl, s klimou jde otáčet lehce to je snad v pořádku, pokud nemá jít ztuha.Při chodu motoru se kladka hýbe cca 2-3mm, ale to ještě není nic slyšet až při jízdě při plynu bez plynu t…
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj Škodovaci! Mam taky problem s Fabiou 1.9Sdi: Najprv si povedzme že auto je po vymene rozvodov a spojky. Ten problem spočíva v tom že ked auto sa rozbehne nad 120km/h tak začne cukať a prestane tiahnuť. Vymenil som filter za original Bosch, že vraj je najlepší. Diagnostica MEMOSCAN vyhadzuje chybu: Regulace počatku vstriku - regulační odchýlka. Nema niekto nejake skusenosti čo toto može sposobovať? Odchadzaju vstreky, alebo čerpadlo? Na pondelok som objednany do škoda servisu ale chcem byť pripraveny pre prípadne odrbavanie a šklbanie penazí. Tento problem je už dosť trvacny. Auto je po čip tuningu ale v pohode našlapalo cca 15 000km normalne.... Dakujem za všetky n…
-
- 1 odpověď
- 3,8tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny, zajima me kolik vam papaji vase rsa ve meste,mozna toto vlakno tady uz nikde je ale nenasel sem ho tak prosim o schovyvavost a poradit mi:-)) diky moc!
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-