2.0 TDi
44 témat v tomto fóru
-
Ahoj lidi, mám takovej dotaz, neřešil někdo klepání v oblasti motoru při akceleraci od 2. tis otáček zhruba do těch 3 tis.? Je to takový nezdravý zvuk, neboli kov o kov.Nejzajímavější je na tom ,že to přestává dělat při zahřátém motoru (90°C) a naposledy , když jsem s tím jel ve vlhku (pršelo dost) ,tak to absolutně nedělalo. Na podzim byla měněna spojka s dvouhmotou a tím to tedy není.Je to 81 kW verze. Děkuji předem za odpovědi.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
ahoj,koupil jsem Yeti 4x4 2.0tdi 81 kw,vše je v pohodě jen když je teplota oleje vyšší než 90 stupňů,začne mi to hlásit nízký tlak oleje,hladinu oleje jsem zkontroloval a oleje je dost,olej je tam mogul 5w-30 od předešlého majitele.Olej jsem zatím neměnil protože je tam 2 měsíce,olej.filtr taktéž. Mogul se mi moc nezamlouvá,po svátcích bych ho ctěl vyměnit za Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 . Prosím o radu nebo skušenosti,díky
-
-
- 12 odpovědí
- 33,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Domníval jsem se, že si vyměním sám chladící kapalinu ale po odkrytování spodku motoru jsem zjistil že spodní hadice co vedou k chladiču nejsou vodní. Jedna co vodní je vede do polovičky výšky vod.chladiče. Jak se tedy vodní náplň vypouští?
-
-
- 5 odpovědí
- 17,3tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás všechny a žádám o pomoc. Dnes mi škoda yeti, 103 kw 4x4 tdi nadělil překvapení v podobě rozsvícení bloku motoru za jízdy. Jízda byla absolutně v pohodě, bez jakých koliv známek poruchy nebo omezení. Když jsem ho napojil na diagnostiku tak mi napsal cituji: Řada válců 1 - sonda 1, systém příliš bohatý, trvalá závada. Závadu jsem smazal a po ujetí cca 10 km vše v pohodě. Jen by mne zajímalo co to může být a zda s tím nemáte někdo skušenosti. Co to může způsobovat a proč? Díky všem za pomoc a radu. Jirka.
-
- 3 odpovědi
- 59,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, omlouvám se, pokud již někdo toto řešil. Jak spustit pomocí diagnostiky servisni regeneraci dpf za jizdy? 1)Vyberu řídící jednotku motoru 2)Vstoupím do menu adaptace 3) Vyberu servisni regenerace DPF za jízdy 4 )Vyzve mne to k zadání loginu - login 27971 4) Vyberu hodnotu 1 (z rozmezí 0 - 255) 5) app mne vrátí zpět a chce jiný login kod pro vstup :-( - nevíte jaký je prosím login kod (zadávám správný?) případně jaká má být hodnota (0-255) mám yeti 2010, 2,0 CFHF Díky moc za pomoc P zde link, kterým jsem se řídil :
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, už delší dobu se scháním po Yetíkovi a dnes jsem na na něco narazil. Jde mi o to, že motory z označením CFHC a CFHF jsou mi známy. Ale daný Yeti má označení CBDB. To jsem ještě u žádného snad neviděl. Jde o model 2009. V servisce je označen Yeti 4x4 CR EXP BW 103kW CBDB Chci se proto zeptat, co je to za motor? Konstrukce, spolehlivost, nějaké časté potíže a problémy atd. Na co si dát při koupi pozor. Předem díky
-
- 5 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Mám půl roku starého Yetaka, nejato 8500km, motor je malinko svižnější v porovnání s prvními 1000 kilometry (spotřeba je malinko vyšší, ale možná na to víc šlapu 6/6.5). Ale už od začátku se poměrně znatelně mění reakce motoru ve spodních otáčkách. Při zařazeném prvním a druhém stupni je rozdíl nejvíce znatelný. Někdy motor krásně reaguje už od 1500 ot/min na každý milimetr sešlápnutí pedálu a při rozjezdech z křižovatky stačí jen polehtat a jede to. Někdy ale zase a to je bohužel častější, ta reakce je o dost horší, musím hodně šlapat na plyn a i tak nedosáhnu tak svižného rozjezdu, jasně kolem těch 1800 ot/min turbo zabere ale není to už ono. Nafta ani počasí na to …
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, rozhoduji se pro koupi Yetiho rok výroby 2016-2017 a k mání jsou stroje s motorizací 110 kW a DSG automatem. Bohužel se nikde nemohu dopátrat nějakých zkušeností s touto motorizací. Mohl byste mi někdo poskytnout nějaké informace o skutečné spotřebě, chování motoru popřípadě nějaké neduhy?
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Mám Yetiho 19 měsíců, zatím bez jakékoliv závady. Tento týden jsem nastartoval a blikala mi kontrolka u teploty chladící kapaliny, což může idikovat úbytek kapaliny. Po kontrole vyrovnávací nádržky jsem opravdu zjistil, že hladina je nižší než minimální. V autorizované prodejně Škoda jsem koupil kapalinu a dolil necelých 1/2 litru. Prodavač mne upozornil, že kdyby se to opakovalo, abych navštívil odborný servis. Ptám se zda se to někomu po takoivé době stalo, zda je to normální nebo lze věštit nějakou závadu. V červnu mám jít na garančku po 2 letech a samozřejmě to uvedu, že se zmiňovaná skutečnost udála. Díky za názor.
-
-
- 30 odpovědí
- 29,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dneska, když je venku -12°, po asi 30 km jízdě normální rychlostí, když zastavím a vypnu motor, tak hučí ventilátor chladiče, jako by bylo +40 a já popojížděl v koloně. Stalo se to pokaždý dnes. Teploměr ukazuje normálně, zdá se mi, jako by se to déle zahřívalo, ale to může být tou zimou venku. Není to přříznak nějaký závady? Co doporučujete zkontrolovat? Kurňa, svátky na krku, cesty naplánovaný...
-
-
- 35 odpovědí
- 107,9tis zobrazení
-
-
Prosim o radu:Dnes venku cca -18 stupnu a v nadrzi cca dojezd 15 km...rano nastartuji normalne a jedu natankovat po cca 3 km auto se vyplo a uz nejde nastartovat a jen toci.....uz je v garazi v teple tak uvidime.Mel uz nekdo podobny problem nebo radu co kde a jak :-) diagnostiku nemam a spoleham ze je nekde neco zamrzle
-
-
- 14 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
-
Nemusíš si nechat interval měnit. To jsou nějaký bláboly jako tu někdo psal že je pŕi výměně naftovýho filtru nějak softwarově něco odvzdušnit. Nesmysl. Ani se nezavzdušní a když vynuluješ interval v 15tis tak automaticky máš další výměnu po 15 tis. Jednoduchý. To akorát pohádkáŕi to tu komplikují.
-
-
- 16 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Mohl by mi někdo vysvětlit/popsat rozdíl u 81 kw varianty mezi starou a novou verzí? Jedná se pouze o softwarovou úpravu nebo jsou nějaké změny i na motoru? Chci si tuto verzi objednat, ale nevím zda je lepší objednat teď nebo počkat na nový MR a tím pádem i na nové motory.
-
- 4 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Sem vkládejte co a po kolika km vá na tomhle motoru odešlo do věčných lovišť
-
- 15 odpovědí
- 18,1tis zobrazení
-
-
Máte někdo podobnou zkušenost: studený i teplý motor (2.0, 125 kW, najeto asi 8000 km) - při přeřazení z 1. na 2. rychlostní stupeň tak sekundu po tom přeřazení motor na malinkou chviličku jakoby nedávkuje palivo - tak čtvrtsekundu... takže to cukne a nepřidává... otáčky nestihnou spadnout kamsi dolů, jen mi to přijde hodně nepříjemné... Servisman se tím svezl a řekl, že to sice není správné chování, ale na opravu to zatím nevidí.... diagnostika jim nic neřekla (spíš si myslím, že ji nedělali..). Dělá to tak v jedné třetině případů a spíš v nižších otáčkách (dvojka má v tu chvíli okolo 1500). Už mi to udělalo jednou/dvakrát i při jedničce, ale ta dvojka, to je teď už s…
-
- 20 odpovědí
- 18,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, zajímalo by mě jak se díváte na doporučený zařazený stupeň, já ho většinou ignoruji. Připadá mi že doporučuje motor dost podtáčet, někdy až k hranici 1200ot/min a méně. Má to nějaký smysl? Já ze zvyku držím otáčky od cca 1500 - 1600 nahoru. Mám 4x2 81Kw Díky
-
- 8 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Tak jsem jel min týden na výlet do UA ve středu. Jízda probíhal v pohodě do doby kdy ve 22:30 na mne při rychlosti 160 Km/h v Polsku dálnice A4 238km u Opole zablikalo žhavení auto spadlo do nouzáku 2000 ot/min max 100 km/h pršelo a teplota venku +3,5. Krásná práce pokračování později. (Moooooooc jsem si užil)
-
- 11 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
-
-
Už i na nás došlo: http://auto.idnes.cz/tdicka-do-servisu-skoda-vola-k-opravam-12-700-naftovych-aut-pjw-/automoto.aspx?c=A120118_112242_automoto_fdv Někdo už tu psal o tom, že mu uniká nafta a že technik řekl, že je to normální. Jsem zvědav, kdo první z majitelů YETI napíše, že dopis dostal a jak potom proběhla komunikace se servisem, případně oprava.
-
- 10 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Tak po 40000 mi auto zaclo min tahnou a casto je zvysena spotreba o 0,5-1l. Zkouseli jsme tankovat na ruznych pumpach, ale nijaky vliv to nemelo. Kdyz chci aby to vic jelo musim na vic slapat a tim to vic zere. I manzelka mi rika ze to nechce jet. Ale zadnou poruchu to nehlasi. Vzduchovej filtr byl menenej. Co by to mohlo byt? Uz vidim jak v servisu budou tvrdit, ze je vse ok, ze to nevykazuje zadnou chybu. Tak jak pri stahovani oken mi po zime zaclo drncet. Nejdrive mi rekli, ze nic neni slyset. Pak kdyz jsem jim to ukazal, tak ze pry to nejde reklamovat protoze to stahovani funguje. Tak se mi tam zatim nechce ani volat.
-
- 5 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-