Motor 1.2 HTP
171 témat v tomto fóru
-
Zdravím páni, chcem sa spýtať odborníkov o radu. Ak mi stoji auto cely deň a rano ho idem naštartovať a je studený motor naštaruje, ale spadnu otáčky potom zase vydu hore zase spadnu dole zase si prida otačky na 1200 a potom auto ide normalne.Menili mi sviečky palivový filter,vzduchuvý filter,prečistená škrtiaca klapka a stale mi to robi pri rannom štartovani ak auto postojí dlhšie.Auto som dal na diagnostiku a nič neukazalo
-
- 11 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Mám skodu fabii 1,2 HTP 2008 . teplota venku 18*C nastartuji auto a začne to v motoru strašně bouchat asi po 10 vteřinách to přestane a někdy se k tomu přidají i otáčky stoupají a klesají. když je 18 a méně stupňů tak to nic nedělá.. třeba teď přes zimu vůbec nic jako by se nic nedělo Olej a filtry měněné a rozvody též. Najeto 126 tis. děkuji za radu
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, nemáte někdo tušení, co muže znamenat závada 16883? (v příloze) Za jízdy se mi rozsvítila kontrolka motoru (gril). Vyměnil jsem lambdu 2 za katalyzátorem a chybu smazal. Po cca 200 ujetých km se to rozsvítilo znovu. Auto jede normálně. Nepozoruji nic neobvyklého. Motor 1.2 HTP, 51kW, Fabia II. combi, r.v.2012, najeto cca 52 000 Km Děkuji Moudrý
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Fabii II. combi, motor 1.2 HTP 51kw, r.v.2012, najeto 52 000 km. Všiml jsem si během jízdy, že něco píská v motorovém prostoru. Teď už vím, že to píská jen někdy a když se to projeví tak při zvýšení otáček nad 2500/min. Jakmile otáčky snížím pod 2500 hned to přestane. Dělá to jenom nepravidelně. Teď jsem ujel třeba 20 km a neudělalo to ani jednou. Nemá vliv jestli je auto v pohybu, je zařazená rychlost, sešlápnutá spojka. Udělá to i když stojím na parkovišti na neutrál a jen zvýším otáčky. Před 14 dny jsem měnil svíčky,lambda sondu za katalyzátorem a olejovou vanu i s olejovým čerpadlem. V příloze zasílám krátké vid…
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, prosím o radu: začlo se mi při studenem autě ozývat po nastartování zvuk podobný nastartovanemu traktoru(myslím rytmicky) a je to trochu hlučnější, zní to jako z motoru, ale po sešlápnutí spojky zvuk utichne a motor pěkně šlape. Po zahřátí už se zvuk neozývá ani po dalším nastartování. Jinak celkově nějakou změnu při řazení a rozjezdech nepociťuju. Děkuju za každou radu :-). motor BZG 51kW
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, přítelkyně mám Fabii 2, 1.2 HTTP 51KW a auto při ranních startech jede na dva válce a za pár sekund se chytne ( viz. video). Když přijede z práce ve 14.00 hodin a nastartuje ho ráno v 7, tak se výše uvedený problém objeví. Ale když by jela třeba v 5 na nákup a následně to ráno nastartuje v 7, tak se auto nastartuje úplně bez problému ( několikrát ověřeno). Bylo to v autorizáku, ale nic nenašli. Diagnostika bez závad, občas to jen vyhodí chybu na katalyzátoru ( cca za 3 měsíce 1x, chyba P0420). Nesetkali jste se někdo s tím? Díky za každou radu :-) 20190829_201658_22415632452804.mp4
-
- 1 odpověď
- 4tis zobrazení
-
-
Prosím o radu. Mám motor CGPB, 44 kW, rok výroby 2013. Auto nemá plný výkon – pomaleji zrychluje a těžko překonává rychlost 120 km/h. Často (hlavně studený motor) nastartuje až napodruhé nebo při dlouhém startování, dříve chytil vždy napoprvé. Má divný zvuk – ve vyšších otáčkách je motor hlučný jako by byl děravý výfuk, při snižování otáček se ozývá „drnčení“. Svítí kontrolka motoru (systém kontroly výfukových plynů), diag. hlásí 10976 a 10980 - chyba čidla pozice vačkové hřídele, nevěrohodný signál. Při samovolném snižování otáček (na neutrál) se otáčky zhoupnou někdy až na cca 600 ot/min. Svíčky byly vyměněny, byla výměna 1 zapalovacího modulu (+ ko…
-
- 12 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám problém...do výměny svíček auto má teď 95tis. mi auto nastartovalo vždy na první pokus a krásně motor běžel. Nikdy se mi nestalo,že by např, po nastartování auto cukalo,nebo případně i motor zdechl.Byl jsem v servise a dělal rozvody a svíčky a olej.. pravidelný servis... Od té doby,mi tak 5x do týdne auto startuje na dva válce.. když nastartuju auto se celé třepe..otáček max. jen 500-600 a někdy to i zdechne hned po chvilce. Musím vypnout motor a nastartovat znovu. Poté to většinou už je ok. Jak říkám, do tohoto servisu,to neudělalo ani jednou. Teď 5x do týdne... i víc. motor HTP 1.2 51kw rok 2008 najeto 95tisíc. svíce tam dal nějaké NGK-ZFR5P-G Díky…
-
-
- 15 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Potřebuji radu, auto má najeto 67 tis., je velmi zachovalé a má pečlivou historii. Vyměnil jsem ihned olej za Magnatec 5W-40, co mě však trápí, jsou divné zvuky od motoru při povolení spojky. Situace - ráno příjdu k autu, sešlápnu spojku, nastartuju, pustím spojku a slyším takové řachtání. Při znovusešlápnutí spojky je klid. Napadá mě ložisko v převodovce, ale těžko říct. Druhým postřehem je velmi hlučná pětka. Jakmile na dálnici zařadím pětku, tak to hučí, jako starý autobus, což mi také trošku vadí. No a poslední věc, tu a tam se auto při volnověhu zacuká. Jsou to jen nepatrné záškudy, tak nevím, zda už třeba neodchází něco v motoru. Třeba je to vlastnost nevyváženého m…
-
-
- 19 odpovědí
- 23,8tis zobrazení
-
-
Orientace měrky oleje u 1.2 HTP Zdarec, stojím před motorem (čelem), vytahuji měrku a dotaz: žlábek v měrce má být prohnutý ode mě nebo ke mě ? Dotaz je z důvodu rozdílu při měření cca 5mm.
-
-
- 14 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
-
-
Zakládám nové téma výdrž motoru 1.2 HTP ať už 47 kw či 51 kw. Prosím pište kolik, kdo jste už najel a popř. problémy s motorem. Díky
-
-
- 325 odpovědí
- 84,5tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Zdravím, potřeboval bych zjistit převodový poměr Škody Fabie II 1.2 HTP nevěděl by někdo ? modelový rok 2009 (44kW) Hledal jsem snad všude, ale nenašel jsem. Díky.
-
- 9 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
ahoj potřebuji poradit cca před rokem a půl jsem pořídil novou baterii a od té doby to začalo přes zimu nenastartuji dokud někoho nezavolám s kabelami.. předtím úplně v pohodě. baterie je v pořádku řekli v servisu. přes léto úplně v pohodě, dělá to jen při mrazech. co s tím ?
-
- 5 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 1.2 HTP CGPB. Po 100 tis. km mi začala svítit kontrolka "systém kontroly výfukových plynů". Na diagnostice jsem vyčetl chybu "10980 - Camshaft Position Sensor" - čidlo pozice vačkové hřídele. Po výměně tohoto čidla se chyba po pár startech objevila znovu. Původní čidlo vráceno. Občas kontrolka sama zhasne, ale vždy se opět po několika startech rozsvítí znovu. Nevíte, čím by to mohlo být? Nepozoruji žádné snížení výkonu auta, jízdní vlastnosti subjektivně stále stejné.
-
- 17 odpovědí
- 31,3tis zobrazení
-
-
viete mi poradiť čo je to za chýba a akú ju odstrániť
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravim. Mam fabku 1.2 51Kw. Pise chybu P420, nízká účinost kazu. Je možné ze je závada způsobena ještě něčím jinym? Ten a me napadlo číslo teploty vody? Najeto mam 175000km. Do teď jezdila bez problémů.
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
jaky mate na tuto firmu nazor? jde mi o htp 51kw ... nebo jelepsi cimbu ? nebo nekdo jinej?
-
-
- 12 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravým Vás! Dnes som bol na STK po 4 rokoch a chlapík mi nevedel zmerať emisie cez OBD . Pripojil sa asi na 4 krát, potom bolo všetko ok, samozrejme aj celé STK. Pred domnou tam bolaKIA - tiež cez OBD a šlo to na prvý krát. A ešte pred nou tiež chlapík z FII 1, 2 HTP, a jemu sa vraj pripojil na 10 krát. spítal som sa ho, či nie je problém v ich prístroji, vraj nie, majú to aj na iných STK na slovensku !?!?! a vraj to robia aj SEATi ako aj VW polo, kde je 1,2 HTP! Stretli ste sa z nieči podobným?! Ďakujem
-
- 20 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Rad bych Vas poprosil o radu ohledne rannich startu za studeneho motoru u F2 1.2HTP. Pri uz zahratem motoru otacky vyleti krasne na cca 1200 ot./min, klesnou na bezne volnobezne otacky a vse v poradku. Pri uplne studenem motoru se mu do otacek vubec nechce, hrozne lenive se pri startovani otacky zvedaji na cca 900 ot./min a pak se otacky zvedaji a padaji, az motor skoro chcipne... po zahrati je vse uplne v pohode. Na motoru zadna zavada, nove svicky a skrtici klapka vycistena. Moc diky za rady...
-
- 5 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, pred par dny jsem poridil od znameho Fabii II 1.2 HTP 44 kw, rok 2008, kod motoru BBM, najeto 78000 km (nestoceno). Nechal mi pul nadrze Vervy (jezdil jen na ni), ale po vyjeti a dotankovani jineho benzinu (Globus) zacaly po studenem startu kolisat otacky a strilet do sani. Myslel jsem, ze je to benzinem, tak jsem nabral jinde, ale problem se opakuje. Dela to nepravidelne, zhruba kazdy treti start a po cca 5-10 vterinach se vse da do normalu a auto jede v pohode. Teply start je bez problemu. Od nakupu jsem ujel uz cca 2000 km po dalnici (vetsinou 120-130 km/h), olej nezere a spotreba je dle dotankovani 6,1l/100 km. Byvaly majitel bohuze…
-
-
- 29 odpovědí
- 16,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, Jsem už trochu zoufalý. Řeším na Fabii 2 - 1.2 HTP 51kw, najeto 220.000km. Při startování hrozně kopne až bouchne výfuk o karoserii. Dělá to více či méně, ale nejvíc za studena. Taky motor cuká při jízdě po rovině, když sundám nohu z plynu tak motor než začne brzdit hodně cukne, to samé když pomalu začnu přidávat plyn zase zacuká. Klapka vyčištěna, seřízena, lambda sonda ukazuje na volnoběh 0.8v - 0.04v, MAP senzor ukazuje 900milibarů při volnoběhu pak kolem 300milibarů, silentbloky na motoru všechny nové. V řídící jednotce není uložená žádná chyba. Nenašel jsem nikde na fóru podobný problém, ale rád bych to vyřešil.
-
- 10 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit. U mojí fabie při vyšší rychlosti na 5tku (např. 90 km/h) když pustím plyn a začnu zpomalovat nebo přeřadím na nižší stupeň motor začne vydávat jiný zvuk než obvykle - hlučnější. Ovšem pouze než otáčky spadnou pod 2500. Pak je to ok a zvuk přestane. Dokonce jdou cítit i větší vibrace při tom zvuku např. u spolujezdce v podlaze. Nikde jsem to nenašel tak snad se najde rada.Dík.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj všem. Budu kupovat auto pro svou manželku. Škoda Fabia 1,2 44kw, nebo 51 kw krátkou. Kolik myslíte že u této motorizace je kilometrový strop. Zároveň u této motorizace LPG je max strop km kolik? Je jsaný že nevíme jak se s tím jezdilo a jak je auto zajetý ale nějaké auto jsem již kupoval tak bouračku atd poznám . Nyní jezdí v F1 1,4mpi 50kw. 100 000najeto. Na co u těchto motorizací si mám dat pozor? Bude to +- 2008-2009 kolem 100 000km spíš míň a krátká.
-
-
- 20 odpovědí
- 14,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, zkoušel jsem hledat tuto informaci na netu ale bezúspěšně. Mám motor bxv 1.2 12v 51kw, ale nikde nemůžu najít, jaké má mít čerpadlo a filt tlak. Jsou totiž na internetu 3 a 4 barové pro ten stejný motor. Máte někdo info (odkaz) kde bych vyčetl, jaké komponenty tam mají být? Když jsem koupil auto po předchozím majiteli, tak jsem si po měsíci všimnul, že čerpadlo je 3 barové, ale palivák je 4 barový...
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím.prave jsem si poridil Fabii II,1:2.HTP,v celkem slusnem stavu,najeto 160 000km,vse vporadku,vymeneny olej,filtry,vse v cajku,diagnostika taky o.k. při nízkých otáčkách,pri jakemkoli zarazenem rychlostnim stupni jde slyset zvuk,jako by abych to prirovnal k necemu,pristavalo letadlo,kdyz poustim pedal a jako by se rozjizdelo,kdyz pomalu plynovy pedal sešlapádekuji moc.vám.ve vyssich otáčkách samozrejme zvuk není.mam ho chvilku,mozna to zni divne,ale chci se zeptat,jestli v tomto pripade je to normalni zvuk,nebo ne.
-
-
- 6 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-