Motor 1.2 TDI CR / 1.6 TDI CR
56 témat v tomto fóru
-
Ahoj viete poradiť ktorý snímač by mohol byť chybný ? Podozrievam váhu vzduchu ...a 2x sa stalo už po asi 40 minútach jazdy že sa rozblikala kontrolka žhavenia ale zmizne to po opätovnom naštartovaní. Vďaka za odpoveď. https://i.postimg.cc/rF4W08JN/IMG-20200115-113408.jpg https://i.postimg.cc/pVp6p16J/Screenshot-2020-01-15-09-02-49-134-com-ovz-carscanner.jpg
-
-
- 4 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všem, U mé FII 1.6tdi 66kW, 240 tis. km, se při volnoběhu začaly objevovat vibrace a to v pravidelných cyklech, tzn. cca 20 vteřin běží motor v pohodě a pak se na 20 vteřin rozvibruje (otáčky drží). Ještě nikdy jsem s něčím podobným nesetkal. Mám podezření na dvouhmotu,ale jiné průvodní projevy nejsou.... Díky za reakce, Tomáš
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
Pánové a dámy,potřeboval bych nyní pomoct.Tchán vlastní roomster,1.2 TDI,kod motoru CFWA a dnes se mu stalo že se mu rozsvítilo žhavení,vrtulník a motor šel do nouzáku.Tak jsem mu to napíchnul na diagnostiku a vypsalo to dole uvedenou chybu. VIS kod chyby nezná,na internetu jsem bohužel taky nic nenašel a ani na stránkách ross-tech chyba není k nalezení. Došel jsem k tomu že to je nějaká regulace tlaku turba,ale na co se zaměřit,to fakt nevím. Prosím o pomoc. Address 01: Engine Labels: 03P-906-021-CFW.clb Control Module Part Number: 03P 906 021 H HW: 03P 906 021 AQ Component and/or Version: R3 1.2 DCM3.7 H06 8405 …
-
- 10 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam problem s tím, že mi fabka pada do nouzaku cca pri 80 Km v hodine, auto netahne a je celkove mrtve. Na wagu problem s EGR, tak jsem nechal egr vymenit a jednotka uz nepise EGR, ale toto. Spoiler Adresa 01: Štítky motoru: 03L-906-023-CAY.CLB Číslo ovládacího modulu: 03L 906 023 NG HW: 03L 906 023 LK Komponenta a / nebo verze: 1,6l R4 CR td H33 9970 Kódování softwaru: 00114016000400080000 Kód pracovní dílny: WSC 13765 031 00007 Soubor ASAM: EV_ECM16TDI02103L906023NG 003007 (SK25) ROD: EV_ECM16TDI02103L906023LC.rod …
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
ahojte poradíte mi prosím ohledně zvuku, který se ozývá z motorového prostoru a to ze strany spolujezdce. Je to takové šelesteni, které se objevuje pouze po startu, když je motoru studený. Přikládám video, které mluví za vše. Tel jsem musel dát ke kolu aby byl zvuk patrný přes hluk motoru. Děkuji.
-
-
- 15 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Ahoj nenašel jsem to tady a docela mě tohleto zajímá co myslíte kolik vydrží novodobý nafťák 1.6 TDI CR? Vím že kurvítko DPF odejde kolem 300 000 km i po dvou vyprání do věčných lovišť .. ale zajímá mě jestli ten motor vydrží ještě více? V práci máme octávu 1.6 TDI CR ale ta nemá ještě ani 100 000km takže nemám s čím porovnávat. Navíc ty auta tam nikdo nešetří takže i 1.9 TDI PD s 230 000 jezdí hůře než jiné 1.9 TDI .. hlavně je utahaná a žere oleje po litrech .. Ta 1.6 mě zajímá mimo jiné taky protože jí vlastním a počítám že bych s ní chtěl ještě nějakých 8-10 let jezdit a s mým nájezdem kolem 30 000/rok .. Chtěl bych najezdit tak 400 000 bez rýpání do motoru .. ty…
-
-
- 27 odpovědí
- 85,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, potreboval bych poradit ohledne regulace turba. V nafte a turbu jsem novy, mel jsem vzdy benzin atmosferu. Resim ze mi auto pada do nouzaku a diagnostika mi pise vadna regulace turba. Dle jistych postupu jsem se snazil vytvorit podlaky v podlakovem systemu a vsude jsem podlak vytvoril krom banky. At saju vzduchu kolik chci podlak nevytvorim a tahlo se nehne. Kdyz manualne hybu s tahlem od banky, jde krasne dolu a zpatky se krasne vrati. Ale zpet k bance, nemam podlakovou pumpu, kousel jsem to injekcni strikackou a plicemi. A kdyz ucpu hadicku od banky tahlem v podstate nehnu a kdyz na hadicku pripojim inj. strikacku a hybu tahlem banky zacne mi pumpovat vzduch do…
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, Na brzde byl zjisten pokles na 70kw a 245Nm. Turbo tlaci dobre a nafta pokles nema, PDF ucpany neni. Cca ve 4000 vse zacne padat. Nechci to tak tocit, ale zajima me mozna pricina snizeni vykonu. Dekuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím Mám problém se svou Fabií II 1.6 TDI 66kW Jde o to, že jsem to auto před měsícem koupil a najel s ním přes 1000 km. Od včerejšího dne co jsem auto nastartoval, tak začaly kolísat otáčky při volnoběhu a auto se začalo klepat. (někdy se to uklidní, ale zase se to vrací třeba při jízdě na spojku) Auto při nízkých otáčkám trochu škube a to nejhorší je, že po zahřátí motoru se spustí z výfuku hustý bílý kouř, který strašně smrdí. Jeden mechanik mi řekl, že to mohou být vstřiky, ale byl bych moc rád, kdyby to tak nebylo. Díky.
-
- 13 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, Závada - po studeném startu kolísají otáčky motoru. servis mi naměril u mé Fabie 1.6 TDI 55KW CAYA hodnoty na válcích. 1. válec = 20.0 Bar 2. válce = 17.9 Bar 3. válec = 17.2 Bar 4. válec = 17.8 Bar hodnoty to jsou špatné, vím. Otázka je zda má cenu dělat GO motoru a zda je to vůbec možné? Děkuju,T.
-
- 6 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj rád bych se informoval jestli to je na opravu, nebo to nemusím řešit. Už jsem to řešil po koupi ale odpověď škodovky že to je normál se mě nezdá. Prostě mě cvakne v motorovém prostoru něco. Cvakne to jako by narazilo něco na něco. Je to při prudčím puštění spojky, přidání plynu z ničeho nic o dost více, a taky někdy když přeřazuju rychlost z 2. na 3. .. jezdí to normálně jen mě to občas znervozňuje. Je to stále servisováno ve škodovce, mám doklady od výměn a kromě ložisek na tlumičích se nic nedělalo .. kupoval jsem to s 90 000km .. ověřenýma .. řešil jsem to ve škodě ale nevyřešili to.. tipuju to na ložisko převodovky pokud tam nějaké je.. zdá se mě že jsem to někd…
-
-
- 14 odpovědí
- 22,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Potkala mě při nájezdech nad 150 tis. km poměrně obvyklá závada, kterou lze snadno řešit svépomocí, tak se podělím o návod. O co jde? Při jízdě po dálnici začalo blikat žhavení. Motor ale normálně běžel, do nouzáku naštěstí nepadal a žádná další kontrolka se nerozsvítila. VAG DPF ukazoval obvyklé otevírání EGR a regenerace DPF normálně probíhaly. Diagnostika vypsala 2 chyby snímače diferenčního tlaku: 7397 - Diesel Particle Filter; Differential Pressure Sensor P2454 00 [032] - Short to GND Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear 16820 - Diesel Particle Filter; Differential Pressure Sensor P2453 00 [101] - I…
-
- 0 odpovědí
- 17,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, potreboval by som poradiť, ráno po celonočnom státi keď naštartujem auto Fabia 2 1.6 TDI 66 kW 2010 tak na voľnobehu nepravidelne ide a cuká ním až sa auto jemne kolíše. Auto to robí aj za v teplom stave na voľnobehu, ale nie za každým. Všimol som si, že ak som zapol klimu tak to prestalo a keď som ju vypol tak hned znovu začalo. Vedel by mi niekto pomôcť, čo by mohol byť problém? Bol na ňom menený aj ventil regulátoru tlaku paliva.
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den ,chtěl bych se s vámi podělit o jízdní vlastnosti auta po přehrání software ve věci dieselgate na mé 1,6 66kw cr. Chod motoru tižší,auto zabírá spíš ve větších otáčkach,ale méně žere při vyšších otáčkach.Není to tak svižný,ale kultivovanější chod motoru s lepšímy mezery mezi řadícími rychlosti,myslím tim,kde sem už řadil čtyřku musim jet na trojku,samozřejmě podle zvuku motoru.Co vy už ste na tom byli?Myslim,že je dobré mít certifikát a známku origo softu.Chip si můžeš udělat kdykoli.
-
- 8 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Stalo se mě před rokem, že se rozsvítil "vrtulník" na palubce, motor jel ale normálně. Závada byla v ohřevu lambda sondy. Přerušení obvodu topidla. Banalita, řekl bych, může se stát. Lehce přístupná za 15 minut bylo hotovo. Ale teď po roce a 11 000km se to stalo znovu. Zase přerušená topnice, nebo co tam je. Mohl by mě někdo vysvětit jestli je to náhoda, nebo to je příznak něčeho? Motor jezdí bez problémů, dokonce i s tím svítícím vrtulníkem. Ta nová sonda co jsem měnil před rokem, je té samé značky co byla původní. Japonská NTK. 03L 906 262D Obě sondy jsou na pohled jako nové, žádné spálení, nebo tak něco. Jen nános sazí, jak v komínové …
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím, nevíte někdo, jaký šroub je na vypuštáku na olej?? Někdo říká klasický šestihran a někdo hvezda. Dík za pomoc
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, mám menší problém. Predvčerom sa mi stala situácia, že som prešiel asi 4 km zastavil som a všimol som si slabučký dym z pod kapoty. Ako sa nachádza naľavo hore výfuk a napravo od neho až tak sa nevyznám či je turbo alebo nejaké čerpadlo paliva, tak z pod neho mi vychádzal dym ako keby ste zahasili zápalku a vychádza z nej dym tak to malo podobnu konzistenciu. na fotkách je to trošku priblíženie z ktorej časti to ide. Vlastne pod tým čerpadielkom či čo to je je jedna hadica taka ako keby poliata s niečim a pravdepodobne to šlo stamať. po chvíľke státia to prestalo a potom už nedymilo, viete mi povedať čo by mohla byť príčina či niekde presakuje olej alebo naf…
-
-
- 5 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo, jestli ten písek, nebo nějaký hrubý bordel co je kolem vstřiků, jestli je to normální? Auto mi při akceleraci škubalo, tak jsem se rozhodl, že vyndám vstřiky a odvezu je na stolici. Bohužel nejsem automechanik, tak tomu moc nerozumím.
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Jak má tento motor vyřešené vyhřívání naftového filtru. Jelikož je tam jen jeden vstup od nádrže a jeden výstup k čerpadlu, tak si myslím, že elektricky, nebo žádné. Nevíte někdo jak to na první pohled poznat ? Některé motory TDi CR od VW mají filtry do kterých jsou přivedeny tři hadice. Tak nevím. Děkuji.
-
-
- 8 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
Zvyšovaním teploty sa mi zvyšia aj otáčky motora na 1000ot/min škoda fábia 1.6 tdi cr ako odstrániť takúto závadu alebo kde mám hľadať chybu.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
Mám uzavřený plechový naftový filtr, do kterého vedou dvě hadičky. Nevím jestli budu postupovat správně při výměně, proto si nechám rád poradit. Nový filtr zaleji přes trubičky který z něho trčí čistou naftou a nechám nasáknout. Připojím hadičky a nastartuji. Na fóru u octávií jsem samo studoval,ale oni mají jiný filtr, který se dá rozebrat, vedou do něj čtyři hadičky a hlavně mají podávací čerpadlo v nádrži. Já si myslím, že ho tam nemám a proto nevím jak by mi mohla diagnostika pomoci s odvzdušněním systému, když mi jediné čerpadlo běží pouze při běhu motoru. Možná to je vše jinak a tak se nechám rád poučit. Předem dík.
-
-
- 6 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-
-
Ahojte,priatelka riesila niekde na fore tento problem s Dpf ale neviem asi jej tam neporadili,tak sa obraciam sem. Fabia 1.6tdi 55kw 2012 poctivych 49tis km! Auto jazdilo len fakt kratke trate viac menej mesto,a zacala svietit kontrolka filtru pevnych castic,auto ide len do 2500 max 2700otacok a na diagnostike pise tuto chybu :16848-ROD,(neznamy chybovy kod, viete mi s tym poradit?Na aute svieti kontrolka filtra+dzek motora+zhavenie. Nerad by som sa nechal oklamat v servise ze mi vymenia filter a staci len cidlo,dakujem. Chyba je vycitana s vagu.Dakujem za skoru odpoved.
-
- 5 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Zdravim. Dva dni po navsteve servisu a vymene filtrov mi zacala pocas jazdy blikat kontrolka zhavenia. Po vypnuti motora a novom starte bolo vsetko ok. Dnes zacala blikat znovu a pridala sa k tomu kontrolka zavad motora a ta uz nezhasla. Nemam problem s startom, auto ide normalne a ma tah ako predtym. Vie niekto poradit v com je problem? Do servisu na diagnostiku nemam sancu ist skor ako za 10 dni.
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj zjístili mě ve škodě že mám netěsný intercooler a že mě ho doporučují vyměnit .. Rád bych ho tedy nechal vyměnit ale jak je to pracné? Je třeba sundávat nárazník? Nebo to jde nějak spodem? Máte nějaký návod? Nechci to dávat do škody a dát za to 5000 když mě to udělá můj mechanik za polovinu i s dílem .. Jen říkal že u fábie to nikdy nesundával. Jen dodám že když přidám plyn tak to od poloviny polohy pedálu začne pískat jako by fakt někde utíkal vzduch .. Asi to tedy bude ono že .. I mechanik říkal že to je právě chladič vzduchu
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-