Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 3.6 FSI

1. Zahájeno uživatelem Martin jopek,

Kolísání otáček opraveno

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 2,5tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem David Freedom,

Ahoj všem, auto mi prakticky pořád kouří, jezdim teda víceméně po Praze ale i tak mám dojem, že to kouří prostě furt. V létě sem si toho asi nevšim, nebo to nekouřilo. Jak jste na tom vy s tímhle motorem? Kouří vám to ted furt nebo po ujetí X kilometrů to přestane?

• Díky
      • Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 35 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem LadaT,

Chci se zeptat už jste někdo měnil řetězy? A na kolik to fca vyšlo protože ve Škodovce mi řekli 30 tisíc. Začíná se mi ozývat rachot řetězu po studeným startu. Najeto mám skoro 290 tisíc převážně město.

4. Zahájeno uživatelem Patres,

Zdravím vás páni možno smiešna otázka pre niekoho no mne vŕta už dlhšie v hlave. Mám škodu superb 2012 motor 3,6 vr6 a otázka znie. Môže škodiť tomuto motoru dlhodobé používanie ( tankovanie) 100 oktánového benzínu? Ďakujem vopred za serióznu odpoved.

5. Nazdra ludia, nemam sice superb, ale Mam VW CC 3.6FSI 2012pofl, a je jedno ake palivo tankujem (samozrejme iba 100oktan), aj tak ma strašne vysoku korekciu detonačneho horenia. (korekcia klepania) Až 8-9°. (screenshoty z diagnostiky dole), rovnake hodnoty ukazuje aj BFlash. Tym padom to totalne brzdí vykon, a moje auto ani po chipe nedosahuje 300ps (z 269, na 284), chcel som ešte aj posunuť obmedzovač prevodovky na 7200rpm (z 6800), ale zatial som to nerobil, lebo žiaden narast vykonu by tam nebol. (rast vykonu sa zastaví pri 5900rpm a už nestúpa. Pričom rásť by mal do 6,600rpm, respektive donekonečna). Celkovo sme upravu prerušili, kym nevyriešim toto. …

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem mateslv,

Čaute dnes mi rozvietilo EPC a auto islo v núdzovom režime a na volnobeh malo nepravidelný chod, po chvíli motor zhasol a nešlo naštatartovať. Dal som do na diagnostiku a píše chybu P0322 snímač otáčok motora - neni signál....po vymazaní som odišiel s autom ide normálne...nemáte niekto skúsenosť čo to môže byť? Vymeniť snímač otáčok alebo to robí niečo iné?

• 0 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem M4RK,

Dobrý den, projíždím všechny fóra, webovky, obrázky a manuály, ale nikde nemůžu najít pořadí válců u motoru 3.6 FSI ve Škodě Superb 2. generace. Zajímá mě jestli je pořadí určeno (při pohledu od rozvodů) od levé nebo pravé hlavy (vlevo 123, vpravo 456 nebo naopak), a nebo jestli je třeba na přeskáčku (vlevo 135, vpravo 246). Předem díky za odpověď.

• 2 odpovědi
    • 5,3tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Lubos187,

Dobri den ja by som sa chcel opitat mam skodu suberb 2010 3.6 v6 a pri volnobehu mi na spolujazcovej stane tukaju hadice palivove su to lebo sme sa nato pozreli len tie hadice su v rame auta alebo jak to napisat proste je knim zli pristup a ked je volnobeh tak tukaju pocut to as do auta jakonahle trosku pridam staci fakt len trolilinku tak to hned prestane stretli ste sa stym dakujem za odpovede

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Msi Morava Trade,

Zdravím pánové ( popř i dámy) Auto mi hlásí na diagnostice už delší dobu závadu P1853 Datová sběrnice pohonneho systému Nesmyslná odezva od ŘJ ABS. Chtěl bych to začít řešit, ať je vše v pořádku, poradí někdo prosím co to může znamenat?

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Michal Hadáček,

Dobrý den! Chci se zeptat, dá se tento motor předělat na CNG? Vím, že s LPG to je tak nějak přibližně stejný provoz ( kvůli nákladům), ale s CNG? Už to někdo z vás někdy viděl, jak funguje toto? Díky za odpovědi!

11. Zahájeno uživatelem Janči56,

Ahojte potreboval by som radu pri studenom alebo teplom štarte na volnobehu mi niečo ťuka okolo dverí spolujazdca ak pridám trochu plynu ťukanie prestane.Ak vystupim a hlanem pod auto na spolujazdcovu stranu počut to aj od motora z dola také ťukanie.Auto ma 210000 2015 ročnik Superb 3.6 FSi

12. Zahájeno uživatelem Lucaso1989,

ahoj, prosím o radu snad někdo zná tento problém. Vlastním Superba 3.6 FSI najeto mám cca 120 tisíc a každý teplý start se ozve rachtání, jako někde od převodovky zařadím D rozjedu se a je po problému, rachtání je okamžitě pryč napadlo mě že by to mohl být setrvák, ale je mi divné že studené starty jsou naprosto bez problému. předem děkuji za vaše rady.

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Legalitka,

Ahoj ,potřeboval bych poradit za studena motor krásně chytá ,kdyz ho chcípnu a cca za 5-10 min někdy hodina chci startovat znovu ,jednou protočí a přestane startovat ani nechytne na podruhé už ano .Auto jsem si před 2 týdny dovezl , najeto 141 xxx,servis jsem kompletně nechal udělat (svíčky,filtry,atd.) Diagnostika bez chyb .Předem dík za rady.

• 8 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Lucaso1989,

Ahoj, omlouvám se jestli se to tu už někde řešilo ale nic jsem nenašel. Prosím o radu jaký olej patří do rozvodovky ? v servisu došlo k záměně a olej do Haldexu nalili do Rozvodovky předem moc děkuji.

• 1 odpověď
    • 6,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem kokta7,

má někdo vyzkoušeno? http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=74&lng=cze http://www.sportmotor.cz/motor/b36fsi.htm

16. Zahájeno uživatelem lukas881,

Zdravim panove.mel uz nekdo z vas problemy na tomle motoru se setrvakem?po nastartovani nez se uklidni otacky cca po minute zacne rachtani takove nepravidelne.Na P.po zarazeni D nebo R to prestane.stejne tak to prestane kdyz se auto uz mirne zahreje treba po 4 minutach cca.rozvody jsou nove.a jeste se zeptam menil uz nekdo katalyzatory?nebo nevi o nejake adekvatni nahrade?primo ve skodovce mi rekli ze se sehnat nedaji asi uz pred pulrokem.diky mejte se

• 3 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem peterge,

Ahojte, dnes sa mi na križovatke z ničoho nič začalo auto správať nekľudne. Rozsvietila sa kontrolka EPC. Zabocil som na parkovisko a skúsil auto vypnúť a po chvíli zapnúť, ale opäť bolo nekľudné a pri pohynani auto akoby cukne (kopanec). Urobí to stále pri rozjazde...

• Líbí se mi
    • 6 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem major-jan,

Zdravím, blíží se mi výměna oleje a zjistil jsem jednu věc. Po cca 10tkm se mi poprvé rozsvítila kontrolka oleje - dolil jsem cca 0,3l aby byl olej mezi ryskami a teď po cca 13tkm se rozsvítila znova takže jsem dolil dalších 0,3l. Má mě tato informace znepokojit nebo je to "normální"? Najeto 235tkm., olej dávám Mobil-1 5w30

• 1 odpověď
    • 4,2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Vendys,

Zdravím pánové, kolik jste vytáhli ze svých miláčků?Dnes jsem to testnul, tachometrových 263 km/h mírně z kopce po dálnici v Německu a jen co jsem začal najíždět na rovinku šlo to dolů.Rychlostní stupeň 5 na S,ale byla to už celkem doba,čekal jsem ve 250km/h omezovač ale nic,co vy?

20. Zahájeno uživatelem cubic,

Ahojte, nemate prosim napad co moze sposobovat tuto chybu. auto prestane na chvilu tahat (evidentne chyba benzin) ale pochvili sa opat rozbehne. Chyba sa prejavi iba pri prudkom zoslapnuti z miesta a ked je v nadrzi menej ako polovica. Moze to sposobovat cerpadlo? Ventil regulacie tlaku som uz vymenil, nadrz sme pozerali, je krasna cista... Dakujem 012555 - Nízkotlaká regulace paliva P310B - 002 - tlak paliva mimo toleranci - Sporadická info o závadi: Stav závad: 00100010 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 2 Poeítadlo…

• Díky
    • 3 odpovědi
    • 6,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Vendys,

Ahoj,nesetkal jste se někdo s problémem,při přidání plynu auto začne škubat a přestane jet a rozvítí se kontrolka výfukových plynů.Pokud auto jen tak lehtám do 1500 ot. tak to jezdí,ale pokud se přidá je problém.Na diagnostice to píše vysoký tlak na nízkotlaké liště,a nízký tlak na vysokotlaké liště,lamda sondy zase bohatou směs.Řešil to někdo?

• 1 odpověď
    • 4,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Jack202,

Zdravím, má někdo zkušenost s generálkou motoru V6 3,6 FSI Superb II ? Najeto cca 360 tkm, začal škubat - diagnostika špatná komprese 5. válec , verdikt servisu nutný nový motor - cena cca 250 tKč :(( Předem díky za vzkaz.

• 2 odpovědi
    • 5,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Tomáš Hrábek,

Po ránu při startování vše vždy ok až najednou včera motor naskočil a cítil jsem jak houpe svým nepravidelným chodem s celým autem. Hned jsem ho raději vypnul, počkal a zkusil po chvíli znovu. Opakovaně to bylo stejné, tak jsem alespoň vyjel z garáže a najednou se rozblikala kontrolka elektroniky motoru. Vypnul jsem motor a připojil VAGa a najednou tisíce závad. Počínaje ABS, Airbagy, motor atd. Zkontroloval jsem pojistku č. 1(protože závady mi připomínaly vše co se stane, když jedničku vytáhnu) a zdála se mi jako nějaká prapodivná, vyměnil jsem ji a nejzávažnější problémy byly z výpisu nefunkční zapalování válce č.5, nevěrohodný signál od čidla teploty oleje. Po tomto…

• 12 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem pooletr,

Zdravim vas, Pomuzete mi nekdo prosim? dnes jsem sedl do auta a nenastartoval. Auto stalo asi tyden a bylo v nem minimum benzinu. Tak jsem si rekl, ze doliju z kanystru, ale dela to stale. Toci, ale nechytne. Jakoby nesel benzin do motoru. Pred tim jsem s nim jezdil bez problemu. Nesvitila mi zadna kontrolka. Diagnostika mi hazi tuhle chybu: 1 Fault Found: 000139 - Low Pressure Fuel System P008B - 001 - Pressure too High - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00100001 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 2 Reset counter: 255 Mileage: 214945 km Time Indication: 0 Date: 2032.14.26 Time: 16:36:42 Freez…

• 2 odpovědi
    • 4,5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem MildaTuning,

Dobrý den nemá někdo nějaké fotky či uspořádání ohledně výfukového systýmu 3,6 fsi v superbu? V manualu je napsáno ze má dva katalyzátory a 4 lambda sondy. Kdyz porovnám s motorem v passatu tak tam jsou navic pouzity dva před katalyzátory. Muže někdo potvrdit jejich použití i v superbu? Svody motoru jsou vedeny jako dvojite vzdy pro tři válce, může někdo povtrdit zda se jedná o jeden montážní celek nebo jsou 3 a 3 svody zvlášt? Děkuju

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.