Policie a věci s ní související
15 témat v tomto fóru
-
Zákon č. 361/2000 Sb - Zákon o provozu na pozemních komunikacích Vyhláška č.294/2015 Sb. platnost od 1.1.2016, kterou se ruší vyhláška č. 30/2001 Sb. - dopravní značky
-
-
- 45 odpovědí
- 18,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Na Seznamu mi vyšel článek ohledně předjíždění vpravo, s reakcí na mylné tvrzení Autoškoly King, budu rád za přečtení a sdílení. Vyvracím tam i to tvrzení ředitele dopravní policie. https://medium.seznam.cz/clanek/brnenska-odchytova-predjizdeni-vpravo-myty-polopravdy-a-skutecnost-82043
-
-
- 9 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdarec, Chtel bych se zeptat, dneska jsem byl v Praze, na krizovatce jsem odbocil do leva na hlavni silnici kde byli 2 pruhy, tak jsem vjel do pravyho pruhu protoze jsem o par ulic dal potreboval odbocit do prava, najednou asi za 50 metru vidim na silnici napis "BUS" a pak 3 kamery namireny na mne. Celej usek byl dlouhej asi tak 100 metru, jel jsem tam sam, nikde nebyla zadna znacka ze ten pruh je vyhrazenej, pruh ani nebyl nijak nabarvenej (jako v treba v Britanii kde jsou pruhy pro MHD nabarveny na cerevno) tak ze jsem nemohl vedet ze kdyz odbocim do leva ze jeden z pruhu je vyhrazenej pro MHD. Davaji za to nejaky pokuty?
-
- 12 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Včera mě ve Frýdku-Místku zastavila hlídka PČR ke kontrolní kontrole - kontrola dokladů a dechová zkouška. K této zkoušce jsem byl vyzván větou "Jménem zákona vás vyzývám k provedení dechové kontroly..." - což mě dost překvapilo, protože doposud začínali policajti dotazem, zda jsem ochoten se podrobit dechové kontrole a teď na mě zhurta vybafnou "Jménem zákona". Má někdo povědomí, jaký je oficiální správný postup? Aby bylo jasno, já si až tak nestěžuji na uvedené postupy, jen mě to zajímá.
-
-
- 49 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj jedu si pro přívěsný vozíček starší konstrukce Agados. Konstrukční rychlost má téměř určitě 80km/h. Ale co když se neuhlídám a policajti mě stopnou? :/ Jedu přes půl republiky pro něj. Takže bych jel spíš do 100km/h s ním. Má navíc víko které je tvarované jako přítlačné křídlo takže vozík bude držet přibitý i při vyšší rychlosti. Majitel s ním prý jezdil 140 Co hrozí za sankci? Mohu přijít i o ŘP? Kdysi jsem jel s vozíkem na 80km/h 150 po dálnici když jsem spěchal a přežilo to auto i vozík. Ale co za to hrozí Bude to můj první vozíček.
-
-
- 2 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Tak už to začíná: D0 stavba 512 D1-Jesenice-Vestec-Výstavba komplexního systému měření rychlosti. Vybudování přestupkového systému u obcí Jesenice a Modletice v obou směrech a obou jízdních pruzích • výstavba poloportálových konstrukcí • realizace přestupkového systému • realizace slaboproudých a silnoproudých rozvodů na základě provedeného procesu rescreeningu se ŘSD ČR zavázalo k dobrovolnému opatření za účelem snížení hlučnosti.
-
-
- 18 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
https://olomoucka.drbna.cz/z-kraje/prostejovsko/20765-v-prostejove-pokutu-za-steracem-nenajdete-tamni-straznici-prestupky-nove-resi-bez-ridicu.html Citace z článku a následně dotaz: „Správní orgán má možnost rozhodnout o vině i bez předvolání řidiče. Dotyčný se tedy v daný moment nedozví, že bylo jeho protiprávní jednání zadokumentováno a nějakým způsobem řešeno,” - Jak můžou rozhodnout, když neví kdo řídil? Snad by si nejdřív měli zjistit kdo přestupek spáchal. "Řidiči tak přijde pouze konečné vyrozumění daného orgánu, který může rozhodnout příkazem bez předvolání přestupce." Když neví kdo řídil, tak komu to pošlou? Provozovateli, neb…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Na této křižovatce došlo k obnově vodorovného dopravního značení (viz foto), které už před tím mátlo některé řidiče. Sám jsem tam měl incident s jedním psychopatickým řidičem BMW. A teď k meritu věci - vozidlo přijíždějící na mapě zprava po vedlejší silnici "K Austisu" dává přednost těm, co jedou po hlavní "K Zadní Kopanině". Kde má tu přednost (kdy vlastně musí ve skutečnosti zastavit), podle předpisů dát? Zastavením na vodorovné dopravní značce V6a Příčná čára souvislá se symbolem "Dej přednost v jízdě!"? Pokud na ní totiž zastaví, může tam stát navěky, protože z pohledu řidiče vůbec nevidí, jestli z pravé strany něco jede (foto "výhled 1"). Jestli něco zprava jede je t…
-
-
- 12 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, tuhle jsem našel za stěračem podezření ze spáchání přestupku podle 125c č. 361/2000 Sb. Přikládám foto. Červeně je označeno kde jsem měl zaparkované auto. Parkuji tam takto roky (ne jen já) a nikdy problém nebyl. Možná je to tím, že teď mám pražskou značku :D. Zákaz zastavení/stání, nebo vyznačený přechod pro chodce tam není. Podle mě je to v pořádku. Nějaká rada? Lísteček jsem samozdřejmě zahodil a počkám na výzvu pokud dojde.
-
-
- 15 odpovědí
- 12,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, za stěračem jsem našel pokutu za parkování a to od Městské policie. Bylo tam zmíněno... Zaplaťte do 5 dnů na adrese..... Bohužel, jsem neměl prostředky na nečekaný výdaje. Proto jsem byl zdrženlivý, jsou to dva měsíce a stále mi nepřišla výzva, nebo složenka na uhrazení? Jak je to možné. Pokud je na lístečku napsáno, můžete zaplatit na adrese... A to do 5 dnů? Co se děje pak, projdeto nějakým řízením a přijde mi to poštou?, takhle jsem to alespoň pochopil.. Máte s tím někdo zkušenost?
-
-
- 25 odpovědí
- 16,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdravím všechny, třeba to někdo ví..chystám se projet D1 a nedaří se mi zjistit zda už tam nedali značky "zimní výbava".Je teplo,zatím mám letňáky tak nevím zda mohu jet. Dík
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci si koupit Fabii vedenou jako N1. Že má pouze 4 místa mi nevadí, mřížka není povinná, takže tohle mě nijak neomezuje. Do ciziny neplánuju jezdit. Jediný co mám obavy je značka B4 (kterou jsem zas viděl pouze na parkovištích u obchodáku, takže žádny represe) a taky aby si zas nevymysleli další represe proti celý kategorii N, kde se to sveze i na N1. Jayký máte zkušenosti vy? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, měl bych takový dotaz. Byl jsem o víkendu v pražské ZOO a parkoval jsem u tenisových kurtů (kdo to tam zná, tak mi dá za pravdu, že tam denně stojí auta a nikomu to nevadí). Jenže jakmile jsem se vrátil k autu, čekalo na mě překvapení v podobě lístečku za stěračem. Jedná se mi o to, že ve směru jízdy není značka zákazu stání nebo zastavení. Dle všeho jsem stál na „chodníku“, který denně využívá mnoho řidičů jako odstavné parkoviště, když si jdou zahrát tenis, atd. Já samozřejmě souhlasím s tím, že jsem tam asi stát neměl a rozhodl jsem se, že vše vysvětlím na MP. Ovšem poté jsem si všiml jedné věci. Na papíru s výzvou mám napsáno, že jsem porušil §42, od…
-
-
- 17 odpovědí
- 23,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, potřebuji radu. Dne 6.11. 2012 jsem na parkovisti lehce tuknul pri couvani auto, za steracem jsem nachal listecek, ze se omlouvam a kdyby neco ,tak at se majitel ozve. Na autě nebylo téměř nic vidět a nidko se neozval. Ale dnes tj. 15.11.2012 jsem za stěračem našel divný lístek s razítkem policie. Lístek je v příloze. Moje auto v té době bylo psáno ještě na původního majitele, ale dnes už mám svoji novou RZ. Prosím, poraďte jak byste postupovali a co si o tomto lístku myslíte. Děkuji
-
- 7 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Nazdar motoristi mam takovou otazku, manzelce prisel dopis s vyrozumenim o prestupku za spatne parkovani. Ale jelikoz ona je vlastnik vozidla a jeste k tomu ani nema ridicak a ja jsem byl ten ridic ktery to tam zanechal. Prestupek se stal 29.12 2012. Muze se jeste vymluvit na osobu blizkou kdyz ten zakon uz neplati ale stal se jeste za stareho zakona ? Diky za odpoved a pomoc.
-
- 25 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
-