Podvozek
263 témat v tomto fóru
-
Ahoj Kluci, Dnes jsem na své OIII 1.6TDi manuál měnil olej a zjistil jsem, že mi lehce orezla pravá poloosa hned u kloubu u převodovky. Nejspíše ji před rokem poskrabal servis nářadím, při výměně gufer (tekla) a za rok to povrchově v těch odreninach orezlo. Foto bohužel nemám, tak aspoň ilustrační foto, kde to je. Je třeba to řešit, nebo to vydrží. Jde mi o to, aby třeba za 4-5 let ta poloosa třeba korozí nepraskla a neznicila vše kolem. Děkuji všem za pomoc a hodně šťastných kilometrů všem! :-)
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, podobné téma jsem zde nenašel a myslím, že by mohlo někoho zajímat. Můj dotaz je jednoduchý. Za co zvedat OIII, když ji nechci zvedat za prahy a ničit si tak zbytečně ochranný nástřik na nich. Dřív jsem auta zvedal v pohodě za nápravnici pod zadním silentblokem, ale když se dneska šetří všude možně, tak bych si nerad nápravnici ohnul. A v vzadu zvedat za jakou část zadní nápravy? Děkuji všem za tipy a rady. ;-)
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahojte, nemáte někdo přístup do VISu. Stačilo by mi jak otestovat haldex. Píšou ze se má testovat za jízdy přez diagnostiku. Dík
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dnes jsem přehazoval na zimní kola a přitom jsem si všimnul, že současná letní přední levá pneumatika (Dunlop Sport Maxx RT 225/45/17) má o 2mm nižší vzorek než přední pravá. Obě pneu byly vyrobeny stejně (0519), mají najeto 22 000km a jsou původní (rok a půl staré auto). Pneumatiky jsou sjeté přes vzorek rovnoměrně, ale ta levá je prostě o hodně více. Nic jiného na přední nápravě nepozoruji, že by něco mlátilo, odskakovalo nebo by měla být závada v tlumičích apod. Máte s tím někdo zkušenost?
-
- 6 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj.Koupil jsem mírně jetou Octavii 3 1.6 tdi 81kv .Jezdím často na hory hlavně v zimě,a párkrát už jsem i roztrhl sněhové řetezy,tak jsem koupil 4x4.Na octávku jsem ale vlastně nenašel žádné testy v zasněženém terénu.Teda ne na nějaký extrém.Uvažoval jsem ještě o Yetim nebo Dustr vše 4x4.Na Yetiho i Dustra jsem viděl videjka v zasněženém terénu,a tam si obě auta chválili.Můžu očekávat to samé i od Octavky?Jaké jsou vaše zkušenisti s pohonem 4x4?Zajímá mě opravdu jen zasněžený terén.Je jasné že Octávka je níže položená,zajímá mě ale záběr 4x4 a tak.Jak poznám že zabírají všechny 4 kola?Zkoušel jsem rychlý rozjezd z místa,čekal jsem že mi něco problikne třeba na displeji,…
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, nemáte někdo seznam potřených dílů na předělání malých zadních brzd na větší chlazené z RS245? Mám Octu 3 RS po FL a nejsem si jistý, jestli i tam se musí dosadit jinej zadní náboj, aby bylo kolo trochu více ven,
-
-
- 5 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
zdravím, máte nějaké rady, naco si při výměně krycího plechu brzdy na OC3 dát pozor? Za každou zkušenost, případně radu budu vděčný, díky.
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
hledal jsem něco o výměně brzdovky u aut s ABS/EDS/ESP zda se to dá udělat doma... Názory se liší, ničeho jsem se moc nedobral... Když si dám bacha na zavzdušnění, dám to klasickým způsobem? našlapat a držet - povolit šroub a upustit kapalinu ale stále držet pedál, utáhnout šroub a povolit pedál a to celé znovu? Četl jsem, že takhle odvzdušním jen hlavní válec a trubky. Že ABS je jakoby bokem a paralelně, takže tímto v něm brzdovku nevyměním. Leda až se za jízdy spustí abs, tak se propláchne novou a stará se dostane do nádobky a tam se smíchá s novou... Zkoušel jste někdo vytlačit kapalinu přetlakem. Náhradní víčko nádobky provrtat, dát …
-
Neviete poradiť čo môže spôsobiť brutálne opotrebenie vnútorného rohu predných pneumatík , geometria skontrolovaná a je v poriadku . Octavia combi 2014 2.0 TDI , pneu originál 225/45 R 17 , auto jazdí 90% dialnice
-
- 9 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahojte! Aktualne riesim vymenu olejov, DGS mam za sebou, ale ak som to dobre studoval, pri prevodovke je este uhlova prevodovka-rozvodovka,diferak vpredu, ktory ma samostatnu napln + diferak vzadu . Nasiel som tento olej, kde pisu, ze sa da pozit aj v predu aj v zadu https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/g052145a1-olej-prevodovky-haldex-1l-baleni-19215.html + sa olej meni este v zadnom haldexe -spojka, kde ide vysokovykonovy olej https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/g060175a2-olej-spojky-haldex-skoda-22107.html je to takto spravne?
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahojte. Mám problém s hlasným vŕzganím pri úplnom zabrzdení na 0 pri studenom aute zo zadnej časti nápravy pravdepodobne v brzdách alebo v tom okolí. Keď sa po cca 20-30 min jazdy auto zohreje tak už vŕzga menej. Minulý týždeň mi auto vrátili zo servisu že závada je odstránená a aj bola. Ale prešiel týždeň a auto vŕzga zase a v inom servise ako Škoda ma upozornili na to že mi v original servise dali strašne vela medenej pasty do oblasti bŕzd. To vysvetluje aj to prečo mi auto brzdí slabšie a nakolko sa do toho velmi nerozumiem tak ma aj upozornili že ak sa tá pasta dostala na platničky alebo brzdový kotuč. Tak môžem vymeniť brzdy. Viete nejako pora…
-
- 10 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, rád bych se touto cestou zeptal toho z vás, kdo máte originálně vybavený vůz rezervou a to ŠKODA OCTAVIA III SCOUT a máte na něm 18" kola. Varianty jsou dvě: 5E0601011E - 6,5 x 16 ET43, pneu 205/55 R16 57A601011E - 3,5 x 18 ET 25 pneu 125/70 R18 (hubené kolo) Nechci zabřednout do diskuze, zda to je nebo není jedno, zajímá mě, co tam dává Škodovka, když se vůz s rezervou objedná. Dejte mi prosím vědět, díky moc. Zdravím JZ
-
- 4 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Nikde jsem nenašel téma tak založil jsem nové. Mám OCT III 2.0 TDI 4x4 Při normální jízdě dopředu a prudkém zabrždění není problém. Ale když dojedu a chci např. zaparkovat takže dám zpátečku couvám a zabrzdím od zadní nápravy se ozve silné hlasité cvaknutí nebo klepnutí. ale když pustím brzdu a couvám dále a zase zabrzdím už to nejde slyšet už to neudělá. Ale když dam rychlost do předu jedu a zabrzdím tak to udělá. takž je to vždy po změně směru dozadu nebo dopředu a naopak . Neřešil již někdo ?? Díky za info
-
- 3 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Dobry den Mam Octaviu III , 1.6 sedan , 2014 . Auto som kupil nedavno , vsetko je v poriadku , mam cerstvo vymenene brzdy tlmice aj osadenie tlmicov. Pred tym ,ale aj teraz vsak pocujem cudny zvuk ale iba ked zatacam dolava. Ide to akoby z predu akoby nieco o seba suchalo. Ked idem rovno alebo mam zatocene doprava tak ten zvuk nepocut. Gumy som uz tiez vymenil. Neviete v com by to mohlo byt? Dakujem za rady
-
- 7 odpovědí
- 11,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Potřeboval bych se informovat, mám 3 octavii combi 2,0TDI 110 Kw rok 2013. Objednával jsem kola z internetu a volal mi pán, že kola co jsem si vybral je blbost (jelikož obsahují RFT (Run-Flat)) Má octavie neobsahuje rezervní kolo, proto volím kolo s RFT. Můj celkový dotaz zní. Můžu na svojí octavii dát gumy s Run-flatem ? Děkuji všem za jakoukoliv odpověď..
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ahojte zrejme to mozem pripisat mojmu sposobu jazdy , kde zjavne obycajny podvozok mojej o3 dlhej, dostava zabrat mojou jazdou. Myslim ze podobne trpel na mojom starom aute F1. Nejazdim sice brzda/plyn , ale nejazdim v ziadnom pripade pomaly , a skor rychlo az obcas na hrane - poznam nejake to skoro piskanie gum dost dobre. A to tento podvozok samozrejme dlhodobo nedava a cca po roku citim ze uz plave. Co vsetko by som mal dat vymenit, komplet silenbloky a tlmice alebo? pripadne znacku a typ co pouzit. Nechcem vyslovene tvrde , vraj je to na bezne cesty uplne nepouzitelne. Ďakujem
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
140 mm bez uprav 4 x 2. Kolik se dá zvednout podvozek s upravou pérování nebo čímkoliv jinym.
-
-
- 31 odpovědí
- 35,6tis zobrazení
-
-
-
Zdar, hledal jsem, ale nic nenašel, tak zkusím tady - rád bych se zeptal zda se dá sehnat nějaká opravná barva na Gemini černá ALU kola na RS z challenge paketu. Už tam mám několik "zásahů" díky provozu a parkování na chodníku v centru. Vím, že výsledek by nebyl dokonalej, ale aspoň na zakrytí z nejhoršího. Díky za info.
-
- 7 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Zdravim, mám trochu voľné lanko na ručnej brzde, tak sa vás chcem opýtať či neviete ako ho trošku dotiahnuť alebo nejako trochu "napnut".
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se dozvědět zda má Octavia III kontrolu brzdového obložení. V manuálu je samozřejmě popsaná kontrolka, ale to nic neznamená. Takováhle věc není ani popsaná ve výbavě po konfiguraci. Tak bych se chtěl zeptat někoho kdo o tom má přehled, zda má OIII kontrolu brzdového obložení. Moje OIII je elegance, tak bych čekal, že to bude mít, protože když už ne elegance, tak nevím pro co by si to schovávali. Zeptám se ještě prodejce při předávání, ale radší bych to chtěl mít potvrzené/vyvrácené z více zdrojů. Navíc místní zdroje často vědí více jak prodejce. Díky.
-
-
- 49 odpovědí
- 27tis zobrazení
-
-
Vše o paketu pro špatné cesty. Jak OIII jezdí s paketem a bez něho. Vyplatí se? Je podvozek měkčí?
-
-
- 25 odpovědí
- 35tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mám O3-RS TDI r.v. 2015, najeto cca 104tis. km. Už asi 30tis. km mi auto při jízdě od 115 do 130 km/h na pravé straně nepříjemně hučí. Přirovnal bych to k provoznímu hluku mojí staré 02-4x4, od kardanu. Je to dost nepříjemné. Nemá na to vliv zatočení nebo zatížení kola. Je to spíš kovové a je slyšet že je to rotační. Gumy to nejsou, geometrie je cajk, ložiska kol jsou cajk. Mám DSG, dělá to i při vyřazení, nebo 4.st a 5.st. Neřešil to někdo? Jestli je to v diferáku, tak mě asi jebne, neb mě tím straší autorizák :( už teď jsem byl nucen dělat rozvody, protože MB něco podělalo a já to musel platit v půlce životnosti... A jestli budu muset kupovat nov…
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, před cca 14 dny jsem zakoupil novou Octavii III 1,4 TSI (110 kW) liftback. Momentálně mám najeto cca 1100 km většinou po dálnici, kde se setkávám s nepříjemným jevem. Při rychlosti nad 120 km/h při např předjíždění kamionu je v autě zřetelně cítit 'vzduchová vlna' (nevím jak jinak to pojmenovat) od kamionu, díky které auto působí jako když 'plave'. Stává se to při každém předjetí kamionu. Obecně působí tato Octavie na dálnici ve srovnání s např Superbem, VW polo, Mistubishi Outlander (vozy se kterými pravidelně jezdím) poměrně neklidně. Na Octavii jsou nasazená 16'' zimní kola Pirelli, kde byl kontrolovaný tlak a je v pořádku. Jelikož nejsem žádný au…
-
-
- 25 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všem, potřebuju poradit s jednou věcí. Měl jsem poprvé možnost si nechat auto zvednout na sloupovém heveru na který se dá najed a při kontrole jsem zjistil že mam poškozený lakovaný plastizol na hraně výztuže kam se dává hever při zvedání. Chci to místo uchránit aby to nezačalo rezavět a nechci kupovat nějaké obrovské balení přípravku. I když teda musím říct že auto je staré 1,5roku a i když je tam plech obnažen na té spodní hraně tak tam není ani kapka rezu. Když jsem měl O2 tak tam po tom poškození ochrany byla rez povrchová po třech měsících... Děkuju za radu :)
-
-
- 29 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
- 2 sledující
-