Ahoj, vie mi niekto poradit ake naplne sa menia? Pravidelne menim motorovy olej (15 000), DSG (60 000), Haldex ( 3 roky). Ked som sa pytal v servise ci sa nemenia aj nejake ine naplne (napr. diferencial) povedali ze nie. Nerad by som nieco zanedbal, mozete mi poradit? Dakujem.
Ahoj,
mám podobný dotaz, který se týká Haldexu na Superbu 3 (r.v. 2017) TDI 140kW DSG 4x4. (ano, je to sekce Octavia, ale Haldex by měl být podle všeho stejný)
Přestal mi fungovat Haldex, ještě 3 týdny zpátky prokazatelně fungoval. Na diagnostice chyby C1113 07 [008] a C1112 07 [008] - dle googlu obě naznačují problém s čerpadlem. Při rozjezdech se od zadní nápravy začaly ozívat pískavé zvuky.
Vypustil jsem olej (přes 0,5 litru, celkem tmavý, ale normálně tekutý), vyndal jsem čerpadlo a podle očekávání sítko plné bordelu (viz fotka níže). Vše jsem vyčistil, složil a naplnil novým olejem.
Připojil jsem se k autu diagnostikou, smazal chyby a provedl kalibraci čerpadla (základní nastavení), která skončila úspěšně (i když během tohoto procesu čerpadlo několikrát vydalo takový skřípavě pískavý zvuk). Při krátké testovací jízdě městem se chyby znovu neobjevily a žádné divné zvuky jsem taky neslyšel.
Můj dotaz tedy zní, stačí výměna oleje a vyčištění sítka a 4x4 zase začne opět fungovat, nebo se celý Haldex provozem s ucpaným sítkem nenávratně poškodí? Setkal jste se s tím někdo?
Nevím kdy budu mít možnost auto otestovat na sněhu. To, že kvůli nečištění sítka Haldex přestane fungovat, je obecně známé, ale není mi z toho jasné, jestli po vyčištění zase začne fungovat, nebo jestli jízda s ucpaným sítkem celý haldex nebo nějakou jeho součást nenávratně zničí...