Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

1. Zahájeno uživatelem misocko,

ahojte mam taky "problem". Uz od cias svojho prveho auta (Š105, kolega z prace takmer zahryzol do volantu ako som to mal nastavene) som vysadeny na brzdy, musia byt tvrde a brzdit hned hore. Na mojej O3 (1,6 dlha) vsak brzdovy pedal ide pocitovo asi 1cm mekučko - už brzdi ale ... Takyto stav som mal na starej F1 po demontazi zadnej napravy , uz to v servise nedokazali odvzdusnit, ak som zabrzdil tak ze zabralo ABS tak dalsie dve-tri brzdenia boli uplne super , potom opet meksi pedal. Tuto na O3 mi pomaha ak prvykrat iba tuknem na pedal , pustim a brzdim - vtedy je ucinok ako na novom aute , brzda hned tvrda a brzdi podla mojich predstav. Dokonca som sa prichitil pri …

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem kimi0099,

Ahojte. Menili už niekomu Haldex komplet aj s diferakom? U mňa máju podozrenie že hučí ložisko v diferaku? Ma zaujíma či sa tato chyba nejako výskytu často... Auto ma pomerne malo nabehane cca 70000 km. Ďakujem za info.

• Díky
      • Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 11,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Demetrius,

Dobrý den, Koupil jsem Octavii 3 1.6 TDI 81kW DSG. Auto bylo na ALU viz příloha. Kola jsou to 7J. A bohužel v TP mám u 17" pouze 6J. Tímto se chci zeptat, zda u tohoto auto lze dopsat i tyto širší ráfky nebo to nejde. Díky.

• 5 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Jarineksuch,

Mám o3 kombi a jezdím často v 5 s nosičem kol nebo s karavanem a občas si škrtnu tažným o zem. Neměnil jste někdo pera nebo nejsou nějaké podložky aby to tak nesedlo ? Podělte se o skutečnosti . Díky

• 10 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Adam Berka,

Zdravím... Zdá se mi že je nějaký problém s 4x4. Když na to šlápnu na sněhu nebo mokru tak slyším jak haldex skřípe, spína, vrze ale zadní kola se neprotočí v žádném režimu trakce nebo módu. Poradil by někdo co by to mohlo být?

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  6. Zdravim. Mam tyden po výměně předních kotoucu a brzd desticek od Bosche. Video kde je patrné jakesi prsvidelne piskani ktere je slyset jen pri dojíždění nebo pomale jizde dp kopce, je slyset vzdy kolem 30-50 km rychlosti , kdyz seslapni brzdu tak zvuk zmizi a hmed zase začne po pridani plynu. Zkoušel sem myti wapkou ale nic... 20191209_215044.mp4

• 15 odpovědí
    • 12,5tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Jirka 1985,

Potřebuju poradit chci si koupit dojezdové kolo na O3 FL 1.4 Gtec ve velikosti 16". Můžete mi poradit rozměry disku, pneu ET atd. V TP jsem to nenašel a nechci koupit něco špatně. Moc mi pomůžete. Děkuju

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem 007jarda,

Zdravím, mám prosbičku. Pořídil jsem někdy před zimou kompletní set zimních pneu Michelin s alu koly Hawk. Až pak jsem si všiml, ovšem ne u popisu setu, ale u alu kola na oficiálních stránkách, že v rozměr s pneu 225/45/17 nelze použít sněhové řetězy. Máte s tím někdo zkušenost? Nesmí se vůbec použít nebo je to kvůli ochraně alu kola? A zkoušel jste někdo sněhové návleky? Já koukal například na variantu od Goodyear za solidní peníz, nejde mi o nic jiného než o to, že jedeme v lednu na hory, abych sebou pro jistotu něco měl, kdyby náhodou, jinak využitelnost zřejmě nulová, nepotřebuji něco za x-tisíc na několik dní za zimu. https://www.goodyearstore…

9. Zahájeno uživatelem Destorik,

Cau kluci, mam asi blbou hydrauliku na abs modulu (pumpě) Mam to pod ni dost mokry. Auto mam kratce, najeto 500km,jinak najeto 99000km. Kapalina se zda zatim neztraci viditelne, ale... Mam modul 5Q0 614 517 Q. Je mraky modulu na bazaru a shopech 5Q0 614 517, ale posledni pismena jsou treba AA nebo AR (5Q0 614 517 AR) atd. Jaky je v tom rozdíl? Muzu pouzit modul AR misto Q v oznaceni na konci? Dik

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Tomáš976,

Zdravým chcem sa opitat či niekto nemá skúsenosti . Mám Octaviu 3 2.0tdi 110kw . A pri zaradení piateho stupňa od otáčok 1500 začne trasenie ale vybrovanie . Bola nemám komplet spojka aj zotrvacnik a opravené vôle v prevodovke . Nemá niekto skúsenosti s takým to niečim ? Ďakujem tá rady

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem mandido,

Zdravím, mám najeto 77 000 km a vypadá to, že to začalo vzdávat minimálně jedno z ložisek kol. V autě je nad 50 km/h slyšet tiché hučení, nejedná se o hluk spojovaný s diferenciálem. Hučení se projevuje stejně na jakémkoliv povrchu silnice, zařazená rychlost/neurál nemá vliv. Pneu jsou Michelin Alpin A5 15", nahuštění zkontrolováno. Je normální, aby se už po tomto nájezdu s lehkým motorem 1.2 TSI odporoučelo ložisko v kole? Díry nevymetám. Díky.

• Pozitivní
    • 58 odpovědí
    • 33,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Sushi,

Zdravím, jak jste na tom se rzí na zadní nápravě? Co se týče stáří a nájezdu? Mám O3 2015 s vlečenou nápravou, ježděnou necelé 4 roky (nájezd 170 tis km), a při přípravě auta na zimu mě nepěkně překvapila rez po celé zadní nápravě... Nejhorší místa viz fotky. Svary a hrany. Bohužel jsem čerstvý majitel, sám bych se tomu snažil předejít. Nemá někdo zkušenosti se zbavováním rzi z naší zadní nápravy? Nějaké tipy by byly super :-) Ptám se, než na to vletím s kartáčem, odrezovačem a základovkou :-)

13. Zahájeno uživatelem Jirka 1985,

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat jestli nemáte dobrý tip na servis Škoda v Praze kde uměj ale opravdu uměj seřídit geometrii kol s tím že i volant zůstane rovně a člověk pak nemusí za nimi do kola jezdit a nechat si to do kola srovnávat. Mám takovou zkušenost. Děkuju Vám.

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem PropeThy,

Zdarec všem. Chci sundat všechny 4 kola a potřebuji poradit. Místo, kde mám zvedat je mi jasné ale řeším jiný problém. Můžete mi prosím poradit, kde nejlépe vložit mezikus na podvozku, když chci podepřít auto bez kol, aniž bych něco poškodil? Nemohu najít žádnou fotku podvozku, aby bylo možné přesněji ukázat. Možná někdo z vás má foto a poradí. Děkuji.

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem LiveBomb,

Ahoj, netušíte co by mohlo způsobovat bublání z pravého výfuku při 1,8 TSI? 20190914_151550.mp4

16. Zahájeno uživatelem Palo.k84,

Ahojte, mam relativne nove auto, 1 a pol roka, najazdenych 13 tis. km a mozem povedat, ze dost setrne a poslednych par mesiacov mi zadna naprava vydava pri prejazde nerovnosti ine zvuky ako pri novom aute. Nie je to sice nic hrozne ale ten zvuk sa mi nepaci. Tazko je mi ten zvuk popisat, je to ako ked buchnete rukou na stred dosky vacsich rovmerov (napr. 50x50 cm). Skusal som vyhodit vsetky veci z kufra no tymto to nie je. Vzhladom na kilometre nepredpokladam nejake mechanicke poskodenie. Ide mi skor o to, ci ma niekto podobnu skusenost. Mozno je to stadnardna vlastnost tvrdsich podvozkov, mozno vrodena chyba, aj ked mal som pozicanu predvadzacku RS s podobnymi kilometr…

• Pozitivní
    • 42 odpovědí
    • 18,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem pan_zelva,

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, jaké si mám koupit nové kotouče a brzdové destičky na zadní nápravu O3 2,0 TDI 4x4 ročník 11/2014. Noc nejezdím a na původních se udělala hloubková rez. Jde mě o to jaký zvolit rozměr a také jakou značku ND preferovat. Moc děkuji

• Líbí se mi
    • 5 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Kubic,

Ahoj, drbnul jsem si originální liťák Denom a chtěl bych to zatřít barvou (je to přesně na hraně, nebude to moc vidět), ví někdo jak zjistit kód barvy? Na webu jsem našel tento sprej, kde uvádí "SPREJ NA HLINÍKOVÁ KOLA - STŘÍBRNÝ ODSTÍN ŠKODA 0007", ale je to opravdu ten správný? https://www.auto-doplnky.com/barva-sprej-na-hlinikova-kola-stribrny-odstin-skoda-0007-150-ml-colorit-sk0007-p38906 Děkuij za pomoc. Jakub

• 0 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem SniperWolf,

Pani vy co mate 17" kola ake ste mali na nich od vyroby pneumatiky?

20. Zahájeno uživatelem kodiakk,

Ahoj, chci se zeptat jestli jste někdo zkoušel odhlučnit ty plastové podběhy u kol. Koupil jsem si novou octavii a hrozně mi vadí jak jde slyšet hluk od kol. Mooc děkuji za odpověď.

21. Zahájeno uživatelem Und3rko,

Vedel by mi niekto potadiť aký typ/rozmer bŕzd mám na aute? Chcem sa hlavne spýtať či sa dá a kde kúpiť brzdy v nejakej farbe respektíve športovejšie/kvalitnejšie brzdy ako sú original ktoré by pasovali na moje auto. O3 FL 1.5 TSI 110kw. ACC, DCC...... Ďakujem

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Streptokok,

Ahoj, prosím o radu. Při jízdě na jakýchkoliv nerovnostech ( nejvíce ale na přejetí např. tramvajového pásu ) je slyšet na zadní víceprvkové nápravě tlumené klepání. Auto v servisu bylo a žádná závada nenalezena. Je to zvuk podobný jako když jsou vymačkaná ramena. Díky Petr.

• 3 odpovědi
    • 5,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem MáťaLohniský,

Ahoj, řešil jsem ten problém již v jiné sekci, ale zeptám se i zde. Mám problém se svou OIII 1.6TDi 4/2015. Nechal jsem si dokódovat systém HHC, ale od začátku nefunguje, jak by měl. Po prekodovani v Cariste sklonu kopce na 1%, funguje v mírném kopečku (tak do 2-3%) HHC bez problémů. Každý větší kopec je ale problém. I po silném stlačení a uvolnění brzdy začne auto pomalu couvat a po 2s je lehce cítit, že HHC upustil tlak a auto se rozjede rychle. Prostě se mi zdá, že HHC udrží jen malinký tlak, který dovolí auto couvat, a po upusteni tohoto malinkeho tlaku se auto rozjede ještě rychleji. Auto se ale prostě v žádném větším kopci nedokáže na asistent udržet na místě.…

24. Zahájeno uživatelem Drincek,

Octavia 4x4 combi 2016,2l tdi 110kw. ma haldex spojka aj filter? v mototechne nevie ze mam kuknut vraj niektore maju kdesi hore a v skodovke ze on tam take nic nevidy v pocitaci.'' ten kok... a ani vypustiaci a napustaci srob nenasiel as ked som mu dal kod asi tak "

25. Zahájeno uživatelem xx30,

Na kolik hustíte pneu na léto a jaký rozměr.

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 34 odpovědí
    • 32,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.