Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Audio, Infotainment, Konektivita

1. Zahájeno uživatelem ales-r,

Ahoj, jednou za čas mám problém se zobrazením času, čas se mi posune o 1 hodinu zpět. Prostě, správně je 12 hodin, ale auto najednou zobrazuje 11 hodin, nevím jestli se čas změní při nastartování, nebo při jízdě. Tohle se stane tak jednou za měsíc, za dva. Asi nemusím psát jak je to nepříjemné, sleduji dopravu a najednou zjistím, to je ta lepší varianta, že mi nějak nesedí čas. Infotaiment Amundsen má nejnovější firmware (480), dělalo to i s předchozím firmwarem (478). Čas se nastavuje podle GPS, druhá varianta je, zadání času ručně, to jsem ještě nezkoušel. Nevíte někdo jak tento problém vyřešit, aby se čas nastavoval automaticky sám, ale správně?

2. Zahájeno uživatelem Shontak,

Zdravím, Mám takový dlouhodobý problém se kterým mi už došla trpělivost - při přepojení telefonu z bluetooth na CarPlay se mi velice výrazně sníží hlasitost přehrávané hudby a jakoby přestane fungovat ekvalizér. Hudbu poslouchám rád, proto jsem investoval do Cantonu a s ním i Columbuse, ale na delších cestách chci používat i navigaci na displeji (Waze, Google Maps...). Na přehrávání hudby používám Youtube Music, když však potřebuju navigovat a připojím telefon přes USB na Smartlink, hudba jakoby ustoupí do pozadí - vypadá to asi tak, že přes bluetooth mám ten zelený ukazatel hlasitosti v cca 20% displeje a hraje to hezky, přes USB to musím zesílit snad i …

3. Zahájeno uživatelem ferda25,

Zajímavé řešení pro Octávii3 místo Columbuse(umí česky a plně podporuje celé auto): http://www.alpine-electronics.cz/p/Products/SingleView/X901D-OC3 návod: http://www.alpine-electronics.cz/fileadmin/user_upload/manuals//2016/X901D-OC3/OM_NS_X901D-OC3_CS.pdf

4. Zahájeno uživatelem georgefor,

Ahoj, mám O3, rv2015 a aktuálně radio Swing s rádiovou jednotkou ve středovém panelu spolu se zobrazovací jednotkou. Rád bych toto změnil za radio Bolero MIB2.5, které bych umístil do schránky spolujezdce a zkombinoval to se zobrazovací jednotkou 8" columbus rádia. Rád bych se zeptal co vše je k tomu potřeba, případně jestli tu není někdo kdo to již dělal a zvládne to prohodit, je mi jasné že to nebude sranda a bude to chtít vykuchat půlku palubky. V příloze je jak bych si to představoval. Díky všem a pěkný

5. Zahájeno uživatelem JanLenoch,

Ahoj všem, nemáte někdo zkušenosti s upgradem Columbus MIB1 na MIB2 u Octavie 5E? Mám Scouta z května 2015 (jeden z posledních s MIB1) a rád bych někdy po Vánocích provedl upgrade jednotky v přihrádce (3V0 035 021). Chtěl bych získat možnost vidět intenzitu provozu a taky SmartLink. Pročetl jsem, co se dalo, a dozvěděl se, že údajně nemusím nutně kupovat nový displej (5E0 919 606), ale že bude naopak potřeba nový zesilovač pro Canton (81A 035 223), kabeláž, USB port a LTE antény. Dokázal byste prosím někdo tyto informace více upřesnit? Nevíte též o někom z Brna, kdo má větší zkušenosti s long-codingem? Scout má veškerou myslitelnou výbavu (s výjimk…

6. Zahájeno uživatelem pavelsinnn,

Dobrý den, Octavia 3, rv.2017 Chtěl bych se prosím zeptat. V posledních několika týdnech se mi na voze děje to, že při nastartování mám jako první zobrazené menu DriveGreen. Dříve se mi ukazovala jízdní data. Jde to v menu nějak nastavit? Zkoušel jsem i odpojit baterku, ale nepomohlo. Díky

• 0 odpovědí
    • 789 zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Dynastar,

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Mám již třetím měsícem novou Octavii III ve výbavě ambition plus. Jelikož s ní jezdím výhradně já, tak jsem nikdy nejel vzadu jako cestující. Nedávno jsme byli s kamarády na výletě, a tvrdili mi, že předchozí den vzadu fungovali reproduktory a další již ne. Po pravdě jsem neměl možnost vyzkoušet, zda vzadu vůbec nějaké mám. Dle specifikací na internetu píší, že auto má 4 pasivní reproduktory. Tento počet jsem napočítal již vpředu. Na zadních dveřích jsou mřížky reproduktorů také, ale zvuk nehraje. Netušíte, zda nejsou pouze osazené, nebo zda se opravdu jedná o závadu? Děkuji za radu.

8. Dobrý den, Nevěděl by někdo jak vyřešit automatické ztlumeni vysokych a strednich frekvenci kdyz hraje nizka frekvence tj. basa? Prijde mi ze v Octavii 3 2013 swing radiu je nejaky audio kompresor ktery vzdy pri base ztlumi ostatni veci, tim padem to pak zni hrozne. Resil tohle nekdo uspesne? Dekuji.

• 0 odpovědí
    • 916 zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem kamiquickie,

Dobrý den, v menu systému Amundsen jsem našel možnost vypnout automaticky displej po 10 sekundách nečinnosti, což se mi líbí, protože na dlouhých cestách displej neustále zbytečně nesvítí. Bohužel toto nastavení se po vypnutí infotainmentu deaktivuje a musím vypínání displeje opět aktivovat v menu při každé jízdě. Nevíte, jestli se je možné jej aktivovat "nastálo"?

10. Zahájeno uživatelem Wejtky,

Dobrý den, Vlastníme škoda octavia III facelif 1.5 tsi DSG, tento model je vybaven virtual cocpit...problém je v tom že přestalo fungovat tlačítko z5 a tlačítko view které po zmáčknutí zobrazuje obsah tlačítka nad ním (asistenty)...tudíž nelze zobrazovat různé módy obrazovky...děkuji za případnou radu...

11. Zahájeno uživatelem MacBoy,

Ahoj chalani, zaobstaral som si ďalšiu škodovku, OIII 1.6 TDI 77kW, auto bolo vyrobené 10/2013, dovezené z Belgicka v 2014. Dnes mi prestala fungovať navigácia, vypisuje, že funkcia nie je podporovaná. V SD slotoch nie je žiadna karta. doteraz bežala, i s neaktualizovanými mapami. Prikladám foto. Možno že je to len blbosť... Viete poradiť? Ďakujem....

12. Zahájeno uživatelem evzene,

Ahoj. Máte někdo reálnou zkušenost s rozšířením radia Bolero krabičkou Geborn nabízené společnosti 2din.cz? Android rozšíření pro originální autorádia ve voze Škoda Fabia III, Octavia III, Superb III, Kodiaq a Karoq. Po instalaci lze využívát Waze, Google

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem han2501,

Dělal tady někdo přědělávku z Media in na usb? mám to v autě koupil jsem svazek kryt a usb. V kodování nejsem expert ale vypnul media in a zapnul usb full. Když napojim telefon nabíjí ale když hodim flashku nic nenačte. Chtěl bych koupit mib 2.5 jednotku kde je smartlink proto to dělám usb: 5Q0035726E jednotka mib1: 5e0035874 software: 12.29.1_H11.32.45_STDNav_EU

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Krason,

AHjote, da sa v dnesnej dobe odblokovat radio Bolero do oktavky 3 (v kastliku je CD a uzke LCD v 2 DIN sufliku)? Sptustil sa mi komponent ochrany a nejde zvuk. Povodne som tam mal swing. radio som si zohnal z polska, kde mi dali 4 miestny kod, ale tam ani kod nejde :), cize som sa asi oj...al. Dakujem

15. Zahájeno uživatelem Danbo,

ahoj, Š OCT III, 12/2019. Při nízkých venkovních teplotách, když je auto přes noc v zimě venku, tak obě přední repro vydávají při hraní hudby, nebo basovějších tónů, zvláštní zvuk. Není to podle mě drnčení plastů, ale jakoby reproduktory chraptěly. Specifická rezonance prostě. Místo basů někdy až "cvakání" Neumím to popsat. Ve vyšších teplotách, když auto není promrzlé, žádný problém. Setkal se tu už někdo s tímto úkazem? V historii tohoto vlákna jsem nic nenašel.

16. Zahájeno uživatelem Jakub2510,

Zdravím, Mám dost možná trošku stupidní dotaz, ale rád bych vyměnil svoje Blues rádio ve Škoda Octavia 3 za něco designově lepšího. Rád bych pořídil z bazaru něco originálně škodováckého, ale potřeboval bych vědět, je možná přemontovat jednotku co je v Blues třeba do Bolera ?? Vím že Bolero má jednotku oddělenou, spíš mě ale zajímá zda jde použít jen zobrazovací část a řídící jednotku ponechat. Díky předem

• Líbí se mi
    • 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem petere,

Dobrý den, může mi někdo poradit, jak popř. kde nastavit náhledy obalů na displeji Bolera při přehrávání mp3 z SD karty? Náhledy jsem nikde nestahoval, ale u některých desek se zobrazuje automaticky, u jiných ne. Možná je to hloupost, ale nevím kde to hledat.

18. Zahájeno uživatelem eddie37,

Čau mám octu před fl 2015, radio columbus a nechtějí se mi nahrát některé obrázky kontaktů, nahrají se mi pouze ty, který sem tenkrát fotil na nějaký samsung, fotky co jsou focené na nějaký novější telefon, nebo stažené z internetu nezobrazí. Momentálně mám iPhone xr Řešil jste někdo stejný problém ?

19. Zahájeno uživatelem Mitry,

Ahoj lidi, mám poslední dobou problém s Cantonem. Jedná se o Octavii 3 2013 s navigací Columbus. Hudbu přehrávám přes bluetooth a u některých písniček mi chrčí snad všechny reproduktory nezávisle na hlasitosti. Zkoušel jsem balance a fader, ale ať dám bod kamkoliv, tak tam chrčí. Zkoušel jsem nastavovat různě basy, středy i výšky, restartovat Columbus, ale bez výsledku. Kde hledat problém? Může mi mobil nebo chytré hodinky rušit signál k reproduktorům? Někde chyba v kabeláži? Výměnou reproduktorů si nepomůžu, protože mi přijde divné že problém se jeví všude. Děkuji za případné odpovědi.

20. Zahájeno uživatelem Joukers,

Při přehrávání sw na columbusu se mi to v půlce zaseklo a teď s tím nejde nic dělat. Pomůže mi někdo přehrát nově firmware? Jsem z Prahy 9 - pište prosím na 605722547 whatsap. Diky moc, Tomáš

• 4 odpovědi
    • 1,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem OZracing,

Ahoj všem, dnes jsem si stáhl ve Škoda Connect zdravotní kartu vozu a k mému údivu hlásí chybu motoru - nezařazeno viz foto v příloze. Přitom BC ve voze nic nehlásí.. Setkal se s tím někdo? Teď nevím, zda teda závada je, nebo ne 😀 Díky za rady

22. Zahájeno uživatelem Petr35petr,

Dobrý den, protože již několik týdnů hledám odpověď a řešení, obracím se o radu na toto forum. Mám OIII a Amundsena, cca z 10 nastartování vozu tak cca 2-3 naběhne telefon a navigace - takže nabíhá sporadicky. Nejsem ani schopen vypozorovat, zda je to za tepla, zimy atd. V aut, servisu je odpověď - výměna nového infotainmentu za nový což je položka cca 32t. Kč. Nepomáhá ani restart tlačítkem na rádiu, jen se mi zdá, že pokud ho provedu mám na mysli ten restart, tak po zastavení, vystoupení a zamčení vozu to naběhne, ale není to 100%. Má někdo radu jak opravit nebo kde se dá opravit, než mě donutí koupit nový infotaimnet. Jinak pokud to naběhne, tak to drží…

• 2 odpovědi
    • 3,3tis zobrazení
  23. Zdravím, nevíte někdo, jestli jde vymazat servisní interval a výměna oleje z virtuální cockpitu? Nebo se to musí udělat v autorizáku? Díky moc.

24. Zahájeno uživatelem Anet,

Dobrý den, prosím o radu. Připojení telefonu přes USB kabel napojit telefon a přes app používám aplikace z telefonu. Vše ok. Problém je, že když chci po odpojení pripojit druhý telefon, třeba přítele, ten nejde, píše vyberte jiný port. Jak udělat aby fungoval jakykoli telen, který se na kabel připojí, ne jen můj. Nebo zase naopak, předtím se nainstaloval jeho telefon a můj pak nešel připojit.

25. Zahájeno uživatelem nokian,

Dobry den, rád bych se zeptal někoho zkušenějšího, jak postupovat při vygenerování trasy např. z google map do formátu vcard, tak aby bylo možné ji přenést na SD kartě do navigace amundsen. Děkuji za každou radu :)

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.