Motor 1.2 TSI
40 témat v tomto fóru
-
Omlouvám se ale nechci zakládat nové téma. Rád bych koupil nové svíčky ale potřeboval bych poradit/doporučit jaké koupit.S ohledem na cenu vs. spolehlivost. Díky za odkazy.
-
-
- 7 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
-
Tady se můžete rozepsat podrobně o spotřebách. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba,průměrná rychlost,ujetá vzdálenost,doba jízdy.včetně fotografií),popsat ujeté trasy a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a načerpaného paliva (přesnějších výsledků se dosáhne až po několika natankováních).
-
-
- 33 odpovědí
- 26tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny uživatele, v OIII se představí nová řada motorů, zajímá mě váš názor na konstrukční posun 1,2 TSI popřípadě 1,4 TSI. Dostalo se ke mně, že má jít o pohon ventilového rozvodu řemenem s prodlouženým intervalem inspekce/výměny, 16v hlavu u 1,2 která byla dříve 8v, integrované výfukové svody v hlavě válců, proměné časování ventilů, změny na turbodmychadle, při vysoké zátěži snížená spotřeba paliva použitím jiného katalyzátoru- tomu poslednímu příliš nerozumím. Jízdní projev očekávám na úrovni předchůdců ale myslíte si, že tyto konstrukční změny výrazně zlepší nepříliš dobrou spolehlivost těchto agregátů, zvláště změna pohonu rozvodu řetěz/řemen? Uvítám časem i…
-
-
- 74 odpovědí
- 84,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, koupil jsem si bazarové auto, které začalo hodně spotřebovávat olej, a nyní začalo spotřebovávat i chladicí kapaliny. Komprese motoru je v pořádku. Chtěl bych se zeptat, jaká by mohla být příčina? Jedna se o auto Škoda octavia 1,2 tsi 77kw 2014
-
-
- 27 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, jdu si sem pro radu jelikož jsem vyčerpala snad všechny možnosti… Škoda octavia 3 rv 2014, 1.2tsi 77kw Po výměně rozvodů a vodni pumpy, při jízdě z kopce klesá teplota chladící kapaliny, vodní pumpa ve které se nachází termostat již vyměněna (3x, takže není šance že by byla vadná)… auto se ohřeje během chvilky, jak při cestě do kopce nebo po rovině, jakmile ale nastane kopec dolu, po chvíli začne teplota klesat… klidně až na 55-60 stupňů.. Mechanik je již taky bezradný.. Děje se to i při delší trase..
-
- 12 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravim. Řeším problém. Studený start od venkovní teploty cca 12 stupně a výš. Nastartují - otáčky na 1100 a jemné hučení a pulsování otáček. Pak otáčky spadnou na 700 a vypada to jako by chtěl ten motor kleknout a poté se to ustálí. Nevite po čem bych měl jít? Nedělá to úplně pokaždé.
-
- 2 odpovědi
- 686 zobrazení
-
-
Zdravim 1.2tsi 77kw 2014 po opravě propal.ventilu a výměna kroužků a pístů.Delší dobu po opravě motoru řeším slabší vykon.Diagnostika ve škodovce nic Hlavně ráno když je zima tak dost hlučný zvuk a od výfuku slyším hodně duty zvuk.Když je teplo je to lepší.Musim přidávat vice plynu aby to jelo.Celkovy pocit nemá to takovy ten jemný živý zvuk ale takovy dutý a hluboký zvuk.Žralo to 1l oleje na 1000km asi přes rok a při propálenem ventilu jsem jel 40km na tři válce. Neni možný že je přicpany katalyzátor nebo výfuk?Jinak emise ok. Jsem už zoufalý.
-
- 0 odpovědí
- 433 zobrazení
-
-
Zdravím . jsem po GO motoru -vym.pistu a krouzku a vym propaleneho ventilu. Auto zezačatku špatně táhlo a dunivy zvuk. zjištena špatne nastavena vyfukova vačka opravař ji špatne nastavil. auto uz tahne lépe ale mam jiny problém. Auto i na volnoběh jakoby duni (lehke bubnovani) kdyz sedite uvnitř vozu až lehce zalehají uši. nemohu přijit co je špatne.. GO byla kvuli propalenemu ventilu a rovnou jsem nechal vymenit pisty a krouzky žralo to olej. Jel jsem do opravny 40km na tři valce. 1,2 tsi 77kw 2014
-
- 0 odpovědí
- 357 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nedávno jsem koupil 63kw s velmi zajímavým nájezdem, ale čím víc s tím jezdím, tak soudím že těch 63kw je na to auto holé minimum na mdlou jízdu ve městě po trojku a prostě člověk cití, že ono by chtělo jet i líp, ale jednotka to uměle škrtí. Takže samozřejmě uvažuju že to čipnu se zápisem do TP abych dorovnal tu silnější verzi a auto aspoň trochu víc ožilo. Má tady někdo s tím zkušenosti? Pokud ano, byly tam nějaké negativní projevy na živnotnosti atd.? Taky tam bude asi trochu dělat bordel i zpřevodování 5 kvaltů vs 6 kvaltů počítám, pokud bych řešil spotřebu. Díky
-
-
- 3 odpovědi
- 578 zobrazení
-
-
Zdravím, je Škodovkou nějaký pevný časový interval výměny rozvodů při opravdu nízkém nájezdu? Hledal jsem, ale nikde jsem nic nenašel a autorizák nechci zkoušet, protože tam by mi ty rozvody vnutili i kdyby to nebylo třeba, popíšu situaci auta, které se mi dostalo do rukou, níže. RV 2013, do dnešního dne nájezd 9400 TKM (opravdu poctivých, dle záznamů STK to sedí, byl pouze jeden majitel, servisní knížka taky sedí (ověřoval jsem v autorizáku kde to jezdilo). Ale jelikož ty rozvody mají 12 let, tak mi to docela nedá spát, ale zase je nechci měnit pokud tam opravdu není žadný pevný interval a říkat v autorizáku "mrkněte na rozvody" je taky blbost, jak jsem říkal, …
-
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, jak jste na tom se spotřebou oleje u motoru 1,2 TSI, 77kW? Mám najeto 14000 km a již jsem doléval dva litry oleje. Spotřeba oleje se začala projevovat od 7000 km. S vozidlem jezdím každý den do práce 10 km tam, 10 nazpět. Je to 3 km po městě a poté po dálnici, kde jedu kolem stovky - je to studené, tak to neženu. Dále pak jezdím dálnici Praha - Liberec, když je auto zahřáté (dle teploty oleje), tak 140 na tempomat a jinak hodně mimoměsto a něco po městě. Nejezdím podle ukazatele řazení, poněvadž mi přijde, že se motor zbytečně podtáčí. Řadím mezi 2000 - 2500, když je kopec tak dle potřeby, ale nechodím nad 4000 ot. V autě jezdí 2 lidi a drobnosti v kufru, t…
-
-
- 100 odpovědí
- 70,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
-
- 5 odpovědí
- 911 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám dotaz, kdyby mi někdo dokázal poradit, třeba ze zkušenosti, co by to mohlo být. Auto už mi nějaký čas žere olej, řešil jsem to doléváním, neboť mi nebyl žádný mechanik říct nic konkrétního, dnes mi však auto začalo i za stání na křižovatce přehazovat otáčky tam a zpět cca mezi 600-1000ot. Auto se celé klepe, nechal jsem ho stát asi 5h v klidu, je to postupně horší. Díky za každou radu.
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahojte. mám dve také kuriozity a potrebujem poradiť. auto Škoda octavia 3, 1.2 TSI CJZA r.v. 2013, 59 000 km. 1. poslednou dobou par dni mi pri zaraďovaní spiatočky začalo tak divne cukať do páky. Proste akoby to prešlo cez zuby. Vacsinou ked rychlejsie zaradím. No nerobilo to a je to dost neprijemne ako to zahrkoce a “šťuchne” do ruky pri preraďovani. 2. divné hučanie pri zdvihnuti otacok na neutráli z volnobehu. Proste zvuk akoby … ložiska? Skúšal som vymeniť napinaciu kladku nakolko sa to dost pohybovalo z toho miesta no bez vysledku. Mozno s tým súvisí aj to ze na cca rychlosti 57-80 je pocut monotonne hucanie. Nezavisle na prevodovom …
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, včera sa mi stalo už druhýkrát.. (nie po sebe ale v rozmedzí mesiaca cca) že ako som naštartoval (ani to nebol uplne tentokrat studeny štart ale taky vychladnutý po jazde... chvilka prešla, všetko ok, a zrazu to začalo triasť.. nazval by som to vibráciami/trasenim... nasledne mi začala blikat kontrolka motora chvílu a potom to prestalo, no zapísalo v ten moment chybu do diag. P0303 (vynechavanie na treťom valci). Potom ked som na chvilu auto vypol a znova naštartoval, tak aj chyba zmizla z diag. a start stop system už nevykzoval závadu (nakolko aj ten vypisoval závadu akonahle sa toto cele stalo). Auto má 53 tisíc km a motor je tam 1.2 TSI …
-
- 3 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat jaká by mohla být závada na mém autě. Jde o Octavii 3 2014 - 1.2tsi 77kw. Při volnoběhu začalo hlasitě přerušovaně pískat. Myslím si, že to jde z oblasti vodního čerpadla a rozvodů. A hned na to začalo takové hučení/pískání - sice potiché, ale při volnoběhu ho také trochu slyším, při jízdě je hlasitější - většinou při stabilní rychlosti, okolo 2-2,5 tisíc otáček. Když jsem si šel poslechnout motor při volnoběhu, tak se mi zdálo, že to také jde z oblasti rozvodů a vodního čerpadla. Tak se chci zeptat o co by se mohlo jednat, jestli jde o čerpadlo, rozvody nebo i např. o turbo. Nejsem v tomhle moc znalý, tak se omlouvám, jestli jsem napsal něja…
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
panove jaka je sance u motoru 1,2Tsi rok 2013, kod motoru CJZA ze kdyz je spadnuty rozvodovy remen ( nejspis vadna napinaci kladka ) tak se to potkalo? potka se to vzdycky nebo je nejaka sance ze se daji nove rozvody a pojede to ? diky
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=142637 http://www.motor-talk.de/forum/kapitale-motorschaeden-beim-1-2-tsi-ea211-t5038354.html
-
-
- 85 odpovědí
- 73,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat na radu. Při sešlápnutí plynu, zejména u rychlostí 2.-3. stupně a otáčkách kolem 2000-2500, čas od času začne s autem trhat jako kdyby se přerušovala funkčnost pedálu. Nestává se to pokaždé a teď na jaře je to lepší než to bylo v zimě, ale když sešlápnu plyn až na podlahu, je téměř jisté, že to kopne. V autech se vůbec nevyznám, takže nevím, jestli to popisuji dobře, ale má někdo tušení, o co by mohlo jít? Díky!
-
- 11 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chtěl bych se zeptat ostatních majitelů 1,2tsi 77kw, jestli mají na pozadí běhu motoru nějaký jiny zvuk. Byl jsem teď na garančce ve 30tis v Porsche České budějovice a tam byli vysloveně arogantní. Prej je to normalní a auto nesmím tolik poslouchat. Na nahrávce je to znát míň než ve skutečnosti. Každopádně to nedělalo a trvá to tak cca měsíc.Čekal jsem s tim na garančku a bohužel marně. Při přidání plynu to začne a po ubrání to trvá ještě tak cca 2 vteřiny. Při neutrálu to nedělá. Díky moc za info. Záznam_0001.wav Záznam_0002.wav
-
-
- 17 odpovědí
- 20,2tis zobrazení
-
-
Cca po půlhodině jízdy se aktivuje ventil odsávání par z nádrže - palivového systému a běží neustále. Možné je i to, že se s ním něco stalo a začal být hlučný, auto má 7 let a 119 tkm. Benzín stále stejný změna nastala po výměně rozvodu. Může to být někde špatně spasované a přisávat si to vzduch? Máte někdo zkušenost s funkcí životností tohoto ventilu? Předem díky odpověď.
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Na úvod zkušenosti - vlastním Octavii III výroba podzim 2014 ( první evidence jaro 2015 ), mnou zakoupená 2019 při nájezdu 63.000 km. Při nájezdu cca 75-80.000 km hučení převodovky - výměna obou poškozených ložisek diferenciálu v autor. servisu ( Škodovka zavedla u těchto ložisek opatření v roce 2015 ve výrobě, většina zákazníku zaplatila po záruce ze svého jako já - 17.000,- Kč, dále v 99.300 km z ničeho nic silné cukání motoru, že byl problém dojet 1 km do garáže - odtah na laně do škodovky, závada svíčky na jednom z válců včetně výměny koncovky - kabelu na cívce ( svíčky byly při tom měněny dle serv. knížky v autor. servisu v 61.000 km takže měly najeto cca 38.000 k…
-
- 1 odpověď
- 4,7tis zobrazení
-
-
řešit / neřešit????? https://youtu.be/ZU-Bv6mpQik
-
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám OIII, r.v.2013, 1.2 TSi, 77kW, najeto 71189km . Problém s motorem jsem žádný neregistroval, žádná kontrolka nesvítí. Po výměně oleje v motoru jsme kontrolovali chybovou paměť a byla tam chyba P218800 - Systém příliš bohatý při volnoběhu - 1. řada válců . V čem je problém? Poradíte? Díky
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím a jelikož jsem po delším hledání nenašel už existující vlákno, tak omluva předem pokud přeci jen podobný dotaz už někdy zazněl.Po pár dnech parkování v garáži se pod autem objevil olejový flek (spíš menší) a po krátkým čeknutí motorovýho prostoru se "viník" objevil. A to místo vpravo dole - opticky přesně pod baterkou. Prosakuje to z toho šroubení a pomalu stéká dolů na kryt motoru :-( .. Takže díky předem za radu a názor o co se jedná. Auto ještě v záruce .. najeto 31,5tis a koncem května byla garančka. Tomáš
-
- 5 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 1 sledující
-