Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.4 TSI

1. Zahájeno uživatelem Jirka 1985,

Zdravím všechny, nedávno jsem si koupil Octavia 1.4 Tsi G-Tec r.v 2018 FL a teprve nedávno když jsem v garáži nastartoval potom co auto stálo celou noc jsem si všiml toho že při prvním startu auto vydává krátký zvláštní něco jako bzučivý zvuk jako když zůstává vyset chvilku startér po startu nebo jako když by bylo v motorovém prostoru nějaké palivové čerpadlo které se se musí při prvním startu natlakovat nebo něco podobného. Při vypnutí a opětovném nastartování už tento zvuk není jen když auto déle stojí a vždy jen při prvním nastartování. Uživatelé G-Tec můžete mi potvrdit jestli je to normální stav u všech G-Tec nebo jestli se jedná o závadu a budu muset do serv…

• 14 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  2. Pokud máte někdo tento motor v OIII, Yetim či Superbu zdarma změřím na válcové zkušebně. Nabídka platí do pátku tento týden. Motorpower

• Líbí se mi
    • 6 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Martin Winter,

Ahoj všem, mám první auto na CNG Octavii 3,auto jsem koupil 2 roky staré ještě v tovární záruce. Mám takový pocit,že to není normální jev-při řazení když pustím nohu z plynového pedálu velmi pomalu padají otáčky, musím čekat a tím auto ztrácí na rychlosti.Nechci řadit ještě když jsou vysoké. Nejhorší je to, když člověk potřebuje rychle někde rozjezd a do kopce. Při podřazení a puštění spojky si auto ještě trohu zrychlí,než začne brzdit motorem. Je tento jev u CNG normální? Ještě poznámka-auto rok stálo-nejezdilo, jestli není chyba někde v něčem zatuhlém-pedál,klapka,nebo.......??? Kontrolka motoru nesvítí, auto jede super. Byl jsem se zeptat ve dvou autorizákách-je…

• 12 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Martin Bednář,

Zdravím majitele s 1.4 tsi. Měl bych na vás dotaz, zda jste se někdo nesetkal s tím, že bezprostredne po startu je slyšet jakoby od palubky, resp. od motoru zvuk tekoucí vody. Jakoby zašplouchání - viz. priloha. Po startu uz to slyset neni. Auto vsude suchy, jezdí jak ma, chladici kapalina nemizi. Popisovaný zvuk se objevuje u S3. Vím, že to není úplně totožný motor jako v O3, ale až na odpojování válců to myslím bude konstrukčně hodně shodné, včetně příslušenství. Jestli se s tím někdo setkal, tak díky za info, nebo za tip, co by to mohlo být. Voda.mp3

5. Zahájeno uživatelem Bojkas,

Ahoj, mám O3, 1.4TSi, 103kW a poslední dobou čím dál častěji tak zvláštně kvílí (viz video). Děje se tak většinou po vypnutí motoru. Z pohledu před autem je to odněkud z levé strany (u spolujezdce) blíž ke kabině, ale nedokážu přesně identifikovat, odkud. Nesetkal se s tím někdo? https://www.youtube.com/watch?v=ieeIaqN34Hs&feature=youtu.be

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Martinek8998,

Rezonance,, zvuku motoru pri volnobehu - vzdy těsně po startu a pak to odezni... viz video v příloze - 5 sec po nastartování ( zpocatku je vzdy 7500 otacek ) ,,rezonuje,, motor na volnobehu a po cca 8 sec se otacky v aute samovolně nepatrně zvýší na stálých 8 tis a zvuk motoru je uz ok, dokud znova nevypnu a nenastartuji...obcas to poklesne lehce i pri stani a nemusí to byt jen po startu... Takze tento pomerne hlasitý zvuk trva vzdy tak cca 8 sec, Toto pozoruji uz tak 2 měsíce na voze. Co a tim... Octavia III 2017 CNG, v záruce je, ale autorizovaný servis to bere na lehkou vahu... Rezonance volnobeh.mp4

7. Zahájeno uživatelem Martin Bednář,

Rád bych se zeptal majitelů 1.4 tsi (ea111 i ea211), jakou mívají teplotu oleje? Např. v režimu město/90/130. Ptám se proto, že při tempomatových 130 po dálnici, mi to ukazuje teplotu oleje 111 stupňů. Přitom v návodu se uvádí, že překročí-li teplota 110 stupňů, měl by člověk zvolnit. Možná ještě rozlišujte, máte-li ea111, nebo ea211. Díky. Martin

• 4 odpovědi
    • 11,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem taubda,

Zdravím, dnes nad ránem se mi u mého G-tecu rozsvítila kontrolka motoru a zobrazila hláška závada start stop systému. O cca 2 hodiny dřive jsem si také všiml, že se v nízkých otáčkách cca 1500-2200 pouze při jemném sešlápnutí plynu(spíše pro udržení rychlosti, než pro akceleraci - také jsem to pociťoval u tempomatu) začal motor jakoby "cukat". Po 3-4 opětovných startech se již kontrolka motoru nerozsvítila, závada SS zůstala(pokud jsem ho ještě před startem nevypnul). Zároveň se z motoru začalo ozývat takové "klapání" a z výfuku také vychází takový zvláštní zvuk(jako by začal nějak "prdět" či co?) Jinak motor neztratil žádný výkon. zvuk motoru - vid…

• 1 odpověď
    • 4tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem ares1978,

Zdravim, mam gteca zhruba tyden a po prvnim tankovani benzinu ( vyjel jsem puvodni schvalne z duvodu obmeny) a druhem tankovani cng jsem si vsiml, ze spotreba benzinu od nacerpani na pocitaci je pres 11 litru a roste i pri jizde ci volnobehu pouze na cng. Behem nekolika malo minut stani spotreba benzinu stoupla z 11,2 na 11,4 l, pricemz kontrolka cng sviti zelene. Co si o tom mam myslet? Basti mi to spolecne s plynem i kvanta benzinu?

• 7 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem pavel.lib,

Ahoj, podařilo se mi dnes upustit ocelovou zajišťovací sponu do prostoru motoru (1.4 TSI) v jeho zadní části na straně spolujezdce (viz. šipka na obrázku). Sponu se mi z vrchu nepodařilo nikde nalézt, pod auto na zem nepropadla. Jako laik nejsem schopen posoudit, zda to v těchto místech za jízdy nemůže způsobit nějaký problém (třeba proříznutí něčeho, kolizi s něčím). Můj dotaz zní zda hrozí nějaké poničení ? Je potřeba návštěvy servisu ? Díky...

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Pelras,

Mate na motore plastovy kryt motoru? vid foto Ja ho tam nemam

12. Zahájeno uživatelem hausem,

Ahoj všem, minulý týden jsem týden s autem nejel a po nastartování se z výfuku ozýval takový prdivý zvuk, jakoby byla díra ve výfuku. Po ujetí cca 20 km. to už nedělalo. Auto stojí venku - je to pouze kondeznace, nebo je to něco horšího? Díky za odpověď.

13. Zahájeno uživatelem dakule,

panove chtěl bych se zaptat - když startuji studeny motor tak když naskoči , starter ma zvuk jako by ještě chvilinku točil pak zvuk utichne při dalších startech už to neděla jen vždy při startovani studeneho motoru je to normalni? ma to tak byt? motor 1,4 TSI děkuji

14. Zahájeno uživatelem Alunakis,

Hello, I am curios to know if you use only N95 petrol, or some of you use N98 and notice some improvement. Sorry I can not speak your language, I hope you will forgive me. I use for my 1.4 TSI 103 kilowatts from yesterday Mol EVO N99 and the engine sounds better.

15. Ahoj, mám problém u své Octavie viz nadpis. Z motoru po sešlápnutí plynu (ne vždy), většinou "zasviští" motor, je to jako když pustíte kompresor, dělá to na všechny rychlosti okolo 2t ot., divný, přes 2000 otáček zvuk přestane ale strašná je spotřeba, cca 13-15l/100km, pozor, co je hodně divný, že pokud jedu do cca 50km/h, žere to strašně, myslím okamžitou spotřebu, jakmile na to šlápnu kolem 2,5 až 3t otáček, přes 100km/h, spotřeba klesá. Zkrátka dálnice Říčany-Praha průměrná rychlost 120km/h spotřeba 13,5l a dojezd ukazuje o 100km méně. Vůbec nevím co to je, jestli turbo, nevím, moc díky předem za rady.

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem PRD,

Zdravím všechny a prosím o radu. Moje Octavia má najeto 22tis. km a při rychlosti 40-65-km/h cuká, jako když mám za sebou plnou káru, ale výkon nechybí. Nejsem žádný začátečník. takže jsem nechal převážit kola - už 2x, ale uvědomil jsem si, že to vlastně dělalo i na letních a teď se to postupně zhoršilo, nejvíc na 3 a 4 rychl. st, ale ty se nejvíc v této rychlosti používají. Na neutrál to nedělá a při jiné rychlosti taky nic. Fakt je, že motor při otáčkách okolo 1800 lehce pocuká, pak jsem taky zjistil celkem volný motor v silentblokach a silentblok převodovky dokonce cvaká. Nevím , že by poloosa??? Nebo to cukání motoru to natolik přenese na karoserii??? Díky za rady. Zd…

17. Zahájeno uživatelem techteb,

Ahojte, mám najazdených niečo cez 5600km a počas jazdy som dostal hlásenie na PC: skontroluj stav oleja! Nie je to príliš skoro? Ako často dolievate olej a koľko asi? To len môj papka olej,alebo všetky? Dúfam že to nebude taký typ, že stale budem musieť dolievat olej....

18. Zdravím Vás, stal jsem se majitelem zánovní Škody Octavie, najeto 11230 km, byla to údajně pozůstalost, kterou bylo potřeba prodat v rámci dědického řízení. Nechal jsem si vyjet úplnou servisní historii,podle ní byla v autě měněna spojka, nebylo to v rámci reklamace ale placené,takže chyba předchozího majitele, ta byla měněna 26.1.2015. Jinak vše ostatní mělo být v pořádku. Co jsem vypozoroval po přečtení všech vláken o tomto motoru, chod je hlučný jen při prvním nastartování za studena, že prý to jsou vstřiky, ok. Co mě ovšem dělá vrásky na čele, tak že občas,ne pokaždé se mi stane to, že nastartuji, otáčky na volnoběhu na místě vyskočí od 1200 do 2300 ( zatím se mi …

19. Zahájeno uživatelem LuděkE,

Zdravím, Vlastním 2 vozidla ŠKODA Octavia 1,4 TSI G-TEC a jsem z aktuální situace už poměrně smutný i naštvaný! U 1. Octavie se musel dolívat olej už celkem 3 krát a vždy 0,5 litru. 5 734 km - 1. dolití --> Kontrolka: "Zkontrolujte hladinu oleje". 11 979 km - 2. dolití --> Kontrolka: "Zkontrolujte hladinu oleje". 15 000 km - Pravidelný servis, výměna oleje 28 323 km - 3. dolití --> Kontrolka: "Zkontrolujte hladinu oleje". 30 000 km - Čeká nás výměna oleje a garanční prohlídka U. 2. Octavie se musel dolívat olej zatím 2 krát a také vždy 0,5 litru. Bohužel u 2. Octavie se opakuje naprosto stejný příběh jako u 1.. 4 680 km - 1. dolití --> Kontrola v garáži …

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 15,3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem milda 1,

ma nekdo zkusenosti ,kdyz se namontuje kryt do kapoty proti hluku. predem dekuji.

• 5 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  21. Ahoj, mám 1.4 TSI (103). Když zaparkuju na kopci, nechám jedničku bez ruční brzdy, auto zhruba po 10s vždy popojede (asi se protočí válce) a zase 10s stojí.. Má s tím někdo zkušenost, případně může to někdo třeba ověřit po cestě z práce? :-) .. Do servisu jsem objednanej na příští týden, ale nerad bych, aby mě jako tradičně odbili, že je vše v pořádku. Nechci zakládat další téma, ale mám ještě jeden dotaz k turbu - při nastartování studenýho motoru a vytočení plynu do cca 2000-2500 otáček je slyšet silně svištění turba jako ze stíhačky.. Zvuk se pak projevuje i při poklesu otáček jako bych měl namontovanej blow-of-ventil.. Motor v týhle situaci přidává dost plyn, na …

• 2 odpovědi
    • 4,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem statik_08,

Zdravím ve spolek, Chtěl bych se zeptat, zda u Vašich 1,4 TSI také slyšíte rozdílný zvuk motoru při vypnuté a zapnuté klimatizaci (Climatronic) při nízkých rychlostech? Typická situace je při popojíždění v koloně, kdy rychlost je nízká a otáčky se na prvním či druhém převodovém stupni zvyšují. Běžný zvuk motoru je při zapnuté klimatizaci je doprovázen takovým jakoby bzučením. Ptám se radši, zda je to vlastnost nebo vada. Na mém předešlém autě (Peugeot) jsem nic takového nepozoroval.

• 8 odpovědí
    • 6,5tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Popel,

Zdravím vás, potřebuji také poradit. Zajíždím taktéž tohle TSI. Mám teď 1800 Km. V poslední době ale začínám pozorovat hlučnější chod motoru, Zvuk bych přirovnal jako rotujícímu řetězu. Především mi přijde, že mám i vyšší spotřebu. (zhruba 6 litrů na 100 při klidné jízdě po rovinatých cestách). Dále startování a vypínáni motoru už taky není tak tichý a bez vibrací jak bývával. Nevím co to může být, zda je to normální nebo ne. Jen pro představu. Tohle jsem natočil. Moc děkuji za každý názor

• 4 odpovědi
    • 5,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Kolegové s OIII, co jezdíte s 1.4 TSI, jaké máte volnoběžné otáčky po startu studeného motoru, například ráno po celonočním odstavení vozu? Zajímá mě, kolik to točí a v případě zvýšených otáček, jestli by někdo nemohl změřit čas do srovnání na běžné volnoběžné otáčky (zajímá mě také tato hodnota). Dík.

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.