Zdravím podarilo sa vam vyriesit problem? Mne robi moja octavia rs toto iste , vela veci vymenenych uz preinvestovanych cez 3000€ a auto este stale cuka
Zdravím , mam ten isty problem na octavii 3rs tdi cupa, kopu veci vymenenych a auto este stále cuka alebo trhne , niekedy pri pridani plynu aj zdochne motor , cím to moze byt? To cukanie niako neviem vyvolat , cuka kedy sa mu zachce pri zohriatom aute ked uz mam aj vodu cca 70-80stupnov vtedy zacne, niekedy urobim aj 50 km bez trhania a niekedy pocas 5 km trhne aj viackrat , za kazdu pomoc dakujem
ahoj Kluci prosim vas nevite nahodou jakou ma spojka u serie 2,0 tsi 162kw rok 2015 vydrz krouticiho momentu snese 400nm? ted tam ma 350nm najeto 156 tisic zatim bez zavad olej menim po necelych 10tisic km Mam moznost chipu na 206kw a 400 nm ale neverim spojce pry to neda jsem se docetl uklidni me tu nekdo kdo ma vice krouticiho momentu na seriove spojce? hlavne lamela
Taky se přidám.
1.4TSI CZDA 110kw, auto mám od nova, aktuálně najeto 170 tisíc. Servis auta HODNĚ, ale fakt dost nadstandartní, kvalitní díly, kombinace autorizák a ověřený servis (kamarád), dlouhodobě provoz město pocuky a zato víkendy pořádný točení 5000+ otáček a delší trasy 100km+, tankováno 100 oktan a VIF, zahřívání dochlazování atd.
Po cca 3 letech jsem připojil diagnostiku a hlásila dlouhodobě náhodné výpadky zapalování, chybu tlaku turba, zaseklý ventil oleje, auto pocukávalo pokud jsem přidal víc plynu v nižších otáčkách (jelikož nesnáším podtáčení, neřešil jsem), občasné vibrace po delší době volnoběhu po zahřátí -> tohle vše bez kontrolky na budících až nakonec poslední měsíc začal blikat na volnoběh check engine, tak jsem si řekl ouvej.🫣
Auto skončilo v servisu a dopadlo to následovně - výměna cívek, svíček - nepomohlo. řídícího ventilu oleje - byl vadný, diagnostika hlasila, oleje, filtry, a nové turbo jelikož wastegate turba byl totalně orezlý a ventil, co přepouští tlak netěsnil a i po uzavření cinkal (tohle se často dělo už u starší verze TSI motorů). Auto najednou jelo, jak kdybych přidal 40 koní, ale stále tu zůstal check engine po 3-4 min volnoběhu a cukání při lehce podtočeném motoru. Ok, co dál.. kamera do sání.... a ... hrůza děs - totálně zakarbonované sání.
4.6.2025 auto šlo do autorizáku na wallnut blasting - fotky pošlu jakmile auto vyzvednu a dám vědět, jak se auto chová.