Motor 1.6 MPI
157 témat v tomto fóru
-
Koupil jsem ojetou Octavii II s motorem 1.6 MPI rok 2004. Přešel jsem na ní z jedničkové Octavie se stejným motorem. Má najeto dle tachometru 140.000. Podle prověření by to mělo tak nějak sedět. Problém je v tom, že oproti jedničce je to strašně líný. Především do kopce se to strašně trápí. A dost to žere. Trasu Praha - Hradec Králové po okreskách jsem s jedničkou jel do 6 litrů a teď to jezdí za 8 a víc. Máte někdo nějaké postřehy, co by mi pomohli, než s tím zajedu do servisu?
-
-
- 17 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, chystám se na výměnu chladící kapaliny. Vzhledem k absenci vypouštěcího ventilu je nutno povolit spoj mezi hadicí a spodní části chladiče. Podle návodu je údajně potřeba povolit spoj viz šipka číslo 1. Na videích často povolují spoj označen šipkou číslo 2. Co je lepší varianta a proč? U spoje číslo 1 je těsnění, tak aby po výměně těsnilo. Díky za rady.
-
- 5 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
octavia dvojka, 1,6 -75kw , najeto 40 000km, rok 2011, auto zdechne, nekdy po 5km nekdy po 20km, a pak nejde natocit, pokud se necha stat dalsich +- 20 minut tak zas normalne chytne a jede dal a tak porad dokola, kontrolka motoru nesviti, pamet zavad cista nekdo nejake napady ?
-
- 5 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, O2 1.6 75kW rok 2006, najeto cca 160 tis. Zacal jsem mit problem se zvlastnim sevelenim na volnobeh a pri jizde pri vysokych otackach. Pri seslapnuti spojky je to ok. Takze zrejme na hodne procent lozisko spojky, Otazka zni .. je mozne jednoduseji vymenit pouze lozisko, bez nutnosti vytahovat komplet prevodovku atp.? Samozrejme vim, ze lepsi menit komplet spojku a nedej boze i setrvak :-) Jen me zajima, zda je mozne to lozisko u tohoto typu motoru vymenit jednoduseji bez nutnosti celeho postupu jako u vymeny komplet spojky... diky moc za odpoved!!!
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, Koukal jsem vsude mozne a vsechny veskrze trapi klapave krupave zvuky pouze pri zrychlovani nebo zpomalovani, prip. pri zataceni. To vetsinou znamena vuli v lozisku, nacnuty "homokloub", silentbloky ramen, atd... Ja mam trochu jiny problem a predem se omlouvam za laicke vysvetleni. Mnoho lidi to ani neslysi. Mam Octavii II 1.6 75KW a je slyset takove kratke lupnuti, krupnuti z prave strany nekde od spolujezdce,ktere se ozve temer pokazde, kdyz poustim spojku pri rozjizdeni nebo kdyz podradim z 2 na 1 nebo z 3 na 2 a brzdim motorem, vyslapnuti spojky tento jev eliminuje. Nejvice je to znatelne prave pri rozjizdeni a posleze prerazeni z 1 a 2, obcas 3 (a prave i pr…
-
- 6 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, potřebuji poradit koupil jsem si novou Octavii Tour II 1,6 75 kw r.v.2012 a chci si dokoupit horní kryt motoru. Nikde se mi nedaří dopátrat,jaký správný horní kryt tam patří.A vůbec netuším co to stojí nový.Nemáte někdo nějaký typ? Děkuji za vaše rady.
-
- 14 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, jelikož jako mnohým se mi objevila chyba 16804, zkrat na plus, chci se zeptat, zde je možné origo lambdu s pěti kabely zaměnit za náhradu se čtyřmi kabely. Mám namysli Denso DX-0119, kterou prodejce uvádí jako možnou náhradu pro motor BGU. Hledám na netu , čtu fora a stále nějak marně. Zkoušel jsem již několik pokusů podle různých rad, ale zatím bez výsledku. Po vymazání chyb se třeba nic neděje a pak se za týden chyba objeví znovu. Mám dojem, že se lehce zvýšila i spotřeba. Podle VAGu to hlásí zkrat na plus. Ale než dám trojku za novou, rád bych znal názor zkušených.
-
- 6 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahojte, nedávno se začal nepravidelně objevovat problém s výkonem auta. Auto mělo (má) nepravidelný chod, jako kdyby jelo na 3 válce, auto je podstatně slabší - omezen výkon. Když jsem jej napojil na diagnostiku, vyskočila chyba motoru a s touto chybou občas vyskočí chyba ASR 19528 - napájecí rele - elektricky nefunkční P3072 - 009 - přerušení/zkrat na kostru Něco podobného se stalo cca 2 roky zpět. Auto ztratilo výkon ale po cca týdnu ježdění problém zmizel. Teď už 3 týdny pořád stejný problém. Pro doplnění, r.v. 2005, 1.6 MPI, najeto 210 000 km. Napadá vás, o jaký problém se jedná? Díky Dan
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Na cc-autodíly jsem zakoupil filtry motoru . Mají to být originál . Fabia I 1,4 50Kw. Krabička se tváří jako originál,uvnitř je Mann . Kdo četl Sět motoru 2/20015 speciál ví co firmy vyrábí za sračky . Octávia II 1,6 75KW EU5 . Krabička se tváří jako oiginál , ale uvnitř FILTRON . Krabičky nebyli nijak zapečetěny . Je možný , že Filtron je prvovýroba ? Já tomu moc nevěřím a myslím si ,že to někdo vyměnil . Dá se to nějak zjistit ? :kol-32:
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny, muze mi nekdo poradit k cemu slouzi komponenta vyobrazena na obrazku? Dnes jsem po 3 dnech, kdy vuz stal, sel nastartovat a doslo k docela velke rane, motor ihned zhasl a z pod motoroveho krytu se zacal valit dym. Po nejake chvili koureni ustalo. Po zvednuti kapoty a oddelani krytu motoru sel dym odnekud z techto mist, kde je sipka na obrazku. Zdalo se mi, ze je to i dost od oleje, tak jsem to utrel. Po obhlidce, ze nic nehori jsem znovu nastartoval a vse v poho. Diagnostika nehlasi zadnou poruchu. Na jizde jsem take nic nezpozoroval. Diky za kazdou reakci.
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Ahojte Pri meraní emisií - zvýšený volnobeh technik neudrží otáčky v rozsahu 2400-2600. Klapka vyčistená aj nadstavená. Prosím viete mi poradiť? Do 2200 je to OK potom otáčky skokovo vyletia na 3000.Keď uberiem padnú skoro na voľnobeh.
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam problem s ventilatorem v predu na chladici. Obe vrtule se po zahrati auta vetsinou stale toci. Prestanou az po vypnuti klicku. Teplotu to ukazuje v pohode 90C. Napadlo me, ze je spatne cidlo teploty na chladici. Domnivam se spravne? Popr kde ho najdu, abych mohl "sam" vymenit. Diky za pripadne odpovedi
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdar idem sa spytat pri napinani rozovodveho remena , kladka zn Ina ma ist kladka na doraz ale mne sa pretaca dokola je to normalne ??
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, jsem vlastníkem 1,6 MPI (najeto cca 81000) Poslední dobou cca (poslední 2-3 jízdy) mi nejspíš blbnou otáčky nestává se to ovšem vždy.... Normálně mívám volnoběh cca 900 otáček. nicméně se mi stalo, že po záběru na jedničky mi otáčky stouply něco nad 2000 (aniž bych přidával plynu, tak jsem tu spojku ještě v reflexu sešlápl, ale přesto to vyběhlo na ty 2000 plynu jsem se ani nedotkl). Pak se mi stalo, že při dojezdu k semaforu, vyřadím a dojíždím k ostatním autům, že při snižování otáček se na cca 1 vetřinu otáčky zastaví na 1600 a pak klesnou na těch 900. Tohle se také děje jen někdy a jen když mám něco nad 2000 otáček. Na diagnostice jsem ještě neb…
-
- 11 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ako nastavit skrtiacu klapku cez vcds?? bol som v meranych hodnotach a mam tam nejakych 9% podla visu tam mam mat 0 klapka vycistena ..... v Zakladnom nastaveni v kanali 60 neviem ci to spravne spustim nic sa nedeje . Este aby som nezabudol 1,6 MPI LPG kod BSE 2010 Dik
-
- 3 odpovědi
- 8,3tis zobrazení
-
-
Docela by mě zajímalo, jestli někdo z vás řešil dynamiku a spotřebu na 17" kolech. Zkusili jsme na auto s tímto motorem nandat 17" Pegasus a přijde mi to, že tím auto úplně ztratilo dynamiku a navíc mi přijde, že žere víc tak o 2litry. S tou spotřebou jsem počítal, i když se přiznám, že jsem myslel, že to bude žrát navíc tak 0.5-1l navíc.S tou spotřebou bych se i nijak smířil, ale přijde mi, že ty kola hrozně zatěžujou motor a že má s nimi dost práce je roztočit. Před tím bylo auto na 16" kolech tak mi to přišlo v pohodě, ale po nasazení těch 17" je to v dynamice ohromný rozdíl a auto skoro vůbec nejede a motor se musí zbytečně vytáčet, aby normálně jelo, nemyslím…
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, rád by som sa spýtal či by sa dalo do Octavia II facelift 2009 1.6MPi napchať turbo... Ak by to aj išlo tak mám oobavy, že motor odide po chvili.. vopred ďakujem
-
- 1 odpověď
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím, úvodem poznamenávám, že jsem prošel témata popisující mé dílčí problémy, ale třeba vás napadne něco ke komplexnímu řešení. OII, 1.6 MPI, rok výroby 2005, najeto 207tis. km Tento náš kus měl již dlouhou dobu problém se svítící kontrolkou motoru, kterou se za celá léta nepodařilo zcela odstranit, postupně se k tomuto problému přidávala zvýšená spotřeba oleje (cca 1l 2000), spatné starty (nepravidelně) a nižší teplota chladící kapaliny (dle palubního budíku). Vždy jsme udělali jen dílčí úkony (svíčky, termostat, ..), které většinou neměly valného účinku. Nedávno, po kolapsu auta kdy se vymazala řídící jednotka a návratu na korbě odtahovky, jsem s…
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam dotaz ohledne doplneni chladici kapaliny. Motor 1.6 mpi v chladici mam cervenou. Ted jsem koupil g12 + a je takova fialova :-) muzu ji tam dat? Diky
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahojte, Chcem sa spytat o radu, mam moznost kupit 1,6 MPI oktavku najazdene 192 000 Km je to rocnik 2007. Jedna sa o auto z firmy kt. mal jeden zamestnanec takze km su poctive a bolo pravidelne servisovane. Otazka ci zobrat take auto s tak vysokym najazdom, alebo je to uz moc na tento typ motora. V pripade ze by som siel do toho co bude treba vymenit resp. s cim mam pocitat. Cena je okolo 100 K CZK alebo to pustit z hlavy lebo ten motor ma vascinou zivotnost 150 K Km. Diky za rady a nazory.
-
- 6 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Prosím o radu. Mám Octavii07 1,6 benzín/LPG a poslední dobou mi při neutralu kolísají otáčky a při cca 120 km/h to cuká a rosvítil se takový ten motor nebo co to je. Děkuji za radu. V servisu to ukazovalo zadní lamba sondu,tak se vyměnila a pořád to dělá.
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím Posledních pár dnů mi pořádně škube motor za studena od zhruba 2500 otáček při jakémkoliv převodovém stupni. Vyjet malý kopec před barákem je skoro nadlidský úkol. Ale jak se motor přepne na lpg, tak veškeré problémy zmizí. Po pořádném zahřátí motoru už jede v pohodě i na benzín. Podobné problémy jsem měl i v zimě, ale tam jsem to přisuzoval nejspíš starému benzínu. Po natankování do plna ten problém zmizel. Ale teď jsem bral plnou naposled před 14 dny. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Díky. OII 1.6MPI, 2005, 210000km.
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, muzete mi nekdo prosim sdelit cislo dilu, popripade kde se da koupit? Jedna se o gumovou hadici, ktera vede z klikove skrine nekam zpatky na sani k motoru, je to hadice ve tvaru "S" na jedne strane asi 2x sirsi nez na druhe. Mam Octavia II r.v. 2004 1.6 MPI, v technicaku presne je 1Z ACBGUX01 FM5 . Byl jsem se zeptat primo v autorizovanem servisu skoda, ale rekli mi za stoji 1065,- a objednali by me az za 14 dni ;-) takze kdyz ji sezenu, tak si ji vymenim sam, je tam akorat ne dvou svorkach, snad nebude potreba nejak procistit klikovou skrin...nevim. Diky moc Honza
-
- 6 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, o víkendu mě znejistila kontrolka oleje na palubním počítači... Jedu si takhle po D1 a rozsvítí se mi oranžová kontrolka oleje (s pípnutím). Říkám si fajn, dojedu do cíle a doleju oleje. Což jsem taky po zchládnutí motoru/oleje provedl (stejný olej 5w-30 od Castrolu). Oleje tam bylo mírně pod minimem. Po dolití litru si říkám, že by měla kontrolka zhasnout. Nicméně nezhasla, což mě docela znejsitilo... Začal jsem pátrat, co by mohlo být za problém a po konzultaci s člověkem, co by měl autům rozumět, jsme došli k závěru, že vadné čidlo kontroly oleje, že jsem nejspíš někde škrábl podvozkem o něco a poškodil to čidlo (jak byla sněhová kalamita, taj možná o h…
-
- 17 odpovědí
- 45,1tis zobrazení
-
-
Nemá někdo podobný problém: při jízdě v nižších otáčkách se někde od motoru loudí zvuk podobný jako typický zvuk při couvání starého náklaďáku (nevím jak to lépe popsat, vrčení+kňučení...). Začíná to při cca 1500 ot. a při cca 2500 ot. tento nepříjemný zvuk postupně zaniká. Jakmile sešlápnu spojku, okamžitě to přestane, a také při uvolnění plynového pedálu (tedy při jízdě se zařazenou rychlostí a na volnoběh) toto vrčení ustane. Nejvíc je to slyšet na 1 a 2 stupeň na 5.ce skoro neznatelné. Nevím jestli to k mé hrůze může být něco se spojkou nebo převodovkou nebo jen nějaká relativně hloupost - protože najeto mám jen necelých 20.000 km.
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-