Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Ahojte, mam Octavia II, 2008, najazdenych 200000 km, je potrebne cistit turbo v nejakych intrevaloch? nikdy predtym nebolo. dakujem za odpoved T.
-
- 6 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mám Octavii 1.9 TDI BXE, r. v. 2010. Cca. týden občas slýchám na volnoběh takové divné zvuky, které vycházejí z prostoru kolem schránky u spolujezdce. Při přidání plynu se zvýší frekvence, kolem 1500 ot/min už ho motor přeřve. Na vypnutí/zapnutí topení nereagují. Návštěvy servisů dopadly takto: V jednom servise mi řekli, že je to nějaká prkotina, že zvuk vychází někde od rozvodů. S autem prý mám jezdit tak dlouho, než se něco stane. Jelikož nejsem zastáncem tohoto řešení, přeci jen si říkám, že částečně rozbitá věc může na rozdíl od úplně rozbité jít zachránit. Navštívil jsem tedy druhý servis, tam mi řekli, že se nejedná o nic spojeného se spojkou, že by hledali…
-
- 4 odpovědi
- 6,1tis zobrazení
-
-
Ahojky mám kamarada a ten má 1.9 TDI octavii a rosvítila se mu žlutá kontrolka olejničky ( mazaní). Tak jsem mu dolil olej chvilku to dalo pokoj . Ale ted se stává ,že mu občas problikne po nastartování , ale hladina oleje je v pořádku .Nevíte čím by to mohlo být.Dík
-
- 11 odpovědí
- 32,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, jedná se o Octavia 2, rv2010, 1.9 TDI BXE bez DPF, najeto 98tis, auto jezdilo do 90tis km na LL olej. Minulý víkend jsem nechal "preventivně" měnit chladící kapalinu a nemile mě překvapil bližší pohled do vyrovnávací nádobky. Hledal jsem co by to mohlo být a úplně si nejsem jistý. Nádobku jsem vymontoval a ta usazenina je dost tvrdá a jde pouze mechanicky odstranit, horká voda s jarem s tím nehne. Otázkou tedy je, zda je to rez nebo usazenina po nějaké opravě těsnění pod hlavou například? Mám informace, že na autě se měnil jen olej a filtry dle servisního plánu, takže vlastně skoro nic. Olej ani kapalina neubývá, pod víčkem oleje je jen olej, v nádobce olejová sk…
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj nevíte někdo co může být příčinou podivného drnčení v levé části motoru (někde v místě napínací kladky)?? Dělá to pouze při studeném motoru, když se ohřeje je to OK. Že by zrovna ta napínací kladka nebo alternátor??
-
- 39 odpovědí
- 18,1tis zobrazení
-
-
Nezná někdo příčinu zvuku z videa cca 1:10 začne, potom ustává po rozjetí a zahřátí o.k. Auto neškube, necuká, zátah je v plném spektru otáček, po startu vydává tento zvuk po přidání se ztratí při ubrání zase ,,řinčí" po rozjetí a mírné jízdě je zvuk pryč a zase se objeví po delší odstávce vozu cca po 2 dnech.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřebuji od Vás poradit. Mám OVII 2009, najeto 170tis. Když jedu na 4. nebo 5. rychlostní stupeň, tak se při rychlosti cca od 110-120km/h ozývá z motoru hučení. Jakmile dosáhnu 130km/h hučení přestává. Hučení se též objevuje pouze když plyn jen lehce šolíchám, jakmile ho sešlápnu nebo pustím, tak hučení zmizí. Myslíte, že je to turbo nebo něco jiného? Děkuji předem za postřehy.
-
- 3 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mam problém s motorem BLS jednou po nastartovani a ujeti cca 2metru začal motor vybrovat a ozývaly se z něj zvuky jako při zadřeném ložisku. po chvilce zvuky ustaly ale motor vybroval při zatahu dal. To po chvily taky ustalo. Ted motor na volnoběh funguje normálně ale v tahu se z něho ozývá klepaní které po spadnuti otáček na volnoběh zase přestane. Rok výroby je 2007 a najeto podle budiku 148000 km nevědel by někdo co to muze byt. Diky Tomas
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím ve spolek ... prosím o radu, Před dvěma měsíci jsem měnil olej v rámci servisu a teď po této době (cca 6800 Km) jsem musel dolít pulitr oleje. Je to normální? Mám 1,9 TDI PD 77KW .. Není to předzvěst, že odchází turbo do věčných lovišť? Děkuji za každý tip.
-
- 17 odpovědí
- 21,6tis zobrazení
-
-
Zdar, koupil jsem ojetou OII combi 1.9 TDI 77KW PD, dle datového štítku je z výroby QG1 deaktivován. Předchozí majitel ale říkal, že prodloužený interval nechal aktivovat. Volal jsem i k tomu autorizovanému prodejci, ten mi prodloužený servisní interval potvrdil...ale ani nevěděl co je tam za olej....jelikož je to origo servis tak to bude s velkou pravděpodobností SHELL LONGLIFE 0W-30....Oleje zatím dost ale nevím když dojde co tam dolít.....štítek s olejem a výměnou nalepen není.... Jo a co přesně znamená ten prodloužený servisní interval...jasně olej Longlife a co dál? O kolik je servisní prohlídka dražší? Najedu ročně tak 25000km....takže mne prodloužený interval zaj…
-
- 42 odpovědí
- 45,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, Po výměně filtru a rozvodu na octavii 1.9 TDI, kod BXE, rok 2008... Se mi stava,ze cca po 10km auto přestane tahnout a paj zdechne, ukazalo se,ze v kadince s palivovym filtrem je hooodne malo nafty a filtr neni ani potopnej, pak to nejde ani nastartovat, pomůže az kdyz do sani striknu horlavej cistic a motor naskoci, po vyndani klicku uz pak motor na podruhy naskoci na prvni. Diagnostika uplne bez chyb nesetkal jste se s tim nekdo?
-
- 3 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj,mam 77kw oii motor BXE. Mám problem ten,ze po cca 30km,se motor ohreje na provozni teplotu(ohreje se driv,mam na mysli v mem pripade). Kdyz motor chcipnu,po minutě nastartuju,tak motor v momentě startovani má strasne vibrace. Nema tendenci se ciste prehoupnout. Rano za studena jde krasne. Jen upozornuju ze nejde o dlouhy start. Spojka komplent nová,egr cistenej. Jednoduse mi pri startovani a ohratem motoru,by motor nejradsi vybehl. Mate nekdo tento problem?
-
-
- 6 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám dotaz autíčko mi přestalo táhnout :-( a podle diagnostiky ( ELM 327 a programek torque ) mi sporadicky a někdy i kriticky skáče chyba Turbocharger senzor A - co to je ?? kde to je ?? jak to vyměnim ?? - váha vzduchu a vzduchový filtr jsou dnes nové . Děkuji za odpověď
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdar Nikdy jsem to neřešil, takže jsem u TESCO natankoval plnou nádrž (Měl jsem dojezd 30km, tak moc možností nebylo). Odjel domů (cca 2km) a nechal stát. Ráno sednu do auta a rozsvítila se mi kontrolka motoru. Zrovna jsem jel něco řešit k mechanikovi do servisu s jiným autem, tak se koukl, napojil to na diagnostiku a že prej není jednoznačné, co se stalo. Chybu smazal a já dva dny jel OK. Nyní se mi kontrolka zase rozsvítila. Podle informací na netu si myslím, že problém bude asi v naftě u TESCO. Na druhou stranu ale spousta lidí psalo, že se motor zapne do nouzového režimu a neregeneruje "něco". Jít zase hledat do servisu, nebo nějak odpumpovat nádrž a natan…
-
- 7 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Zdravim panove, kamaradovi zacina odchazet vaha, doporucil jsem mu vymenu, neni problem, jen jde o to jakou zvolit znacku. Mate nejake zkusenosti s vyberem? Je to pro BXE origo dily 038 906 461B Co jsem tak vsude hledal, doporucil jsem mu Pierburg 7.22684.15.0 ( pro BXE ) nebo klasiku origo Bosch. Nicmene co jsem vsude cetl, bosh jde pry udajne trosku lepe odspoda, Pierburg naopak lepsi ve vyssich otackach ... Dale jsem narazil na celkem velky pocet reklamci Bosche, ale vetsinou tech repasovanych (X) vymenych dilu. Za kazdou radu budu ja i kamarad rad. Dan
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Ahojte, vcera mi zacalo buchat nieco od motora, otvoril som kapotu a vibrovala tato kladka (vid. video). Viete mi pls. poradit co s tym? da sa to utiahnut? alebo vymena? Dakujem za info T. buchanie_motor.MOV
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
zdravím, jemožné, nebo spíš bude toto po zapojení fungovat? mám holý motor 77kw bez vstřiku, a vše co jde sundat ze 103kw, motor by šel do auta v kterém byl 103kw, tzn bude to řídit jednotka z 103kw
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, potrebuji radu ci vasi zkusenost. Typ BXE, model 2007, 5q manual. Prevodovka zacala po koupi skrtat z 1 na 2 po ohrati, takze vymena oleje orig ale ne skrtak. Asi pred rokem. Pred par tydny jsem mel pocit ze to divne radi, jakoby nasucho ale neskrtalo ale nemelo to takovy ten zdravy odpor. Tak jsem auto postavil na zadni a trochu dolil klasicky, ale jak bylo auto nakloneno tak je tam ted asi o 200ml vice oleje. A nyni k problemu, odnekud nevim odkud jde to slyset v aute je jakoby kovovy selest, prirovnal bych to k selestu kdyz susti brzdy po umyti auta kdyz na nich mate trochu koroze. Problem se projevuje od cca 50 km/h i kdyz mozna to pri mensi rychlosti neni …
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím zkušené škodováky, máme doma teď takový větší problém,se kterým si zatím nikdo neví rady. Začalo to nabráním nafty u Shell.Po pár km začala blikat kontrolka žhavení,po pár minutách následně kontrolka tlaku oleje a ASR.Jak to tak krásně začalo všechno poblikávat,rychle se auto odstavilo na krajnici a vypl motor.Za pár sekund se zaplo opět zapalování,ale již svítila kontrolka závady ŘJ.Auto nešlo natočit.Než dojel odtah a dovezlo se auto do servisu,uběhla asi hodina,servisák na to mrkl,na diagnostice nic. Jeho vyznění-špatný některý ze vstřiků,nebo jen zasraný. Po té cca hodině při zapnutí zapalování už závada ŘJ nesvítila a motor normálně naskočil.Dostali jsme n…
-
- 23 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, obracím se na Vás jako naprostý laik. Chystám se na první domácí výměnu všech filtrů a oleje. Na Auto Kelly jsem si našel tyto produkty a rád bych se s Vámi poradil, že pořizuji dobře. Mám Octavii II, 1.9 TDI, 2008 Filtry: Filtr olejový MANN - MF HU719/7X Filtr vzduchový MANN - MF C35154 Filtr palivový MANN - MF PU825X Filtr kabinový, s uhlíkem MANN - MF CUK2939 Olej: Castrol EDGE 5W-30 4 lt - CA 192250275 Předem děkuji za všechny rady
-
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, dneska jsem chtel vymenit palivovy filtr a vsechny sroubky se mi povedlo povolit, ale jeden byl tak pretazeny, ze jsem ho strhnul. Mel jsem samozrejme hvezdicku dane velikosti, ale jak jsem za to zabiral tak se najednou bit protocil a ted to nemuzu povolit vubec, protoze bit se mi protaci. Neporadi nekdo co s tim? Zkousel jsem tu hlavicku chytit do klesti, ale nejde to, je to fakt moc utazene. Diky za rady Tomas
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim vubec se v tom nevyznam kdyz sem jel podradil sem na 2 pridal plyn a ozvala se rana auto jede dal ale nema vykon!pri nejakej otackach jde slyset jakobi foukani vzduchu nekde u motoru nevite nekdo co by to mohlo bejt? diky amater
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda jste neměl někdo podobný problém a nebo jestli byste mi někdo neporadil. Dnes po ujetí asi 3 km jsem zastavil na benzince a jeden chlapík mě upozornil, že mi teče nějaká kapalina. Následně jsem se podíval pod auto a viděl jsem tam, jak teče olej. Zjistil jsem, že se sám musel povolil kryt na olejový filtr, jako kdyby jste ho tam křivě namontovali, ale byl dotažený a z toho mi právě vytekl skoro všechen olej. Musel tam být nějaký tlak, vůbec to nechápu, na olej už jsem najel 8000,- a žádný problém. Děkuji moc za rady
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všichni, mám Octavia 1.9 TDI BXE z roku 2010, 151 tkm. Již od koupě (kupoval jsem ji jetou) si všímám následující věci - jedničku musím poměrně dost rozjet, aby při přeřazení na dvojku nespadly otáčky na hranici volnoběhu. Auto krásně jede, spojka se mi zdá ok - spotřeba na dálku klidně 4,2l/100km. Je to normální, dělám špatně něco já? Jediné, co se mi podařilo dohledat je to, že z nějakého důvodu měli ve 147 tkm v servisu vyndanou převodovku. Předem díky!
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-