Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..

1. Zahájeno uživatelem sliver,

Rád bych identifikoval jednotlivá relátka umístěná na panelu pod pojistovou skříní i na AKU v mot.prostoru. Ví někdo jaké relé k čemu slouží? Motor - Tsi 77KW.

2. Zahájeno uživatelem hootchi,

Zdravím, seznamuji se se svým novým Rapídkem a řeším jednu hádanku. Mám 1.2 Tsi, 63kW, Ambient. Když sedím v autě, tak se zamknu vnitřním tlačítkem centrálu. Při vystupování tlačítkem zase odemknu, ale po vystoupení se nemůžu dostat do zadních dveří. Jde o nějaký záměr? Tlačítko zámku nesvítí, ale po znovustisknutí se již odblokují i zadní. Také to tak máte?? Díky h.

3. Zahájeno uživatelem Horalák,

Zdravím, snažil jsem se tady hledat, ale na Rapida jsem podobné téma nenašel. Pokud duplikuju, tak mě prosím neukamenujte. Mám Rapida Fresh ve verzi Active, vyroben 10/2014. Je možné k němu dodělat originální dálkové zamykání? Pokud ano, je to pouze o tom, získat klíč s tlačítky a spárovat nebo se přidává i jednotka do auta? A jak to +/- vychází cenově? Děkuji

• 7 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem rogerer,

Založil jsem to tu, ať to nerozebíráme v milionech tematů....takže jak jsem psal....možná by se hodily obloukový nad mlhovky ;.) Někdo nějaký jiný nápad ?

5. Zahájeno uživatelem hruskin,

Nevíte někdo, jestli je ošetřená lampička u řidiče tak, aby nevybila baterii? Chtěl bych si z ní vytáhnout napájení pro onboard kameru, abych nemusel tahat metry kabelů, teď mi jde o to, zda k tomu přibastlit hlídač napětí, nebo to řeší auto samo.

6. Zahájeno uživatelem hardb,

neměl by někdo náhodou schéma zapojení k palivovému čerpadlu ?? vede tam +- 6 drátu (nějak jsem je nepočítal) ty vedou do nějaké krabičky a pak už k čerpadlu ... jde mi o to abych věděl kde hledat +12V (ono to bude asi nejtlustší kábl načervenalé barvy) ale chci mít jistotu Děkuji

7. Zahájeno uživatelem architect,

Pozorujem to prakticky od začiatku a tak som sa len chcel s vami podeliť o túto skúsenosť, prípadne to viac rozobrať a nájsť odpoveď prečo je tomu tak. Niekedy sa mi stáva, že keď idem s vymačknutou spojkou a dobieham, tak mi PP ukazuje aktuálnu spotrebu skoro identickú ako, keby bol motor v zábere, resp. niekedy sa tá hodnota o niečo zníži, ale určite sa to nie je to isté ako na voľnobehu. Ono keď ideš trebárs aj 200-300m s vymačknutou spojkou, otáčkomer je na voľnobežných otáčkach a na displeji vidíš 5-5,5l spotreba, začne to časom vŕtať v hlave, kde môže byť problém. Stáva sa to hlavne, keď idem dolu s kopca. Samozrejme, že optimálnu rýchlosť dobrzďujem brzdou. Nepov…

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Sir Jim,

Potrebuju poradit, mam tyden nove auto a uz od zacatku me stve vyrazne zelene podsvicena kontrolka parkovacek na ovladaci svetel. Ostatni polhy zari tlumene ale zrovna parkovacky zari vyraznou zelenou, nechapu proc, v noci se mi to svetlo odrazi na okenku a hrozne to rozptyluje. Nevim jestli je to normalni nebo mi to ma neco rict, v navodu jsme nic nenasel a sviti to porad stejne at to prepnu kam chci. Nekdo nevi?

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem touareg3,

Zdravím, paáni, chcem sa spýtať niekoho kompetentného, či sa dá nájsť v predných dverách stále napätie +12V. Predpokladám, že nie, nakoľko okná idú len pri zapnutom zapaľovaní....osvetlenie ovládania okien len pri zapnutých obrysových svetlách. Dík.

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem oneb1t,

potřebné vybavení a postup pro montáž předních mlhovek na MR2013 potřebný materiál: (bez zapojení přes BCM, pro corner light je nutné mít jednotku končící označením 087) přípravek na vytáhnutí rámečků (je pod podlahou v kufru) - zadarmo přední mlhovky - vrakáč 1000kč cca 1x 5m 2.5mm CU drát pro 12V - 40kč elektro cca 1x 0.5m 2.5mm CU drát pro zem - 5kč elektro cca 1x0.5m 1mm CU drát pro indikaci na budíky 5kč elektro vypínač mlhovek (lze použít i z octavia 2) - vrakáč 400kč/novej ??kč 1x 2.8mm ISO samička pin - vrakáč/elektro 10kč 2x dvojitý ISO samička pin do pojistkové skříně - vrakáč/elektro 10kč 1x dupont samička PIN pro palubku (tady je asi jinej konekto…

• 8 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem dan_bilek,

Zdravim Chtěl bych se zeptat, zda někdo z Vás neví jak udělat u Rapidu, aby při nastartování se rozsvítili automaticky xenony místo denního svícení. Děkuji

12. Zahájeno uživatelem Rapid2013,

Rád bych se zeptal těch kteří mají v Rapidu originální Škoda AutoAlarm 1, Jak jste spokojeni s alarmem, a máte ještě nějaké dodatečné zapezpečení vozu? 2, Je možné AutoAlarm dodělat dodatečně?(V autorizovaném servisu).Model Rapid MR2013.

• 4 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem MATY585,

Zdravim chalani, chcem sa opytat ci mi viete napisat druhy vsetkych ziaroviek u Rapida. Parkovacky,vnutorne osvetlenie,cuvacie svetla, osvetlenie ECV Vdaka

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem pershing,

ahoj minule som si vsimol ze rapid ma po starom - zelene podsvietenie pristrojov, volantu (nie budikov), chcel by som sa spytat ci to je mozne nejakym jednoduchym sposobom prerobit na biele - ako to je napr v novej oktavke a ci to nahodou uz niekto neskusal. Podobnu temu sa mi nepodarilo najst tak zakladam novu.

15. Zahájeno uživatelem Rypicong,

Zdar, Ti co mají manuální klimatizace, slyšíte nějaké zvuky navíc pokud jí zapnete ? Já jsem si teď všiml ( protože jsem vypnul rádio , že pokud mám zapnutou klimatizaci, tak je slyšet takové drobně šustění, nebo tření z výdechů. Nevím jak to nazvat. Něco mezi třením polystyrénu, škrundajícím ložiskem. A zvuk je takový nepravidelný. Asi jako když chladí lednička. Že by málo náplně ? ... Když klimu vypnu, zvuk ustane... díky

• Pozitivní
    • 19 odpovědí
    • 5,5tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Pastelka,

Ahoj kluci, byl jsem minulý týden s R (MR2103) v rapidu na odstranění pár neduhů (reklamace laku, seštelování dveří, úprava klimatizace, ....) a jsem dost naxxxxx... Mohli byste se mi podívat na Vaše vozy a napsati mi dvě věci: 1. Za při otevření kufru odskokem (dálkou na klíčku) u zamknutého auta (dálkou na klíčku) a po jeho následném zabouchnutí se kufr uzamkne? Mi zůstává stále odemknutý a prý toto nejde doprogramovat a mám zamknout dálkou.... Díky moc za Vaše příspěvky. Tom

• 13 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem nostrolo,

Kde ma Skoda Rapid Spaceback umistenou diagnostickou zasuvku ?

• 1 odpověď
    • 5tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Deny1988,

Zdravím, tak nevím, jestli jsem úplně natvrdlý, ale nevím si rady s výměnou žárovek na Rapidu 2014 liftback 1.6 Tdi 77Kw Na levé straně, kde je baterka to jakš-takš jde, ale hlava mi nebere, jak mám vyměnit žárovku na pravé straně. H7 krytka je utopená pod nosníkem a schovaná až v dílu blatníku. Z boku je palivový filtr. Nedá se tam nikudy dostat. Zkusil jsem povolit šroub, který drží parabolu, světlo se viklá, ale vyndat z auta parabola nejde... Hrozně mě mate, že tady na foru někdo psal, že výměna na vpravo v pohodě, asi 3 minuty, a vlevo od baterky "hrůza", 5 minut.... Předem moc děkuju, za nějaký tip.

• 12 odpovědí
    • 18tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem ic.sniper,

Zajímalo by mě jestli je možné dodělat u Rapida chybějící dojezdy stahování oken. Mám na mysli jestli by nešlo použít například z Fabie 2, včetně spínačů, řj a dalších komponent. Nezajímal se tu o to již někdo kdo je kutil?

20. Zahájeno uživatelem SITMIR,

Vážení kolegové. Potřeboval bych poradit jak dostat do kufru 12V pro napájení zásuvky. např. pro chladící box a podobně. Zásuvka by měla být trvale pod napětím tzn. i po vytažení klíčku tak jako zásuvka na středové konzoli. Tahat proud od pojistkové skříně mi přijde dost krkolomé. Nenapadá někoho nějaké řešení ? Předem díky za nápady.

21. Zahájeno uživatelem miklisek,

Už jsem toto téma lehce nakousl ve svém tématu o RAPIDu. Nemá někdo z vás nápad jak zapojit osvětlení přístrojů aby svítilo i při zapnutém denním svícení. Je mě jasný, že to nakódovat nejde, RAPID nemá inteligentní elektroniku. Spíš se jedná o nějaké spolehlivé funkční propojení na úrovni kabeláže.

22. Zahájeno uživatelem Jakoob,

Ahoj, nevíte někdo jestli je možné vyměnit manuální klimatizaci za automatickou? Koupil jsem z časových důvodů skladové auto a aut. klima mi chybí... Díky za všechny příspěvky

• 10 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem taktik,

co bezpecne prerusit a stazit ukradnutie rapidky?ma niekto nejaky napad??? Chapem,ze umiestnenie spinaca bude individualne....ale zatial som nekuchal...takze naprv sa pytam. Idealne by bolo,keby to nic nepisalo do pamati zvad.

• 20 odpovědí
    • 7,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem electron,

ake ma Rapid kodovanie?

• Díky
    • 18 odpovědí
    • 8,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Petrrr,

Ahoj, mám dotaz na Vás znalejší. Lze pouhou výměnou nevyhřívaných trysek za tyto vyhřívané http://www.cc-autodily.cz/tryska-ostrikovace-6?brand=SKODA&model=RAPID docílit vyhříváním ostřikovačů, nebo je třeba dotáhnout ještě ten elek. kablík. Ptám se jen ze zvědavosti kdyby náhodou, předpokládám, že zas tak jednoduché to nebude. Díky

• 1 odpověď
    • 2,5tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.