Elektrika
Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..
278 témat v tomto fóru
-
Rád bych identifikoval jednotlivá relátka umístěná na panelu pod pojistovou skříní i na AKU v mot.prostoru. Ví někdo jaké relé k čemu slouží? Motor - Tsi 77KW.
-
-
- 2 odpovědi
- 11,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, seznamuji se se svým novým Rapídkem a řeším jednu hádanku. Mám 1.2 Tsi, 63kW, Ambient. Když sedím v autě, tak se zamknu vnitřním tlačítkem centrálu. Při vystupování tlačítkem zase odemknu, ale po vystoupení se nemůžu dostat do zadních dveří. Jde o nějaký záměr? Tlačítko zámku nesvítí, ale po znovustisknutí se již odblokují i zadní. Také to tak máte?? Díky h.
-
- 7 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, snažil jsem se tady hledat, ale na Rapida jsem podobné téma nenašel. Pokud duplikuju, tak mě prosím neukamenujte. Mám Rapida Fresh ve verzi Active, vyroben 10/2014. Je možné k němu dodělat originální dálkové zamykání? Pokud ano, je to pouze o tom, získat klíč s tlačítky a spárovat nebo se přidává i jednotka do auta? A jak to +/- vychází cenově? Děkuji
-
- 7 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Založil jsem to tu, ať to nerozebíráme v milionech tematů....takže jak jsem psal....možná by se hodily obloukový nad mlhovky ;.) Někdo nějaký jiný nápad ?
-
-
- 57 odpovědí
- 19,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nevíte někdo, jestli je ošetřená lampička u řidiče tak, aby nevybila baterii? Chtěl bych si z ní vytáhnout napájení pro onboard kameru, abych nemusel tahat metry kabelů, teď mi jde o to, zda k tomu přibastlit hlídač napětí, nebo to řeší auto samo.
-
-
- 5 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
neměl by někdo náhodou schéma zapojení k palivovému čerpadlu ?? vede tam +- 6 drátu (nějak jsem je nepočítal) ty vedou do nějaké krabičky a pak už k čerpadlu ... jde mi o to abych věděl kde hledat +12V (ono to bude asi nejtlustší kábl načervenalé barvy) ale chci mít jistotu Děkuji
-
- 10 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pozorujem to prakticky od začiatku a tak som sa len chcel s vami podeliť o túto skúsenosť, prípadne to viac rozobrať a nájsť odpoveď prečo je tomu tak. Niekedy sa mi stáva, že keď idem s vymačknutou spojkou a dobieham, tak mi PP ukazuje aktuálnu spotrebu skoro identickú ako, keby bol motor v zábere, resp. niekedy sa tá hodnota o niečo zníži, ale určite sa to nie je to isté ako na voľnobehu. Ono keď ideš trebárs aj 200-300m s vymačknutou spojkou, otáčkomer je na voľnobežných otáčkach a na displeji vidíš 5-5,5l spotreba, začne to časom vŕtať v hlave, kde môže byť problém. Stáva sa to hlavne, keď idem dolu s kopca. Samozrejme, že optimálnu rýchlosť dobrzďujem brzdou. Nepov…
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Potrebuju poradit, mam tyden nove auto a uz od zacatku me stve vyrazne zelene podsvicena kontrolka parkovacek na ovladaci svetel. Ostatni polhy zari tlumene ale zrovna parkovacky zari vyraznou zelenou, nechapu proc, v noci se mi to svetlo odrazi na okenku a hrozne to rozptyluje. Nevim jestli je to normalni nebo mi to ma neco rict, v navodu jsme nic nenasel a sviti to porad stejne at to prepnu kam chci. Nekdo nevi?
-
-
- 14 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, paáni, chcem sa spýtať niekoho kompetentného, či sa dá nájsť v predných dverách stále napätie +12V. Predpokladám, že nie, nakoľko okná idú len pri zapnutom zapaľovaní....osvetlenie ovládania okien len pri zapnutých obrysových svetlách. Dík.
-
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
potřebné vybavení a postup pro montáž předních mlhovek na MR2013 potřebný materiál: (bez zapojení přes BCM, pro corner light je nutné mít jednotku končící označením 087) přípravek na vytáhnutí rámečků (je pod podlahou v kufru) - zadarmo přední mlhovky - vrakáč 1000kč cca 1x 5m 2.5mm CU drát pro 12V - 40kč elektro cca 1x 0.5m 2.5mm CU drát pro zem - 5kč elektro cca 1x0.5m 1mm CU drát pro indikaci na budíky 5kč elektro vypínač mlhovek (lze použít i z octavia 2) - vrakáč 400kč/novej ??kč 1x 2.8mm ISO samička pin - vrakáč/elektro 10kč 2x dvojitý ISO samička pin do pojistkové skříně - vrakáč/elektro 10kč 1x dupont samička PIN pro palubku (tady je asi jinej konekto…
-
- 8 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Chtěl bych se zeptat, zda někdo z Vás neví jak udělat u Rapidu, aby při nastartování se rozsvítili automaticky xenony místo denního svícení. Děkuji
-
- 9 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Rád bych se zeptal těch kteří mají v Rapidu originální Škoda AutoAlarm 1, Jak jste spokojeni s alarmem, a máte ještě nějaké dodatečné zapezpečení vozu? 2, Je možné AutoAlarm dodělat dodatečně?(V autorizovaném servisu).Model Rapid MR2013.
-
- 4 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravim chalani, chcem sa opytat ci mi viete napisat druhy vsetkych ziaroviek u Rapida. Parkovacky,vnutorne osvetlenie,cuvacie svetla, osvetlenie ECV Vdaka
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
ahoj minule som si vsimol ze rapid ma po starom - zelene podsvietenie pristrojov, volantu (nie budikov), chcel by som sa spytat ci to je mozne nejakym jednoduchym sposobom prerobit na biele - ako to je napr v novej oktavke a ci to nahodou uz niekto neskusal. Podobnu temu sa mi nepodarilo najst tak zakladam novu.
-
-
- 6 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar, Ti co mají manuální klimatizace, slyšíte nějaké zvuky navíc pokud jí zapnete ? Já jsem si teď všiml ( protože jsem vypnul rádio , že pokud mám zapnutou klimatizaci, tak je slyšet takové drobně šustění, nebo tření z výdechů. Nevím jak to nazvat. Něco mezi třením polystyrénu, škrundajícím ložiskem. A zvuk je takový nepravidelný. Asi jako když chladí lednička. Že by málo náplně ? ... Když klimu vypnu, zvuk ustane... díky
-
-
- 19 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci, byl jsem minulý týden s R (MR2103) v rapidu na odstranění pár neduhů (reklamace laku, seštelování dveří, úprava klimatizace, ....) a jsem dost naxxxxx... Mohli byste se mi podívat na Vaše vozy a napsati mi dvě věci: 1. Za při otevření kufru odskokem (dálkou na klíčku) u zamknutého auta (dálkou na klíčku) a po jeho následném zabouchnutí se kufr uzamkne? Mi zůstává stále odemknutý a prý toto nejde doprogramovat a mám zamknout dálkou.... Díky moc za Vaše příspěvky. Tom
-
- 13 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Kde ma Skoda Rapid Spaceback umistenou diagnostickou zasuvku ?
-
- 1 odpověď
- 5tis zobrazení
-
-
Zdravím, tak nevím, jestli jsem úplně natvrdlý, ale nevím si rady s výměnou žárovek na Rapidu 2014 liftback 1.6 Tdi 77Kw Na levé straně, kde je baterka to jakš-takš jde, ale hlava mi nebere, jak mám vyměnit žárovku na pravé straně. H7 krytka je utopená pod nosníkem a schovaná až v dílu blatníku. Z boku je palivový filtr. Nedá se tam nikudy dostat. Zkusil jsem povolit šroub, který drží parabolu, světlo se viklá, ale vyndat z auta parabola nejde... Hrozně mě mate, že tady na foru někdo psal, že výměna na vpravo v pohodě, asi 3 minuty, a vlevo od baterky "hrůza", 5 minut.... Předem moc děkuju, za nějaký tip.
-
- 12 odpovědí
- 18tis zobrazení
-
-
Zajímalo by mě jestli je možné dodělat u Rapida chybějící dojezdy stahování oken. Mám na mysli jestli by nešlo použít například z Fabie 2, včetně spínačů, řj a dalších komponent. Nezajímal se tu o to již někdo kdo je kutil?
-
- 6 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Vážení kolegové. Potřeboval bych poradit jak dostat do kufru 12V pro napájení zásuvky. např. pro chladící box a podobně. Zásuvka by měla být trvale pod napětím tzn. i po vytažení klíčku tak jako zásuvka na středové konzoli. Tahat proud od pojistkové skříně mi přijde dost krkolomé. Nenapadá někoho nějaké řešení ? Předem díky za nápady.
-
- 5 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Už jsem toto téma lehce nakousl ve svém tématu o RAPIDu. Nemá někdo z vás nápad jak zapojit osvětlení přístrojů aby svítilo i při zapnutém denním svícení. Je mě jasný, že to nakódovat nejde, RAPID nemá inteligentní elektroniku. Spíš se jedná o nějaké spolehlivé funkční propojení na úrovni kabeláže.
-
-
- 15 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nevíte někdo jestli je možné vyměnit manuální klimatizaci za automatickou? Koupil jsem z časových důvodů skladové auto a aut. klima mi chybí... Díky za všechny příspěvky
-
- 10 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
co bezpecne prerusit a stazit ukradnutie rapidky?ma niekto nejaky napad??? Chapem,ze umiestnenie spinaca bude individualne....ale zatial som nekuchal...takze naprv sa pytam. Idealne by bolo,keby to nic nepisalo do pamati zvad.
-
- 20 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
ake ma Rapid kodovanie?
-
-
- 18 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz na Vás znalejší. Lze pouhou výměnou nevyhřívaných trysek za tyto vyhřívané http://www.cc-autodily.cz/tryska-ostrikovace-6?brand=SKODA&model=RAPID docílit vyhříváním ostřikovačů, nebo je třeba dotáhnout ještě ten elek. kablík. Ptám se jen ze zvědavosti kdyby náhodou, předpokládám, že zas tak jednoduché to nebude. Díky
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-