Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.6 MPI

1. Zahájeno uživatelem TomášT,

Mám takový malilinkatý problém: Včera jsem nastartoval studený motor-vyjel z garáže a zhasnul ho. Pak jsem se dal do vysávání interiéru, impregnace plastů atd. Večer jsem studený motor opět nastartoval a zajel do garáže-cosi jsem zaslechl, ale nevěnoval tomu pozornost. Dneska jsem opět nastartoval studený motor a vyjel z garáže(abych dokončil údržbu) a hle motor si cvaká...jako kdybych šroubovákem ťukal do víka ventilů. Nejvíce patrné na volnoběh s otáčkami se to zrychlovalo ale stále se to drželo. Tak jsem ho zdechnul a dal se do pokračování údržby. Vyndal a zkontroloval vzduchový filtr, vytřel trošku oleje ve filtrboxu, stříknul sprejem po škrtící klapce, rozdělal ro…

• Pozitivní
    • 68 odpovědí
    • 34,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem bigboban,

Motor startuje pěkně, stačí ťuknout klíček a naskočí. Ale někdy (třeba tak cca každý 10. startování) to po naskočení motoru když ještě držím klíček vydá úplně šílenej pištivě skřípavej zvuk. Čím to je?

3. Zahájeno uživatelem Danda69,

Zdravím chtěla jsem se zeptat mám vylágrovaný motor v octavii 1,6 55 kw typ AEE. Dostal se mi do ruk motor 1,6 55 kw z felicie a potrebovala bych vedět drív nez budu někoho s tím otravovat zda to jde prekopat do té mé octavie. Díky za odpověd.

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Mokros,

Zdravím, mám takový problém ...kolísají mi otáčky pořídil jsem i nějaké video tak ho můžete shlédnout..popřípadě děkuji za tipy a rady já nevím co to může být, ještě jsem se s tím nesetkal díky

• 6 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  5. Ahoj, mám motor 1.6i BFQ, r.v. 2003, najeto necelých 200 000….do konce minulýho roku bylo vše OK…pak najednou auto nešlo za plynem a zvýšila se spotřeba. Na Vagu zadní lambda, jinak nic….tu jsme vyměnil, ale nic se nezměnilo, auto líný a při rozjezdu se studeným motorem se dusilo, po pár stech metrech bylo vše ale v pořádku. Začal jsem měnit všechno možné, zmiňovanou lambdu vzadu, svíčky, všechny filtry, olej, vyčistil váhu vzduchu, dal nový spínač polohy spojkového pedálu, vyměnil kompletní výfuk, VAG neukazuje nikde žádnou závadu a READYNESS KÓD jde bez problémů také vytvořit. Vše je dobré jen chvíli po základním nastavení , ale po několika dnech se vše vrátí do sta…

• 30 odpovědí
    • 18,9tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem mirec10107,

caute hosi chcem sa opytat ci mate niekto skusenost ci by octavia 1.6 75kw jazdila normalne ked vyberem katalyzator a necham odpojenu lambda sondu

• 2 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Fjody,

Zdravím chlapi, Škoda octavia AEE - 1.6 - 55kw. Prosím vás, čo je tá čierna skrinka medzi nádobkami na chladiacu kvapalinu - ostrekovače - olej serva? Všetko okolo viem identifikovať, ale nie tú skrinku (prikladám vyznačené na obrázku). Vychádza odtiaľ zvláštne tikanie, ako z hodín a zdá sa mi, že som to predtým nepočul. Preto by som rád identifikoval tú skrinku a možný dôvod tikania (nástražný výbušný systém som predbežne vylúčil :-)) Dík.

• 4 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem lukasso333,

Zdravím všechny "Škodáky", neví někdo čím by mohlo být, že vždy po jízdě (když je motor teplý) nemohu opět nastartovat? Když ho nechám vychladnout cca hodinu, tak zase v klidu na první otočení nastartuju. Nedávno jsem měl problém s tím, že mi auto při jízdě cukalo a také šlo špatně nastartovat, v servisu mi řekli, že mi jen natekla voda do víčka rozdělovače a vrátili mi auto fungující s prý ještě seřízeným motorem, pravda, asi týden jsem s tím jezdil bez problémů. Teď to začalo dělat zase, auto sice necuká, ale nastartovat chvíli po jízdě je nemožné. Ví někdo, čím by to mohlo být? Napadá mě leda vstřikovač. Může to být i elektrikou, nějaké špatné relé? Předem díky za vš…

• 11 odpovědí
    • 12,8tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem lukass37,

zdravim, mam octaviu 1 r.v.1998 1.6 55kw AEE cca pred mesiacom mi zacal robit problemy starter, ked som pretocil klucom ozval sa len zvuk tocenia startera (zvuk beziaceho elektromotora) ale netocil motorom, ziadne skripanie, brusenie lamanie zubov ani ine kovove zvuky, cize som si myslel ze to bude cievka ktora nevysuva pastorok a tak bezi starter zasunuty, uz som sa ale dozvedel ze to nieje z konstrukcneho hladiska mozne kedze pri zlej cievke by sa starter ani netocil, zaujimave je ze pri opakovanom pretoceni kluca a pokusu o nastartovanie auto na 3-4 krat naskocilo, asi tyzden som to neriesil lebo som nemal cas no najblizsi vikend som vybral starter, rozobral ho, vycis…

• 10 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Dafe,

Ahoj lidičky mám na Vás dotaz už několikrát jse mi stalo že když jedu a mám v nádrži cca 8l ,těsně než se mi rosvítí rezerva tak mi motor asi dvakrát cukne a pak už to neudělá , natankuju plnou a když se blížim k rezevě tak znova cukne , nevíte co by to mohlo dělat motor 1.6i 74 kw rv. 2000 děkuji

• 3 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Honza Richter,

Dobrý den, mám problém s kolísáním otáček. Několik vláken jsem četl zde na fóru i jinde na internetu, ale přesto: U této Octavie 1.6 74kW, r.v.98, benzín + LPG dochází při volnoběhu ke kolísání otáček mezi řekněme 750 - 1600 otáček stále dokola nahoru dolu nahoru dolu. Byly provedeny tyto zásahy: - výměna škrtící klapky - výměna váhy vzduchu - výměna čidla otáček - výměna čidla teploty motoru - výměna hadice odsávání olejových par - kontrola veškeré elektriky - kontrola všech hadic a hadiček, sání atd. zda není někde netěsnost A problém stále trvá. Budu vděčný za každý tip nebo postřeh co s tím. Na diagnostice nevyběhne žádná chyba. Poznámka: Auto nemá rozdělo…

• 1 odpověď
    • 4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem kocmirek,

Zdravím všechny oktaviány. Chci dát komplet novou sadu rozvodů. Našel jsem si na intern. sadu i s vodní pumpou zn. HEPU. Myslíte že je to slušná značka,má někdo zkušenosti? Poraďte?

• 3 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Mokros,

Zdravím pánové Mám takový menší problém, rezonuje mi přední díl výfuku pří otáčkách 2000-2500 za minutu, v čem může být problém mám ho vyměnit?

• 1 odpověď
    • 2,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem sovic,

Ahoj Nedavno jsem koupil oktavku kombíka 1.6 2003 Auto jsem byl o vikendu trochu vic projet a vsiml jsem si dvou veci. 1, Auto mi v urcitych rychlostech trochu vibruje, vcetne volantu. Nemuzu rict ze by to bylo nejak zvlast tragicke. Nejednalo se porad o stejne rychlosti, ale bylo to tak v rozmezi 45-85km/h, jak kdy. A mam takovy pocit ze to bylo vzdy kdyz motor tahl, takze pri jizde do kopce, nebo po rovince pri nabirani rychlosti Po dalnici nic neregistruju. Auto mám chvili, nevim jestli to delalo uz driv, kazdopadne jsem si toho zacal vsimat az ted, nevim jestli je to pro tento motor normalni ci ne, ale me se to moc nezda. 2, Kdyz s autem jedu po nejakych nerov…

• 2 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Zolky,

DELETE

• 5 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem sovic,

Zdravim. Nějak jsem nevěděl kam to napsat. Kdyz čtu nějaké testy, nebo hodnocení těchto motorů v octavkach, tak se píše že chod motoru není moc kultivovaný. Možná mě teď budete mít za blbce, ale co si mám představit pod tímto pojmem "kultivovaný chod motoru" Předem dík za ponaučení

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem sklibor,

Ahojte hledal jsem všude možně ale nenašel jsem jednoznacnou odpoved. na vagu se mi dnes po delsi trase objevili tyto chyby : 17698 - Snimac teploty chladici kapaliny na vystupu z chladice (G83) Prilis velky signal P1290 - 35-00 - - 01039 - Snimac pro ukazatel teploty chladici kapaliny (G2) 30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky chtěl bych se zeptat které je to čidlo ? popřipade kod nahradniho dilu- jestli je to termospinac ventilatoru na chladici - tak mi k nemu vede jenom jeden kabel.. dekuji popripade za poslani foto kde se to cidlo nachazi . mám škoda octavia 1.6 75KW RV 2001 - motor AVU. děkuji

• 1 odpověď
    • 2,5tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem kocmirek,

Zdravím. Mám Š Oct. 1.6 SR 75kw, typ AVU. Nechal jsem si ve škoda servisu měnit snímač polohy vačkového hřídele. Takže měli dole rozvody a řemen alternátoru.Teď,asi po pěti dnech se mi začal z té strany od rozvodů ozývat divný zvuk, nevím přesně jak to popsat,pískání není to správné slovo. Tak se chci zeptat, zda můžu sundat řemen alternátoru a nastartovat chvíli auto bez altíku a olej. čerpadla, abych zjistil jestli ten zvuk není od ložiska napínací kladky řemene alternátoru a nebo jestli to nejde od rozvodů.

• 1 odpověď
    • 1,7tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem libor11,

Zdravím všechny, na toto téma je zde sice mnoho diskusí, ale ani po dlouhodobém bádání jsem korektně nepřišel na to, jak fyzicky SPRÁVNĚ zaslepit EGR na mém motoru. Někdo radí jen hadičku k vzduchovému filtru / to jsem neměl žádnou změnu/, většinou se udávají 2 podložky/ 1x u vzduchové klapky+ 1x u samotného EGR/- na toto jsem našel i konkrétní návod, ale nejde mi odpojit trubka u sběrného potrubí na výfuku. Což takhle celý ventil včetně čerpadla sekundárního vzduchu trvale demontovat?, a otvory samozřejmě zaslepit- to jsem vidět u nějaké Toyoty.. Ale co pak udělá diagnostika- budou jí asi chybět nějaké signály?! A co tedy zaslepit pouze tu dobře přístupnou trubičku …

• 15 odpovědí
    • 11,5tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem milanatik,

Zdravim, mam problem s Octaviou1, 1.6 74kW. Problem spociva v samovolnom zvyseni otacok motora pocas jazdy - auto zacne samo zrychlovat a ked sa vyhodi rychlost(neutral), tak motor sa vytoci na cca 5000ot/min a konstantne udrzuje tieto otacky, az kym sa nevypne motor. Po opatovnom nastartovani je vsetko OK, ale stava sa, ze pocas jazdy sa otacky zvysia opat. Po navsteve servisu a diagnostike sa ukazalo niekolko chyb a doslo k vymene lambda sondy a skrtiacej klapky za original bosch lambda sondu a skritaciu klapku VDO. Po vymene tychto sucasti slo v servise vsetko OK a paamt chyb neukazovala po opakovanych startoch ziadne chyby. Vcera sa ale opat objavil problem a …

• 1 odpověď
    • 1,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem kocmirek,

Zdravím. Musím vyměnit na OI 1,6 75kw typ AVU snímač polohy vačky klikového hřídele.Našel jsem snímač německ.výrobce zn.Meyle za 940,-kč.Tak se chci zeptat na zkušenosti, jestli je to solidní výrobce náhr.dílů.

• 4 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Jiňa328,

čaute před nedavnem mi začlo auto jet na 3valce a rozsvitilla se mi kontrolka mazani,měl jsem přidřene voditka,tet uz je mam vyměněne ale boužel se mi někdy ještě rozsvicuje mazani kdyš vypnu a nastartuju tak to zas chviličku jede normalně,čerpadlo je ok,čidlo je nove,olej+filtr je vyměněny,už si nevim rady

• 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem leguan504,

chlapi jedna se o oktu 1998 1.6 74 kw AKL při studenem startu se zvednou otačky na 1200 a okamžitě spadnou na 850 jako při zahřatym motoru tudíš ma motor snahu chcípat klapka vyčištěna a nastavena novy čidlo teploty vody a lambda na co se zaměřit díky

• 1 odpověď
    • 1,3tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Milan Č,

Zdravím všechny, mám zásadní problém - pomůže mi ho někdo vyřešit ? Před nějakým časem jsem pozoroval při jízdě mírné cukání motoru - startování nebyl nikdy žádný problém.Poslední dobou cca 1 měs. startování činí docela problém dlouho motor nechce naskočit a když přeci jen naskočí po sešlápnutí pedálu se dusí až po chvíly začne reagovat normálně - leč při jízdě opět cuká.Záležitostí posledního týdne byl několikrát problém že v suchu a teplém počasí nastartuje normálně - popojedu cca 1km (motor běží na volnoběh) a když chci opět rozjet vozidlo chcípne (při opětovném startování to tak nějak chytne nechytne jakoby na dva válce) po delší starování s nohou na plném plynu t…

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 12,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Romix95,

Zdravím, mám problém, dnes jsem před obchodem s díly prodělával regulátor alternátoru a po namontování jsem doufal že dobíjení tedy bude ok a na chvilku bude zase klid, no ale stalo se to, že motor sotva chytl a měl otáčky kolem 500 a pod plynem se jim vůbec nechtělo nahoru, tak jsem to vypnul a pak už jsem ani nenastartoval, odtáhli jsme to tedy domů, kde zase nějak rádoby chytil , ale startuje strašně dlouho a když už chytne tak má otáčky kolem 250 a postupně to vyleze, ale hulí to a svítí mi svody, viz fotky: Ještě dodám, že to má zvuk jako traktor. Díky za každou radu

• 6 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.