Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zdar lidičky, prosím Vás objevuje se mi chyba v paměti 17584. Jakoby vadná lambda. Při 2800-3000 ot. to poškubává a hlavně po dešti. Udělal jsem dle příručky test obou lambd a vyšla mi z něj za katalyzátorem vadná. Tu jsem vyměnil za origo, test sond v pořádku a po týdnu ježdění je tam stejná chyba znovu. Vyčistil jsem tedy váhu vzduchu benzínem a pak ještě pro jistotu lihem, škubání ustalo, ale stejná chyba znovu. Sprejem na čištění jsem prostříkal různá místa v podtlakovém systému, nic nikde nepodcházelo. Alespoň otáčky motoru nezakolísaly při kontrole. Co dál? Nesetkal jste se s tím už někdo. Mám najeto 86500km. Jinak motor táhne, na dálnici super. Ale tahle chybka m…
-
- 18 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřebuji zde poradit co vše mám vyměnit,když už do toho budu lízt a rozebírat. Problém?Papá desně olej....Castrol Edge 5W-30.Dolévám litr každé 3 až 4 tisíce. Problém dvě?Ted po kompletní výměně rozvodů,v.pumpy,mikro rozvodů,nap.kladky sem při dolévání zjistil,že na víčku oleje se tvoří ta žlutá kašovitá hmota.Po každém utření a zahřátí motoru. Zřejmě voda v oleji,která se vypařuje že? Proto přemýšlím a plánuji vyměnit těsnění pod hlavu motoru neboli těsnění hlavy válce.Co dál by ste doporučovali? Moc díky za rady.
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
zdar chlapy nevíte jaky klíč použí na hlavu motoru AKL 1.6 74kw je tam nějaky torx ale jaky,šel by použít tenhle klíč http://www.ahprofi.c...u-vw-audi-skoda dik moc
-
- 1 odpověď
- 5,4tis zobrazení
-
-
Zdravím. Chcem sa vás spýtať, či môžem tento motor, ktorý je pôvodne z Felicie nahodiť do Octavie 1.6 55kW GLX. Dostali sa ku mne informácie, že 1.6 55kW AEE z Felicie ma iné uchytenie s prevodovkou, ako pri Octavii. Je to pravda, alebo blbosť. Motor v Octavii mi dosluhuje, tak ho chcem nahradiť z búranej Felicie. Môžem ho teda bez pochybností kúpiť, bo je za výhodnú sumu. Dik.
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Poprosil bych o radu znami ma octaviu 1.6 stavalo se mu ze mu zniceho nic auto chciplo ale po nekolikanasobnem startovani vzdy nabehlo. Nyni mu vsak octavia stoji v garazi a nema ani tendenci naskocit. kontroloval jsem cerpadlo v nadrzi to bezi. POte jsem sel po zapalovani. Bohuzel baterie nevydrzela napor predeslych pokusu a nestihl jsem vyzkouset za tech par otacek ci svicka dava jiskru, ale zdalo se ze ne je nejaka cesta jak promerit elektronicke zapalovani? Nerad bych vymenoval soucastku ktera funguje. Nebo nejaka jina rada co by to mohlo zpusobovat problem. Myslil sem si i na imobilizer to by odpovidalo ale kontrolka hasne jedine co se na budikach zobrazuje nezvykleh…
-
- 3 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
Sháním nějakou radu, co by mohlo být za problém u motoru nebo případně nějaké jiné části, když auto dělá následující: po nastartování výrazně "hulí", při cestě už méně, ale taky kouří, při stání se místy dusí, při jinak bezproblémové jízdě(ikdyž ten výkon neni 100%tní) jsou místa, kdy auto ztratí výkon a škube, někdy má problém na dvojku vyjet malinkej kopec, při sešlápnutí plynu bublá chladicí kapalina. Auto už bylo u několika automechaniků, byla vyměněna lambda sonda, váha vzduchu, olejový filtr, dělala se hlava motoru, těsnící kroužky a auto pořád nejede. Ještě by mohl být údajně problém někde ve výfuku. Není tu někdo, kdo měl stejnej problém nebo neví, co s tím? Už t…
-
- 1 odpověď
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj všem. Prosím Vás o pomoc. Vždycky když se ochladí tak po startu motoru se ozývá dost hnusný a nepříjemný zvuk. Je to jakoby dřelo ložisko nebo něco, ale otáčky moc neodpovídají tomu zvuku. Po asi 3 minutách to samo pomalu odezní a motor jede ok. Podotýkám, že jsem sundal i klínový řemen jestli to není altík a nebo další věci s klínovým řemenem spojené, ale nee. Dělá to stejně.Dělá to i při sešlápnutí spojky takže převodovka to taky nebude. Je to jakoby na levé straně motoru na straně rozvodového řemene. Ozývá se to z boční spodní části motoru. Napadlo mě jestli to nemůže být zvuk olejového čerpadla nebo napínací kladky rozvoďáku nebo možná vodní pumpa. Nevím kaž…
-
- 21 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
-
-
Na VAG mi to piše tuto zavadu. Nevym kde hledat zavadu. Nebo vyměnit lambda sondu. Octavia 1 1,6 74kw.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím mám problem s divným mlácením v motoru je to jakoby mlatily hydroštely nebo vačka ovšem včera jsem to měl rozdělané a vačka je v pořádku a hydroštely jsem dával nové, jsou udělane take rozvody vše v pořádku počítal jsem že to bude ready ale mlátit to nepřestalo je to trošku mírnější ale stále to cvaká.Je to 1.6 55kw rok výroby 99.Má s tím prosím někdo skušenost?už si opravdu nevím rady.Předem díky za radu..
-
- 6 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes jsem na parkovišti nastartoval, v motoru něco prasklo, ozvala se rána a začalo to od motoru kouřit. Odtáhl jsem to na laně do servisu. V servisu mi řekli, že je to prasklý závit v místě, kam se dává svíčka, že by museli vyměnit celou hlavu atd. atd. Může mi někdo říct, kolik to tak může stát? Stalo se to někomu? V servisu mi řekli, že cca 10 - 15 tisíc. Už je tam trochu znám, a prý by mi mohli sehnat celý "nový" motor, který má najetých 65tisíc km. Tento motor prý můžou sehnat za 6tisíc. Mám O1 1.6 AEE 55kw, r.v.98. Auto mi žere olej (800l/km) a můj motor má za sebou (na tachometru) 200tisíc, ale reálně si myslím, že to může mít tak 300tis. Na tomto "novém" mo…
-
- 19 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Počas jazdy mi to ukazuje normálne, ale keď zastavím, na volnobehu zostane ukazovať posledné čislo ktoré ukázalo za jazdy, napr. 4.2l. Alebo starsie modely nemali tuto funkciu ? A mam pocit ze mi to neukazuje dojazd, tuto hodnotu mam pocit ze preskoci. Lebo navod citam z OI Tour ale auto mam starsie. Aj ked ma spotreba pocas statia a dojazd absolutne netrapia. 1.6 / AKL / 74kW
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny návštěvníky, již delší dobu mě trápí u mé postarší (1997) Oktávky I (SLX) problém s motorem. V autech se moc nevyznám, ačkoli úplný technický antitalent (snad) taky nejsem. Příznaky jsou následující: Auto (někdy) po startu jen podivně chroptí několik sekund a pak motor zase chcípne, i když zkusím přišlápnout plyn. Na druhý pokus pak již vždy nastartuje, ale proces startování zní tak nějak trhaně a nezdravě. Jakmile motor naběhne, drží správně volnoběžné otáčky a zní tak, jak má, ale v jeho chodu je cítit v nepravidelných intervalech kratičké "zaškobrtnutí" (trochu cuká jednou za 1-5 sekund) Při sešlápnutí plynu je zvuk motoru velmi nepravidelný i …
-
- 3 odpovědi
- 11,2tis zobrazení
-
-
Čau lidi, už hodně dlouho dobu řeším problém se svým autem. Za studena chcípá a špatně táhne, když se trochu ohřeje cca. 20C tak už jen kolísá. Když se zahřeje více tak krásně drží 800 otáček. Na Vagu mi to píše: neprovedené základního nastavení, vadná řídící jednotka, teplotní čidlo kapaliny G62, lambda sonda, sem tam něco s klapkou. Navíc jsem měl problém u klapky, že mi to sálo špatný vzduch. Malá hadička byla trochu popraskaná a netěsnila. Při poslechu to bylo i velmi slyšet jak to tam syčelo. Tak jsem ji vyměnil a stahováky utěsnil, ale stále když přiložím ucho tak tam nějaké malé syčení slyším. V přiloženém obrázku označené šipkou. Čidlo bude asi v pořádku, měně…
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás prosím poraďte jak demontovat hrdlo pro nalevani oleje do hlavy motoru u škoda octavia Combi I 1,6 1595 cm, 75 kw - předpokládám, že to jde odendat pootočením, ale na kterou stranu nerad bych to ulomil... . Z pod něj mi mírně uniká olej dnes jsem si opatřil těsnění, ale nevím jak to hrdlo demontovat. prosím o pomoc
-
- 5 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den mám OI combi 1.6MPi 75kw r.v. 2004 najeto 85tkm, jednoho dne sem jel ( pro rejpali v Německu na dálnici ) asi tak 15 - 20 minut 190km/h (maximum co to dá) a pak se na mě rozsvítila kontrolka výfukových plynů ( ta oranžová co vypadá jak převodovka :-D). nedalo se nic dělat, zpomalil sem a dojezdil co bylo zapotřebý (200km) když sem dorazil domu tak kontrolka už zhasla. Měl jsem radost že mi ubyly starosti ale ejhle ... při návštěvě emisí mi bylo řečeno že asi neprojdu z důvodu z důvodu zvýšených hodnot a že zároveň proto mi svítí i ta kontrolka na palubce, (svině rozsvítila se opět a to jen při volnoběhu), bylo mi doporučeno výměna svíček a vzduch. filtru, po tom…
-
- 12 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Ahojte ak sa niekto vyzna, pomohlo by keby niekto zavesil schemu alebo foto kde su cidla, termostat a ine suciastky niekto si chce nieco vymenit aby vedek kde to najde na motore, osobne by som potreboval vediet kde je temostat na 1.6 100kW SR a kde je cidlo teploty dakujem
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, řeším problém se startováním Octavie I, 1.6 55kw.V horkých dnech (což už teď moc nehrozí) mi Octavia nechce nastartovat.Dá se říci, že bych teď mohl být na půl roku v klidu,ale zajímá mě co toto může ovlivňovat? Stalo se to již někomu? Díky moc za rady. ASI
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Řeším následující problém s motorem 1.6l 74kW. U teplého motoru po ubrání plynu neklesají otáčky nebo klesají velice pomalu. Pokud začnu brzdit motorem, tak po čase, jako by motor přestal brzdit. Motor žere dost olej kolem 1l na 1000km. Má dost velkou spotřebu. Byla provedena vyměněna byla lamda sondy. Ta vydržela jenom pár tisíc km. Teď je tam nová landa sonda. Vyměněná škrtící klapka a řídící jednotka. Auto bylo na emisích a prý je vše v normě. Připadá mi to jako by to spalovalo olej nebo netěsnili vstřiky, ale proč to nevylezlo na emisích. Neřešil jste někdo něco podobného?
-
- 4 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
po rozvodech mi stoupla spotreba asi o 25%, muze to mit nejakou souvislost s nastavenim rozvodu? auto jede ulpne normalne, zadny rozdil ve vykonu... mam s autem najete 100.000km, takze vim, jak a za kolik normalne jezdim... :-) resilo se to tu, ale jen pro naftove motory... da se neco zjistit na VAGu? diky za rady...
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám OI 1,6 55kW AEE, 128tkm, rv 2000. Motor mi po velkém dešti hrozně kuckal a netáhl a nakonec vypověděl službu a odtáhli mě. Něž se k tomu v servise dostali, vyschlo to a jezdilo normálně (a já vypadal jako blbec). Samozřejmě po dalším slejváku to zase blbnulo, děšť byl ale slabší takže se to nějak "profouklo" a přestalo. Protože jsem chystal dovolenou potencionálně deštivém Rakousku, zajel jsem do servisu (orig.škoda), kde za 6700 vyměnili cívku, kabely a rozdělovač (svíčky byly 1 rok nové). Auto mi vrátili, že je vyřešeno. Nestihl jsem si toho užít, protože přišly problémy. Všiml jsem si že motor po tom jejich servisním zásahu kolem 3000ot. někdy silně škubne a…
-
- 27 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Zdravím,prosím co je potřeba při výměně palivového filtru na OctaviaI 1,6 lx ,rok96.Myslím jak odpojit hadice? Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 6tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat, snižoval jste někdo hlavu u AEE? Má to význam? O kolik lze snížit? Jde mi o to že chystám sundání hlavy a zabroušení ventilů tak si říkám že bych jí rovnou nechal přebrousit.
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj. Už pred pól rokom sa mi objavila závada na štartri. Po otočení kľúčikom len cvaká, niekedy sa pretočí po 2 pretočení kľúčikom inokedy ani na 20-ty krát. Závada je len občasná, niekedy len 1 - 2 x za týždeň. Inokedy funguje bez problémov. Štartér som rozobral, riadne som ho premazal, keďže sa mi zdali byť uhlíky trocha opotrebované, vymenil som celý držiak s uhlíkmi. Závada žiaľ naďalej pretrváva, hoci len sporadicky. Podarí sa mi auto naštartovať, keď pootočím kľúčikom, štartér cvakne, zaradím rýchlosť auto pohnem a hneď naskočí, stačí mu trocha pomôcť. Kde by mohla byť závada ? Pri rozobratí som na štartri nevidel žiadnu poruchu. (povolený drôt a pod.)
-
- 19 odpovědí
- 11tis zobrazení
-
-
Ahojte, chcel by som sa informovať, keďže motor Octávie 1,6/55kw som ešte rozobraný nemal, či sa dajú vymeniť semeringy ventilov aj bez nutnosti skladania hlavy? Začala mi dymiť a mať spotrebu okolo 9-10l/100km. Myslím si,že to bude zrejme gufero na nejakom sacom ventile.
-
- 7 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím.Začínám vkládat peníze do motorové části.Drobné i závažné opravy mám už za sebou,tak jdu investovat dále.Do úprav motorové části mého 75kw motoru. 1.Opět nové rozvody.Nebudu riskovat a fláknu je tam.Aby motor lépe ustál opravy. 2.Kit sání KN.Nebudu tam dávat jen vložku,protože to je bezvýznamné.Dám celý kit,ten dražší s delší přívodnicí pro studený vzduch. 3.Kompletní laděné svody,kompletní laděný výfuk.Asi nejdražší investice zatím.Nebudu machrvat tak jako další pouze s koncovkou za pár stovek.Svody sem již sehnal,sháním nejvhodnější celé potrubí. 4.Svíčky..iridium zlatá cesta..není co popisovat 5.Chiptuning...není co komentovat.Pouze úprava ŘJ.Pro zlepšení …
-
- 9 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-