Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Caute mam taky malicky problemik s otackami. Mam Octaviu 1,6 55kW. Po prejdeni parkilometrov a slabom zahriati motora mi na volnobehu lietaju otacky smerom dole v rozmedzi cca. 800-200 ba dva krat mi aj to zdechlo. Urobi to takimto sposobom asi 3-4 krat a potom sa otacky vratia do takych hodnot ako maju byt tych 800. Neviete mi poradit cim to bude. Klapku som dal cistit, skalibroval volnobeh. Nerobilo to stale len tak 1-2 krat za den a potom tri dni bolo vsetko OK. No teraz to robi kazdodenne. PS: Dnes som si vsimol, ze teplomer na budikoch sa ani len nepohol a tom som presiel asi 100 km, pochybujem ze by nebol motor zahriaty. Po troch hodinach ked som znova cestoval u…
-
- 2 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
zdarec , mam takovy maly problem , v bazaru kde jsem auto koupil (asi na me chteli zapusobit) mi prodejce vehementne tvrdil ze tenhle motor ma 16 ventilu , coz po prolezeni snad uplne vsech knizek o tomhle typu jsem vyloucil jako blbost , jenze kamen urazu je v tom ze i kdyz procitate vsechno mozny nikde tam o ventilech neni ani pismenko ,tak bych se chtel zeptat jestli nevite o nejakem podrobnem popisu tohohle motoru ,diky a kdyz uz zakladam topic , jen mala rada jaky olej by jste mi doporucili do tohodle motoru (budu za chvili samozrejme menit)
-
- 11 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
-
mam dotaz: existuje na oct. 1,6 74kw sani "trumpetky" se 4 skrticima klapkama???? pokud ano na kolik by to vyslo??? ale co potom s vahou vzduchu??? u skody 120 je pro tento ucel ....dva dvojte karburatory weber. je neco takove mozne u octavky 1,6??? dik za odpovedi.
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím,na mé Octě 1,6 75kw je slyšet cvakání ventilů,je to vždy v tahu těsně pod 2000 otáček,po překročení těchto otáček už je klid.Nechal jsem si přes VAS nastavit předstih,je to lepší ale stejně jsou občas slyšet.Včera jsem omylem natankoval Natural 98 a zdá se být klid.Netankuji u jedné benzinky,takže špatnej benzín vylučuju,ale N 98 se mi teda tankovat moc nechce.Má s tím někdo zkušenosti?
-
- 6 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
mam oct. 1,6 74kw. s kuzelovym bavlneny filtrem mam nizsi vykon nez s orig. airboxem. cim to????
-
- 35 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit . Mám 1,6 -74 kw,najeto 120 000,r.v 98 a v poslední dobou mě trápí spotřeba oleje. Kolem 4L na 10 000 km, ( 15 w 40) a současně s tím se mi začal z nádobky ztrácet fridex a to kolem 1 litru na 1000km. napadá mě špatné těsnění pod hlavou, i když nevím jestli by nerostla hladina oleje v motoru,ta bohužel jen klesá!
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
zdarec ,jak mam zvyšit vykon moturku mam octavku1 1,6i 74 kw rok,98 .Co tam mam dati aby mě to nejak naskakalo kapičku na vršek ??uvažoval sem o přímem saní a vyfuku a svody. a dal nevym l ?poradte mi co tam mam dati za to saní a výfuk a svody .pls byl bych rad kdyby ste mi poradily .děkuji předem všem
-
- 18 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ve VAGU se mi u teploty nas. vzduchu objevily samé 00000000, nikoliv údaj o teplotě. Po nastartování se měnila jen kombinace 0 a 1. Neumím s tím pracovat - znamená to poruchu čidla? Dík za odpověď.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, četl jsem tady podobné debaty ,ale to co potřebuji zjistit nebo poradit jsem nevyčetl. Mám problém má 1.6SR motor AVU najeto poctivých 65000 serv knižka - na volnoběh otačky 670 viz VAG a při řazení mi auto cuká a take při odstavení plynu a následném přidání vpodstatě na každý stupen - jinak auto jede perfektně - tahne atd.Otec má 1.6SR motor BFQ a nedělá mu to naopak mi to připadá jako by při jeho řazení si auto přidávalo a mě připadá jako by to moje se dusilo - prosim o radu - vzduch filter vymenen a svičky taky Diky
-
- 7 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Poraďte Octa stála dva dny, dnes jsem do ní vlezl normálně nastartoval a po 2km když jsem stál na světlech začal motor klepat, vibruje celým autem něco jakoby to jelo na tři, ale jede na čtyři, zátah i zrychlení je OK jen při roztáčení je takovej rozklepanej. Oleje je tam dost 2000 od výměny. Olej na měrce i na víčku je normální bez pěny. Voda ok netlačí to do ní ani není mastná. Jen silné vibrace a takové divné "pufkání" výfuku viz video Startuje to (zatím teplý motor uvidím ráno) a když jsem přijel domů tak i manželka se ptala co je s autem. DÍKY ZA KAŽDÝ NÁPAD Kurňa když poslouchám to video tak ten motor zní jako diesel a výfuk jako nějaká pořádně nabušená americká …
-
- 25 odpovědí
- 18,3tis zobrazení
-
-
Hello Zdravim vsetkych. Chcem vas poziadat o pomoc..lebo v skoda servise akosi nevedia… co uz, hlavne ze si vedia vyuctovat, ked vam daju auto na vag...Takze moj problem.. pred casom som to tu aj spominal mi zacal blbnut tempomat.. chvilu isiel chvilu nie.. pri pohnuti packy..blinker ,alebo pri zasvieteni..proste pri nahlom prudovom odbere mi auto zacalo brzdit hoci som mal zosliapnuty pedal plynu..po par sekundach opat islo.. potom sa k tomu pridalo to, ze som si vsimol ze po odparkovani mi ostalo svietit tretie brzdove svetlo..po cca 5 minutach zhaslo… to este az taky problem nebol..az do piatka, ked som normalne rano zaparkoval..ale vecer uz som nenastartoval..proste …
-
- 9 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
-
Lidičky prosím Vás, už jste někdo repasoval palivové čerpadlo 1J0919087J (motor 1,6 75kW-AVU)? V servise mi řekli, že to mé občas nedává potřebnej tlak. Dle ETKY je to 3 barrové čerpadlo. Origo celé stojí přes 9000,- kč. Výměný díl (asi samostatné čerpadlo) jen 1360,- kč. Domontovat z nádrže bych zvládl, ale jak dál? Hlavně se mi jedná o nové napojení palivových hadic. Třeba je to jen přestrčení hadic a stáhnutí stahovacíma kroužkama a napojení napájení, ale nikdy jsem to nedělal, tak se radši ptám.
-
- 3 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Hoši potrebuju poradit,dneska jsem jel za znamym ,coz je vzdalenost dejme tomu asi 6 km,spotreba pri vyjeti cinila 7.3 na100...kdyz jsem prijel bylo to 7,7 ... toto se mi jeste nekdy na takovehle trati s relativne jemnym slapanim na plyn nestalo.... lambda byla menena asi pred pul rokem,muze byt znovu pricinou ?
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
ahoj, prosim o radu .Uz se tu nekolikrat resilo skubani,chcipani ....,ale vzy za studena.Ja mam opacny problem a to kdyz je motor horkej(rucicka teploty presne ve stredu).Za studena vse OK. Proste pri zaberu to skube,dusi a jakoby jede na 3 valce.Pri jizde do kopce se to z intezivni musim poradne proslapovat plyn ,abych vubec vyjel. Menil jsem zatim jen svicky,cistil vahu,klapku a prostrikaval kontaktolem vsechny svorky v motoru. Nemel nekdo stejny poblem? Motor AKL 1.6/74kw
-
- 1 odpověď
- 4,2tis zobrazení
-
-
Caute, potrebujem vasu pomoc, chystam sa na dlhsiu cestu a len tak zbezne som pozeral na motor a objavil som asi prasknutu hadicku. Na pristojovke mi nehlasi nic, vsetko sa tvari v pohode ale mne sa to nezda, okolo hadicky a v jej blizkom okoli je olej a spina. Octavia1 1.6 75kW rv09/01 Prikladam obrazok. Diky moc za vase nazory.
-
- 15 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, v sobotu som nepresiel na emiske (1,6 74 kW,r.v. 99) nameral mi vysoke uhlovodiky. Ked som sa pytal, preco, povedal mi, ze sposob jezdy, zly benzin,... Tankujem iba Shell alebo Shell W-power,... Viete mi prosim niekto poradit, co mam spravit? sviecky su nove (do 5000 km, BOSCH), filter vzduchovy, palivovy, klapka cistena, nastavena (do 10000 km) dakujem, Juro
-
- 11 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Před několika dny jsem tomu trochu naložil(180km/h,5600ot/min) a od té doby to netáhne jako předtím.předtím to při cca 2700ot/min dostalo jakoby turbokopanec,ale ted je to mrtvola.Otáčky nelítaj(což se tady několikrát řešilo).Taky při sundání a přidání plynu se motor na chvíli jako dusí až pak reaguje.Nevíte co by to mohlo být než s tim půjdu na diagnostiku?r.v.1999 Octavia 1.6 74kW AKL. Díky
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Lidicky, VAG-COM mi hlasil chybu 537 - prekroceni horni hranice lambdy regulace (sporadicka chyba), tak jsem vymenil lambdu a ejhle - problem je tam porad (samozrejme pro vymazu pameti zavad). Co poradite ? Vyfuk mam OK, zapalovani nevynechava (aspon tedy nevim, co bych si pod tim mel predstavovat), nepravidelny volnobeh mam prakticky odjakziva (min. vykyv 780-800)... Číslo chyby: 537 - lambda-regulace prerkroceni horni hranice Příčina: vyhrivani lambda-sondy vadne,zapalovani vynechava,netesnost ve vyfukovem systemu mezi katalyzatorem a Možné projevy: nefunkcni lambda-regulace,nepravidelny volnobeh, emise neodpovidaji stanovenym hodnotam Doporučený postup: …
-
- 11 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Všechny zdravím mám problém s motorem na mém voze jeto 1,6 75kw r.v.2000 (prosinec) motoru kolísají mírně otáčky a přitom kolísání jsou cítit takové opravdu mírné otřesy někdy motor nejlépe když zastavuju na křižovatce tak zdechne a potom nejde vůbec nastartovat,většinou ho musím hodně točit, aby nastartoval potom je nějaký čas klid jindy jedu a motor sám jde do strašně vysokých otáček ,když motor vypnu jde hned bez problémů nastartovat a můžu jet dál. Auto má najeto asi tak 105 000km je po rozvodech v 93000km a začalo to dělat po nějaké době právě potom jak mě v servisu dělali rozvody. Dík za informace, protože už teď mám hrůzu co to bude zase stát.
-
- 6 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Prosím o radu aký je najvhodnejší olej do motora Octávie 1,6 74 kw /5w40, 10w40, alebo 15w40/. Ja som dal 5w40 plná syntetika ale zdá sa mi veľka spotreba oleja čo je cca 3dcl na 1.000 km. Dík
-
- 9 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
-
-
Hi, v poslednej dobe mávam problém, keď je auto odstavené cca 8 a viac hodín, teda keď je motor studený, auto naštartuje a hneď pri zošliapnutí plynového pedálu mi klesnú otáčky, akoby dusilo motor, resp. ako by dochádzalo palivo. Viete mi poradiť čo môže byť príčinou. Ďakujem.
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Chlapi potřebuju radu, kde přesně je čidlo teploty chlad. kapaliny u OI 1.6 74 kW díky
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dnes při návratu z víkendu (Chlum u Třeboně) mi na křižovatce "Dlouhá louka" v ČB při zastavení na červené během volnoběhu "chcípl" motor. Jeho opětovné nastartování byl nekonečný problém. Zelené a červené světlo se vystřídalo snad 5x, nervózní byli řidiči jak za mnou, tak hlavně já. Startér točil jak zjednaný (nejméně 20 startů), palivové čerpaflo bylo slyšet po každém zapnutí klíčku, nenanašlápnutý nebo z poloviny našlápnutý plynový pedál - nic platno. Až najednou, s koktáním motor naskočil a protože byla opět červená, držel jsem jej raději na otáčkách, jen aby opět nezhasl. Příčinu neznám, to mi zkuste někdo vysvětlit, ale ode dneška budu při horkých letních dnech n…
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Napiste niekto prim Vas co potrebujem na prerobenie mechanickeho plynu na elektonicky a priblizne ceny dielov. Chcem to koli tempomatu. Mam 1,6 74kw. Nemohol som to najst v prispevkoch. Dik.
-
- 7 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
koupil jsem si OBDII kabel KKL 409.1 VAG-com kvuli tomu abych si mohl sam delat zakladni nastaveni skrtici klapky,mazat chyby atd.. protoze uz me nebavilo porad s tim nekoho otravovat a mam nasledujici problemy: -pokud se chvili s programem VAG-COM nedela tak se prerusi komunikace s jednotkou a uz nechce zacit spolupracovat s jednotkou(pouze po vytazeni kabelu z USB a znovu zastrceni) -nejede mi s verzi VAG-COM 4xx ale jenom 3xx -i po dodrzeni postupu co je v priloze (tj. vymazeni adapt. hodnot na kanale 00 a zakladnim nastaveni klapky skupiny 098) lita volnobeh kolem 1200ot. Protoze VAG vykazoval chybu lambda sondy tak jsem ji vymenil za novou, vahu vzduchu jsem opatr…
-
- 7 odpovědí
- 13,9tis zobrazení
-