Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zdarec, mám takový dotaz ohledně výměny lambdy té první před katem. Před výměnou pořád vykazovala chybu první řada válců přerušovaná data Před výměnou staré lambdy jsem měl průměrnou spotřebu vždy po startu cca 12L a pak začla klesat ale po výměně lambdy za novou od Bosche mi začíná průměrná denní spotřeba na cca 25L podle vise se nemusí nic adaptovat, že by si měla jednotka přispůsobit data. co je na tom pravdy a proč se najednou zvedla spotřeba??? Octa 1,6 75KW 2004
-
- 6 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak po výměně druhé lambda sondy jsem vymazal chyby viz níže a tyto neukazují, ale ještě teď se znovu rozsvítila kontrolka ESP a znovu motoru. Po přečtení jednotky ABS to odkazuje na chybu motoru. A v motoru to píše toto: 16502 - cidlo teploty chladici kapaliny (G62): signal prilis velky P0118 - 35-10 Tak snad pomůže výměna tohoto čidla, jiné chyby už se neukazují, ale rád bych si to ověřil ... snad někdo odpoví, narozdíl od spodního příspěvku. Díky Původní příspěvek: Ahoj, řešíme u kamaráda vyskakující závadu motoru a na VAGu jsem vyčetl toto: 16522 - rada valcu 1 - sonda 2: signal prilis vel…
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
-
Mám octu 1.6 75kw na LPG, a kape mi chladící kapalina z regulátoru tlaku v místě, kde vchází kapalina do regulátoru Zajímalo by mě jak náročná může být oprava. Díky za případné odpovědi
-
- 7 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
zdravím, panove moc prosim muze mi nekdo pomoci, nutne potrebuji dobre vysvetlit a nebo nakreslit ci nejaky odkaz , jak je spravne ulozeny klinovy remen 1,6 74 kw.sem si to nenakreslil, a ted fakt nevim. poradi nekdo??? dekuji
-
- 21 odpovědí
- 13,2tis zobrazení
-
-
mam oct, 1,6 55kw aee a problem mam že ked naštartujem a je studeny motor tak po nastartovani a slapnuti na plyn mi vyletia otačky na 2000 a 5s tam drzia a potom klesnu pekne na 1200 a pomaly az na 800...problem je iba ked je studeny motor ked je teply tak to nerobi.robi mi to iba ked je studeni a nastartujem tak sa pekne drzia na 1200 a stači troska pridat a vyletia na 2000 a 5s tam drzia a potom klesnu...cidlo teploty a klapka nova nastavena dik Upraviť
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den mám O1 1.6 75KW motor BFQ najeto něco ke 100tkm. Při normální jízdě mám nohu na plynu a občas se stane že auto přestane uplně táhnout (na palubnim PC vidím že aktuální spotřeba klesá až na 0L/100km), pokud nechám nohu na plynu nebo plyn sešlápnu na maximum tak to trvá třeba 10vteřin a motor zase začné táhnout a vše je ok, pokud pedál plynu ihned jakmile se objeví výše uvedený problém pustím a znovu sešlápnu tak auto jede zas normálně. Tento problém se objevuje zcela náhodně někdy třeba 3x hned po sobě jakmile pustím a znovu sešlápnu plyn jindy jedu 5km a neudělá to ani jednou.
-
-
- 12 odpovědí
- 12,9tis zobrazení
-
-
zdravim, mam tedka cerstve po vymene rozdelovace a hned problém auto na jednicku akceleruje dobre, ale na dvojku a trojku se to nechce vubec dostat na 3 tis otacek, dal uz to zase jde normalne. vymena byla z duvodu vule na te osicce co je na ni palec a celkem fest uz pres neho tekl olej. tak se tam dal za cca 1300,- nejak druhovyroba rozdelovac novej a tohle sice se ustalil volnobeh a uz to nehoupa, lip to chyta za tepleho motoru, ale zas to "nejede" a to uz u tak vydechlyho auta je na nic... menily se i svicky. muze byt problem treba v predstihu nebo neco tak? je to rok 99, najety cca 200tkm, 1.6 AEE diky jo se starym rozdelovacem to slo "krasne" za plynem...
-
- 16 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny,a prosim o radu. Mam koktu 1.6 55kw (AEE kod motoru) a chtel bych se zeptat jestli mate nekdo zkusenost s timhle-vcera asi po 60tikilometrech se mi stalo,ze motor zniceho nic po mensim pridani plynu zacal vynechavat,jakoby se "hadal" kuckal,a to pri jakychkoliv otackach,pri vyrazeni rychlosti zhasnul,pri naslednym startovani nekdy chytil okamzite,nekdy po nekolika sekundach "toceni",nekdy vubec. Stalo se to nejdriv asi tak na dvacet vterin priblizne po kilometru,asi trikrat,a potom uz porad. V jakychkolic otackach po pridani plynu zacal jakoby se dusit,nebo nedostavat palivo,proste vynechavat,jenom pri opravdu malinkem pridavani,ale to bylo opravdu jak se …
-
- 11 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
Zdravim je tu niekto schopny z BA, kto ma VCDS a vie mi zvysit otacky na mojej octavke? Otcovi to zvysili v Bosch Servise z 672 na 800, zevraj sa to da diagnostikou, len s mojou VAG 304 to nejde. JE to motor 1,6 75KW BFQ. Prosiiim seru ma tie nizke otacky :-)
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Cau lidi, tak mi asi odchazi skrtici klapka. Kolisajici volnobeh, blbe se s tim rozjizdi, obcas to dokonce zdechne. Nechaval jsem ji cistit, cistil jsem vahu vzduchu, mazal adaptivni hodnoty motoru, opakovane delal zakladni nastaveni klapky, kontroloval tesnost vzduchoveho potrubi... Jeste ji o vikendu rozdelam a kouknu, jak ji vycistili, to jedine jsem nechaval delat v servisu, tak tam je jista neduvera. Kazdopadne se uz poohlizim po nove, kdyz se nezadari s cistenim. Mela by to byt podle vseho 06A 133 062 AB. Cena u Auto Jarov neco pres 15tis!!! To je prece uplne ujete... Nemate nekdo lepsi zdroje? Chci samozrejme orig., u skrtici…
-
- 74 odpovědí
- 45,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, vlastnim Škoda Octavia I 1.6i(najeto cca 240 xxxkm) Auto vlastním zhruba 3 mesice, ze začátku bylo vše OK, ale teď mi to při silnějším sešlápnutí plynu, začlo dělat potíže a nemůžu přijít na to čím by to mohlo být. treba když chci předjíždět tak najednou z 2500 otáček to vylitne na 4500 otáček a auto nemá žádný tah, což je pak docela problém, děla to když je motor studeny i když je zahřátý, nemohl by jste mi prosím někdo poradit čím by to mohlo být ? Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost ? Předem děkuji za odpovědi
-
- 11 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
-
Zdarec, řešil někdo jak dostat z motoru vadnou vodní pumpu? Asi ji nikdo nikdy neměnil a já ji zaboha nemohu dostat ven. Kladivo zklamalo, dokonce i cca dvoumetrová tyč přes páku, sekáč.. ani se nehne sviňa :/ Už nevím co s tím. Poradíte?
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat jestli jsou u tohoto motoru jsou dvě lambda sondy , já našel jen tuto
-
- 5 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém, při nastartování auta za studena drží otáčky v pohodě ale když přidám plyn tak jdou otáčky rychle dolů a zní to jako kdyby se to auto začalo dusit poté z výfuku vyjde hustý dým (viz. odkaz, čas cca 0:30). Voda se mi neztrácí ani v ní není olej a u víčka u oleje není pěna. Nevíte někdo co by to mohlo být? Děkuji https://youtu.be/8_0CEYuLfJM
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, předem se omlouvám pokud již zde toto téma je, hledal jsem, ale našel jsem jen něco okolo této chyby, nic konkrétního. Stále se mi opakuje ve VAGu tato chyba: VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 032 906 014 F Komponent a/nebo - verze: MARELLI 1AVM 2231 Kódodvání softwaru: Kód opravny: 1 Nalezeny chyby: 01249 - Vstrikovaci ventil valce 1 (N30) 31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky prostříknul jsem kontakty na ventilu, ale po chvilce ježdění se chyba opět ukáže. Nemáte nějakou radu nebo už zbývá jen koupit nová vstřik.ventil? Nebo to ne…
-
- 8 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravim ztraci se mi voda, louze se dela pod prevodovkou presne mezi motorem a skrini. Nevite nahodou jestli je nekde misto u spojky na bloku kde by mohla voda prolinat. Hadice a spoje sem skouknul. Voda se zacina ztracet jen po jizde kdyz motor vypnu. Cca 0,7l
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Mám Octávku 1.6 1U, 74kW, motor AKL - podrobnosti na fotce techničáku. V zimě ji bylo téměř nemožné nastartovat. Jakmile se oteplí, starty jsou bez problémů. Ale jak klesne teplota k nule, je problém. Auto pak ani netáhne. Připojil jsem vag, ale závadu to nenašlo. Mám takový ten levný z Aukra, tak je možné, že to bude tím. Pročetl jsem o tom už spoustu a jediné co mně napadlo, je vadné čidlo teploty nasávaného vzduchu. Váhu vzduchu už jsem měnil, ta byla vadná. Auto jelo, ale cukalo a nemělo výkon. Po výměně je tohle ok, ale ty starty... Taky má vyšší spotřebu - kolem 13 litrů sice ve městě, i když mám lehkou nohu. Hledal jsem čidlo teploty vzduchu, a…
-
- 10 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi. O1 1.6/75kw AVU r.2002. EGR zaslepen. Dneska jsem jel po dálnici a při 160km/h mi začal vynechávat motor způsobem, že asi 2 vteřiny vůbec auto netáhlo. Jako kdybych vypnul zapalování. Pak najednou naskočilo a takhle to udělalo asi 15x. Diagnostika nepíše nic. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Doufá že nedupluju. Jestli jo.Omluva Adminovi.
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Cau, hele koukam odkud me tece olej po motoru a zjistil sem ze tu pred skrtici klapkou chybi nejaka hadicka kterou to prosakuje. Problem je v tom kde ma bejt zapojenej druhej konec tej hadicky. Nikde sem to nenasel ani na netu a ani na motoru. Je to hned pred klapkou, pod trubkou odvetrani motoru. Dikec za radu.
-
-
- 7 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, Dneska jsem si všiml že mám motor poměrně dost od oleje, viz. foto. Nemáte někdo zkušenost nebo nápad odkud by to mohlo být? Díky Honza
-
-
- 15 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi... Na mé Octavií1 1.6 75kw se mi rozsvítila žlutá kontrolka motoru... Na vagu psalo vadná Lambda sonda před katalyzátorem.... Tu jsem vyměnil za origo od Bosche... Po výměně byla závada vymazána, ale cca po 20km se znovu rozsvitila... Na vagu jsme zkontrolovali jestli sonda ukazuje zpravné hodnoty a ukazuje, tudíž nechápu, kde může být problém... Díky za odpovědi...
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
http://www.plxdevices.com/ProductDetails.asp?ProductCode=897346002870 Zdá se mě jako dobrý nápad koupit Lambdu LSU 4.9 s diagnostikou. Jjako náhradu za špatně sehnatelnou starý typ lambdy LSU 4.2 která vychází stejně přes 3000 Kč navíc moc nevydrží díky konstrukci a špatnému heat managementu. Nějaké nápady nebo důvody proč jí nepořizovat? Konrétně asi budu muset někam šoupnout původní sondu protože asi SIMOS nesnese že nebude napojený na lambda heat.... Díky za konstruktivní připomínky
-
- 0 odpovědí
- 967 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím ,mám 1,6 75kW a párkrát se mi stalo že motor chcípá jakoby mu docházelo palivo. tak 2-3 krát na cca 100 km jízdy. Pak jsem vypozoroval že to dělá jen když mám v nádrži jen málo paliva,resp.zhruba když začne svítit kontrolka paliva. Tak jsem si zde pročetl všechno možné a zjistil jsem že je pravděpodobně vadné palivové čerpadlo. Od té doby tankuju už když mám tak 1/3 nádrže a tenhle problém se mi už vůbec neobjevuje. (už cca rok.) Chci se proto zeptat: Má cenu to palivové čerpadlo měnit,pokud budu tankovat včas? Může se to čerpadlo zhoršit natolik že mne někde auto nechá? Nebo je to zbytečné a pokud budu mít v nádrži vždy víc než třetinu paliva tak bude čerpa…
-
- 7 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravim pani, objednal som nove cerpadlo s domienkou ze pride komplet a ono prisiel len ten motorcek Akym najjednoduchsim sposobom a bezpecnym rozoberem cerpadlo a vymenim ten motorcek v nom? Vybratiu motorceku totiz zavadzia ta vrchna cast kde je vstup a vystup + konektor, ktora je trosku pohybliva , podla mojho zdania je tam aj nejaka pruzinka? Neviem , nechcem nic na silu pacit kedze neviem presnejsi postup.. Dakujem za akukovelk radu.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Prosim o radu,tatikovi zacala blbnout Octavka,pri jizde at je auto studene nebo teple se nekdy,nepravidelne zacne jakoby dusit motor. Projevuje se to jako kdyz dojde benzin. Staci vyradit a protocit motor a je to zase dobre. Nekdy to udela 5x za 10km,nekdy 1x za 50km. Na VAGu to ukazalo spatnou lambda sondu,muze to byt tim? Klapka je cista,svicky-palec-vicko jsou nove.
-
-
- 11 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-