Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.8 20V

1. Zahájeno uživatelem vrtalmichal,

zdravím.má nějake následky praskla hadice odvětrání klikove skříně u motoru 1.8 20v 92kw?mám rozpadlé to koleno co je na olejovém filtru.má to nějaky vliv na jízdu?chot motoru atd?díky za rady

• 1 odpověď
    • 2,8tis zobrazení
  2. Všiml jsem si úbytku oleje,tak jsem začal pátrat odkud.Olej uniká jen za jízdy,protože pod autem když stojí není ani kapka.Když se podívám ze spodu motoru je vidět že tam co je spoj mezi víkem a začíná hlava je to poblité od oleje. Když jsem sundal kabely ke svíčkám,tak jedna svíčka byla téměř celá potopená v oleji.Myslím si že je špatné těsnění víka válců.Ale co nevím,jestli to dokážu vyměnit si sám.Zdemontovat sání to je jasný,ale co mě čeká za problém potom to netuším.Mám se do toho pustit nebo raději předat auto mechanikovi?Měnil už někdo tohle těsnění na mojí motorizaci???

• Líbí se mi
    • 6 odpovědí
    • 13,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem puki,

Včera jsem nabijel autobaterii takže jsem ji odpojil od auta zhruba na 12 hodin po zapojeni jsem nastartoval normalne jse rozjel a po vyřazení z otaček ma auto tendencí zdechnout nebo uplně zdechne je to rv 97 1.8 20v bez turba vag nic nehlásí předem děkuji za kažtou radu

• 15 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem orlicko.eu,

Čaute, doufám, že to tu nikde není, ale snad ne... Chystám se na kompletní výměnu výfuku vč. katalyzátoru na O1 1.8 20V... Jak sundám střední a koncový díl výfuku tuším, ale není mi úplně jasné jak sundat katalyzátor, protože je lomený nad nápravnicí a není mi jasné, jak povolit oněch 6 šroubů ve předu na přírubě k motoru ? Je k tomu potřeba nějaké extra nářadí ? nebo se tam dostanu běžnou golou ? Pokud už to někdo sundával na této motorizaci děkuji za rady...

• 1 odpověď
    • 6tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem remus1,

Zdravím všechny a prosím o radu. Mám 1,8 20V a když auto nastartuju tak se ozve krátké zarachocení. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Jestli to může dělat startér, že špatně zajíždí pastorek, nebo rozvod motoru? Mám najeto 85 tis km a rozvody na tomhle typu motoru (AGN) se dělají na 180 tis km, ale mám strach aby nebyla špatná vodící klec na kladce.

• 40 odpovědí
    • 14,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Šulťo,

Pomozte mi niekto! ! ! ! Mam škoda octavia 1.8 20V 92KW, (bez turba) mam ho cca 1mesiac tak to este poriadne nepoznam co a ako. Mam taky problem : -pri naštartovani a behu na volnobezne otacky sklbe motorom ale nie stale a nie pravidelne , proste akoby vynechal niektory valec sem tam , cim dlhsie bezi na volnobehu tak tym castejsie sklbne motorom a to tak ze staci sediet v aute a je to citit. - ked idem a podradim napr: mam 4a podradim do 3 dam mu plyn tak najprv to motor pridusi a az potom sa dostane do otacok, skoro ako stara skodovka 120 ) , proste akoby vynechal jeden valec predosli majitel mi spomenul ze auto bolo na diagnostike aj…

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem focuss,

Nazdar chlapy potřebuju poradit mám 1.8 20v 1997 a když mě auto stojí třeba 2 dny tak když startuju tak je slyšet nějáká rána takovej plechovej zvuk jak kdyby něco bouchlo do kapoty nemůžu to najít a mám celkem strach co to je nestkal se už stím někdo Díky

• 3 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem herrkomisar,

Mám problém,dnes na diagnostice mi naskočila chyba na elektromagnetickém ventilu nastavování vačkového hřídele N205. Chtěl bych vědět jestli někdo tohle řešil?Jak je to s výměnou jestli to raději strčit do servisu nebo se to zvládne doma?Jaké měl projevy před a po výměně?Kolik stojí a jaké je číslo dílu? Najde se někdo kdo poradí..........

• 1 odpověď
    • 3,8tis zobrazení
  9. švagr ma Octavii 1.8 slx 20V rv. 97. Na diagnostice mu našli závadu na ventilu "skrat na kostru" na nádržce s aktivním uhlím. Nevíte jak ten ventil odmontovat? A ještě jedna věc. Při brždění motorem v nižších otáčkách (kolem 1700) motor cuká a když na to v nižších otáčkách šlápnu, chvilku se to dusí a pak to začne tahat. Myslím že se tomu říká díra, sešlápnu plyn škubne, pustím plyn škubne a nebo škube několikrát za sebou, že musím buť šlápnout na spojku a nebo akcelerovat. Může to dělat tento ventil?? PS: Našli mu i vadnou lambdu a váhu vzduchu. Obojí vyměnil, ale cuká pořád.

• 3 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  10. Ahojte, O1 1998, 1.8 20V, 92 kW, AGN, cca 130tis km, auto startuje dobre aj s teplym aj so studenym motorom, motor nezdochyna ani nic podobne, taha dobre ale na volnobehu trochu kolisu otacky. Nechal som to napichnut cez VAG, aby mi pozreli ci je vsetko v poriadku a ci boli mazane kilometre. Chlapik ma upozornil,ze si mam kupit novu skrtiacu klapku, nakolko tam bola ''nejaka'' chyba, cislo mi nepovedal, a ze sa mu to nepodarilo ani zmazat,ze bola zapisana ''natvrdo''. Neviem co to znamena. Bolo to uz pred pol rokom (auto momentalne nepouzivam som v zahranici) ale checm si ho zobrat so sebou a tak chcem nechat vymenit vsetko co bude treba). Najprv ju skusim pozriet a vyc…

• 15 odpovědí
    • 11tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem djmanny,

zdravim... potrebuju vedet jak demontovat olejovou vanu u octavie 1,8 20V 92kW rok 97 .... mam spatne tesneni u ni tak ze ji rozdelam presilikonuju a ulozim zpet,jenze problem nastal v tom,ze vůbec nevim jak mam povolit sroubky 18ct sroubku jsem uz demontoval a zbejvaj mi dva,ktery jsou zapusteny smerem u spojky... jak se tam a cim dostat?? zkousel jsem normalne kloubkem a proste to nejde..ani tou pruzinou... bo je na to nejaky specialni nastroj??? poradte..diky moc

• 4 odpovědi
    • 8,3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem 84mischo,

Dobry den, menil som motor AGN na O1 1.8 rv97 za AGN 1.8 Seat Cordoba. Az na to ze na starom je hlinikove sanie a na novom je uz plastove som nevedel ze budu komplikovanejsie problemy. Na starom je senzor teploty zapusteny priamo do sania no na novom to uz nie je. Cize som vymenil 3-pinovu vahu vzduchu za 4-pinovu a 1-pin zo stareho senzora som napojil na novu vahu, tym som odstranil chybu z VAG-u maly signal zo senzora nasavaneho vzduchu. Problem je teraz v tom ze na novom sani mam alektromagneticky ventil ktory ma 2-pinove napajanie, je na nom naznacene len + a - no a neviem ake napatie tam privies, ci staci len to napatie alebo to musi byt este spojene s RJ. Inac m…

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem herrkomisar,

mám dotaz stalo se mi to už asi 5x,přijdu po ránu do auta,nastartuju a nezapne se sitič,motor točí normálně na cca 800 otáček jako by byl už ohřátý,přitom motor musí být určitě studený,když stojí celou noc a je chladno.po dalším vychladnutí motoru se sitič zapne normálně a motor točí 1200otáček.čím to může být?

• 11 odpovědí
    • 12tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem maroo,

Zdravim všetkych. Prosim vas mam taky problem škoda octavia 1,8 20ventil . Po zapadnuti som auto trochu vytačal a zničoho nič my zhaslo auto sa nedalo naštartovať.Po vychladnuti sa to podarilo ale po opetovnom zohriati na prevackovu teplotu znova zhaslo Prosim vas môšte my poradiť čo sa stalo.

• 2 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem ozzy,

Ahojte. Chalani mam taky problem s mojou O1 , že ked chcem pridat plyn (vacsinou na druhej nebo tretej rychlosti) tak mi začne auto poskakovať jak keby chcelo zdochnut ,ale potom to trhne a uz to beži v poriadku. So startovanim nie su problémy chytí to na prvý šup. Bol som v servise aby mi to dali na pocitac no ale neukázalo to žiadnu chybu. Kamaráti vravia kazdy niečo ine , váha vzduchu (cidlo) ,zapaľovací modul, kabely k sviečkam...atď. Lenže nie sú to lacne veci ani jedno a preto by som sa chcel spytat ci niekto nemal s podobným motorom problémy (1.8 20V r.v. 1999 motor AGN ). Este toľko že keď pridám plyn tak je za mnou dosť vidieť biely dym ako by v motory bola voda.…

• 33 odpovědí
    • 8,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem doctor,

nemate nekdo zkusenost s chipem u teto motorizace ?

• 24 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Rocky,

Čauec chlapi, čtu tady vaše příspěvky ohledně spotřeby 1.9TDI a taky 1.6-75KW. Chci napsat něco o motoru 1.8 20V 92kw s předěláním na LPG. Jezdím ročně kolem 70 000km a když už jsem si koupil 1.8 92kw řekl jsem si že ji předělám na LPG. Předělání mě stálo 40 000kč. Protože jsem měl už předtím Favorita i Felicii Combi předělanou na LPG a bez žádných problémů jsem dost najezdil i v zimě, řekl jsem si ,že i Octava půjde na LPG. Octavie je r.v. 1999, já ji mám od roku 2004 (květen) a už najezdila na LPG 166 000km. Občas se musí vyměnit plynový filtr (asi co 30 000km), ale jinak nic. No a tedˇ co se týká spotřeby. Můj dlouhodobý průměr je 8,5l. Mám rád relaxační jízdu a to jez…

18. Zahájeno uživatelem herrkomisar,

Otázka,jaké kupujete do svých aut vzduchové filtry?je lepší originál,nebo replika(Pride,Filtron,atd)je v nich rozdíl v propustnosti nebo to nemá vliv.?

• 11 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem j3051967,

při raním studeném startu mi auto na první start zhasne,pokud přidám plyn tak se to jakš takš chytí a mírně škube motor.při zahřátí na provozní teplotu strartuje normálně a neškube.mechanik mi řekl abych vyčistil klapu.tak jestli by mi někdo neporadil čím ji mám vyčistit.jo a závady mi to psalo na Vagu- 17915-systém běhu naprázdno-dolní hranice dosaženo-P 1507-35-00 No a jestli by mi někdo neporadil jestli to není jiná závada.díky moc

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem ozzy,

Cawte chalani , potreboval by som poradit troska , unika mi chladiaca kvapalina (5 až 6 kvapiek najdem rano v garaži pod autom) a kúpil som si tento prípravok , no na obale jasne píšu V ZIADNOM PRíPADE NELIEVAT DO VYROVNAVACEJ NADRžE!!! ..... tak by som rad vedel že kam KAM??? TO MAM NALIAT ...mate s tymto vlastne nejake skusenosti? Mám O1 r.v.1999 1.8 SLX 20V este tolko že tato zmes je do 12Litrov , kolko ma moja Octa?

• 16 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem matyytam,

mám problém u octy 1.8 20V, včera to bylo na VAG a ukázalo to čidlo teploty, dnes sem ho vyměnil za nové... bylo tam modré a prý tam patří zelené, čidlo spraveno, ale původně tedy měl být odstraněn problém na nereagování na plynový pedál, kdy při nastartování studeného motoru při sešlápnutí plynu jakoby motor neragoval, najednou škytne, jak kdyby nasál vzduch do motoru a probudí se... dělá to hlavně při rozjezdu na 1čku a 2ku kdy otáčky padají hodně dolů a z nich se mu pak nechce, jakoby se zakuckával, než to opět škytne a jede... při 3,4,5 to už nedělá jelikož při přeřazení otáčky spadnou na nějaký 2 tisíce... prakticky fakt netuším co to může dělat, podezření bylo na v…

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Franta76,

Čau, vlastním auto - Škoda Octavia SLX 1.8 20V 92kW r.v. 1998, najeto 150000km - Mám drobný dilema ohledně motorového oleje. Nedávno jsem si koupil motorový olej zn. Halfords, jedná se o plnou syntetiku 5W/40 se specifikací VW 502.00/505.00. Výrobce tvrdí, že je to vhodné jak pro benzínové, tak i pro naftové motory. Celá léta se do motoru dával Castrol TXT softec plus 5W/40. Chci se zeptat jestli nebude vadit změna kterou se chystám provést? Dík

• 6 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem wdave,

Ahoj prosím o radu co mám udělat s čidlem klepání. Na autě se žádná závada neprojevuje ale půjčil jsem si od známého kabel na diagnostiku vyčetl paměti závad a na motoru našel: 3 Nalezeny chyby: 16711 - Snimac klepani 1 (G61) Signal prilis maly P0327 - 35-10 - - - Sporadicky 17733 - Regulace klepani valce 1 Regulacni mez dosazena P1325 - 35-10 - - - Sporadicky 17734 - Regulace klepani valce 2 Regulacni mez dosazena P1326 - 35-10 - - - Sporadicky Přitom auto šlape jak hodinky Pokud se s tím už někdo setkal tak prosím o radu, a to jsem to už vymazal tu paměť protože to je sporadicky ale stejně se to tam vyskytlo za 300km

• 2 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem meky01,

Jsem majitelem Škody Octavie 1.8 20V, typ motoru agn. Dnes jsem zjistil, že mám vypadlou nebo ulomenou trubku odsávání olejového fitru. Nevíte někdo kde bych sehnal novou, a už se to někomu z Vás stalo. Děkuji za odpověď . Martin.

• 15 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem TomasB,

Pánové, jak vám bere motorový olej? Zdá se mi, že mám nějak velkej úbytek. Je v tom olej Valvoline DuraBlend 10w 40. Je před výměnou. Pod autem žádný únik oleje není patrný a ani v motorovém prostoru. Odhadem bych řekl, že tak 0,5 l/1000km Je pravda, že jsem hodně km najezdil v dost velkejch točkách. No nejsem si ještě 100% jistej, uvidím nejlépe po výměně, ale trošku jsem vyděšenej. V hledání jsem nic k tomuto nenašel.

• 23 odpovědí
    • 8,4tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.