Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.8 20V

1. Zahájeno uživatelem alonso84301,

chalani mam na ruke za 4000eur kupit octavku 1.8 20v bez turba rv.99 268000km je to moj sen tak by som rad vedel o aky motor ide.podotykam ze ten motor je novsi od toho rv.98 takze spotrebu neriesim diky

• 7 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem herrkomisar,

Ahoj všem,dnes jsem si nechal změřit emise a výsledek hodně špatný,několika násobně víc CO2.když jsem se ptal technika co mám měnit,tak řekl,bud to může být: teplotním čidlem - (ale ručička teploty mi na palubovce,pracuje správně) řídící jednotkou - ? svíčky - (nové Ngk najeto na nich cca 100km) kabely - (původní) katalyzátor - (původní) asi před 8.měsíci mě zlobil zapalovací modul,motor běžel jen na dva válce a já musel ujet 5-6km.tím pádem palivo hořelo v katu a ten byl uplně do ruda rozpálenej.ttakže bych usuzoval jako laij že se spálila keramika.technik z emisí říkal že lamda pracuje správně a že tam teče o dost víc paliva na volnoběh než by mělo.spotřeba se mi …

• Pozitivní
      • Negativní
    • 36 odpovědí
    • 9,7tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem standark,

pri nizsi hladine benzinu, asi tretina nadrze mi auto startuje dil, no jakmile je hladina vyssi, vse je ok. poradi nekdo octavka I 1.8 20V rv97 naj. 150000 km

• 7 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem DaVe69,

Zdravím, kluci vlastním motor 1.8 20V AGN a jede mi občas jak kdyby na 3 válce.. Vag napíše jen Sonda 1 - řada válců 1 - žádná aktivita - sporadická.. co to může znamenat ? Může to byt lambda ? nebo cO? Díky za odpověĎ

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem mmm256,

Dobrý den,všechny zdravím.Mám octavii 1,8 20V r.v. 1997.Asi před dvěma měsíci mi odešla baterka,kterou jsem asi po dni a půl vyměnil tzn.,že auto bylo po tuto dobu bez proudu.Po výměně baterie mi auto začalo chcípat a to převážne,když otáčky padaly z 1400-1600.Byl jsem v servise na vagu a nebyl zjištěn žádný problém.Auto po týdnu a asi po 150 ujetých kilometrech přestalo chcípat samo.Teď asi dva dny zpět jsem motor trochu protočil,asi 5500 otáček a auto začlo chcípat znovu.Chtěl bych se zeptat,jestli se musí nastavovat škrtící klapka,v servise mi řekli,že u tohoto typu ne.Moc děkuju za radu.

• 3 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem tydyyt,

hoši potřebuju radu:) jel jsme a zacla mi blikat a pískat kontrolka oleje ,tak sem zaparkoval a zkontroloval hladinu oleje a byla na minimum,tak sem dolil a je tot ed tak jak ma byt a zhlasla.Jedu znova a po par sekundach to začlo znova pípat a blikat dojel sem a zkontroloval hladinu a ta se drzi na optimu na středu rysky.Tak mi to nejde do hlavy kdyz jedu na neutral tak to zhasne a jak dam rychlost a přidám otáčky tak opět znova nějaká dobrá rada? jinak je to O1 1.8 92kW r.v. 98.dikes

• 19 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem lacak,

zdravím chclapi.neviem nikde zohnat utahovacie momenty vačky,kluky,ojníc,prípadne hlavy.motor 1.8 20v kod motoru AUM.octavia r.v.98.vopred dakujem

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  8. Zdravím,už nevím co s tím mám udělat.Začlo to tím že auto mezi 3800 - 4500 otáčkách přestává táhnout a cuká,jakoby nemělo dostatek benzínu.Když se ale při cukání popustí plyn níže a tak se jako auto chytne a zase táhne,a to samý na volnoběh když na něj dupnu tak otáčky skoro nevystřelí ale zato to pěkně mlátí asi do sání.Já už udělal vše co mě řekli v servisu a to: Koupil nový vzduchový filtr,váhu vzduchu a nic poté sem našel prasklou hadici od klikovky co je odvětrávání zpět do sání kvuli nežším emisím,tu jsme vyměnily,k tomu koupily i nové čidlo teploty a ješte kompletně vypucovaly škrtící klapku a znova nastavily přes diagnostiku,jinak diagnostika nehlásí žádný problé…

• 284 odpovědí
    • 73,5tis zobrazení
  9. Host dadly
    Zahájeno uživatelem Host dadly,

Ahoj lidi. Tak mi po 135000km odešla váha vzduchu. Mám dilema, jestli koupit originální a tudíž dražší, a nebo stačí neoriginál. Máte někdo zkušenosti s těma neorigo.

• 19 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem herrkomisar,

naví někdo co to dělá a jestli je to špatně- když zasunu klíček do zapalování pootočím do polohy 1 ozývá se od motoru asi 15vteřinové pískání,pak něco cvakne a je klid.motor agn

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem herrkomisar,

ahoj všichni,chci se zeptat včera jsem jel do Prahy po dálnici a všiml jsem si že když držím plyn tak abych jel 120km/h tak od té chvíle motor začne dost řvá,jako by se vytáčel mám tam tak 4500 otáček.mám chvílemi dojem že snad už víc nepojede,nebo vylítne motor z auta ven.ale dá se to rozhulit i víc ale pořád ten vytáčivej zvuk od motoru.potřeboval bych snad 6 a 7 rychlostní stupen.taky pozoruju že mám pomalejší akceleraci při rozjezdech.mám nalítáno cca 230tis.ale toto pocituju až ted.tak 3tis.km.blíží se mi výměna rozvodů.mohlo by to být tímhle?na kolik tak příjdou rozvody na mojí motorizaci?díky všem.

• 5 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem radovan klus,

Zdravim vsechny mam problem , mam motor 1,8 20v a klepe kdyz zvysim otacky asi nad 2000 ot. ozyva se to ze zhora nevite co by to mohlo byt.

• 9 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Pitbull88,

Zdravím,,,,prosím má tady někdo u sebe Etku?potřebuji sehnat číslo hadice.. Jedná se o motor AGN 1.8 20v bez Turba.....rok výroby 1997 typ sání - pevné hlinikové parohy A jde o hadici,která vede od škrtící klapky do uhlíkového filtru... Já jí mám celou zpuchřelou,takže číslo nerozluštím... Díky moc

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem herrkomisar,

Zdravím pánové,již delší dobu jsem pozoroval drnčení(zvonění) od motoru a nevěděl čím to může být.Dnes jsem zalezl pod auto a všiml jsem si že když za vrklám katalizátorem tak mi výfuk cinká o upevnění k motoru.snažil jsem se vávadu vyfotit.označená strana je ta špatná je tam asi půl centrimetru mezera a to je příčinou cinkání.druhá strana drží pevně.neměl by být nějaký šroub nebo něco v té díře co prochází zkrz?poradte prosím:octavia 1.8 20v r.v-97 motor-agn

• 6 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem dufado,

Ahoj, kolik vám ukazuje, kdo máte, aktuál spotřeba na volnoběh u 1,8 bez turba AGN?

• 6 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Pitbull88,

Zdravím,,mám motor 1.8 20v 92wk - čily bez turba....a mám doma motor z rs...ale je bez olejové vany,,,pujde tam dát vana z toho mýho a jinak jak bude náročná výměna???Má s tím někdo zkušenosti už??Díky za rady

• 3 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Snovotny,

potřeboval bych poradit. Dva dny nazpět při dosažení provozní teploty spadly otáčky, chcípl motor, začla pípat palubka a blikat kontrolka oleje. Množství oleje OK. Teplý motor točil a nenastartil. Po vychladnutí vše OK. Opět následovalo dosažení provozní teploty a opět chcípnutí motoru. Dál se nebudu opakovat. Interval jízdy dosáhl 2min Dnes již není potřeba dosáhnout ani plné provozní teploty a je nutné vyčkat na úplné vychladnutí motoru. Bohužel s intervalem 2min jízdy a hodinu čekání nemám šanci se dostat do servisu na diagnostiku. Jedině až v pondělí na laně. Máte někdo nějaký tip co od toho očekávat ??? Zapoměl jsem : nehází jiskry v zapalovacím modulu a…

• 4 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Pavel K,

Zdravim, mám problém, po nastartování ( za studena a někdy i za tepla ) my drží otáčky kolem 1500 a spadnou až za dlouhou dobu cca 5 až 10 minut a nebo musím vyhnat prudce otáčky nad 5000 a pak teprv spadnou. Tak se chci zeptat jestli se s tím někdo nesetkal a neporadil nějakou příčinu než to budu dávat do servisu. Jinak se jedná o motor 18i 20V rok 1997. Předem děkuji )

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem michy,

Mám v 1.8 20V 1997 váhu vzduchu ještě bez integrovaného teplotního čidla s prapůvodním 3 pinovým konektorem. Co jsem koukal, přímo k tomuto autu (typu motoru i ročníkově) se nabízejí nové například u Auto Kelly už jen se 4 pinovým konektorem (obsahující i tepltní čidlo), tímto ale do mého auta nepřipojitelné. Je záludnost "jen" v nekompatibilním konektoru? Pokud jinak je váha parametricky kompatibilní, jaké má být zapojení pinů mezi 3 a 4 pinovým konektorem? Pak mne ještě napadlo, zkusit sehnat 3 pinovou nikoli pod kategorií Škoda, ale AUDI A4. Ale pokud 3 pin je vyběhlý zastaralý typ, spíš bych jej předělal na 4 pin a i měl tak větší výběr.

• 13 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem romanxxx,

viete poradit na octavii 1.8 20v sa mi zacala objavovat tato chyba pri pusteni plynoveho pedalu mi otacky skocia tak na tristo niekedy sa to da do normalu, ale obcas motor zdochne.

• 8 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem tydyyt,

Zdravim , mam dotaz na ladice motoru AGN 1.8 20V, co se bude dít s kroutakem ve spodnim pasmu otacek po odmontovani katu, zlepsi se kroutak odspodu a nebo to bude horsi ? Popr. jak optimalizovat vyfukovou soustavu aby se zlepsil prubeh kroutaku odspodu. prosim bez OT

• 7 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  22. prosim vas mam takovy problem s motorem 18 20 v normalne maze ale pri vyžšich otacakach zacne blikat olejova kontrolka menil sem olejovy cidlo a dela to stejne pomozte u si stym nevim rady

• 6 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem msebi,

prosim o pomoc nastartuju auto normalne bezi ujedu s nim 15 kilometru a zacne blikat konrolka oleje po dalsich 2 km to prestava mazat uplne ale jen vrsek tudis vacky a pod . uz sem menil cerpadlo a natahovak retezu na vacky dela to porat stejne prosim pomozte email na me je mikee.dj@centrum.cz predem vam moc dekuji

• 5 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Lukášek,

Zdravíčko mám problém s octavii.Auto stále cuká při jakýchkoliv otáčkách, VAG objevil lambda sondu, tu jsem vyměnil a auto cuká stále.Někdy se mi stane když zastavím tak se rozjíždím pět minut,motor nezdechne ale nejde rozjet musím vyřadit a mačkat plyn až naskočí otáčky.Neví někdo čím to může být?Díky za každou radu

• 5 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem djmanny,

zdravim.. mam octavii 1,8 20V.... a mam ji havarovanou prez strechu... asi pul hodiny byla na strese... a pripokusu auto nastartovat,tak se motor sotva tocil... a do vzduchovyho filtru to vyfluslo olej..takze ten motor nacucal olej... co mam udelat vsechno pro to abych mohl motor znovu natocit?? vymenit olej,filtry... svicky... a jak postupovat pri startovani? díky za odpoved..

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.