Motor 1.8 T
600 témat v tomto fóru
-
Ahoj, nikde jsem to nemohl najít. Mám takovej problém na AUQ 1,8T - občas mi vag napíše pokles tlaku mezi klapkou a turbem (sporadicka). Drive jsem tomu nějak nevěnoval pozornost, ale je to častější. Co ted také pozoruju-při přeřazení mi motor "zabere" jakoby tam byl nějakej zbylej tlak v turbu a pak poleví (netrvá to asi ani vteřinu co zatáhne). Otáčky se chovají jakoby prokluzovala spojka (ta je OK-jen pro představu). Chtěl bych ve Vagu sledovat hodnoty-někde to tam myslim je (aktualni tlak turba, požadovany, a pak regulace ventilu) - ale nemužu to najít pod jakou hodnotou a jak to nastavit do VagScope. Pomuže někdo? Nebo jestli někdo ví příčinu rovnou
-
- 17 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim pánové, potřeboval bych někoho, kdo by byl schopen poradit případně i spravit tento motor, u kterého došlo k totálnímu poškození hlavy (skoro všechny ventily KO a bůh ví co ještě - u borca co dělá hlavy nám bylo řečeno, že oprava nemá cenu). Hledám někoho v Brně a okolí..... Všechny možný návrhy budou vítány. Předem díky za návrhy....jo a nevím co jak ještě popsat problém, páčto by to bylo na román, takže se ptejte.... Petr
-
- 15 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, rozmýšlím se co pořídit dál. Teď jezdím s 1.8T a chci to příští rok vyměnit za něco novějšího - nemám rád combi tak v úvahu připadá jen liftback. Mám dilema jestli vzít verzi 4x4 nebo ne ? Zajímalo by mě rozdíly - spotřeba, odstupňování převodovky, změnšení zavazadelníku, apod. Dík za tipy.
-
- 66 odpovědí
- 23,5tis zobrazení
-
-
Ahoj mam octavii 1.8T pri jizde na benzin me to zacalo desne cukat. Na LPG je to zcela OK, ale kdyz jedu na benal a motor je studeny a pridam prudce plyn, tak to je jako na houpacce, jak to prepne na lpg tak ok, i kdyz je motor teply a jedu na benzin, tak si prijdu jako ve felicii.. proste to vubec nejede netahne. Jedine co me napadlo je lambda ta pry pri prepnuti na LPG je ignorovana... Diky Diky za kazdou radu.
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, jak dlouho muze trvat v servisu vymena dilu na Octe 1.8T MR01 (svicky,olej,olejovy filtr,vzduchovy filtr,pouzdro stabilizatoru)?
-
- 19 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých hádam mi pomôžete, Mám taký problém s mojou škodovečkou 1.8T r.v.2000 Takže začnem pekne po poriadku: Zhruba pred týždňom mi začalo auto trhať a to pri zošlapnutí pedálu a to som vôbec nedal podlahu robí to hlavne pri rozbiehaní až po 5-tku. Raz to trhalo potom to išlo normálne ako keby sa nič nestalo Išiel som s tým na diagnostiku a Vag neukázal žiadnu chybu. Vymenil som čidlo teploty potom aj lambdu nakolko žiadna zmena auto smerovalo kamarátovi do servisu. Tam zistil, že raz hodí iskru a raz nie a robí to len 3 valec. Zistil, že bola chybná cievka tak sa vymenila ale problém bol v tom že to robilo aj tak. Cievky sa potom vymenili aj medzi sebou…
-
- 20 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtel bych se zeptat, jaky ma vliv na chod motoru spatny senzor nadmorske vysky? Auto mi nechtelo startovat a tenhle senzor mi vymenili. Zavada pretrvala, protoze problem byl ve snimaci otacek vackove hridele. Diky za radu.
-
- 8 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
cauky..mam jeden problem Octavia 1.8T RS..ted jsem byl v Italii na horach..a když nastartuju tak mi 5xkrat zablika zluta kontrolka oleje..takže hned kontrola oleje..a v pohode na pulce..po prjezdu domu VAG- 00562-cidlo stavu oleje/teploty (G266)...i když vymazu chybu pres VAG naskoči znova..poradi nekdo co se stalo?motor normalne jede..oleje je tam taky dost..diky moc David
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím,mám octavii 1.8T AGU najeto 180 tis a zjistil jsem,že mi cvaká vstřik na 2 válci.Je to podobný cvakání jako vydává nádobka s aktivním uhlím.Mám si začít schánět novej,nebo bude stačit jenom vyčistit?A nebo v tom vstřiku nemá co cvakat a cvaká mi v těch místech něco jiného? A benzín tankuju jen u benziny a mimořádně u globusu....na ten si ale zatím nikdo koho znám nestěžoval.
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi, až se mi zahreje auto na 90 stupnu, tak stejne pri jizde bez plynu zacne teplota klesat. Stava se to i po 50km jizdy. Je to normalni, ze se auto bez vykonu ochlazuje? Díky
-
- 45 odpovědí
- 34,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám prasklé vý fukové svody .Už jednou jsem je nechal vařit ,ale po 14 dnech mě opět praskli.Tudíž zvažuji že koupím nové ,ale levnější než za šest tisíc jsem nenašel.Neví prosím někdo o levnějších? Uvažoval jsem aji o vrakovišti .ale mohl bych koupit to stejný.
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Potřeboval bych vědět jaký je průměr výfuku u této motorizace??? Díky
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim. Mam taky problemik. Mam oktavku 1.8T 20V, r.v. 2004, kod motora AUM. Vacsinou rano ked su teploty pod 5 stupnov tak ked nastartujem motor krasne naskoci na brnk drzi si otacky okolo 1500 ale asi po 5 sekundach zacnu otacky dost kolisat. Niekedy padnu az pod 500 a potom zase vyskocia. Ked pridam plyn tak sa to trochu ukludni ale stale to kolise. Ked sa otacky dostanu na normalnu hodnotu okolo 800 a motor sa trosku zohreje tak to prestava robit. Stava sa to iba za studeneho motora, vonkajsej teploty pod 5 stupnov a tesne po nastartovani. Vie niekto poradit cim to moze byt? Mna napada iba ze je na odchode nejake teplotne cidlo. Sviecky a vzduchovy filter je novy. Pa…
-
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
potreboval bych nekam namontovat cidlo tepltoy oleje na pridavný budik...jde o mototr 1.8T RS..nemate nekdo zkusenost kam s nim? dikes
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdar borci. Mám Octavii 1,8T a kontroluji komponenty nasávaného vzduchu. Chci se tedy zeptat na jednu věc. Je tlakový regulační ventil odvětrávání skříně hřídele (na obr. položka 11) za normálních podmínek tj. vyndaný z motoru průchozí? Když se podívám dovnitř, tak tam vidím dírku a když do toho fouknu, tak je průchozí. Je tedy tento ventil vadný? Pokud není, mohli byste mi trochu jeho funkci objasnit? schéma nasávání vzduchu attachment=178090:obr_1.JPG] Mnohokrát děkuji
-
- 3 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Čauky muj problém, když jedu třeba na čtyrku sešlápnu to tak mi na 4100ot/min vypadne turbo dám pětku a turbo znová táhne ale zas jen do těch 4100ot/min. Bylo mě doporučeno vyměnit váhu vzduchu,protože asi udává nesmysli, na vagu to ukazuje chybu 00575 tak jsme si pujčil od kámoše má stejná motor a rok výroby turbo začlo vypadávat až na 5000ot/min. Jinak ma golfu mám nově repasované turbo,nové svíčky,N75,palivový filtr, vzduchový filtr mám vložku Grenn a do boxu navedenou trubku z poza spodní bříšky. Taak se chci zeptat jestli jste se stím už někdy setkal a popřípadě jak jste to řešili. Děkuji moc za odpověď
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi, dnes ráno (né poprvé) nastartuju a chci se rozjet a auto vůbec netáhlo a pak se hned na chvili rozjelo a pak zase netáhlo, nechtělo se rozjet. Tak zastavím a kolísali mi otáčky od cca 700-1200, tak jsem to vytočil na neutrál na 3000 (na vterinu) a pak už to bylo v pohodě. Co to může být? Měl jsem pocit při tom rozjíždění jakoby sem tam vynechával válec.
-
- 32 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
-
-
Ahoj fandove, mel bych otazecku, koupil jsem si 1.8 T v automatu, r.v. 2002, najeto 70.000 km. Po 200km od koupi se mi rozsvitila kontrolka elektroniky motoru. Uz jsem zaplatil 5.000,- Kc na Jarove v autorizovanem servisu v Praze a vymenili mi jednu podtlakovou hadicku a jednu pretesnili. Maji sporadickou zavadu z VAGu (prilis bohata smes) asi nejaka jina rozpadla 8 leta hadicka (zitra mi overi dalsi dve co vedou k turbu), ale dle testu to vaha vzduchu neni. Lambda sonda je take rok stara, takze nevim, v servisu uz je to tyden, najeli s tim 700km a porad to sviti. Nevite nahodou nekdo cim by to mohlo byt? Napada me logicky palivovy system, ale cerpadlo ocistili a nadrz …
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj máte tady někdo AGU s K04 turbem a jak Vám to šlape? Je s tím prý brutální problém to sladit a udělat na to mapy,ale jde to.A kolik se tak pohybuje cena staršího K04 odhadem asi. Dík za rad odpovědi popř rady.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravim panove. Mam problem na motore AUQ,resp. dva: 1)Do 3 tis otacok ide v pohode,akonahle sa dostane na 3 tis zacne sklbat a nechce to preskocit. Ked to preskocis ze das nizsi kvalt,tak zasa ide v poho od 4 tis hore. Vag pise chybna lambda,ale to pisal aj predtym(nedrzal volnobeh),ale za jazdy to nic nerobilo. A teraz to za jazdy sklbe jak hovado. Vaha nova(g. ok),tlak turba 1,3,regulace tlaku ok,map cidlo ok,tak uz nevim. Vymazes chybu tej lambdy a ide to,ale iba takych 100 m a potom zas. 2)Hadica co bere vypary od klukovky spat do sania, ked je zapojena,motor zere olej,proste jak keby ho vycucaval velkym tlakom alebo co. A je to husty bily dym z vyfukov. Ale ked to…
-
- 14 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
-
Zdar chlapi, když mi mechanik měl měnit termostat, tak zjistil, že mám prasklé hadice od chladícího systému. Nová stojí přes 3000,-. Nebude termostat měnit, protože by se to zavzdušnovalo. - > tak mě napadlo, že bych použil utěsnovač od liqui moly, myslíte, že to pomůže? Díky za vaše názory.
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych, dnes som sa konecne odhodlal vymenit olej, do servisu ma objednali az o dva tyzdne, tak som sa vykaslal na servis a dal som sa na vymenu oleja sam. Ale uz som to aj olutoval, vsetko slo v pohode az kym som nechcel demotovat stary filter oleja, ten bol tak "dorvany" ze som ho nemohol zhodit, tak som skocil ku kamaratovi po kluc na filtre, aj s klucom to bola poriadna makacka a okrem toho sa s filtrom malicko (asi 10-15 stupnov) pootocil aj chladic oleja (to uz som vedel ze je zle). Chladic som vsak dole nedaval a dal to vsetko dokopy. Po naliati oleja som vsetko pekne vyutieral a nebolo badat ziadne presaky oleja. Avsak po nastartovani som si vsimol ze c…
-
- 1 odpověď
- 5tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi, chtěl jsem se zeptat kolik může stát vyčištění skrtící klapky, jelikož mi to při studeném motoru cuká a kolísá na volno běh otáčky (asi to bude klapka). A je lepší v tomto případě zajet spíš do autorizovaného servisu škoda? Díky.
-
- 7 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
čau, má někdo zkušenost. Na mé 1,8T mi ted při teplotách kolem nuly při rozjezdu (studenej motor) na nižší otáčky přestane jet a otáčky spadnou na 500 a pomůže jen znovu nastartovat a rozjezd na vyšší otáčky. nezná někdo příčinu? Díky
-
- 7 odpovědí
- 2tis zobrazení
-