Motor 1.9 TDI
1 249 témat v tomto fóru
-
Zdravím, zjistil jsem, že při zařazení zpátečky a pouštění spojky mi začne někde v motoru chrastit. Po puštění spojky to jede přes plynový pedál normálně. Jedná se pouze o tu fázi pouštění spojky a přidávání plynu. Nevíte jaká může být příčina. Jestli spojka nebo převodovka ? Ostatní rychlosti jsou v poho. Motor 1,9 ALH. Díky za pomoc.
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Ahoj pánové,zjistil jsem že mám v čudu chladič nevím jestli se vyplatí ho nechat opravit nebo koupit nový.Nemáte někdo zkušenosti s výměnou nebo montáží?Popřípadě jaký chladič tam mám nevím jaký jsi popřípadě objednat auto nemám doma.kdyby se našel někdo s ETKOU byl bych vděčný.Auto Octavia OI 1.9TDI 66KW Typ motoru ALH s manuální klimatizací (AC) r.v.2004 Popřípadě přes SZ pošlu VINKO moc díky
-
- 6 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
čao chtěl bych se s váma podělit o pár věcí a tím poděkovat velice členovy" juke.box" unás máme servisy drahý jak svině tak jsem se rozhodl jet na skušenou o navýšení koníků v motoru k tomuto členovy a radu ohledně poloos přes půl republiky cirka lovosice hradec králové .Velice dobře jsem udělal protže to dopadlo tak jak to dopadlo a motor byl perfektně s kvalitním přístupem proměřen a skontrolován co snese a jestli je vubec toho schopný "posléze nachipován " s perfektní spotřebou .pokračovali jsme dál výměnou budíků na maxidoty spolu s nakodováním a přispusobením které si musím přesvítit na modro tak jak to mám po osazení smd diod osadím do auta dále s montáží kvalit…
-
-
- 7 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, Nevi nekdo co by mohlo zpusobovat kolisani otacek u TDi 66kw r.v.2001? Projevuje se to tak, ze na volnobeh si to samo prida otacky cca o 200-250 ot/min. Dela to prevazne pri studenem motoru, ale nekdy i pri provozni teplote. Vim, ze nejjistejsi bude Diagnostika. Diky za rady.
-
- 9 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
Prosím o radu vždy po delším stání autíčka se po nastartování vyvalí z výfuku oblak dýmu jako kdybych měl Fiata v naftě fuj . Nevím si s tím rady start. dávka jak má být jinak vše v pořádku. je to O1 99 66kw AGR
-
- 6 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Ahoj Ahoj Ahoj, zdravím pánové/dámy dnes jsem pořídil O1 rv 97, 1.9tdi 66kw bez chipu, najeto 270xxx, avšak majitel mi řekl, že je na autě kat off, egr off, ventil N75 a vstřiky Sprint764.. K jádru věci. Rok jsem drandil s VW GIV 1.9TDi, 66kw - 4Motion A byl jsem spokojený se spotřebou. Nyní jsem si vezl oktu domů a na čtvrt nádrže jsem ujel 100km a pipla rezerva, no čuměl jsem jako blázen.. Otázkou je, to mají ty vstřiky takový vliv na spotřebu, aby okta žrala 10l/100km ? Pal. Pc ukazuje průměr 4,7 .. Verdikt, nechápu to .. Díky za rady a vysvětlení.
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravíčko. Mám trable s výkonem motoru při vyšších otáčkách. Můj soused diagnostikoval závadu na ventilu N18. Při prohledávání netu jsem objevil, že někteří jej nazývají N75 a někteří N18 (a tím pádem v tom mám chaos). Na obrázku je to ten ventil vpravo s bílým vrškem. Tak který to je? navíc mi soused říkal, že nový ze Škodovky stojí 4500 Kč, je to možné? Je to na TDi 81 kW rok výroby 99, motor AHF. Díky za info
-
- 62 odpovědí
- 94,2tis zobrazení
-
-
OCT 99, 1,9 TDi, 66 kW po najazdení cca 5.000,-SK(hlavne v lete alebo pri rýchlej jazde) je potrebné doliať cca 0,5 l chladiacej kvapaliny. Motor sa nehreje vôbec a únik som nezistil ani na zdviháku. Voné čerpadlo je vymenené. Je tto normálne?
-
- 16 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
-
-
viem, že tento ventil sa stará o takzvané "komfortné zdochínanie motora". menil som si hadičky okolo toho ventilu (N75?) čo reguluje turbo. okolo ventilu pre EGR som nemenil, nakoľko EGR mám odstavený. bohužiaľ, nejako sa mi podarilo vytrhnúť hadičku z EGR ventilu, ktorá šla do N239. teraz ju neviem nastoknúť na EGR ventil. nemám teraz prachy na nový EGR ventil, odpojil som N239, hadičku od ventilu pre EGR som upchal, konektor je odpojený. motor vydáva čudesné zvuky a dosť trasie pri vypnínaní. ja len, či je tento ventil kritický, alebo motoru takéto vypínanie nevadí? za odpoveď ďakujem
-
- 4 odpovědi
- 14,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, už jsem procházel toto forum ohledně výpadků turba a padání do nouzáku, ale můj případ jsem nenašel. Takže, vypadne jen občas, ale vždy to je při studeném motoru, a při otáčkách okolo 3000. Po vypnutí zapalování a opětovném nastartování klasicky vše v pořádku. Při zahřátém motoru ho můžu vytočit v pohodě nad těch 3000 otáček a do nouzáku nespadne. Turbo vyčištěno.Díky za odpovědi.
-
- 9 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám bolístku na moji Octávě (12/1999, 66kW 1.9TDI 4x4) upadla mi výfuková trubka v místě viz fotka. Jakoby se vyklepala z příruby, nebo prostě urvala, visí mi od motoru jen trubka bez příruby.. Řeším teď opravu ale ani za boha nemůžu najít ty kovové držáčky pro držák přední části výfuku, to co je klasicky na všech octavách, takové tva "bodce" které se nasadí v přední části výfukového potrubí do držáku, který je připevně k kostře auta.. takhle ale ten výfuk visí až za zadní upevnění a klepe se tam vepředu, proto se to možná i stalo. Když hledám originální díl, tak to vypadá, že tam snad ani nejsou, že jsou až od 74kW verze 4x4ky. Nevíte někdo jak to tam teda do…
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdarec borci,mám takovej problém....Při řazení a sešlápnutí spojky je slyšet takovej valivej kovovej zvuk-nevim jak to líp popsat.Mohlo by to být spojkový ložisko?Lamela?Nevíte někdo?Díky za rady,jestli se s tím někdo setkal.Jinak spojka zabírá normalně... Octa 1.9TDI 81Kw
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Caute, mam mensi problem a chcem sa spytat, ci ste nemali rovnaky, pripadne nemate tusenie v com je problem. Obcas sa mi stava, ze motor taha trhane. Zatial sa mi to stalo len parkrat a vzdy bol motor studeny. Robilo mi to na 2. prevodovom stupni pri cca 1700 - 2000 otackach. Zo zaciatku som si myslel, ze to je nerovnostou vozovky, pretoze sa mi to stavalo v tych istych usekoch co je dost zaujimave a trhanie bolo velmi jemne. No nedavno sa mi to stalo na trojke tiez okolo 2tis otacok ale uz to trhalo / sekalo o dost vyraznejsie. Stalo sa mi to zatial asi 5x, cca raz-dva razy za tyzden..cize nie je to pravidlo, ze vzdy na dvojke pri 2tis. otackach to robi. Ide o Octaviu…
-
- 4 odpovědi
- 8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám takový problém s motorem 1.9Tdi 81kw ASV r.v. 2002. Po zahřátí začne jít motor nepravidelně. (za studena jde jak hodinky) Když mírně přidám plyn a nechám otáčky spadnout zase na volnoběh, tak to na chvilku přestane a pak zase začne jít nepravidelně. Nevíte někdo co s tím? Předem díky za odpovědi.
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, Chtěl bych se zeptat jak poznám rozdíl mezi motorem o výkonu 66 Kw a 81 Kw u TDI Octavie 1,jestli se to dá nějak poznat pouhým okem nebo se musím spoléhat na TP ? Děkuji za odpovědi popř.fotografie.
-
-
- 18 odpovědí
- 27,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, čistil tady někdo u intercooler na O1 TDi 81kw ?? Má někdo nějaký návod?? Našel jsem jen z sharana a to bude jiné...
-
- 43 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
-
-
Ahoj mel bych na vas dotaz a potreboval bych poradit .Mam octu I 81kwh a chtel bych tam dat tyto trysky najeto nejakych 160 000. Ma to smysl ?? Poznam ten rozdil vykonu?? A chtel bych se jeste zeptat jestli diky teto vymene i stoupne spotreba nebo naopak klesne . Diky moc za radu
-
- 16 odpovědí
- 38,2tis zobrazení
-
-
Začal mi vynechavat motor, na volnobeh i v otáčkách, když skube občas se stane ze padnou otáčky i když držím plný plyn, často nejde nastartovat, nafta do motoru jde bez problémů, vyměněno cerpadlo, nic se nezměnilo. Po odpojení třetího vstriku jde motor normalne- vstrik vyměněn ale žádná změna ...
-
- 5 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím o radu, nenašel jsem tu vlákno k tomuhle.. Dotáh jsem O1 1.9 TDI 81KW AHF z Německa.. má to kvůli zelený plaketě dodělanej debilní DPF za 1000 éček viz foto. Přijde mi že je auto udušený a nejde za plynem jak by mělo. Co s tim? Nenašel jsem jednoznačnej názor jak to vyřešit. nějak to vykuchat zevnitř, dát tam původní malej katalyzátor, dát jenom trubku a nebát se na technický.. ? A taky vůbec nevim jestli je kvůli tomu poštelovaná ŘJ.. Dík za rady
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Chlapi, mám dotaz. Vlastním Škoda Octavia 1,9 tdi 81kw typ motoru ASV najeto má 237000km, auto nastartuje běží na volnoběh všechno v pořádku po cca 10 min chodu začne z motoru vycházet zvuk jak kdyby se tam něco "hádalo" a auto se celý začne decentně klepat, když se ohřeje voda na více jak 70 stupňů tak to přestane. Na výkon to nemá vliv a diagnostika nevykazuje žádnou chybu...nevíte kde by mohl být problém?
-
- 8 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Nazdar, prosím o konzultaci V servisu mi měnili turbo a při převzetí mi řekli, že mi tam dali nějaký novější typ, u kterého už není třeba mít zapojen ventil N75 (viz. foto) teď zhruba po 5-ti měsících mi padla Octa do nouzáku a na diagnostice mi to vypsalo chybu 17958 což je "plnící tlak - regulační odchylka" Příčina: zkrat na kostru, přerušené vedení mezi magnetickým ventilem (N75) a RJ motoru, možné projevy: bliká kontrolka žhavení, nízký výkon, nízký nebo vysoký plnící tlak. Otázka zní: Jak může N75 vykazovat nějakou chybu, když není zapojen a setkal se vůbec někdo z vás s takhle upraveným turbem? Díky Octa rv. 2000, předface 66kW, AGR
-
-
- 6 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, potřeboval bych odbornou radu. Svoji jedničkovou Octávu TDI 66 kW jsem nechával našim. Od té doby s tím autem prý pořád něco je. Nevím, ale mám pocit, že je spíš dojí ten otcův rádoby kamarád mechanik. Dokud jsme ho měli my, tak nic, maximálně výměna oleje. Napřed si dělali rozvody, pak prý odešly vstřiky a hned na to turbo. Auto teď prý kouří a je to údajně z důvodu, že turbo nasává olej. Repasované turbo jim nechá prý za desítku. Přitom ale výkonově auto jede naprosto normálně, jen kouří. Chci se zeptat, jestli skutečně olej může mizet přes turbo? Zítra to má dávat do servisu, tak bych potřeboval rychlou odpověď, i když chápu, že takhle na dálku to je vě…
-
- 6 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Dnes v podvecer me okta nesla nastartovat hned na brnk jako pokazde. Stalo se mi to poprve, tak nevim cim to, tipuji asi zhavice, ale rad se dozvim i dalsi tipy zde od zkusenejsich. Ted k problemu: Motor cca 2x otocil, chytlo to, ale bylo slyset strasne nepravidelne chod motoru, jako by na dva valce a po chvilce motor chcipl. Za chvilku jsem zkousel znovu, parkrat jsem otocil a nic. Az na treti pokus motor chytl, strasne nepravidelny chod, ale po chvilce uz bezel normalne. Nasledne jsem prejel na jine misto, mezi tim jsem motor uz plne zahral na plnou teplotu, a dalsi start uz zase na brnk. Takze s toho usuzuji, ze je nejaky problem, kdyz je studenej, resp. mrzne,…
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Začalo mi dost silně syčet turbo ze spodu auta. Vlnovec je starý cca 3 měsíce. Po kontrole celého výfukového potrubí a turba, včetně přívodních trubek na sání a z cooleru padlo podezření, že mi fouká těsnění mezi blokem a výfukový svodem. V kabině je dost cítit nafta. Koukal jsem na Kelly a mají tam 2 druhy těsnění. Nejdřív těsnění pro každý otvor samostatně a pak těsnění, který jsou všechny pohromadě spojený a nasadí se najednou. Můžete mi poradit, který mám koupit/ který je lepší? Dále jsem se chtěl zeptat, jaký šteft přijde pro uchycení svodů? M8x25mm, nebo M10x28mm ? Matky jsou taky speciální na svody? Díky
-
- 3 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
zde ukázka destrukce motoru ahf po 363000.auto bez cipu.olej menen pravidelne.zadne razantni jizdy.zniceho nic rana olej všude dira v bloku proste vybehla ojnice ven. prilohy_61709.zip
-
-
- 14 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-