Motor 1.9 TDI
1 250 témat v tomto fóru
-
Vážení přátelé, mám problém, zdědil jsem jako důchodce starou Octávku 1.9 TDI, r.v. konec 1997, ale v perfektním stavu a má najeto zcela určitě pouze 118.000km. Vůz byl v rodině a stále garážovaný. Nastal problém a sice, najednou vůz nešel za plynem. Dle zjištění na Vagu - soused, byla chyba ne řídící vstřkovací trysce. Koupil jsem v bazaru jinou a protože jako správný důchodce jsem chtěl vydělat, tak mi nabídly přímo vymontovanou z motoru, který půohledově byl ve velmi dobrém stavu. Doma jsem zjistil, že je jiný konektor a tak jsem jej přeletoval ze staré. Vůz zpočátku se choval docela dobře, ale najednou, ale jen občas obdobně jako před tím, slyšet ventily a nejede a z…
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdrafim, pac ropakum rozumim jeste min, nez benalum, radsi se zeptam, hledal sem, ale presne tohle nenasel. Tatik ma 1,9TDi/66kW a pry mu neco kape az tece u pravyho predniho kola z narazniku, ze je celej oflakanej, coz je. Potme to na me pusobilo teda jako olej Kdyz sem to trosku prohnal a zastavil, kapalo to, pri stani to zda se netece. Konzultoval sem chytry knihy, DP, Octavia, Jak na to? a nasel tam to, co sem si myslel, ze to je, IC (jestli se tak v tomhle pripade ty krabicce da rikat ), no proste chladic nasavaneho vzduchu. Cim to muze byt? Nejaky tesneni? O vikendu to zkusim vymontovat a omrknout. No a dalsi dotaz, jezdit s tim nebo radsi ne kvuli turbu? Diks
-
- 17 odpovědí
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím Vás. Dnes se auto konečně dostalo do servisu. Problém byl následovný. Při zátěži padal do nouzového režimu. Technik mi teď volal že na vagu byla chyba: regulace plniciho tlaku prekrocena horni mez To zdřejmě znamená že turbo fouká moc. Co se s tím dá dělat??
-
- 17 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Zdravičko panove mam menši problem s mim autičkem, když mam studeny motor tak startuje bez problemu, ale když se ohreje motor tak ho chvili musim držet, aby naskočil cca30sec. Mužete mi nekdo poradit cim to muze byt. Octavia r.v.97 TDI 81kw (SDI) Diky Tiko
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
nazdar kluci...mam takyto problem . po vymene komplet rozvodov asi po 10 000km mi začal popiskovať remeň ked je studeny asi po 2 minutach prestane mam tam remeň DAYCO a určite to robi remeň lebo to mam odskušane.....nie je nahodou neaky sprej alebo pripravok na remene aby to nepiskalo?
-
- 19 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam problemy so studenymi startami. Chcel by som pozriet vahu vzduchu, predstrek, davku paliva, dlzku zhavenia a ostatne nastavenia. JE tu niekto zo Slovenska alebo vychod Ciech, kto by sa mi na to pozrel? Som z Martina, okr. Žilina Dakujem
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny,chtel jsem se zeptat,1,9tdi 81kw-nacipovano udajne na 150ps,obcas,kdyz tomu dam sviznejsi jizdu,tak mi klepaji ventily,jinak jsem to nezpozoroval.Nemate s tim nejakou zkusenost.dik
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj.Chtěl bych se zeptat jestli nevíte proč se mě dělá bublinka v té průsvitné hadičce mezi filtrem a čerpadlem.Před odjezdem a i po příjezdu tam mám vždy bublinu v naftě. Dnes jsem zjistil že u natočeného motoru tam běhá spousta malých bublinek jako do čerpadla.Nafta nikde neteče.Že by filtr ? Auto zatím jede normálně. Dík.
-
- 32 odpovědí
- 17,1tis zobrazení
-
-
Můžete mi, odborníci, říct, jestli podle logu je váha v pořádku nebo není? Díky za Vaše názory! log20080320.zip
-
- 13 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravim. Asi před rokem jsem měl problém - auto netáhlo, vůbec. Znamej řekl že to je váha vzduchu, tu jsme vyměnili - auto táhlo super, ale jen na jedničku, dvojku, na trojku při cca 2500ot/min přestalo. Nechali jsme to bejt. Před čtyřma měsícema (v prosinci) už to táhlo jen na jedničku a na dvojku to taky cca ve 2500ot/min přestalo. Byl jsem u jednoho týpka, ten to píchnul na VAG, řek že turbo a váhy jsou v pořádku, že to můžou bejt tři věci - N75, přidřený lopatky turba, nebo nějaká podtlaková nádobka (součást turba). Bohužel nebyl čas na opravu, takže to došlo až sem - auto výrazně netahá vůbec...sice trochu jo - pořád jde poznat ten rozdíl že při cca 2300ot/min přest…
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdarec Jde na Octavii I 81kw turbo z PD???nezkoušel už to někdo??? dík za odpovědi
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, když je auto (octavia 1, 1.9, 81kw, r.v. 2002) studené a přidám plyn, začne jakoby škytat, někdy škytne dvakrát třikrát pak už je to dobré a někdy začne jakoby samo brzdit a nechce jet. Až se zahřeje tak je to OK. Děkuji
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Čus chlapíííí chystám se měnit olej na OCT 1,9 TDI 66 KW ALH 117 000 km najeto.Co si myslíte o tom že bych tam dal Shell 5W -30 VA ??? Leje se to do PDček.Díky
-
- 15 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny muzete mi poradit ,mnel sem vhaji silenblok na tdi 66kw u prevodovky ,kdyz sem vzal za motor tak se hejbal jak svina tak sem sehnal zanovni z octy 18T myslelsem ze budou stejne ale kdyz sem ho tam dal tak se to trochu zlepsilo ale porad to je moc volne ,koukal sem u kamose co ma take tdi 66kw a stim motorem se nedalo hnout ,tak sem se chtel zeptat zda je nejaky rozdil ,v tech silenblokach ,koukal sem tady na firmy co prodavaj a vsude to vypadalo ze sou stejne ??dik moc vsem
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj mam octavku 1.9tdi 81kw a nemam žadnou znalost o tomto motoru po par dnech používaní se při volnobehu začalo projevotat cinkaní v v motoru neporadí nekdo co to muže bejt? auto ma najeto asi 95000 rozvody a vše kolem je udelane díky
-
- 14 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Čau všude čtu že když turbo vypíná tak jak je zatuhlá regulace a podobný věci ale když je vše O.K ventil N 75 , snímač tlaku v sacím potrubí , Váha vzduchu , regulace lopatek je O.K běhá tam jak čamrda, nedře a stále skáče stejná debilní chyba regulace tlaku horní mez překročena a snímač tlaku v sacím potrubí N 71 tak co by to mohlo být se nedočtu Včera jsem jel z Lipska a tak 100 km nic vše O.K pak to začlo dělat a vždycky jsem jen vypnul a zapnul zapalování během jízdy a jak jsem to udělal asi tak 5x tak to vypínalo už kolem 2200 ot/min - to bylo nejmíň otáček kdy to vyplo pak to chvíli běželo.Od večera lítám po fóru a nikde nic všude jen zatuhlé tyčky regulace ale…
-
- 12 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
U svy octy TDi 81kW mam dost casto problem, ze nevim jesi zaradit jednicku nebo dvojku :-) Neni to problem autoskoly ;-) pokud je auto v pohybu radim automaticky 2. ale musim motor vic vytocit a pomerne dlouho jet na spojku - proste nema silu. Kdyz si sednu do Octy 66kW nebo do Superba 96kW (oba tocej na dvojku pri stejny rychlosti stejny otacky) tak je to v pohode. S obema motory se muzu temer bez problemu rozjet i na dvojku a pokud je auto v pohybu jde tam dvojka bez problemu. Cim to je, ze moje 81kW ma v malejch otackach tak malo sily? Podle VAGu je vse OK, o tomhle problemu vim tak 4roky ale zvyk sem si na to, pokud ale presednu z jinyho auta tak me to dost stve... Po…
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Cau lidi, Kto mi vie poradit? Z nicoho nic sa mi odtrhol motor z drziakov????
-
- 7 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
mám 1.9TDi 66kW a dneska jsem zjistil,že mám špatné dvě žhavičky.měl bych vyměnit všechny a jaké?díky za radu
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj mate nekdo zkusenost s vymenou cerpadla na TDI81kw. Zajima me jestli staci jen prehodit nebo jestli se musi neco nastavovat pres VAG. Dik za informece
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj. Dneska jsem zjistil, že mám chladič uvolněný vespod. Nahoře drží, ale když ho chytím za spodek tak s ním můžu hýbat a je to vůle dost velká... Proto potřebuji zjistit, jak to je dole uchycené, jestli to drží na nějakých gumách, nebo je to normálně přišroubované a mi se to povolilo... Nerad bych ho cestou někde ztratil... Poradí někdo, kdo už chladič vytahoval?
-
- 9 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Pokud by měl někdo zájem na vyčištění truba utrazvukem. Dejte vědět.
-
- 18 odpovědí
- 17,7tis zobrazení
-
-
jedná se o tdi 81kw ahf. Prošel sem snad všechny příspěvky o vodní pumpě ale nenašel sem co sem potřeboval. Budu na autě měnit komplet rozvody a po dlouhým rozmýšlení je dám udělat do origo servisu Jindra Soběslav. Takže rozvodová sada 7700Kč,gufero klikovky asi 500,práce 2700,ale nevim co mám dělat s pumpou. Vyměnit ji nechám určitě ale jde mi to,že nová stojí něco přes 5000 a nebo prej když jim tam nechám starou,tak jen něco přes 2000. Je mi jasný že to bude výměnným způsobem,a zřejmě repas,ale zajímalo by mě jaký s ní máte zkušenosti. Jestli je lepší si připlatit za novou nebo jestli je to zbytečnost. Už vidim příspěvky že je blbost dávat to do autorizovanýho za tyhle …
-
- 12 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Som tu novacik a novacik som aj na Octe 1.9 TDI.Pri velmi nizkych teplotach sa mi pri starte lezie z motora velmi divny zvuk.Cim su mrazy vacsie,tym je zvuk ostrejsi a dlhsie trva kym to prestane.Bolo mi poradene,ze su to vadne hydraulicke zdvihatka.Ale to vsetko sa opakuje aj po ich vymene.Tlak oleja som nemeral,ale kontrolka sa chova tak ako by sa mala,olej 5-W40.Auto som kupil starsie,bola k nemu servisna kniha a pocet najazdenych kilometrov potvrdeny pri cipovani od Cimbu. Inak 1.9 TDI 81 KW-cip Cimbu 97 kW,r.v.2001.Momentalne stav km 115000.Jemne klopkanie je pocut aj na volnobehu,pravdepodobne od jedneho valca a nie je to zavisle ci po ostrej jazde,alebo po pianko …
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
kluci, koupil jsem O1 r.v. 2000 66kw AGR TDi, mělo špatnou váhu vzduchu a sériové pneu 195/65 R15 zimáky, šlo s tím jezdit za 4-4,5l, nechal jsem vyměnit váhu je to nějaký podrobek asi starline stála 2tis., plus jsem na ni dal 16stky elektrony s 205/55 pneu Bridgestone a spotřeba když jedu jako s hnojem vylezla na 5,5 -6l může to být váhou? Nemáte někdo skušenost jakou váhu koupit nebude nejlepší tam dát origo? dííííky
-
- 9 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-