Elektrika
365 témat v tomto fóru
-
Dobrý den, mám superb 3 2021, čili verze facelift a chtěl bych se zeptat na profil adaptivního podvozku a jeho nastavení i po vypnutí zapalování. Pokud třeba nastavím režim Comfort, tak vždy po vypnutí motoru jsem na normálním režimu a musím režim nastavit. Našel jsem návod jak nastavit profil sedačky s podvozkem, konkrétně tak, že nastavím režim na komfort, na sedačce řidiče dám set a třeba číslo jedna, po vstupu do vozu a nastartování, zmáčknutí jedničky bych měl mít jak uloženou polohu sedadla, tak i jízdní režim, což takto nefunguje, také chci třeba v rádiu nastavi jen FM bez DAB, v nastavení rádia dám, že stanice mají být pouze FM, po vypnutí vozu je vždy v nast…
-
-
- 4 odpovědi
- 543 zobrazení
-
-
-
Zdravim vsechny zdejsi Superbaky a ostatni plebs. Doufam ze nekdo bude umet poradit pripadne nasmerovat. Na superbu pozoruji zvlastni chovani - zaparkuji, odejdu od auta. Vratim se za 30min, odemknu a za 5minut se pousti vetraky za chladicem na maximum. Fouka jak blazen, pod autem citim proud tepleho vzduchu. Pak zamknu, vetraky se zastavi a po chvili jedou dal. Pripadne se to pousti uplne samo - sedim doma uz cca hodinu a ventilator za chladicem se na chvili rozjede. Venku je 15stupnu, auto hlasi 23 (dle myskoda). Baterie 12.0V. Auto zamcene. Doplnim ze pokud je to dpf, pak vetraky jedou po vypnuti motoru, nemaji pauzu. Takze vypalovani dpf to ne…
-
- 16 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj. Mám několik dotazů k bufíku od Webasto..... Koupil jsem Škoda superb 3 2017 a chtěl bych ovládat nezávislé topení na dálku. Žádný funkční kontakt na Webasto cz jsem nenašel..... Z toho, co jsem vyzkoumal, tak mám dvě možnosti....ovladač nebo aplikace Thermoconnect. Aplikaci jsem zkoušel, ale chce nějaký QR kód, který by měl být pod kapotou, ale není tam, tak nevím co s tím. S tím ovladačem zase nevím jestli to bude fungovat, když koupím jen ovladač. Potřebuji k tomu ještě něco? Předem děkuji
-
- 3 odpovědi
- 658 zobrazení
-
-
Zdravím, som tu nový. V decembri som kúpil Superba III FL, 2.0 TSI 206kW. Je to rok výroby 2021 a aktuálne ma nabehaných 104 000 km. Keď som ho kupoval tak sa prezúvalo na zimné pneumatiky. Odjazdil som 1000 km a vyskočila mi kontrolka tlaku v pneumatikách. Išiel som do infotainmentu si hneď zmerať tlak a nič. Koliesko sa točilo asi 5 minút a nič, nevedelo odmerať hodnotu tlaku v pneu. Bol som pozrieť tlak v pneumatikách ručne a hodnoty ostali rovnaké ako pri dofukovaní kolies. Ma s tým niekto nejaké skúsenosti ? Ak sa už s tým niekto stretol, tak vie mi povedať možno cenu za opravu v servise ? Za všetky odpovede a rady so vopred vďačný keďže toto je moje prvé auto do …
-
- 8 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den,nevěděl by prosím někdo kde přesně u superba 3 naleznu relé žhavení ? Hlasí mi to chybu řídící jednotky žhavení a svítí kontrolka motoru i po vymazání naskočí zase brzy znova,tak bych ji zkusil prohodit za jinou... Děkuji moc
-
-
- 11 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém s otevíráním auta pomocí dotyku. Pokud auto používám každý den; KESSY funguje. Pokud auto chci otevřít až po 3 a více dnech, nejde mi auto otevřít pomocí dotyku. Musím auto otevřít klíčkem; potom můžu auto zamknout a odemknout dotykem. Tento problém se mi neustále opakuje. Děkuji za odpověď.
-
-
- 20 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Čím to může být? Auto stále mírně topí v režimu AUTO bez AC. Venku je cca 20°C a v autě je vedro cca 27°C i když je na Climatronicu nastavena teplota Lo nebo 16°C . Klapky jsem kalibroval manuálně i přes VCDS. Elektrické přídavné topení pro jistotu deaktivováno. Při kontrole nastavení ovládacích prvků, čidel, i klapek funguje vše správně a vypsané hodnoty přes VCDS odpovídají požadovaná vs. skutečná hodnota, teploty na čidlech nevykazují nějaké anomálie a hodnoty klapek reagují na ovladací prvek teploty Climatronicu společně (Sync) i nezávisle pravá/levá. To že auto vlastně topí i když nechci se projevuje každou jízdu. Toto chování přestane když: Stačí přejít z režim…
-
- 0 odpovědí
- 488 zobrazení
-
-
Ahojte.Hladal som temu na dorobenie adapt.tempomatu na superb 3 pred FL. Nikde som to nenasiel alebo som to len prehliatol.(za co sa vopred ospravedlnujem) Ma prosim vas niekto skusenost s dorobenim adapt.tempomatu? Mam na aute obycajny tempomat.Auto ma kameru na celnom okne + radar v prednej maske. Preto by som potreboval poradit ci sa vobec oplati pustat do toho. Za odpovede vopred dakujem.
-
- 2 odpovědi
- 449 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím pánové, mám SIII Sportline 140kW MY2019. V roce 2019 na něm Ferda25 v rámci kódování provedl potlačení rekuperace tak, ať prodloužíme životnost autobaterie. Půvdní autobaterie vydržela 4 roky. Před 3 měsíci mi v autorizovaném servisu autobaterii vyměnili za nový originální díl. Auto používám stejně jako dříve a přesto se mi nová autobaterie za 3 měsíce totálně vybila tak, že auto začalo hlásit, že je 12V baterie vybitá a začaly se odpojovat některé jednotky (infotainment, keyless, ..). Hypotézy: 1) Po výměně autobaterie koliduje kódování potlačené rekuperace s kódováním nové autobaterie. Nevím, v čem změna kódování potlačené rekup…
-
-
- 36 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, jsem tu nový. Pročetl jsem myslím celkem poctivě většinu temat, ale odpověď jsem nenašel. Čekám v řádu dní nového Superba (2.0 TDI 140kw). Někde jsem se dočetl že alternátor dobíjí jenom při deceleraci nebo při jízdě z kopce. Je nějaký způsob jak toto vypnout? Děkuji
-
-
- 498 odpovědí
- 118,6tis zobrazení
- 11 sledujících
-
-
-
Zdravím, u superba 3 (2.0 110 kW) mi hlásí tuto chybu. Je vadná svicka a nebo senzor v eboxu ? Lze nějak jednoduše zjistí ať nemenim znytecne drahou tlakovou svíčku?
-
- 2 odpovědi
- 663 zobrazení
-
-
Caute, poslednej dobe sa mi stava, ze mi nejdu otvorit okna tlacidlami na vodicovych dverach. Niekedy pomoze, ked zastavim a otvorim / znova zatvorim dvere. Inokedy treba vypnut/zapnut motor. Na diagnostike som nebol a asi nebude ani mozne najblizsich par tyzdnov. Nejake napady?
-
- 8 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, někdo mi vytunil na parkovišti zadní pravou svítilnu tupým předmětem a z časti krytu vyrobil puzzle. Jinak světlo svítí. Tak jsem nechal v autorizáku světlo vyměnit (5300 i s prací) a na rozbitém světle jsem se rozhodl provést reverzní inženýring. Nejsem však moc úspěšný, Zatím jsem jen sundal zbytky krytu a dál to nejde. Přijde mi, že i vnitřek je do obálky lampy vlepený. Nemůžete se mi prosím někdo podívat do Etky, jestli tam není rozkreslená svítilna po dílech a hodit to sem? Díky.
-
-
- 19 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Poptavam schéma zapojeni originálního tažného zařízení SIII Combi konkrétně konektoru červené barvy zapojeneho do portu “D” Řidici jednotky 5Q0 907 383N. Kabelový svazek tažného č.3V0971541 konektor č.6R0972930A (obrázek ŘJ dopojeni konektory je pouze pro náhled číslo je jiné) Díky Ales
-
- 11 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Poslednou dobou sa mi stáva pomaly pri každej jazde, že mi vyskakuje hláška o nedostupnosti Travel assistu. Keby to písklo raz a dalo pokoj, ale ono to pískne, rozsvieti hlášku na displeji a po pár sekundách zhasne a takto sa to kľudne opakuje niekoľko minút. Privádza ma to do nepríčetnosti, každých 5-10 s písknutie. Netušíte, čo to može byť? Návod: Funkce může být omezená nebo nedostupná např. v následujících případech: Snímač nemá výhled přes překážku, znečištěné sklo nebo vůz jedoucí před Vámi. Při nepříznivých povětrnostních podmínkách. Při průjezdu prudkou zatáčkou. Při jízdě na nakloněné vozovce nebo ve vyjetých kol…
-
-
- 317 odpovědí
- 102tis zobrazení
- 10 sledujících
-
-
Ahojte, sporadicky mi nefunguje lave dialkove svetlo. Vybava: Xenon, AFS, DLA. Stretavacie svetlo OK. Problem sa prejavuje len pri studenom starte v chladnom pocasi. Neriesil niekto podobny problem? 1 Fault Found: 5281794 - Sensor for Variable Lighting Motor Left C1098 02 [008] - Signal Failure Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 2 Reset counter: 175 Mileage: 34506 km Date: 2019.04.07 Time: 09:54:3…
-
- 4 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, v nadvaznosti na rovnaku temu v kategorii O III by som sa chcel informovat, ci uz niekto skusal zamenu aj v Superb III? Pripadne, ci sa to aspon rozmerovo vojde z Karoq-u?
-
-
- 150 odpovědí
- 101,7tis zobrazení
- 9 sledujících
-
-
zdravym neviete niekto poradit prestalo mi fukat na nohy a taktiez prestala ist klima dioda na vypinaci sa nerozsvieti na diagnostike vyhodilo ze treba nakonfigurovat servomotorcek na klapke, zakladne nastavenie nepomohli tak sa vytiahol motorcek ten uz pekne ide no klima stale nejde, cez diagnostiku klimu spustit ide no stale sa nedaju nastavit motorceky na klapkach a na diagnostike vypisuje titeto chyby
-
-
- 21 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
Během jízdy vyskočí na obrazovce obrázek auta a z jaké strany je blízko nejaky předmět ( svodidlo/ auto a podobně) doprovázen zvukovým upozorněním. Deje se to v koloně, v blizkosti svodidel a nebo když kolem me projede pri pomalé jízdě auto. Mame škodu Superb 2016 L&K, kterou jsme prave zakoupili. Jeste jsem se nesetkala, ze by se to v jinych autech takto často zapínalo. Je neco co s tim muzeme dělat? Moc dekuji za odpovedi 🙏
-
-
- 1 odpověď
- 377 zobrazení
-
-
Ahoj všem, něřešli náhodou někdo dodělání USB-C konektoru, který je vyvedený v plastu u zpětného zrcátka? Mám SUP III FL, ale nějak s ním na mě zapomněli. Díky moc Tomáš
-
-
- 45 odpovědí
- 30,2tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Dobrý den, koupil jsem SIII, který cca půl roku stál. Při studeném startu ráno nahlásí chybu natáčení světlometů (AFS) a ať zkontroluji dálkové světlo (vše na jednom světlometu). Ujedu pár kilometrů, auto chcípnu, znovu nastartuji a chyba je fuč a stav vozidla je bez chyby. Funguje pak korektně i Smart light assist a vše okolo. Nápad na řešení? Děkuji
-
- 15 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, dnes po naštartovaní sa nerozsvietil stredový displej medzi budíkmi. Môže to súvisieť so slabšou batériou? je možnosť že displej ma svoju poistku? superb 3 r.v.2017 110kw dakujem
-
- 2 odpovědi
- 472 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Hezký den, vyjeli jsme na delší cestu, auto nám předtím v autorizovaném servisu přezuli a dělali jarní údržbu (výměna pylového filtru, olej, dodělání druhého klíčku).. auto naplno topí, přestože máme vypnuto. Je to k nesnesení, navíc cestujeme se dvěma malými dětmi. Je sobota, takže servis bez šance. Nějaký tip, jak postupovat? Za jakoukoli reakci díky
-
- 1 odpověď
- 644 zobrazení
-
-
Mám ho v autě poprvé a fakt si ho pochvaluji. Lze nastavit na topení či větrání. Lze nastavit na pevný čas nebo se to ovládá přes přídavný klíček rychlost/intenzitu výhřevu lze nastavit. Dálkový ovladač funguje na dobrou vzdálenost - 7 pater v domě zcela bez problémů.
-
-
- 209 odpovědí
- 84,7tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Přátelé na 5 let starém Supovi III PHEV se mi začaly ozývat praskavé zvuky z displaye.... Nejdřív jsem myslel že to vrže přístrojovka ale bylo to slyšet i po zastavení a překvapivě i po vypnutí displaye.... Na videu je to slyšet, takové to ťukání/praskání.... nejsem elektrikář ale zní to jako kdyby tam byl studený spoj nebo tak něco.... Tušíme co to může být??? 🙂 odkaz a video: https://photos.app.goo.gl/oRtrhpPz2jUESqt36
-
- 0 odpovědí
- 343 zobrazení
- 1 sledující
-