Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Exteriér

1. Zahájeno uživatelem Venstr,

Ahoj neví někdo zda jde dokoupit práva zadní mlhovka a dodělat. Nevím zda existuje, ale pro Anglii by snad mohla být.

2. Zahájeno uživatelem keras,

Stále omílané téma... Od léta se mi doma válela "Zimní clona masky chladiče Škoda Scala 2019r =>". Stála v létě pětikilo, teď koukám, že je za 850,- 😳😳😳 Včera nasazena. Jezdím do práce stejnou trasu. Motor TDI. Bez clony - venku 5,5°C, po 10km teplota oleje 53°C S clonou - dnes venku 2°C, po 10km teplota oleje 60°C. Edit: S clonou + zapnutým el. přídavným topením - dnes venku 0°C, po 10km teplota oleje 57°C. Takže na dízla jednoznačně doporučuji. Až jsem byl překvapenej.

3. Zahájeno uživatelem Macambo,

Zdarec chlapi, nevíte proč na některých pátých dveřích Scaly není nápis Škoda? Je to jen u novějších roků výroby? Díky za odpověď

4. Zahájeno uživatelem vormen,

Ahoj, po jednom roce a jedné zimě mám čelní sklo ve stavu auta po 10 letech. Nespočet škrábanců, ale hlavně sposuta bublinek. Tohle jsem měl naposledy na Ibize z roku 2010 a od té doby používám místo škrabky pouze rozmrazovací spreje. Navíc jsem toho moc nenajezdil a v zimě už vůbec. Shodou okolností mám důlek ve skle od kamínku, takže mě čeká bohužel/bohudík jeho výměna. Vnímáte taky jeho menší odolnost a má už někdo zkušenost s výměnou? Vzpomínám si, že když jsem auto kupoval, prodejce říkal, že sklo je relativně levný, ale musí se tam potom složitě kalibrovat senzory LA, tak mám obavy, jestli ten systém nebude po výměně skla zlobit.

5. Zahájeno uživatelem HonzaW,

Zdravím, jsem zde úplným nováčkem. Za pár týdnů bych měl obdržet novou Scalu. (Moje první Škodovka a moje první úplně nové auto). Uvažuji o keramické ochraně laku, aby co nejdéle vydržel. Má s tím někdo z vás zkušenosti? Mám pár otázek: Může se ochrana aplikovat na úplně nový lak nebo se musí čekat na vytvrdnutí laku? Je lepší keramická ochrana nebo pravidelné voskování? Je potřeba lak s keramickou ochranou pravidelně voskovat nebo stačí tekutý nanovosk při mytí? Díky za vaše názory.

6. Zahájeno uživatelem touareg3,

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 27 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Vojta.MM,

Rád bych se zeptal, jak je řešena u Scaly antikorozní ochrana dveří. Je vnitřek vystrikan voskem? Jde mi o to když auto třeba pár týdnů stojí třeba lehce nakloněné a všechna voda přes vytokove otvory neoodtece.

• Díky
      • Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Scala10,

Ahoj, mám dotaz ohledně fuknce vnějších zrcátek, které se mají automaticky stmavit. Moje Scala ve výbavě style, stmaví pouze zrcátko u řidiče a pravé je více méně obyčejné. Můžete se prosím podívat jestli to máte stejně? Popřípadě jestli jste někdo řešil tento problém. Díval jsem se zpětně na konfigurátor i car card a v obou případech je napsáno "sklopná vnější zrcátka s automatickým stmíváním" takže množné číslo a měly by to umět tudíž zrcátka obě.

9. Zahájeno uživatelem xtrack,

Zdravím pánové, přemýšlel nebo realizoval někdo z Vás plynové vzpěry na kapotě motoru u Scaly? Našel jsem jen toto na rapid spaceback. https://www.milotec-autodoplnky.cz/milotec-autodoplnky/eshop/12-1-Milotec-Skoda-Rapid/0/5/3061-Plynove-vzpery-kapoty-motoru-Skoda-Rapid

10. Zahájeno uživatelem fsociety19x,

Ahojte, pri kupe auta som si vsimol este u predajcu skoda ze je nejaky kaz na zadnom okne cize nez som auto kupil tak ho menili. teraz po 3 mesiacoch ako som na okno nahodil rain off som si vsimol, ze PRAVY spojler nelicuje s oknom a este k tomu sa aj cely hybe (hlavne hore), proste nedrzi. Moj predpoklad je ze ti suhaji ked menia okno musia dat dole tie spojlery a potom ich zas nasadit. Kedze LAVY krasne licuje a drzi, moj dalsi predpoklad je ze zhodili dole len PRAVY a LAVY nechali na aute a okno pod ten LAVY zasunuli. Potom prasacky naspat prilepili PRAVY lenze ten uz logicky nedrzi lebo ta paska proste nie je stavana na to aby sa XY krat naliepala/odliepal…

• 3 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem SkodaScala,

Dobrý den, je prosím možné poladit dovírání zadních dveří? Koupil jsem na zadní ochranou lištu a bohužel jsem jí blbě nalepil a zadní dveře mi trochu o lištu dřou. Mám buď možnost lištu ztrhnout - trochu jsem to zkoušel, ale moc to nejde, je na to nějaký trik? (-: Jak je případně možné upravit dovírání zadních dveří? Děkuji :) S.

• Díky
    • 21 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Roman55,

Nazdar chlapi. Ostrekovace celneho skla mi zacali z nicoho nic slabo a nizko striekat, vody mam dost. Niekto podobny problem? Neviete nahodou ako a ci sa da nastavit vyska ostrekovacov? Neviem to nikde najst, ani v navode.

• Líbí se mi
      • Díky
    • 8 odpovědí
    • 9,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem csabac,

Ahojte. Stále zvažujem nosič bicyklov. Nosič na 5. te dvere a ťažné vypadli. 5. te dvere majú plastový spojler a pre ťažné nemám prípravu a ani v TP zapísané zaťaženia nápravy, takže plnohodnotné ťažné by nebolo možné. Preto som drahú montáž ťažného+zakúpenie nosiča zavrhol. Zostala možnosť na strechu, ak odhliadnem od výmeny auta. A teraz moja otázka. Aký nosič používate, resp. by ste odporučili. Všeobecne zvažujem thule freeride 532, čo je origo i pod škoda logom alebo v teste lepšie hodnotené thule 591, 598. Žiaľ tie lepšie majú i vyššiu váhu a zase je limitujúca aj záťaž strechy. Čo by ste odporučili, tí čo máte skúsenosti…

14. Zahájeno uživatelem csabac,

Vie niekto presne opisat, ako funguje full led predne svetla? V navode som cital iba tolko, ze v AUTO rezime poskytuju najlepsie osvetlenie vozovky. Zaujimala by ma hlavne tato funkcia - Dynamicke natacacie svetlomety aktivne len v rezime AUTO. Pri manualnom prepnuti na stretavacie, funkcia nie je dostupna. Myslel som si, ze je to prisvecovanie zakrut, ale vcera som zistil, ze ci je rezim AUTO, ci zopnute stretavacie, stale svetla svietia rovnako a nic sa v noci nemeni. Do zakrut pri pomalej jazde v meste to prisvedcuje tak isto, na okreskach a dialnici som rozdiel nepostrehol ziaden. Najlepsie by bolo, ak to niekto, kto ma zdroj informacii zo ŠA objas…

15. Zahájeno uživatelem Wazi,

Ahoj, při přezouvání jsem narazil na jeden problém. Možná je to hloupý dotaz, ale řešíte někdo, případně jak, orezlé středy (nevím jak se tomu přesně říká) kol? Přikládám fotky.

• Pozitivní
      • Díky
    • 6 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Patrik1971,

Ma niekto v Scale panoramu?Nieje otvaratelna,ma iba roletu na tienenie.Neprehrieva sa auto,su s nou nejake problemy?

• Díky
    • 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Roman55,

Chlapi, tiez mate kapotu ako sito od kamienkov? Mam modru race metalizu a na kapote asi 30 jamiek od kamienkov, pod nimi je cierna farba a dost to vidno. To iste na streche. Riesite to nejako, ci kaslat nato? Neviete kolko si pyta Skoda za prelakovanie jedneho dielu?

18. Zahájeno uživatelem Wazi,

Ahoj, potřebuji se zeptat jak předcházet těm tzv. mikroškrábancům. Jsou to takové ty "kruhy" co jdou vidět proti přímému světlu. Jelikož jsem kupoval skladovku, která nějakou dobu stála venku a voskoval jsem ne úplně hned po koupi, tak mám bohužel tento problém. Pokud dám po zimě lak rozleštit a nanesu vosk, stačí to, aby se mikroškrábance nedělaly?

19. Zahájeno uživatelem losllanos1,

Neviem kam to mam dat ked tak nech to admin prosim presunie . Mam problem z nadrzkou ostrekovaca z nejakeho zvlasneho dovodu mi vyteka kvapalina uplne do dna ,asi tam bude niekde dira ale neviem ako sa tam mohla spravit . Nemate niekto dielensku prirucku aby som zistil ako sa k tomu dostat a nemusel rozobrat polovicku predku auta Dakujem

20. Zahájeno uživatelem samurraj,

Ahojda, na své Scale mám od kamínků tři takové tečky na kapotě + pavoučka na skle. Zajímavé je, že na své dvacetileté oktávce jsem za tu dobu chytnul snad jedinkrát kamínek. U nové Scaly to už bylo snad 7 ran za měsíc...ta to snad přitahuje a dost mě to sere. No, koupil jsem si originál Škoda opravnou tužku přímo k mojí black magic perleť. V návodu píšou, že jiný postup je u dvouvrstvého nástřiku a jiný postup u třívrstvého...Ale jak mám sakra vědět, kolik laků ma Scala?? Nevíte někdo? Děkuji

21. Zahájeno uživatelem Hejo,

Aký názor máte na okenné deflektory na Scalu? Ano či nie?

22. Zahájeno uživatelem keras,

Černý tapec (dekl) zespoda na haubně je dá se říct o ničem. Slaboučké. Jen dizajnovka aby tam nebyla díra. O nějakém tlumení nebo tepelné izolaci nemůže být vůbec řeč. Jelikož je mezi ním a plechem několik cm volného prostoru napadlo mě mezi to dát třeba tvrzenou nehořlavou vatu. Nezkoušel to někdo něčím vytlumit? Čedičová vata by se dala nastrkat i do prázdných kapes v haubně.

• Pozitivní
      • Díky
      • Líbí se mi
    • 35 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem csabac,

Všimol som si, že po novom scala má vo výbave ochranu hrany dverí. Neviem ale či sa jedná o tú vysúvaciu-inteligentnú. Ak by to niekto mal na aute, prosím doplňte fotky, že ako to vyzerá a je uchytené. Poprípade i číslo produktu, ak niekto vie. Rád by som to domontoval, aby deti neobúchali ostatné autá na dvore, keď niekto zaparkuje bližšie. Foto je z netu, čo som našiel.

24. Zahájeno uživatelem OZracing,

Ahoj nemáte prosím někdo fotky jak vypadají kola z Octavia RS na Scale v reálu viz vizualizace níže? Dost o nic uvažuji.. Díky

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Lukas V,

Dobrý den, na Scale koupené 3/2020 jsem si po 14 dnech při prvním mytí všiml laku na zadním levém lemu viz foto. Samozřejmě reklamace proběhla, ale bylo mi nabídnuto přelakování což jsem odmítl z principu, protože jsem nezaplatil skoro 500k za auto, které bude lakované kvůli nekvalitní výrobě. Nejsmutnější je, že je to výsledek jejich super lakovny za x milionů, která nemá konkurenci. Máte někdo podobnou zkušenost?

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.