Audio, Infotainment, Konektivita
Infotainment systém Amundsen i systémy Bolero, Swing a vše okolo autohifi
93 témat v tomto fóru
-
Od úterka vlastním Scalu. Auto zatím hodnotit nemohu, ale jsem zklamán ohledně navigace Amundsen. Auto je díky marketingu vyzdvihováno coby výkvět v oblasti konektivity a možností jejího využití. A ejhle. Hned první co jsem chtěl vyzkoušet v rámci Škoda Connect není k dispozici. Jedná se o funkce Import cílů online a Import tras online. To, že si trasu připravím v počítači, s průjezdnými body a pak jen nahraji do navigace, to už jsem používal u Garmina několik let. A teď, u novějšího auta, s pojetím konektivity nové generace, to nelze. Po přihlášení do Škoda Connect to prostě nemám k dispozici. Nechápu proč, když u stejného infotainmentu a navigace u Karoqa to jde. Jestl…
-
-
- 439 odpovědí
- 120,1tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
-
Ahojte, auto mam objednane ale prave som zneistil. Objednal som si v nom Swing, pretoze sa mi pacia manualne tlacitka. Avsak, nie som si isty ci ma Bluetooth, Smartlink a Android Auto (MirrorLink). Viete mi toto potvrdit / vyvratit? Doteraz som bol v tom ze to tam je, no novy konfigurator ma zmliatol. Dakujem.
-
-
- 37 odpovědí
- 19,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to je s výměnou rádia ve voze škoda scala modelový rok 2021. Momentálně tam mám typ swing bez smartlinku a atd... je tam jen handsfree a přehrávání hudby z telefonu. Chtěl bych to vyměnit za rádio typu bolero. A teď k dotazu, je možnost nechat tyto rádia vyměnit a aby na tom boleru fungoval smartlink a další funkce ? Popřípadě kolik by tato výměna stála a co vše bude potřeba na zprovoznění? Rádio mám zakoupené, mám i vin číslo vozidla a doklad o původu rádia. Děkuji mockrát za odpověď
-
-
- 10 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, stává se mi občas, tak 2x do týdne, že po nastartování auta se mi pouze rozsvítí tlačítka na infotainmentu, ale displej ne. Někdy pomohl restart, někdy sám od sebe naběhl třeba 5 minut od nastartování. Potom už v průběhu dne běží normálně, děje se to pouze u prvního nastartování, když jedu ráno do práce. Stává se vám to taky ? Software mám aktuální, auto mám úplně nové 2 měsíce. V servisu mi na to řekli, že je to normální věc, že to souvisí s počasím, že se infotainmentu musí "zahřát na teplotu, že by nepomohla ani výměna za nový infotainment, . Ještě než se budu ptát v jiném servisu, tak jestli má někdo podobnou zkušenost a co s tím. Díky T.
-
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, užívám vůz Scala a Xiaomi 12T PRO. Dokud jsem měl model 10 propojení kabelem s vozem bylo bez problému. Po výměně mobilu nejde. Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 249 zobrazení
-
-
Se zapnutím zapalování/nastartováním se automaticky zapne taky hudba (v mém případě z flešky), ačkoli byla při posledním vypnutí zastavená. Nikde v nastavení jsem nenašel možnost toto nějak ovlivnit. Věděl by někdo, jestli to nějak jde, nebo by to šlo event. přes diagnostiku? EDIT: Poslední, co mě napadlo, bylo v nastavení ztišení na minimum při zapnutí, ale tam lze jen ztišit, nikoli úplně vypnout. Pak už snad jedině při vypnutí přepnout na neobsazený zdroj - třeba AUX. Jde mi o zapnutí třeba se spící posádkou apod. 🤔.
-
- 0 odpovědí
- 209 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, po aktualizacii softveru v IT sa mi stratili loga stanic. Tablet mám Swing. Neviete ako ich tam dostať?
-
-
- 6 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Je možné zmeniť rozloženie/vzhľad budíkov, aj keď auto nemá multifunkčný volant? Škoda Scala 2025
-
- 3 odpovědi
- 684 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pomoze mi niekto s oznamom na obrazovke po pripojni telefonu k infotaimentu pred navstevou servisneho centra? Je to odskusane s viacerymi mobilmi. Verzia Android Auto je posledna, OS Android 9. Ako sa da "vodoznak" na obrazovke odstranit? Viz foto:
-
-
- 621 odpovědí
- 166,2tis zobrazení
- 10 sledujících
-
-
Ahojte, nasiel by sa tu niekto kto ma FL a ma phonebox s bezdrotovym nabijanim? Ide o to, ze nova scala aj kamiq maju novu jednotku. Predtym bola 5NA980611 s 5W nabijanim a bez chladenia a nova je 6VA035502 s 15W nabijanim a chladenim. Uvazujem nad vymenou kedze to je plug and play ale potreboval by som vediet kolko to realne dokaze nabijat a najlepsie rovno na Android telefone pretoze apple to moze obmedzovat. Ak teda mate telefon ktory podporuje aspon 15W dobijanie, dajte prosim vediet. DIK
-
-
- 3 odpovědi
- 847 zobrazení
-
-
-
Předem se omluvám za delší čtení... Tak kamarádi, po delší době jsem se rozhoupal k nákupu zesíku. Chtěl jsem každopádně s DSP procesorem. Problém ve Scale a i v jiných autech je ten, že levná (na výrobu levná, ne prodejní cena😀) bolera a amundseny mají navržený hodně mizerný koncový stupeň. Takže jak postupem času všichni zjišťujeme, na kloudné vybuzení custom repráků musí být hlasitost min. na polovině. A to už je docela rachot. Mluvím hlavně o FM a částečně i o DAB příjmu ve spodní části frekvence. Repra ve dveřích co jsem zkoušel nejsou vůbec špatná. Pokud se do nich pustí signál z BT a je dobře okořeněný equ…
-
-
- 35 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, v pondělí jsem dostal služební Scalu s Bolero infotainmentem. Rád bych využil potenciál bezdrátové nabíječky, která je již v autě a bezdrátového CarPlay. Bohužel se mi telefon stále nedaří připojit bezdrátově, pouze přes USB-C. Verzi systému posílám ve fotce, telefon iPhone 8 - iOS 13.3.1. Platí pro wireless nějaký fígl nebo to prostě není podporováno? Zkoušel jsem všemožné fígly (Bluetooth/hotspot/mazání spárovaných zařízení/vytvořit carplay spojení znovu/...)
-
-
- 257 odpovědí
- 63,4tis zobrazení
- 9 sledujících
-
-
Ve webovem rozhrani Skoda Connect mam nastavenou fotku k memu uctu. V aute se mi pak po nastartovani ukazuje korektne moje jmeno, ale fotka se v aute nezobrazi. Je na to nejake reseni nebo proste synchronizace profilu prenasi pouze jmeno, ale fotku nikoliv?
-
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem. Dnes jsem si vyzvedl Scalu ze servisu. Chybovou hlášku o nefunkčnosti SOS volání zatím nevyřešili, jelikož nemají náhradní díly, nicméně se v tom očividně vrtali a zřejmě přehrávali SW infotainmentu? Nyní se mi neukazuje spotřeba od startu a po dojetí a vypnutí zapalování mi maxidot ukáže pouze datum a čas. Dříve jsem viděl informace o jízdě - čas jízdy, průměrná spotřeba, průměrná rychlost atp.. Poradí někdo, čím to je? Mohu toho nějak docílit bez zásahu servisu? Díky za pomoc.
-
-
- 10 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Nazdar ve spolek, Chtěl jsem se zeptat jestli se někomu stalo, že by se mu samy od sebe vynulovali hodiny a vymazali ujeté KM ( ne celkové) a všechny spotřeby ? Zaparkoval jsem a po dvou dnech jsem nastartoval ( úplně bez problému) a všiml si, že to je vše vymazané..... Dík za info
-
-
- 16 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, v priebehu posledného mesiaca evidujem, že mi zmizla možnosť pre nastavenie jasu v infotainmente Bolero. Jas som vždycky nastavoval tak, že som stiahol hornú lištu (obdobne ako na telefóne), a hore ako úplne prvý bol posuvník pre nastavenie jasu. V októbri som to tam s určitosťou mal. Teraz v decembri som to tam nevidel už vôbec - namiesto posuvníka tam je iba čierna plocha ktorá ho ako keby prekrývala. Prikladám foto - zakrúžkoval som červeným miesto, kde bol posuvník pre nastavenie jasu. Taktiež prikladám screenshot z manuálu, kde to je presne tak ako by som to očakával a ako som to mal ešte cca pred 2 mesiacmi. Počas doby …
-
- 1 odpověď
- 577 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, Nemáte někdo zkušenost s vytvořením playlistu na flashdisku se soubory mp3 v jednotlivých adresářích? tak aby byl přehratelný. Radio mi adresáře na flashdisku nezobrazí, jiné auta, třeba fabie III, octavia III v pohodě. Jen skladby, alba, umělce. Pokud vytvořím playlist m3u, nebo wpl tak ho vidím, ale po rozkliknutí se mi objeví seznam - soubor nenexistuje. Zatím přehrávám náhodně vše, co tam mám. Už si vážně nevím rady. Uvítám jakýkoli polopatický návod. Díky
-
-
- 21 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý deň Mam takýto problém od kedy som kúpil auto. Mam škodu scala monte carlo. Mam telefón Xiaomi 14, a keď idem okolo nejakého stožiara alebo kostola tak mi zamrzne obrazovka alebo aplikácia ktorú mam pravé spustenú. Neukáže nič len mi odpojí telefón a o niekoľko sekúnd opäť pripojí, Deje sa to hlavne len keď idem okolo nejakého stožiara alebo kostola. Je to hrozne divne. Už som s tým bol aj v servise kde mi aktualizovali software no nepomohlo to. Stretli ste sa s tým tu niekto ? Za všetky rady budem hrozne rad.
-
- 4 odpovědi
- 744 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jelikož se tu audio zatím neřešilo, tak si dovolím založit toto téma. Sound systém jsem si do auta dal z toho důvodu, že si rád na cestách užívám hudbu a tudíž jsem doufal v to, že zvuk bude na slušné úrovni. Upřímně, po prvním poslechu jsem byl trochu zklamaný. Nejsem vysloveně audiofil, ale kvalitu reprodukce zběžně posoudit dokážu. Ve zvuku jsem postrádal takovou tu „čistotu“ a to zejména ve výškách, kde se to tak nějak slívalo a mlátilo dohromady. Musím zmínit – nemám rád překřičenou muziku a jelikož Scala je relativně tiché auto, jedu nejvýše na polovinu max. hlasitosti. Sem tam jsem si s nastavením zvuku trochu hrál a po nějaké době přišel k následujícím zjištěním. …
-
-
- 31 odpovědí
- 23,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, je to cca měsíc co jsem jsi koupil auto Škoda Scala z programu Škoda Plus. Auto je rok staré (2023), ale co mě nemile překvapilo je, že se náhodně mění jas infotainmentu viz video https://photos.app.goo.gl/FDYovXZdveh8nKM8A. Je to náhodné, především pozoruji k večeru nebo v ranních hodinách. Byl jsem s tím v servisu a nejprve se přehrál software - beze změny a poté proběhla výměna celého infotainmentu, ale i po tomto zásahu, se situace stále opakuje. Servis se nyní vyjádřil, že se jedná dle výrobce o očekávané chování, ale to se mně moc nezdá. Má prosím někdo podobné zkušenosti? Předem díky za odpověď, Petr.
-
-
- 5 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo, jak nastavit do Škoda Connect dalšího uživatele. Mám Scalu Style z 06.2021 a infotainment Bolero.
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jelikož opravdu nerad platím a podporuji něco, co nefunguje, a také se pomalu blíží konec služeb online infotainmentu "zdarma", tak jsem se pídil po něčem, co by mohlo fungovat jako kniha jízd. Nebaví mě fotit kapličku přístrojů po každé skončené jízdě :) Naštěstí existuje app Škoda Connect Lite, která je takovou offline podobou MyŠkoda app. Jelikož kombinuji soukromé a služební jízdy, je pro mě primárně důležitá evidence jízd a MyŠkoda v tomto měla občas výpadky/problémy v podobě nezápisu jízd (když v autě zešednul globus), nebo jízdy divně dělila. To poslední dobou naštěstí funguje, stejně tak se app neodhlašuje. Každopádně např. na notifikace o opuštění oblasti není vů…
-
-
- 51 odpovědí
- 17,7tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Dobrý den, zakoupil jsem vůz Škoda scala rok 2019. Při přihlášení se do auta pod nové založeným účtem MyŠkoda, my nelze udělat poslední krok a to stát se hlavním uživatelem. Pri kliknutí na tlačítko stát se hlavním uživatelem se nic neděje. Někdo nějakou radu prosím 🙏🙏
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
ahoj, prosím o radu - mám AA verzi 5.1.500644 doinstalovanou mimo Google Play - ( telefon LG V30 - Android 9.0 - rádio BOLERO bez bezdrátu ). Když poslouchám hudbu v autě přes Android Auto a mám hovor, po ukončení hovoru se mi hudba nerozjede, ať dělám do dělám, musím vytáhnout kabel USB-C s telefonu ( mám AA přes kabel ) , znovu zasunout a pak už mi hudba zase funguje. Neporadíte někdo co s tím ? Jinou verzi AA ??? předem díky ....
-
- 14 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den nejde spojit android auto a můj Samsung s23 plus nemá někdo nějaký tip nebo nápad vše aktualizováno pořád to nejde
-
-
- 22 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-