Přejít na obsah

Alma

Uživatel
  • Počet příspěvků

    713
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Příspěvky zveřejnil Alma

  1. Alík, 380 Kč, komplet. kvalita velmi dobrá, ta na levou nohu má po cele ploše nalepenou oboustranou lepící pásku tak se nemusí nic upravovat a jen připlácnout na koberec. Drží to fest.

     

     

    IMG_20240410_105009142_HDR.jpg

    • Líbí se mi 1
  2. Měnil už někdo žárovku ?  PWY24W, kod N10776302 stojí  750,- Kč a je to oranžová halogenová žárovka, žádná led. Tak mne docela zarazilo, že nejde tak jednoduše vyměnit. Musí se udělat díra do světla, ale nejvetší sranda je, že není záslepka pro tu vzniklou díru. To je Simply Clever, že to jeden nepochopí.

    Schránka 01.jpg

  3. Nejlepší viskozita je olej dle doporučení výrobce. Pokud je to 18+ tak 0W20 protože filtr částic. A měnit 1x rok. Materiálově to výjde v maloobchodě litr oleje cca 200,- a  filtr 200,- Kč , což je cca 1/2 nádrže benzínu.

  4. Silně pochybuju že elektronika přežila přepětí o 500%, ale tak hlavně že to bylo za dobrou cenu.  Začal bych bez baterky s laboratorním zdrojem s omezením proudu. To už chce ale nějaké znalosti.

  5. Kdyby někoho zajímalo jak se montují zástěrky. Jestli zástěrky ano/ne, to ať si přebere každý sám.

     

    První moje škodovka kde namontovat zástěrky není jen tak.

     

    Zadní - montáž bez problémů jen se nášroubují+ jeden plastový nýt (díra tam je)

     

    Přední -  musí se vrtat  do plastového podběhu díra pro plastový nýt a doplnit kovový klip pro další šroub do oplastování podvozku. Je tam na něj vylisovaná poloha. Jen se musí odšroubovat víc šroubů podběhu aby se tam dal nasadit. Pokud nemáte úhlovou vrtačku tak musí kolo dolů.  Vrtá se pouze jedna díra do plastu. Materiál je součástí balení.

    zastzad.jpg

    zastpred.jpg

  6. 1, V patici nemá být "svorka" (klema) protože to je čistý elektrický zkrat. Ty elektrody v nádobce měří vodivost (odpor) a ten by měl být kolem cca 2200 ohmů. Když už teda nechceš hlídání hladiny používat.

    2, Chtělo by to diagnostiku,

    3, za 5 km by jsi neměl v současných teplotách motor uvařit

    4, čidlo teploty (G62) je dvojté v jednom obale jsou vlastně dvě samostatné, jedno jde na budíky a druhý je signál do řj motoru-může být vadné nebo potrhané dráty.....to se dá jednoduše zjistit Vagem s obyčejným KKL kabelem za  300,-

    5, bral bych v potaz, že po "opravě" pokud je pořádně udělaná je špatně odvzdušněný chladící okruh takže se ti může motor opravdu přehřívat

    • Díky 1
    • Pozitivní 1
  7. Za mě čím mladší tím lepší, vzhledem ke stavu karoserie a ostatních věcí. Přeci jen bude už rok 2024. Raději oželím výbavu , když tak spousta věcí se dá časem dodělat. SS mě netrápí ten jsem se naučil automaticky vypnout, 1.0 Tsi fajn motor zatím přes 60 tkm. To bych volil já.

×
×
  • Vytvořit nový...