Přejít na obsah

drapek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    58
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil drapek

  1. Při provozu EGR, dochází k přepouštění spalin zpět do sání a to samozřejmě s sebou přináší mimo výhody v podobě nižší produkce NOx, i nevýhody.

    Vzhledem k tomu, že při spalování nafty vznikají mastné saze, je potřeba počítat s tím, že se nám tyto mastné saze pomocí EGR dostávají do sání, kde se usazují, a pomalu a jistě snižují světlost sání, což vede k nižšímu výkonu v celém rozsahu otáček!!! a v častých případech i ke zvýšené kouřivosti právě ve vyšších otáčkách. (má za následek zvýšenou produkce škodlivých emisí)

    Po zaslepení/vypnutí v SW potáhne auto lépe v nižších otáčkách a hlavně se ti nezanáší sání.

  2. Pokud jezdíš po dálnici kolem 110-120km/h tak by to odpovídalo..To máš i podle tankování spočítáno 4.9l ?

    Nešetřit PD 4*4 a jezdit pod 5L se mi moc nezdá ;)

  3. je to kvoli emisiam, pri studenom motore vhana do vyfukoveho potrubia cisty vzduch na dohorenie nespaleneho paliva(vyssie mnozstvo vstrekovaneho paliva pri starte a kratko po nom), myslim ze 3 minuty po starte resp. 10 sec po teplom starte. zalezi od motora ktory to ma a ako je naprogramovany.

    nie je to funkcia na vykon ani na Mk....len emisie. EGR je ovladany bude pneumaticky alebo elektro pneumaticky, zalezi od motora.

    dufam ze staci.

    Říkáš to úplně špatně, je jedno jestli je motor teplý nebo studený a není otevřen určitý čas,ale je otevřen/zavřen podle zatížení motoru

    ,,Systém recirkulace spalin (EGR) přidává podle zatížení motoru do nasávaného vzducho určité množství výfukových zplodin. Tím se snižuje teplota výfukových plynů a redukuje se obsah oxidů dusíku ve výfukových plynech.

    Tato teplota může být snížena tak, že určitou část spalin přivedeme zpět do válce. V praxi se s nasávaným vzduchem směšuje až 50% spalin.,,

  4. To jsem předpokládal, ale jistota na 100% to nebyla. Dnes jsem koupil nové čidlo a zas to lítá jak blázen. Řekl bych že i líp než předtím.

    Jak jsem byl veselej, že už to jede, tak jsem to přikrmil a ustřelila mi trubka za IC. Následně se prodřela o řemenici a už jsem zas stál. tohle zas kvůli špatně usazené sponce na hadici. To už jsem taky vyměnil a jezdím ...

    :palec2:

  5. Ahoj, dneska jsem to měl rozhozené. Tu dírku tam teda nemám... Ale bylo to pekelně zas--ný. Vyndal jsem čidlo G71+72. Ukazuje divný hodnoty. před vyndáním tlak stejný jako atmosferický a po vyndání, kontrole a vrácení ukazuje 2550, což je divný. Zítra ho jdu koupit a uvidíme... Regulace turba chodí ok, ale turbo se netočí. Nemůže bým mechanicky zaseklé?

    BTW neví tu někdo co znamená ta chyba č. 18000?

    Ten tlak 2550 je nouzová hodnota,tzn že čidlo nefunguje a to píše i ta chyba ,, signál čidla výšky/ plnícího tlaku - nevěrohodný poměr ,,

×
×
  • Vytvořit nový...